Mi történik?

Erőltetett menet- avagy nincs megoldása az egyenletnek

2015. szeptember 04. 22:26 - 3niko

Napok óta nem alszom eleget. Nem áll le az agyam. Aggódom. Kétszáz százalékon pörgök, megoldást keresek, a pro- és kontra érveken morfondírozom. Elemzek, fontolgatok, továbbgondolok. Sokszor elszörnyülködöm mások primitívségén és elszigeteltségén, másszor pedig a szívem szakad meg megint mások áldozatkészségén, tenni akarásán, önzetlen emberségén.

Az értelem és az érzelem harca ez. Értem, hogy baj van, felfogom, hogy a migránskérdés egy olyan patthelyzet, egy akkora zsákutca, amelynek végkifejletét a lehetséges kimenetelek hathatós elemzése mellett sem lehet pontosan, ésszerűen prognosztizálni, mégis érzem, hogy valami itt nagyon nincs rendjén.

Pedig megtanították a főiskolán, majd az egyetemen, hogyan kell.  Mindezidáig nagyjából tudtuk, hogy mit kell figyelembe venni, honnan csatolunk vissza, mit kell elemeznünk ahhoz, hogy szinte tűpontos következtetésre jussunk arról, hogy egy adott tendencia merre tart, mi várható, s ebből mire lehet következtetni. 

Ám az élet iskolája ismét megmásította ezeket a téziseket.

Van az az állapot, amit sem elemezni, sem továbbgondolni, de még tényekkel alátámasztani sem lehet. Mert nincsenek tények. Nem léteznek hiteles adatok, nincsenek racionális háttér- információk. Csak mi vagyunk itt, egymásnak. Emberek az embertelenségben.

A valódi-, és álháborúk méltatlan résztvevői. Akik semmit sem sejtenek a valós, a háttérben munkáló mozgatórugókról, s azok amplitúdójáról.

Aztán itt vannak ŐK.

Mind másként nevezzük őket. Migránsok, bevándorlók, menekültek. Egyeseknek ingyenélők, májkrém-, és szendvicskidobálók, másoknak csodás kisgyermekek, harcos és istenfélő családfők, megingathatatlan, és gyermekükért bármit megmozgató édesanyák. Életükért és méltóságukért harcoló individuumok.

Egy biztos. Nem tudjuk, hányan vannak, és azt sem, hányan lesznek. Nem tudjuk, honnan jöttek, mert két nap alatt szerencsétlenek kétharmada hirtelen szír lett. Ez az egyetlen kapaszkodójuk. A hitvallásuk. A jelmondatuk. Szíria. Egyetlen felelőtlenül elejtett mondat miatt, amit a szebb napokat is látott Merkel asszony súgott- búgott bele a nagy, közös európai éterbe.

Nem szabad ezen csodálkoznunk. Rólam sem mondanák meg, hogy cseh, román, lengyel, vagy magyar vagyok-e, ha kelet- európai akcentussal próbálnék meg idegen nyelven kommunikálni.

Péntek éjjel, kissé kirakatszagúan, de bejelentették, buszokkal visszük tovább az autópályán menetelőket, illetve a Keleti pályaudvaron rekedteket, ha akarják. Ha elfogadják. Ha megértik az utóbbi napok bizonytalanságát, kapkodását, rendszertelenségét. Ha felfogják, hogy az a nép, aki kerítést épített ellenük, most hirtelen továbbviszi, továbbnyomja őket előre, a céljuk felé.

Paradoxonok fájdalmas halmaza.

Ez tényleg erőltetett menet. Erőltetik ők is, és erőlködünk mi is. Ide-, s oda kapunk. A belügyminiszter a hasát sütteti, a miniszterelnök napról napra máshol magyarázza a bizonyítványunkat, az ellenzék böfög, és számon kér, mindeközben pedig önkéntesek tucatjai vagy százai csodálatra méltó aktivitásukról és energiákról tesztnek tanúbizonyságot úgy, hogy a magyarság jelentős része gyűlölködik, utálkozik, hergel és provokál.

Nos, ez az, amit egy ilyen, minden túlzás nélkül történelminek nevezhető helyzetben nem szabadna, hogy megtörténjen. Sőt az sem, hogy baráti, családi, vagy kollegiális kapcsolatok menjenek tönkre, vagy kerüljenek mélypontra az eltérő nézetek, szempontok vagy félelmek miatt.

Mert, hogy valójában erről van szó. Mindenki fél. Te is, én is. A kormánypártiak, a liberálisok, a szélsőségesek is. A keresztények, az ateisták, és a zsidók is. A bizonytalanság, a kitettség, az ismeretlen kihívások által teremtett nyomás új, és mindezidáig ismeretlen feladatokat és terheket ró a csodakapitalizmus hajócskáin ringatózó országokra.  

Mégis, azt gondolom, hogy az az körülbelül ezer ember, aki ma elindult, egy óriási felkiáltójelet lőtt ki a nagyvilágba. Mennek, haladnak, menekülnek tovább. Előre.

Mi kell ahhoz, hogy hetek, hónapok gyötrelmei, szenvedései után még egy ilyen nehéz, és szinte lehetetlen küldetést vállaljanak? Milyen hatások, negatív élmények és gyötrelmek szülnek ekkora energiákat?

Nézem a videókat és a képeket, és nem térek magamhoz. Egyszerre csodálom és bírálom őket. Mi lesz, ha odaérnek a nem létező határokra? Mi lesz, ha számukra előröl kezdődik minden? Mi lesz, ha megint szökni, osonni, újfent bujdokolni kell? Mi lesz, ha még több áldozatot szül ez a csiki- csuki helyzet?

De mindenek előtt, mi lesz velünk, emberekkel?

Radnóti Miklós; Sem emlék, sem gyalázat

(Erőltetett menet- 1944. április 30.)

Eddig úgy ült szívemben a sok, rejtett harag,
mint alma magházában a négerbarna mag,
és tudtam, hogy egy angyal kisér, kezében kard van,
mögöttem jár, vigyáz rám s megvéd, ha kell, a bajban.
De aki egyszer egy vad hajnalon arra ébred,
hogy minden összeomlott s elindul mint kisértet,
kis holmiját elhagyja s jóformán meztelen,
annak szép, könnyüléptű szivében megterem
az érett és tünődő kevésszavú alázat,
az másról szól, ha lázad, nem önnön érdekéről,
az már egy messzefénylő szabad jövő felé tör.

Semmim se volt s nem is lesz immár sosem nekem,
merengj el hát egy percre e gazdag életen;
szivemben nincs harag már, bosszú nem érdekel, 
a világ ujraépül, - s bár tiltják énekem,
az új falak tövében felhangzik majd szavam;
magamban élem át már mindazt, mi hátravan,
nem nézek vissza többé s tudom, nem véd meg engem
sem emlék, sem varázslat, - baljós a menny felettem;
ha megpillantsz, barátom, fordulj el és legyints. 
Hol azelőtt az angyal állt a karddal, -
talán most senki sincs.

 

 

48 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mitortenikma.blog.hu/api/trackback/id/tr907761602

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ki is itt az agresszív? II. 2015.09.05. 09:25:51

A tegnapi nap megalázó volt Magyarország számára, több szinten is.  Nemzetközi hírnevünk totálisan a földbe lett döngölve. Gyakorlatilag nem maradt olyan nyugati politikus, pártszíntől függetlenül, aki nem ítélte volna el élesen az orbáni antihumánus ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

StanLee · https://newsroll.net 2015.09.05. 09:43:56

Itt Németországban mindenki örül nekik. Én nem. Egy hónap alatt egy nagyobbacska német városnyi menekült érkezik. Hogy mit kezdenek majd velük? Azt igazából senki sem tudja.

Amit viszont tudok, hogy nagy változások lesznek itt Németországban a sok menekült miatt. Jó irányba fognak-e a változások történni? Nem hiszem, látjuk, hogy kierőszakolták maguknak, a továbbutazás lehetőségét. A nyugat-európai nincs hozzászokva ahhoz, hogy megbirkózzon az ilyen feladatokkal, mint a menekültügy. Pénz van szarásig, szóval addig amíg sok pénz van, addig jó. Sok céget láttam, ahol addig ment minden jól, amíg volt pénz, de amikor a nehezebb évek jöttek, nagyon meg kellett húzni a nadrágszíjat.

A németnek is addig, amíg a saját bőrén nem érzi, hogy rosszabb lesz, addig nem számít, hogy milliók jönnek hozzájuk. A vödör egyszer betelik és túlcsordul. Majd ha nőnek az adók - mert ugye valamiből finanszírozni is kell azt a pár évet, amíg kompletten beintegrálják a menekülteket a társadalomba, és adót kezdenek el fizetni -, az márt nem fog tetszeni nekik. Ha csökken az ingatlan értéke, mert a környék rosszá válik, az sem fog tetszeni nekik, ha a munkanélküliek száma nő, az sem fog tetszeni, és akkor, na akkor nem tudom mi fog történni...

Persze lehet, hogy 2 év alatt megoldódik a helyzet, tudjuk nagyon jól, hogy a szavazófülkében mindenki úgy szavaz, ahogy akar. Merkelt le fogják váltani, és a radikális hangnemet megütő pártok fognak erőre kapni, mert most ha nem a menekültbarát hangnemet üti meg az ember nyilvánosan, akkor már idegengyűlölő lesz belőle. Szóval inkább senki nem mondja ki nyílvánosan a nem tetszését, majd a fülkében lesz forradalom, az jobban fog fájni.

Tudományos libsizmus 2015.09.05. 09:47:32

@StanLee:
"Itt Németországban mindenki örül nekik."
Biztos vagy ebben?

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2015.09.05. 09:57:59

Elmorzsoltam egy könnycseppet.... Ismét egy totál elvarázsolt mindent összemosó írás mára. Persze lesz egy holnap is meg holnap után is.
Az emberi szenvedést senki sem kérdőjelezi meg mintahogy a segítségnyújtást sem.
Akkor aki menekül az miért nem tart be bizonyos szabályokat? Tehát ha én országot akarok cserélni azaz első, hogy bejelentkezek és segyítséget kérek. Nem bújkálva sumákul, a segítséget eldobva....
Ha megkérdeznek elmondom ki vagyok honnan jöttem, de itt semmi ilyenről szó sincs. Arctalan kontrolálhatatlan tömegek, ezrek talán milliók...
Ha országot kellene cserélnem azon törekednék, hogy beilleszkedjek. Az ottaniak befogadjanak. nem követelőzök, hanem próbálok maximálisan megfelelni a nekem segítséget nyújtó ország rendszerének.
Itt nem ezt látom...
Nem is fogom.
Ne legyen kétségetek ezek a kultúrák soha nem asszimilálódnak, hanem csak szaporodnak. A világnézetük az emberi értékhez, valláshoz is ugyan úgy állnak mint akár 200 éve. Integrálni lehetetlen őket. Aki mást mond hazudik, szándékosan. Semmilyen ráhatás, törvény nem használ, tehát pontosan úgy jár európa mint mi magyarok erdéllyel. Kiszorulunk belőle.
Kiváncsi vagyok, hogy ezen blogok írói mikor írnak ilyen mélyenszántó cikket a háborúk okozóiról akik miatt eme tömegek elindultak ide.
MIKOR?
Hogy a rendteremtés mikor lesz napirenden írásaikban, hogy ezek a számunkra teljesen idegen népek hazatérhessenek. Bár szerintem európa szociális mellén lógni sokkal vonzóbb....

StanLee · https://newsroll.net 2015.09.05. 10:50:04

@Tudományos libsizmus: Még a nagyon szűk ismerősi körben is csak félve merek arról beszélni, hogy szerintem nem jó az, ahogyan nem kezeli a német politika a menekültügyet. A sajtónak hála ha valaki meg meri kérdőjelezni nyilvánosan, hogy ez így ahogyan most kezelik az ügyet tényelg helyes-e, már neonácinak tekintik. Persze hogy tudom, vannak akik nem örülnek ennek az egésznek, nem is neonácik, vagy mondjuk a magyarországi kemény jobbikos megfelelői. Ezeknek az embereknek csak az marad, amit a hozzászólásomban is írtam, hogy fülkeforradalmárok maradjanak.

Amúgy én támogatok pénzzel egyházi szervezeteket, akik a menekülttáborokban nagyon fontos munkát végeznek. Nem itt, Németországban kell kezelni a menekültproblémát, hanem ott, ahol generálódik. De arra a politikusok kevesek.

Brix 2015.09.05. 10:54:00

@StanLee: Én azt gondlom, hogy hosszú távon katasztrófális hatással lesz Európára, a beengedett migránsok özöne. Embermilliók Európába telepítésére nincs joga egyetlen politikusnak sem, hiszen ez olyan döntés , amely akár évszázadokra meghatározhatja a kontinens sorsát.
A migrációnak korlátai nincsnek. Az utánpótlás folyamatos és egyre növekvő. Csak Pakisztánban és Nigériában 180 millió lakos van és folymatosan növekednek...
Most, a német politikusok felelótlen nyilatkozatai olajat öntöttek a tűzre , hiszen Lagostól , Daccáig most azt hiheti mindenki, hogy szabadon letelepedhet Európában. A migránsok egyre aggresszívebb magatartást tanúsítanak a traztitországokon való áthaladásuk alatt , mert a német politiksok felbíztatták őket.
Európa most nagy bajban van: teljes a káosz, nem őrzik a határokat, így gyakorlatilag az jön be aki akar
Jöhet köztörvényes-bűnöző , háborúsbűnös, terrorista - mindenki új személyazonosságot és életet kap az ultraliberális szabályozás miatt
Most még a "mézesheteket" vannak és sokan örömmel fogadják a menekülteket, de hamarosan véget fog érni ez az időszak...
Sem elég munkahely, sem elég pénz , sem szociális bérlakás nem lesz elhelyezésükre.
Akik most bevándorolnak ,meglehetősen nehez integrálhatók, hiszen pl Afganisztánban 70-80%-so az írástudatlanság , a fekete afrikaiakról meg ne is beszéljünk...
A demográfiai mutatók is nagyon kedvezőtlenek , hiszen aránytalanul, 80%-ban férfiak jöttek... A németek most befogadnak közel milliiós tömegű, túlnyomóan szakképzetlen, szaktudás, és munkatapasztalat nélküli férfit- de hogy mit tudnak majd velük kezdeni , azt nem tudom

A német melós- és az átlag kelet-európai dolgozó életére is nagy hatással lesz a tömeges bevándorlás , hiszen mihelyst megkapják a letelepedést, meg fognak jelenni a szakképezetlen dolgozók munkapiacán és soha nem látott feszültségeket gerjesztenek...Ez a magyarokat nagyon hátrányosan fogja érinteni. Nyilván, a német kisember is azzal szembesül majd, hogy nem jut elég pénz a segélyekre, és hogy stagnál a bérszínvonal...
Előbb-utóbb adóemelésekre lesz szükség, mert 1 millió ember eltartása nem fog menni a jelenlegi keretek között
A németek nagyon nem gondolták át , hogy csinálnak az illegális migráció szabadjára engedésével, és ennek egész Európa látja kárát, hamarosan...

lavór 2015.09.05. 10:59:12

Megvárom az illib kommneteket a súlyos vereségről.

Tudományos libsizmus 2015.09.05. 11:04:21

@StanLee:
A német online sajtó hozzászólásai azt mutatják, hogy a németnek kezd nagyon elegük lenni a liberális kuplerájból. Kb. 90%-ban.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.05. 11:06:46

Gond egy szál se: a németek állítólag akarnak többmillió "menekültet", ők meg Németországba akarnak menni a havi 1350 eurós segélyért.

Miért akadályozná meg Magyarország ezt a kölcsönös szerelmet? Javaslom buszjáratok szervezését egyenesen a szerb határtól Hegyeshalomig.

dadddd 2015.09.05. 11:12:54

De miért kell buszokat küldeni? Ott a vonat.

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2015.09.05. 11:33:08

@StanLee: Merkel népszerüsége 4%-ot esett az elmúlt hónapban úgy, h a balkáni útvonal menekültjeiből még egyet sem láttatok Németországban.

Ma délelőtt érkezik az első transzport.

StanLee · https://newsroll.net 2015.09.05. 11:37:41

@Brix: Jól összefoglaltad, ez a vélemény egy hivatalos fórumon (nem online, hanem egy közösségben) már idegengyűlöletet az aktuális liberális német politika alapján. Nem kérdőjelezheted meg a hatalmon lévők akaratát, még olyan alapvetően egyértelmű kérdésekben sem, mint pl. a nyelv nem ismerete, netalántán analfabétizmus, vagy az integráció mikéntje. Ilyen kérdésekre nincs az aktuális politikai vezetőknek válasza. Ne felejtsd el, menekültek esetén van az ún. Nachzug, vagyis a család többi részének behozatala hivatalos úton, tehát átlagosan 1 menekült férfi 2 éven belül további minimum 3-4 fővel növeli majd a létszámot. A munkaerőpiacon is már vannak nehézségek, az olcsó és képzetlen munkaerő megjelenése természetesen még nagyobb ellentéteket fog szítani, aminek persze nem jó vége lesz.

@Tudományos libsizmus: Az, hogy az online hozzászólások mit takarnak, nem jelent semmit. Gondolod Merkelt érdekli, hogy a fotelharcosok mit posztolgatnak online? Őt csak az fogja érdekelni, hogy mi történik majd vele és a pártjával 2017-ben a választások alatt. Viszont van egy nagy előnye a politikának, hogy egymást képesek kicsinálni (lásd Orbán megkérdezte, hogy akkor továbbíthatom-e az osztrákoknak és a németeknek a menekültcsomagot?). 2016 tavaszán 3 tartományban lesznek választások, ott jól megszondázhatja Merkel, hogy mit is akar a nép. Ha tényleg igaz, hogy az emberek többségének nem tetszik az, amit a CDU/CSU, zöldek, ill. az SPD csinál politikailag - a választás úgyis a menekültekről fog szólni, már most csomagolni lehet -, akkor fülkeforradalom lesz, és olyan pártok fognak bekerülni, akik elutasítják a mostani menekültpolitikát. Na majd utána lesz változás. Addig minden marad úgy, mint most.

StanLee · https://newsroll.net 2015.09.05. 11:41:21

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!: Hallgatom a rádiót, a hírekben csak és kizárólag arról van szó, hogy most jönnek a menekültek, aki segíteni akar nekik, az jöjön, juhé, de jó, mi németek vagyunk a szentek és mindenki más idegengyűlölő... Amikor az első menekült lázongásokat kell letörnie a rendőrségnek, na majd akkor is kíváncsi leszek, mit fognak az emberek gondolni. Merkel addigra meg már történelem lesz. Amikor ez a tömeg rájön, hogy itt sem kolbászból van a kerítés, az fájni fog nekik, mivel az igazság mindíg fáj.

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2015.09.05. 11:50:19

A vers szép volt, és találó erre a helyzetre, a poszt többi része csak buta, felesleges antimagyarkodás.

MEDVE1978 2015.09.05. 11:58:39

Igazából már a hazai helyzet is megoldhatatlan. Lehet szapulni Orbánt, meg Lázárt, én is rühellem őket, de azt kellene meggondolni, hogy mit tennénk a helyükben. A görögök és olaszok már eldöntötték, ők kontrollálatlanul engedik tovább a bevándorlókat - migránsokat - menekülteket stb. Látszik, hogy mi lett belőle, nálunk kopogtatnak a vándorlók. Ők simán feladták az egészet szartak bele.
A gyomromat a szerb segítőkészség feküdte meg a legjobban: a nemzetközi sajtóban megjelent, hogy a szerbek mennyire segítőkészek, míg nyilvánvaló, hogy azért azok, mert büntetlenül ránk öntik a menekülteket. A szerbek és macedónok azt választották - tehetik, hiszen nem EU tagok, hogy minél gyorsabban továbbítják a menekülteket. Így persze könnyebb, az átmeneti szállást és az utazást kell biztosítani. Ha 1000-2000 menekült náluk maradna, kimutatnák a foguk fehérjét.

Jelenleg nagyon nagy baj van. Lázárék kétélű döntést hoztak és a rossz következmény jött be - ez látszik is. Nyilvánvaló, hogy mi motiválta őket:
- féltek tőle, hogy a hidegtől és esőtől valami baja lehet a menekülteknek + újra azt fogják mutatni a nemzetközi csatornák, hogy szenvednek
- leáll a magyar-osztrák áruforgalom, szállítás, közlekedés, mert a menekülteknek az autópályán van kedve sétálni
- féltek tőle, hogy valamelyik zsarunál / ultránál / dühös polgárnál elszakad a cérna és komoly incidens lesz.

A gond az, hogy hiába döntötték ezt és sült el viszonylag jól, pont az a hatás, amire számítani lehetett: az összes többi menekült kedvet kapott, hogy benyomuljon a pályaudvarokra, illetve sétálgasson a közutakon Ausztria felé. Természetes is, hiszen már átjutottak páran, innentől ez a recept.

Innentől három választás van:

1. Valahogy lezárjuk a déli határokat úgy, hogy csatornázottan jöjjenek a bevándorlók 99% kontrolláltan jöjjön MAgyarországra. Ezt követően kriminalizálni kell az illegális határátlépést, úgy, hogy ezeket az embereket kötelezően a regisztrációs pontokra lehessen vinni, ott pedig felvenni az adataikat. Ezt követően több verzió van. Az első, hogy akik menekültstátuszt kérnek, azok szabadon mozoghatnak, akik nem azokat be kell zárni. A másik, hogy mindenkit be kell zárni, amíg nem döntenek a kérelméről. Persze ehhez drasztikusan gyorsítani kell a kérelmek elbírálásán.
2. A másik, hogy így megy tovább. Megpróbáljuk a jelenlegi infrastruktúra és szabályozás mellett fokozatosan, önkéntesen visszatartani őket. Ennek ugyanez lesz a következménye, azzal a különbséggel, hogy már tudják, hogy egyszerűen balhét kell csinálni és akkor kiengedik őket.
3. A harmadik, hogy simán átengedjük őket, feladva még a látszatot is, hogy ellenőrzünk. A baj az, hogy a jelenlegi brüsszeli (így nyugat-európai) javaslatok mind arra vonatkoznak, hogy majd a regisztrált menekülteket osztjuk el. Ha átengedjük őket, akkor ez kevésbé lesz működőképes, így feltehető, hogy az osztrákok előbb-utóbb lezárják a határt...

Mielőtt valaki gonosz rasszistának gondol, én vittem pelenkákat és gyerek cuccokat a Migration Aidnek, mert sajnálom ezeket az embereket, főleg a gyerekeket. De ez nem változtat a helyzet kezelésének módján.

Alick 2015.09.05. 11:58:47

@StanLee: Sons of the east
Guards well trained
Have put a stop to the Polish train
Sons of the west
Have grown weak
The American Dream
Has sent you to sleep
Sons of Europe
Sick with liberalism
sons of Europe
Chained with capitalism
Sons of Europe
Make very sure
You don't burn
In a Wall Street War

Sons of Europe Arise Arise
Sons of Europe Arise Arise

On a marble slab in Yalta
Mother Europe
Was Slaughtered

na4 2015.09.05. 12:00:07

@StanLee: Pontosan. Amikor majd szétverik, összeszarják a szép német városokat, rendszeresek lesznek az attrocitások, mint pl. Franciaországban, amikor már nem pár ezren, hanem pár millióan lesznek ott, amikor adót kell majd emelni, hogy a semmittevö csürhét eltartsák, no akkor majd kiváncsi leszek, hogy mennyire lesznek nagylelküek. De addigra végük, addigra már semmit nem tudnak majd kezdeni a beáramlott mocsokkal.

Fekete Pestis 2015.09.05. 12:03:05

nézd, ez az egész csak a munkaadóknak jó, mert olcsó munkások tömege jön be. nem véletlenül csányi is ezt mondja.

az adófizetöknek [középosztály] rossz, mert idáig sem éreztek semmit a gazdasági növekedésböl, és nem fognak abból sem, amit esetleg az olcsó allahista munkaerö generál majd. ellenben a terheket nekik kell majd fizetni -- a gyárosok meglógnak, áttranszferálják a profitot oda, ahol nem adóztatják azt meg. az adó 9szja) viszont meg lesz emelve, probléma lesz lakásfronton [altalános áremelkedés illetve egyes feertözött területen csökkenés].

az általános kulturális szinten egyéertelmüen rosszabb lesz -- az allahisták elvárják, hogy majd mi alkalmazkodjunk az idióta allahizmushoz ( csador, saria, a "próféta" ábrázolásának tilalma, stb). nem lesznek sikeresek, ami frusztrálja öket, és végülis metrókat meg vonatokat fognak felrobbantani. ahhoz értenek, meeg a buszdobáláshoz Schalkwijkben ;) .

Szóval szerintem addig kellene aknazárat felállítani (és villanyt vezetni a szögesdrótba), amig nem késö. ijesztö a dolog.

Fekete Pestis 2015.09.05. 12:13:52

de a fö gond az allahistákkal nem is ez.
hanem az, hogy maajd a terrorveszélyt felhasználva a drága politikusok [ugyanazok, akik beeresztették ökeet, és akiknek a gyáarosok a haverjaik], majd mindenféle kellemetlen szabályt hoznak ami a szabadságjogainkat sérti.
ilyen a minden bekamerázása.
ilyen lehet majd a mindenkinek kötelezöen beültetendö chip.
ilyen lehet majd a készpénz megszüntetése. ez majd azzal jár, hogy a drága politikusok bármikor kivethetnek a megtakaritásokra extra 10% adót ("mert jót tesz a gazdeaságnak"), és akkor az ember nem tudja elvinni a pénzéet a bankból, mert nem lesz kp. hasónló a helyzet a negatív kamatokkal, amit majd a lakossági megtakaaritásokra is ki lehet majd vetni ( hiszen az embeer net tudja a pénzét othon tartani mert nincs kp).

mind a 2 dolgot emlitették már közgazdászok [imf illetve a bundesbank vezetö munkatársa]

szóval a kedves elit [aki arabot majd képeskönyvben fog akkor is la'tni ha ide bejönnek] úgy gondolja h. a hatalma megörzése szempontjából kifejezetten hasznos ha az allahistákat beereszti.

Fekete Pestis 2015.09.05. 12:16:35

"harcos és istenfélő családfők"

aha ... akik ártatlan túszokat fejeznek le, másokat meg megeröszakolnak és keresztre feszítenek, igaz?

röf 2015.09.05. 12:22:26

"Megleckéztették" Orbánt.
Mintha most ez lenne a legfontosabb.
Kiengedtek (beengedtek) párszáz bepofátlankodót, ezzel beindult a gőzhenger.
Innentől kezdve nincs ember, aki regisztrálásra bírná a beözönlőket.
Azok a maguk mentalitásával hordákba tömörülve, ordítva, szemetelve, a gyerekeiket maguk elé tartva őrjöngenek, követelőznek, menetelnek.
A hazai libsi média a külföldi testvérivel pedig ferdít, ken, sugalmaz.
Mintha még mindig Orbánról, a kormányról szólna ez az egész őrület.

Tudományos libsizmus 2015.09.05. 12:38:18

@StanLee:
Arról van szó, hogy idézlek: "Itt Németországban mindenki örül nekik.". Ez nem igaz. A többi csak mellébeszélés.

Szemita Anti 2015.09.05. 12:49:00

"Napok óta nem alszom eleget. Nem áll le az agyam. Aggódom. Kétszáz százalékon pörgök, megoldást keresek, a pro- és kontra érveken morfondírozom. "

Szexelsz te eleget?

Szemita Anti 2015.09.05. 13:00:36

" Egyeseknek ingyenélők, májkrém-, és szendvicskidobálók"

OLvasd:

"A röszkei idegenrendészeti előállítóban 2015. augusztus hónapban

- 235 ezer darab szendvicset, hozzá
- 1700 kilogramm felvágottat,
- 1175 kilogramm vajat,
- 100 kilogramm sajtot,
- 1800 darab májkonzervet, hozzá
- 250 kilogramm kenyeret, valamint
- 299 376 palack félliteres ásványvizet fogyasztottak el az illegális bevándorlók.

A rendőrség a kisgyermekek részére a megfelelő mennyiségben biztosította a bébiételt, a tápszert, a babapiskótát, a háztartási kekszet, valamint a tejet."

Ezt kapták EGYETLEN hónapban, EGYETLEN előállító helyen.

police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/hatarrendeszet/kozlemeny-10

dukeekud 2015.09.05. 13:03:17

A keritesen kivul, lehetne meg tenni az eroszakos bevandorlas ellen.
A rendorseg az elfogott bevandorloktol elkobozna minden kommunikacios eszkozt.
Ezenkivul a magyar mobilszolgaltatoknak nemzetbiztonsagi okokbol kikene zarni a bevandorloknal levo keszulekeket a szolgaltatasbol. Mert azert elkepeszto, hogy a magyar mobilhalozatot hasznaljak fel az orszag megszallasara.
Valamint helyileg, atmenetileg zavarni lehetne a gps jeleket, hogy minnel kevesbe tudjanak tajekozodni.
Ez persze NEM jelentene megoldast, de valamennyire lassitana az orszag elfoglalasat, amig el keszul a teljes hatarvedelem.

ob.szerver 2015.09.05. 13:08:33

@StanLee:

"mert most ha nem a menekültbarát hangnemet üti meg az ember nyilvánosan, akkor már idegengyűlölő lesz belőle"

Természetes, hogy a jelenségnek többféle értelmezése és megítélése van, és különbözőek a várakozások is az események jövőbeli alakulását illetően is. Ezeket meg lehet és meg is kell vitatni. A német kormány befogad idén 800e menekültet, akikkel a lakosság többsége rokonszenvezik. A magyar kormánynak legfeljebb pár százat kellene befogadnia, mégis legaljasabb módon uszít ellenük, amire a lakosság többsége fogékony is. Az a leírhatatlan különbség, amely elválasztja a német és magyar mentalitást, messze túlmutat a menekültkérdésen. Az egyik egy nyitott, toleráns, demokratikus és élhető társadalmat és virágzó gazdaságot, a másik introvertált, provinciális, gyűlölködő, autokráciát toleráló, rosszkedvű társadalmat és leszakadó gazdaságot eredményez. 800e ember integrálása nem lesz gyors és egyszerű, de meg fogják oldani, ahogy megoldották sok millió török túlnyomó többségének integrálását is. És mindemellett még arra is lesz pénzük, hogy az EU legnagyobb befizetőiként az önmagában életképtelen, a crony capitalism következtében hanyatló magyar gazdaságot is a felszínen tartsák, és meggátolják, hogy csak 4 millió ember éljen a szegénységi szint alatt, és ne 8.

Szemita Anti 2015.09.05. 13:17:24

@ob.szerver:

"A német kormány befogad idén 800e menekültet, akikkel a lakosság többsége rokonszenvezik."

Nem.

A legfrissebb felmérés szerint a német lakosság 56%-a ELUTASÍTJA a menekültek befogadását.

Emellett a vélemény mellett kisebbségben vanank a közömbösek, a nem válaszolók és a befogadni készek külön-külön és összesen is.

Szemita Anti 2015.09.05. 13:18:19

@ob.szerver:

"A magyar kormánynak legfeljebb pár százat kellene befogadnia, mégis legaljasabb módon uszít ellenük, amire a lakosság többsége fogékony is. "

Hazudsz.

Fekete Pestis 2015.09.05. 13:26:54

@ob.szerver:

bocs, abból, ha valaki (homo öconomicusként ) nem látja az allahisták hasznát (ellenben látja azt, hogy neki személy szerint mindez mennyi kellemetlenséget és teerhet fog okozni ), abból miért következik, hogy szereti és támogatja Orbánt/autokráciát?

Valamint: tudsz nekem egy dokumentumra linket adni, amely bemutatja, hogy NEKEM személy szerint MENNYI hasznom lesz majd az allahisták beengedéséböl?

1. ältalános, emberiességi érvek NEM érdekelnek. Abból nem lehet kenteret venni ;)
2. mint ahogy az sem érdekel, hogy a GAZDASÄGNAK mennyi haszna lesz (az ugyanis a részvényeseknél csapódik le, abból nem lesz béremelés / SzJA adócsökkentés ).

tehát?

Netuddki. 2015.09.05. 13:29:37

Fél éve nem tudta az orbán kormány megszervezni a menekültkérdés logisztikáját. Hogyan tudnának egy országot normálisan irányítani, ahol sokkal nagyobb feladatok vannak?

Szemita Anti 2015.09.05. 13:29:43

@ob.szerver:

"Az egyik egy nyitott, toleráns, demokratikus és élhető társadalmat és virágzó gazdaságot, a másik introvertált, provinciális, gyűlölködő, autokráciát toleráló, rosszkedvű társadalmat és leszakadó gazdaságot eredményez."

Te azt szeretnéd, hogy a magyarok hazája, államisága, kultúrája, nyelve, hagyományai, amiért a magyarok ősei harcoltak, és a magyarok ősei építettek fel, NE a magyar emberek leszármazottaié maradjon, hanem idegen, betelepített népek és azok leszármazottai kaparintsák meg és rombolják szét.

Te egy szar ember vagy, mert azt tartod, hogy ha a te őseid a történelmük alatt nem tudtak felmutatni nem hogy ezeregyszáz éves államiságot, de száz éves államiságot sem, akkor irigységből és gonoszságból a magyarok 1100 éves államiságát, nyelvét, kultúráját, vallását, hagyományait is szét kell rombolni, és fel kell számolni.

Netuddki. 2015.09.05. 13:31:51

@Szemita Anti: "Van abban valami alapvetően visszataszító, ahogy ezek a kispólóra vetkőzött, csöcsöt-picsát kirakó butácska libsi lánykák körbeduruzsolják a nem éppen ehhez az erkölcsi "tartáshoz" és női tartózkodáshoz szokott muszlim férfiakat."

"Szemita Anti 0 bejegyzést írt és 206 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2015.08.29. óta tag."

Szerintem meg te hazudsz.

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2015.09.05. 13:32:21

@ob.szerver: 'A német kormány befogad idén 800e menekültet, akikkel a lakosság többsége rokonszenvezik.'

Pláne hogy most délben érnek oda az első menekültek Münchenbe, és Merkel népszerüsége már augusztusban 4%-ot esett. Már csak a 3. legnépszerübb politikus Németországban.

'A magyar kormánynak legfeljebb pár százat kellene befogadnia, mégis legaljasabb módon uszít ellenük, amire a lakosság többsége fogékony is.'

A legújabb kvóta szerint 5500at kéne befogadni, de jelenleg migránsok tízezrei vannak az országban. Ausztriáig tegnap késő este óta 6500 jutott el.

A legújabb kvóta viszont 160ezer emberről szól EU szinten (a múlt héten még 40ezerről szólt, a jövő héten meg fél millióról fog szólni...a 160ból kapnánk 5500at). Hogy hogy jön ki a német 800ezerből az egész EUra 160ezer, azt senki se tudja.

'Az a leírhatatlan különbség, amely elválasztja a német és magyar mentalitást, messze túlmutat a menekültkérdésen.'

....:DD Ez jó. Németországban 100nál több menekültszállást gyújtottak fel idén nyáron. Mo-n nem volt egy ilyen eset se.

Netuddki. 2015.09.05. 13:34:37

@Szemita Anti: Hogy jössz te ahhoz orbáncsicska, hogy leszarozz másokat az "ősökre" hivatkozva?

Az én ősöm még a keresztes háborúkban harcolt, de most ugyanúgy elküldene anyádba mint most én is teszem...

Szemita Anti 2015.09.05. 13:39:04

@bértrollbosszantó_kovi1970:

"Az én ősöm még a keresztes háborúkban harcolt"

Ő volt a ló?

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2015.09.05. 13:43:20

@Fekete Pestis: @ob.szerver:

Ugyan. Obszararc éppen te picsogsz azon évek óta hogy a közmunkások értelmetlen munkát végeznek, pazarolják az álllami pénzt (közben azon is h csak 50-70ezret keresnek és az mekkora rabszolgaság már).

Bezzeg a migráns részecskefizikus aki nemhogy magyarul, angolul se tud, meg írni se (meg lehet nézni a transzparenseiket), az majd felpörgeti itten a rogyadozó gazdaságunkat.

Olyan hülye vagy mint egy ballib bazdmeg, azok is jól felpörgették a gazdaságot.

ob.szerver 2015.09.05. 13:45:11

@bértrollbosszantó_kovi1970:

Ha az utcán látok egy rakás szart, nem kezdek el beszélgetni vele. Ugyanígy járok el a cybertérben is. Neked is ezt javaslom.

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2015.09.05. 13:53:25

''Gábor kétszáz menekülttel találkozott Ásotthalomnál. A csoport szörnyű állapotban van, elbeszélésük alapján teljesen eláztak, napok óta nem ettek és egy hete nem aludtak rendesen. A menekültek között nagy a szórás, sokféle ország és társadalmi réteg képviselői vannak köztük, olvasónk többek között afgán pásztorral és iraki fogorvossal is találkozott. A határőrök nem engedik őket tovább menni, ezért tüntetni kezdtek''

Helyes. Akkor a mai feladat megtudakolni az afgán pásztortól és az iraki fogorvostól, hogy mi a faszt keresnek itt.
Merkeltől azt kell megkérdezni, hogy akkreditáltatni kell-e ezeknek a zseniknek a diplomáját mielőtt úgy dönt hogy a nemszírek is mehetnek, vagy egyből vihetjük őket vissza a szerbeknek.

tralalala 2015.09.05. 14:00:52

Egyáltalán miről szól ez a poszt? Mind az MSZP, mind a DK megmondta: a bevándorlás álprobléma, Orbán kitalációja.
csepel.info/?p=43822

Jolka40 2015.09.05. 14:11:14

@Fekete Pestis: Előlük menekülnek, kapisgálod?

Szemita Anti 2015.09.05. 16:03:38

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!:

"angolul se tud, meg írni se (meg lehet nézni a transzparenseiket), "

A transzparensek szövegét nem a Migrations Aid viszkető puncijú kis lánykái irják nekik? :D

StanLee · https://newsroll.net 2015.09.05. 16:35:21

@ob.szerver: Engem megnyugtatna, ha mondjuk barmelyik politikus kiallna a plebs ele, es elmagyarazna, hogyan kivanja a nemet allam megoldani a beintegralodasat az ujonnan erkezoknek? De ezt egyik sem teszi, mert nem tudjak, hogy mit is kezdjenek veluk.

Nemet nyelvtanfolyam? Amikor en 2002-ben nyelvtanfolyamra jartam, voltak olyan iskolatarsaim, akik mar tobb, mint 20 evet lehuztak Nemetorszagban ugy, hogy nem tudtak annyit se nemetul, mint amit en altalanos iskolaban delutani foglalkozas kereteben megtanultam - az orosz mellett. Az volt a valaszuk, hogy akkora a torok nyelvu populacio, hogy minden gond nelkul elvoltak addig minimalis nyelvtudassal, ezert sem ereztek szuksegesseget a nyelv elsajatitasanak.

Munkahely: Ha az embernek mindent maganak kell kifizetnie (lakas, kozuzemi szamlak, auto, tomegkozlekedes, stb.), akkor jol kell keresnie. Lehet olyan helyen is elni, ahol a lakhatas olcso, de akkor vagy sokat kell utazni (napi szinten 100 km), vagy annyira keves es rosszul fizeto munka van, hogy csak az eletszinvonal leadasaval lehet a keresetbol megelni. Egy menekult sem fogja azt mondani, hogy hajlando napi 2-3 orat ingazni, hogy 1300-1500 eurot kapjon netto a kezbe, amibol fizeti a fenti dolgokat es eltartja a feleseget, 2-3 gyereket. Akkor mar inkabb bennmarad a szocialis rendszerben, mert az jobban megeri. Nem itelem el oket erte, en is azt csinalnam.

Az sem vilagos, hogy pontosan mikortol fogjak kitermelni a mostani menekultek az integraciojukba beleolt oriasi penzeket? Talan a Der Spiegel cikkezett egy szir hazasparrol, akik mar tobb, mint egy eve vannak Nemetorszagban, gyerekuk is szuletett mar, ahol a ferfi jart integracios kurzusra, most nyelvtabfolyamra, majd kesobb tovabbkepzesre is, hogy apolokent dolgozhasson. Mondjuk minden egyes ev, ameddig nem kap fizetest, fejenkent kerul a nemet allamnak 12000 euroba, vagyis a megerkezese utani 3. evben fog eloszor fizetest keresni, a nemet adofizetok elkoltottek ra es a csaladjara kb. 48 ezer eurot, utana jovedelemado formajaban becsenget a kasszaba kb. 300 eurot havonta. Igy 13-15 ev alatt fizeti vissza ado formajaban az integracioja koltsegeit. Ennel olcsobban is kaphatott volna a nemet allam kelet-europai munkaerot...

Sok kerdes van bennem, szerintem a tobbi nemet adofizetoben is, amire sose kapunk majd valaszt...

Moin Moin 2015.09.06. 16:39:46

@Szemita Anti: Valahogy nagyon nem stimmelnek ezek a számok – különösen annak tükrében, hogy az említett röszkei menekülttáborban az elmúlt hónapban (az adatsor ui. augusztusra vonatkozik) naponta ezer és kétezer közötti menekült tartózkodott. Mármost, ha az egyes közölt élelmiszermennyiségeket napi bontásban elosztjuk a jellemző napi létszámmal, akkor elképesztő adatokat kapunk egy-egy menekült „átlagfogyasztására.

Ezek szerint az átlagosan 1500 napi ellátott fejenként és naponta öt olyan szendvicset evett volna meg, amelyhez (fejenként és naponta) 37 gramm felvágottat (azaz szendvicsenként mindössze nem egészen 7 és fél grammot), 26 gramm vajat (szendvicsenként 5,2 grammot), 2,2 gramm sajtot (szendvicsenként 0,44 grammot), 5,5 gramm kenyeret (szendvicsenként 1,1 grammot) használtak volna fel... (A májkonzervekkel azért nem számoltam, mert nem tudni, hány grammos „dobozokról” van szó.)

Mindez arra utal, hogy az egyes adagokat laboratóriumban állították elő, nanotechnológiai módszerekkel – továbbá a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság némileg tévedésben volt a menekültek honosságát illetően: Szíriát összetévesztette Lilliputtal. Avagy – „B”-változat – az adagok méretére vonatkozó szabványt a magyar hatóságok az egykori Harmadik Birodalom lágerellátmány-szabványából emelték át.:-)
süti beállítások módosítása