Mi történik?

Shooting Bréking!

2015. január 20. 20:07 - 3niko

Egy percig sem vitatom, vezérünk (pontosabban háttérmunkásai) mindig profi módon volt(ak) képes(ek) minden kommunikációs helyzetet marketingelni. De még mennyire! Gondoljunk csak például a tavalyi önkormányzati választások előtti „mindent átadunk, akkor is, ha csak majdnem kész” projektjeire, vagy akár a péntek reggeli Kossuth Rádiós szeánszokra, ahol annyira, de annyira képes minden katasztrofális döntést, próbaüzemet, sarcot ki-, és megmagyarázni, másként értelmezni és láttatni, s mindenek előtt a közös érdekből, nézőpontból megközelítve emészthetővé, elfogadhatóvá tenni, és ezzel lenyomni a torkunkon.

Nem volt ez másképp kedden sem.

Van itt ez a tényleg gyönyörű, csodás autó, amely láttán még a BMW-sek is elgyengülnek egy pillanatra. A Mercedes CLA Shooting Brake. Tessenek rákeresni, lélegzetelállító.

Imába is foglaltam, gyorsan Viktorunk szavait, miszerint idézem:

„Remélem, hogy rövidesen eljön az az idő, amikor a magyarok nem csak gyártani, hanem vásárolni is tudják a Mercedes- Benz személygépkocsikat”.

Ámen!

Ám addig is.

Igen, igen, eléggé fénylik még a frankhitelek forintosítása kapcsán múlt héten fejre került glória (ezt az érdemet nem tudom, és nem is akarom kormányunktól elvenni, valóban nagyon sokan menekültek meg ezáltal a totális csődtől, ám hiszem, hogy ez a tény nem fedheti el a mutyizás, rombolás, csalások sorozatának létezését), szóval illett ezt még valamivel meglovagolni.

Nem csupán illett, kellett. Mert közeleg a nagy csúcstalálkozó Merkel asszonnyal, aki mint tudjuk, közhelyesen szólva "már nem mai csirke". Muszáj volt tehát valami nagystílű akció keretein belül kissé puhítani őnagyságát, mert ahogyan az előre sejthető, jó néhány dolog kapcsán készül a Miniszterelnök úr orrára koppintani. Olyan gondolatokat kiemelvén sikerült ezt véghez vinni, mint:

-          A német tulajdonú vállalatok több mint 300 ezer munkavállalót foglalkoztatnak, ami 300 ezer magyar család kenyerét jelenti.

-          Végső soron a Mercedes adta meg nekünk, magyaroknak a lehetőséget arra, hogy Magyarország visszakerüljön Európa gazdasági térképére.

-          Az önök kiváló teljesítménye egy nagy teherbírású köteléket épít Mercedes és Kecskemét, Magyarország és Németország között.

Éssatöbbi, éssatöbbi.

Nagyívű, s őszintének tűnő mondatok. Már majdnem el is hittük. Ha nem ő mondta volna, talán teljesen.

Igen. Kellett nagyon hazánknak a Mercedes gyár. Meg az Audi is. Sőt, az egyéb nagy nemzetközi cégek kiemelt beruházásai is, amelyek a magasan képzett magyar munkaerő miatt választották országunkat. Büszkék is vagyunk erre, s főképpen az ott dolgozó, tehetséges, szorgalmas, tanult honfitársainkra, első rangú szakembereinkre.

Ám erre a képmutatásra, kirakatműsorra, színjátékra közel sem.

Kérem szépen, vadiúj Mercije csak Bobby Ewing-nak volt (úúú, az a piros cabrio),  illetve Magyarország  jelenkori története során például a műceleb Berki Krisztiánnak, és még néhány  ezer „nagyvállalkozónak”.

Szóval engedtessék meg nekem ezen az egész fellépésen nagyot kacagni. Mert a magyarok többsége csak a tévében, újságban, interneten, no meg az utcán lát ilyen gépeket, és sóhajt nagyokat, miközben azon gondolkozik, hogyan húzza ki a hónapot fizetésig. Arról meg ne is beszéljünk, hogy egy másik óriási hányad egyenesen nemhogy egy autót, hanem egy átlag háztartást nem tud fenntartani.

Tehát mindaddig, amíg ez a fajta grandiózus látszatkeltés, kifelé való színjáték marad a fókuszban, sőt, amíg a CBA terjeszkedése fontosabb, mint a CLA térnyerése, addig tényleg nincs miről beszélnünk, és nem kell attól rosszul éreznünk magunkat, hogy ezt az egészet nem vesszük be, nem hisszük el, nem adunk neki egy fikarcnyi hitelt sem.

Köszönjük, de nem.

És higgyétek el, Angela Merkel sem fogja. Sokkalta okosabb, rafináltabb asszony ennél.

Az, hogy ez a mai előadás neki szólt leginkább, vagy inkább nekünk, minden valószínűség szerint nem fog kiderülni.

Addig is nézzétek meg ezt a csodát.

Egyvalamire biztosan jó lesz. Pár percig egy másik valóságban léteztek majd…

 cla1.jpg

 

cla3.jpg

42 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mitortenikma.blog.hu/api/trackback/id/tr687092695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2015.01.21. 09:11:18

„Remélem, hogy rövidesen eljön az az idő, amikor a magyarok nem csak gyártani, hanem vásárolni is tudják a Mercedes- Benz személygépkocsikat”

Jót röhögtem rajta én is, sajna kinomba. A qrtva annyát ennek a megélhetési politikusbűnözőnek! Oszt' mikor jön majd el az az idő? 300 év műlva? Kár, hogy azt itt senki nem fogja megérni. De a cuculizmusban is ezzel hülyítették a népet.

Ezzel párhuzamos mit a devizahiteles ótósokra mondtak. Hogyaszongya, az nem érdekli őket ha valaki a célból veszi föl, hogy NAGYOBBRA CSERÉLJE az autóját. Érted! B+! NAGYOBBRA!
Hát a qrva annyukat megintcsak! A zemberek nagy része azért vett fel hitelt, hogy a LEGOLCSÓBB autót megvegye, ami nem használt és nem kell vásárlás után rákölteni még egy új árát. Ja és miért vette? Azér B+, mert szüksége volt rá. Ennyi.

Miért a párhuzam? Mert egy merci szerintem nem a LEGOLCSÓBB kategória, ergo az ecceri magyar melósnak sose lesz olyan. Ha a nyugati béreket megközelítő fizetések lennének még akkor sem, mert a Mercedes bizony kimondottan luxuskategória és még "nyugatabbra" se mindenki ilyennel jár B+ viktor! Ez olyan urizálóknak való mint a lézerdzsoni és a szíjjártó, akiknek biztos lenne rá pénze, bár azt senki nem tudja miből.
Az meg más kérdés, hogy ezekhez a városi parasztokhoz inkább az Audi és a BMW passzol. Azzal is járnak általában...

Netuddki. 2015.01.21. 09:13:52

Képeken meg:
- Na, a parasztot beültetjük egy vadiúj Mercedesbe, hadd örüljön!

És lőn! Örült.

drover(fanyul társa) 2015.01.21. 09:30:31

Drága Vezetőnk, a Vértes Lankáinak Géniusza, Vezérlő Csillagunk!

Nem azért van itt a Mercedes meg az Audi meg még sok más, mert otthon nem találná meg az ugyan ilyen szintű tudással rendelkező munkaerőt. Azért vannak itt, mert a német bérek kötelező színvonalához képest szarért - húgyért műszakozó, de ugyan olyan követelményekkel hajtott magyar munkaerővel is meg tudja oldani a termelést. Ja, a "karvalytőke" már csak ilyen.... Önök meg az ellen oldali cimboráik huszonöt év alatt nem teremtettek egy fika munkahelyet sem. Hány unkahelyi s szűnt meg a rendszerváltás óta Kecskeméten és környékén?

high up! 2015.01.21. 09:39:58

Eljön Merkel, Orbaneszku és a fidesz barmai előtte egy nappal halomra fogják dícserni az EU-t, a német multikat , a "hanyatló" Németorságot na meg Magyaro abszolút elkötelezettségét a nyugati civiliációhoz. A batyu meg Blogger Géza féle udvari trollok itt fognak ömlengeni meg mindent megmagyarázni.

Aztán elutazik Merkel és másnap már kezdődik is Orbaneszku jól ismert idegbeteg dühkitörése a rohadék EU, a vérszívó multik, a hanyatló és vallás és család nélküli nyugati civilizáció ellen. Meg hogy az országot megtámadták nyugatról, csak azért, hogy őt elmozdítsák a hatalomból. Majd jön a szokásos benyalásos felmagasztalása az illibeális sikerországoknak, úgymint Oroszországnak, Azerbajdzsánnak (amiért aztán azok utaljákl is a kenőpénzt a fidesz vezérek titkos svájci bankszámláira). És a batyu meg Blogger Géza féle udvari trollok most már ezt fogják megmagyarázni, hogy most menniyre igaza van a seggvezér Orbaneszkujuknak, a nyugatot nem szabad másolni, az ellen szabaccság harcot kell folytatni.

FOLYTASSUK!

frob 2015.01.21. 09:51:51

Ja, nekem Gyurcsányék alatt kettő is volt ebből, de aztán jött 2010 és a létbizonytalanság.

♔batyu♔ 2015.01.21. 09:57:00

@high up!: Persze, ha olyan ostoba lennék mint te biztos ezt csinálnám.

Dehát én nem vagyok olyan ostoba mint te:))))

vackor1 2015.01.21. 10:17:18

Kettő apró megjegyzés:

- orbánnak köze nincs ahhoz, hogy a Mercedes és/vagy az Audi itt dolgoztat ( amúgy valóban a kinti munkások fizetésének töredékéért ..),

- ne ájuljunk el azért ettől a forintosítástól, egyszerűen véletlenül szerencséje volt az időponttal, nehogy bárki is azt mondja, hogy ez a senki előre látta, hogy a SNB feladja a CHF védelmét ( ettől függetlenül természetesen az igaz, hogy a forintosítás óriási bajtól védett meg most rengeteg deviza-hitelest, de ugye azért ez nem segít azokon, akik eddig sem tudtak fizetni, másrészt meg a saját holdudvarnak és az egyáltalán nem rászorulóknak csak elintézett egy nevetséges árfolyamú végtörlesztést... ) , egyszerűen most az egyszer mázlija volt..

Biztos ismeritek a véletlenről : ültess egy majmot egy írógép elé, előbb-utóbb "legépel" valami értelmeset is..

♔batyu♔ 2015.01.21. 10:22:06

@vackor1: Azzal együtt érdekes, hogy forintosításban senki nem beszél tudatos megelőzésről, pedig mindenki becsukja az ablakot vihar előtt.

Elég nyilvánvaló, hogy nem Orbán találja ki ezeket a dolgokat, hanem megfelelő tanácsadói javasolják mit csináljon. Jó tanácsadója van.

Ez a poszt pedig tényleg egy kalap szar.

kissiú 2015.01.21. 10:33:08

@♔batyu♔:
"Azzal együtt érdekes, hogy forintosításban senki nem beszél tudatos megelőzésről, pedig mindenki becsukja az ablakot vihar előtt. "

Egyszer már megdícsértelek a sikeres tematizálásért. Hányszor kell még? Szerintem ne légy lusta, indíts egy blogot róla, utána nem kell mindenhol számonkérni, hogy miért nem erről írnak.

csak egy néző 2015.01.21. 10:35:54

@frob:
"Ja, nekem Gyurcsányék alatt kettő is volt ebből, de aztán jött 2010 és a létbizonytalanság."
Persze barom, egy a jobb kezedben, egy pedig a balban, csak azután elcserélted nyalókára.

1349973572759 2015.01.21. 10:35:54

@♔batyu♔: Az összes hozzászólásodra az jut eszembe, hogy a te batyud egy kiló szar. Ez vagy te becsomagolva.

high up! 2015.01.21. 10:44:51

@♔batyu♔:

Na ugye, egy félórát nem bírtál ki Orbaneszku seggnyalása nélkül. Ez nálatok valami idegi kényszer lehet.

Aztán olyan ez a forintoítás, hogy Orbaneszku bandája a 3000 milliárd forintos manyupból ezt már 2010-ben megoldhatta volna, és akkor 270-es euró árfolyamon nem lett volna ekkora ráfizetés se a hitelfelvevönek, se az államnak.
Csakhogy Orbanszkuék ezt a pénzt inkább kilopták a felső 10% magánszámlájára (teccik tudni, ebből jutott az egykulcsos adóra, a végtörlesztésre, a haveri gáz és egyéb offshore cégekre, az állami veszteségekre a közbeszerzési mutyikon, na meg a maTrollcsi által 0%-ra taccsolt GDP növekedés veszteségeinek a fedezésére).

Tehát a 3000 milliárdos államosított manyup vagyon ki lett privatizálva az előkelő úri réteg számlájára.

Most meg a devizatartalékban levő Eurót az MNB becserélte a CHF tartozásokra, így aztán az MNB fogja kipengetni a CHF törlesztéskor a piaci árfolyamot. A veszteséget meg persze az egész népen fogják beszedni.

Ez a szép ebben az országban, hogy csak az elit jár jól mindig. Még akkor is, ha a csóró Átlaghülyemagyar azt hiszi, hogy most reá mosolygott le a napocska.

FOLYTASSUK!

♔bаtyu♔ 2015.01.21. 10:53:55

@high up!: Na akkor most gondold végig, miért kellett a FT-ot leértékelni. Persze csak akkor, ha megy.

♔bаtyu♔ 2015.01.21. 10:54:30

@csak egy néző: Mi a gondod, neked nem volt Gyurcsányék alatt sem? Pedig úgy csinálsz.

♔bаtyu♔ 2015.01.21. 10:57:52

@kissiú: Mi a gondod? Persze szerinted nyilván mindenki ostoba, mázlija volt, kivéve te. Öröm nézni, ahogy ez a sok magadfajta lúzer "elképzeli", ahogy Orbánék hoznak egy döntést, aztán minden év végén megállapítja, nahát, ezeknek már megint mekkora mázlija volt.

Meg kellene érteni, hogy a ballibsi pálya nem Orbánék fikázása, hanem utánzása. Persze magánügy, engem aztán nem zavar, ha nem ballibsi kormány van.

♔bаtyu♔ 2015.01.21. 11:20:35

@csak egy néző: Nahát képzeld én meg úgy jártam, hogy Gyurcsányék alatt volt kettő is, aztán jöttek Orbánék és kénytelen voltam eladni.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.01.21. 11:27:31

@♔batyu♔: Tegnap beszéltük, hogy te csak annak szólsz be, aki neked beszól. Itt te kezdtél el első belépőddel ostobázni... megint. Megint idejössz kötekedni, odaszarsz az asztak közepére. Ezt élvezed, ennyi vagy.

csak egy néző 2015.01.21. 11:38:42

@♔bаtyu♔:
"Nahát képzeld én meg úgy jártam, hogy Gyurcsányék alatt volt kettő is, aztán jöttek Orbánék és kénytelen voltam eladni."
Hát haver akkor jó nagy lúzer vagy, mert a hozzád hasonló seggnyalók, orbán alatt nemhogy eladták, hanem újra cserélték.

csak egy néző 2015.01.21. 11:45:48

@♔bаtyu♔:
„Remélem, hogy rövidesen eljön az az idő, amikor a magyarok nem csak gyártani, hanem vásárolni is tudják a Mercedes- Benz személygépkocsikat”. (OV)
Kitartás batyukám.

high up! 2015.01.21. 11:46:00

@♔bаtyu♔:

Mi van batyuszar, ugyanazt írod mint fejesrob?

Bebuktál te fidióta birka.

3niko 2015.01.21. 11:47:54

Jó a műsor fiúk! Kár, hogy sok a dolgom, és nem tudom azonnal olvasni a kontrákat! Köszönöm az aktivitást, hajrá! :)

high up! 2015.01.21. 11:53:11

@♔bаtyu♔: "Na akkor most gondold végig, miért kellett a FT-ot leértékelni."

Na miért kellett, te birka fajzat, mondd már el! Bármibe lefogadom, hogy most átmész mély kussolásba, mert Mészáros Lőrinc disznóól pucolójaként persze lövésed sincs, hogy miről beszélsz, de okoskodni azért akarsz.

Alig várom a nagyívü magyarázatodat,h ogy miért kellett a forintot leértékelni, különösen annak a fényében, hogy már vagy 20 éve nem a kormány meg az MNB értékeli le meg fel a forintot, hanem a piaci kereslet kínálat alakítja az árfolyamot.

De majd te hülye mindjárt megmagyarázod, hogy még mindig Surányi az MNB elnök.

FOLYTASSUK!

vackor1 2015.01.21. 11:53:52

Majdnem válaszoltam, megszegve azt az elvemet, hogy ami - majd' azt írtam, hogy "aki" , de hát ez csak egy "ami"... - nem üti meg az ingerküszöbömet, azzal nem foglalkozom, de örömmel látom, hogy sokan megtették helyettem, megkíméltek a véleményem kifejtésétől.. :))
Köszönöm! :))

drover(fanyul társa) 2015.01.21. 14:07:59

A tárgyi Merci amúgy ordenáré ronda. Meg valószínűleg félkész. Látott valaki már belső fotókat róla? Gyorsan kitoltak Vezérünkkel egy makettet kormányzati pr. megrendelésre, némi Habony művek - hablaty kommentárral, hátha felfelé görbül Frau Merkel szája sarka...
Mert elég morcinak látszik .

Prézli Péter (törölt) 2015.01.21. 14:45:01

" jó néhány dolog kapcsán készül a Miniszterelnök úr orrára koppintani" - írod...
mondd csak drágaságom, honnan tudod, mire készül Merkel?
Csak nem az indexből?
... és erre egy cuki kis cikkecskét is rittyenteni ...

$pi$ 2015.01.21. 15:02:08

"mert ahogyan az előre sejthető, jó néhány dolog kapcsán készül a Miniszterelnök úr orrára koppintani"

Erős ember soha nem megy a gyenge emberhez orrot koppintani, magához rendeli inkább.

Parajpuding 2015.01.21. 15:03:08

Merkel "sokkalta okosabb, rafináltabb asszony".
Ha így lenne, vityike már feküdne a sallerektől.

jágör68 2015.01.21. 15:49:02

Mellé.
A Mercedesre meg nem kell irígykedni, anélkül lehet élni.
De enélkül:

publichealthwatch.wordpress.com/2015/01/18/scientists-human-activity-has-pushed-life-on-planet-earth-into-danger-zone/

Az ipari civilizáció egy zsákutca, de inkább a Matrix a totális megsemmisülés beteljesítésével (Mordor)

csak egy néző 2015.01.21. 15:56:46

@♔bаtyu♔:
Mi van batyukám, lejárt a munkaidőd?

♔bаtyu♔ 2015.01.21. 16:06:06

@high up!: Ó jaj, pedig hogy titkoltam te ostoba:)))))))

driopios 2015.01.21. 16:57:33

„Remélem, hogy rövidesen eljön az az idő, amikor a magyarok nem csak gyártani, hanem vásárolni is tudják a Mercedes- Benz személygépkocsikat”.

Vannak akik már korábban is megengedhették ezt maguknak.

www.blikk.hu/data/cikk/2/17/51/65/cikk_2175165/2_o_papcsak2.jpg

Passzív demonstráló (törölt) 2015.01.21. 18:00:52

Nem egészen világos, hogy mi is a poszt mondanivalója. Addig ne gyártsunk ilyen kategóriás autót, amíg az emberek nem párosával veszik? Vagy esetleg az, hogy ha olyan kormány lenne, ami nem a CBA-t nyomja, akkor középtávon mindenki befektethetne egy ilyen verdába? :O l

Passzív demonstráló (törölt) 2015.01.21. 18:18:15

@csak egy néző: Sose értettem ezeket a "szelektíven gazdagozó" embereket. Egyszer fel vannak háborodva, hogy egyesek mit megengedhetnek maguknak, miközben a nép éhezik. Máskor pedig ők a leghangosabbak, hogy az érintett az biz' keményen dolgozik, és nem teng-leng, mint a 80%-nyi átlaghülyemagyar, aki irigykedik, mert más sikeresebb az életben, mint ő.

A legszebb az volt, amikor Torgyán doktor valóban nem szerény új házán (amiben még lift is van!!!!) olyanok háborogtak, akik közben nagyságrendekkel nagyobb rezidenciák boldog tulajdonosai voltak :)

lófüle elemér 2015.01.21. 19:11:46

@maxval bircaman szerkesztő:

Aj de szép, amikor összevesztek a seggen. Csak így tovább.

lófüle elemér 2015.01.21. 19:14:45

@Parajpuding:

vityike kapja a sallereket, csak a lakájmédia ezekről nem számol be az agyatlan szavazóseregnek.

zobod 2015.01.21. 21:39:55

@high up!: a kvázi egykulcsos* adó a legjobb dolog, ami ezzel a társadalommal az elmúlt évtizedekben történt. Végre elindultunk azon az úton, hogy a teljesítőképest nem csupán fejőstehénnek nézik - bár a bérköltség valamivel több mint fele még mindig közteher -, egyre inkább magáért dolgozik, az önnön gyarapodására. Ugyanakkor talán egy idő után a nyüszítők számára is egyfajta alkalmazkodási kényszert fog jelenteni ez az adózási forma.

* = gyakorlatilag most is progresszív, a családi kedvezménnyel akár 0% is lehet a mértéke.
süti beállítások módosítása