Mi történik?

Nyílik a kiskapu: a kültag vasárnap is dolgozhat

2015. március 11. 20:19 - 3niko

Jelen történet szereplői kitalált személyek. A valósággal való minden nemű egyezés kizárólag a véletlen műve.

Vagy mégsem? 

Irénke, jöjjön csak ide, a vevők várhatnak egy kicsit!

Mondja csak, mennyit keres most? Aha, értem. Nyolcvanöt nettó.

Nos, mit szólna ahhoz, ha jövő hónaptól feltornásznánk egy ezt az egyébként tisztes keresetet egy hangyányit? Tudja, a mai világban mindent meg kell becsülni. Látja, mi zajlik itt, bedőlnek bankok, brókerházak, a mocskos szocik kormánya miatt, és még sorolhatnám.

Na, hagyjuk. A lényeg, hogy hallottam az üzletvezető kolleginától, hogy mostanság nehezen élnek, úgy tudom, a kis Robika betegegesedik. Szeretnék tehát segíteni, ezért volna egy tisztességes ajánlatom, biztos vagyok benne, hogy meg tudunk egyezni.

cba.jpg

Arról lenne szó, hogy hozzácsapunk még a nettó béréhez még egy harmincast. Ugye, jól hangzik?

Látom ledermedt. Ne tessen itt hebegni-habogni, tudom, jogos a kérdés, hogy mit kell ehhez tennie.

Megnyugtatom, nincs itt a világon semmi varázslat. Tisztában vagyok vele, hogy mind szeretnének továbbra is vasárnap dolgozni, mert félnek a jövedelem kiesés miatt. Mivel magácska itt az egyik legmegbízhatóbb, legtisztességesebb munkaerő, mit szólna ahhoz, ha ezt a kieső vasárnapi pótlékot nem csak, hogy kompenzálnám, hanem, megkapná az említett emelést is?

Az egésznek mindössze egy pici adminisztratív vonzata van, lényegileg arról van szó, hogy szigorúan csak papíron felvesszük a cégbe kültagnak. Ez nem jár semmivel, egy-két aláírás, senki nem fog kérdezni semmit, egy ügyviteli tranzakció, ha esetleg egyszer felmondana, kivesszük a listából, egyszóval csak szimpla papírmunka, úgyhogy ne tessék aggódni, a világon semmilyen kötelezettséggel nem jár.

Ne nézzen már olyan gyanakvóan! Mondtam én már valaha olyat, ami ne úgy lett volna? Na, ugye. Ehhez kapcsolódóan csupán egyetlen dologban kérném a rugalmasságát, drága Irénke, mégpedig, hogy tessék bevállalni minden vasárnapot.

Igen, sikerült elérnem a hivatalban, hogy nyitva lehessünk vasárnaponként, csupán ez a pár elkötelezett kolléga hiányzik hozzá. És én hajlandó vagyok megjutalmazni őket az áldozatukért, tetszik érteni…

A lényeg, hogy cserébe hétfőn és kedden nem kell bejönni, a többiekkel megoldom. A Mártika már igent mondott, boldog vagyok, hogy segítettem nekik elkerülni, hogy kikapcsolják náluk a villanyt. Dobosné holnapra ígért választ, ám biztos vagyok benne, hogy vállalni fogja, tudja maga is, hogy szerencsétlennek a férje elissza mindenüket.

Tudom, hogy meghatódott, igyekszem én mindig jó főnök lenni. Forduljon hozzám bizalommal bármikor!

Ajjaj, látom magán, hogy mérlegel, nagyon gondolkodik. Tudja mit, hogy lássa, kivel van dolga, adok még pluszba bözsi utalványt hatezerért havonta. Ezen ne múljék.

Ne haragudjon, most mennem kell, várnak a központi értekezletre, de ne feledje, holnapra várom a válaszát.

Oh, lenne itt még valami. Kinyomtattam az akciós matricákat a Kisfalvi száraztésztákra, meg a lila svájci mogyorós csokikra, ott van az asztalukon. Legyen oly kedves átcímkézni még ma este. Tetszik tudni, holnaptól lesznek akcióban…

Kezit csókolom, drága Irénke, írasson fel a nevemre a gyerekeknek egy kis nápolyit. Olyan aranyosak. 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mitortenikma.blog.hu/api/trackback/id/tr757261039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robiekin · http://megfizethetetlenegeszseg.blogspot.hu/ 2015.03.12. 14:04:01

Mindenki ügyeskedik, a nagyokat Spar, Tesco etc már bedarálták. Mo-n a piciknek is kellene több tér. Angliában még mindig vannak pici üzletek, nálunk csak multik, nem lesz ez így jó. Senkinek (amúgy én is a Tesco-ban vásárlok :( )

Baszki, nincs már mit ellopni... 2015.03.12. 15:55:28

Ez de kurva profi volt. Minden benne van, ami a magyar vállakozást/vállalatot jellemzi. Minden.

élhetetlen 2015.03.12. 15:56:38

@Robiekin: Őrülök én meg. Mi köze a sarki kisboltnak a Tescohoz. A sarki kis boltnak azt kéne árulni, amiért bemegy az ember hazafele, tejet, kenyeret, gyufát, akkora apparátussal, és költséggel, hogy meg tudjon élni. (nem ráhúzni az online pénztárgépet az összes költséggel). De nem kéne erőltetni kormány szinten, hogy ezek a kisboltok vegyék át egy Tesco szerepét, ha kiszekálják őket az országból. (Nem kérem, hogy a Tesco máshol is bajban van, mert a 60-szoros termékfelügyeleti díj, és a vasárnapi bezárás biztosan nem segít rajta úgy pluszban).
Igen, Angliában a sarki kisboltok, és konzervek, és egy busztérkép is, mert nem romlik a nyakára, de senki nem ott bonyolítja le a heti nagy bevásárlást. Magyarországon megint összekeverték a szezont a fazonnal.
süti beállítások módosítása