Mi történik?

A magyaroknak túladagolták a leszarom- tablettát

2015. május 20. 23:31 - 3niko

Odakint tombol a vihar. És bennem is.

Végtelenül szomorú vagyok, s elcsigázott. És reményvesztett. Tehetetlen, értetlen, felháborodott, kétségbeesett. Lassan azt érzem, hogy a „privát” mindennapok élményei és sikerei ellenére valamiféle zsákutcába taszított furcsa nemzettudatosság és élni akarás által áthatott paranoia tart rabságban úgy fél éve.

Nehéz erről őszintén beszélni.

Amikor elkezdtem írni ezt a blogot, egyvalami motivált: elmondani, közvetíteni, átadni. Elmesélni Nektek, mindenkinek, hogy óriási felelősség hárul most ránk. Hogy mekkora jelentősége van annak, hogy napjainkban ismét válaszút elé érkeztünk. Mindennemű felesleges magasztosságot, demagógiát, túlfűtöttséget mellőzve, megkíséreltem magamból kiírni a félelmet, a haragot, a tehetetlenség igája által elnyomott tenni akarást és alkotásvágyat.

Aztán a napokban elkezdtem magamon és a hozzám hasonlókon, kedves barátokon (is) érzékelni a tipikus tüneteket. A „leszarom” állapotot. Amely, véleményem szerint a legveszélyesebb.

Elvégre ezt akarták.  Erre megy ki a játék, erre mentek rá. Birkákat kreálni. A kishitű magyar előbb, vagy utóbb úgy is meghunyászkodik, meghajol, elengedi a problémákat. Besöpri az akciósan vett szőnyege alá.

Vegyünk egy példát.

Nézd csak meg egy tipikus magyar alsó tagozatos mindennapjait. Korán kel, iskola, napi egy kötelező tesi óra bárhol, ahol az iskolában hely akad, hat tanóra, szakkör, kötelezően délután négyig napközi/tanulószoba, különóra, aztán majd csak hazaviszi valaki. Később ér haza, mint a szülei, akik tisztességgel lenyomták a napi nyolc órát. Mindezek után persze, hogy fáradt, csendes, magába zárkózó, furcsa, okostelefon- nyomkodó kis droid lesz. Tizenkét órát kellene aludnia. Ehelyett jut neki jobb esetben nyolc, kilenc. Kiégett, megfáradt, eltorzult személyiségjegyeket hordoz magában már tinédzser korától kezdődően. Aztán tőlük várjuk majd a megváltást. A valamit. A jövőt. Lótúrót, emberek, lószart. Már bocsánat.

Belőlük kreál majd az elfuserált rendszerünk engedelmes, zéró kreativitással és tenni akarással rendelkező kiskatonákat. Így a legegyszerűbb. Senki se legyen tehetségesebb, okosabb, rafináltabb, rátermettebb, mint ők, s mindenek előtt álló cél, hogy lehetőleg egyikük se merészelje vagy legyen képes átlátni az összefüggéseket.

Ez csupán egyetlen példa volt a zsigerekig hatoló rombolásra. Olyan terhes, és katasztrofális tendencia, amelyre egész egyszerűen nincsenek szavak. Mert elfogytak.

Ahogy lassan a lelkesedés is.

Fogadd csak el, úgy is totálisan mindegy, ezek végleg, s visszavonhatatlanul kitoltak velünk, visznek mindent, a haza becsületét, a magyar ember veleszületett kreativitását, alkotóvágyát, leleményességét. Mindent, bele a levesbe. Csak azért, hogy nekik igazuk legyen. A „csakazértis” beteg ösztöne fog itt lerombolni mindent, és ha tenni próbálsz ellene minimum hülyének néznek, s kijelentik, hogy rózsaszín álmokat kergetsz, jobb lenne, ha kivennéd a kis kezed a biliből…

Rohadt nagy szarkupac ez a nagypolitika. Amely ellen egyébként nem sokat tehetünk. Az egyszeri embernek, kuss a neve. Legyen akár menő menedzser, karalábé- termelő (kis)gazda, alulfizetett és semmibe vett, megalázott éjszakás nővér, vagy épp kétségbeesett, a napi szinten kis tanítványai sorsáért és oktatásáért aggódó pedagógus.

Öt forintot nem adnék az előző kormányokért, sosem sírnám őket vissza. Ellenben megkérdőjelezhetetlen tény, hogy jelenleg az eddigieknél lényegesen nagyobb mértékben és eloszlásban szétlopják, szétmutyizzák, világszinten alázzák, leégetik, félreminősítik az országunkat, a magyar embert, az identitásunkat és mindazt a kutya kemény munkával, a múlt rendszer minden hozadéka ellenére, óriási beletett energiákkal felépített, napjainkra épphogy működőképes valamit, amit Magyarországnak neveznek, nevezünk.

Szétesőben, széthullóban, zuhanórepülésben az oktatás, és az egészségügy. Minden eddiginél kétségbe ejtőbb tendenciákat ölt a korrupció, mérhetetlen mélyrepülésben a kisebbségek helyzete. Hétről hétre, napról napra rombolják le, taszítják mélységekbe nemzetközi szinten is a magyarság ázsióját.

Nyerhet díjat Krasznahorkai, bejuthat a magyar dal az eurovíziós döntőbe, lehet a Rubik- kocka a világ egyik legnagyobb darabszámban eladott játékcikke, mi csak egy utolsó, bábuként mozgatott, saját formájukra szabott, vagy legalábbis alakítani kívánt, GDP-termelő vagy épp segély- elnyelő gnómok maradunk, akikről vélhetően megkísérlik majd az utolsó bőrt is lehúzni.

Tök mindegy, hogy be-, vagy kivándorlunk. Teljesen jelentéktelen, hogy mit kíván, mit szeretne, merre mozdulna a magyar nemzet.

Lógunk, csüngünk a semmi ágán. A kósza lelkek. Ahol velünk akarják megkonzultálni, mindazt, amelyet egyébként esélyünk, lehetőségünk sincs befolyásolni, a jelenségek mögé látni, vagy azokat megérteni.

Egy a céljuk: mivelünk, belőlünk építeni tovább a falakat, még inkább elbizonytalanítani, meghamisított gazdasági mutatószámokat a nyolcvanmilliárdos köztévé pár százalékos nézettségű hírműsoraiba kipakolni, és a mellüket veregetni, hogy „defaszagyerekekvagyunk”, már megint megcsináltuk.

Mondták már nálam okosabbak, rátermettebbek, érdemesebbek is, hogy elég. Itt a vége. Én csak megpróbálom. Belesúgom az éterbe. Talán sikerül.

József Attila: Reménytelenül

Az ember végül homokos,

szomorú, vizes síkra ér,

szétnéz merengve és okos

fejével biccent, nem remél.

 

Én is így próbálok csalás

nélkül szétnézni könnyedén.

Ezüstös fejszesuhanás

játszik a nyárfa levelén.

 

A semmi ágán ül szivem,

kis teste hangtalan vacog,

köréje gyűlnek szeliden

s nézik, nézik a csillagok.

 

Vas-színű égboltban...

 

Vas-színű égboltban forog

a lakkos, hűvös dinamó.

Óh, zajtalan csillagzatok!

Szikrát vet fogam közt a szó - -

 

Bennem a mult hull, mint a kő

az űrön által hangtalan.

Elleng a néma, kék idő.

Kard éle csillan: a hajam - -

 

Bajszom mint telt hernyó terül

elillant ízű számra szét.

Fáj a szívem, a szó kihül.

Dehát kinek is szólanék

 

72 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mitortenikma.blog.hu/api/trackback/id/tr607477480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.21. 05:36:20

Mindig egyéni kérdés mindez, kár ebbe belekeverni a politikát.

VT Man 2015.05.21. 09:36:44

Nagyon zavaros ez az írás...

"Nézd csak meg egy tipikus magyar alsó tagozatos mindennapjait. Korán kel, iskola, napi egy kötelező tesi óra bárhol, ahol az iskolában hely akad, hat tanóra, szakkör, különóra, aztán majd csak hazaviszi valaki."

Különóra: ezt a kormány vezette be? Vagy miért került ide?

Korán kel? Mennyire korán? Annyira, mint az elmúlt 20-50 évben bárki? Nem 8-kor kezdődik az iskola ma magyarországon? Hat tanóra -- sok? Ez öt óra + tesi?

báró Csekonics 2015.05.21. 09:43:47

@szamaritánus: ma is vannak gondolkodó emberek, pedig az ő (mi) gyerekkoru(n)kban sem volt ez igazán másképp.
Sőt, akkor sehol nem volt még rugalmas munkaidő, home office meg hasonlók, ma meg azért sok helyen (már persze ha a munkakör lehetővé teszi) van.
Szóval hangulatkeltésnek jó a cikk - pont a címben írtakat elérni, hogy leszarja mindenki - de túl sok igazságot nem látok benne.
Mindenki maga dönt a saját sorsáról. Hogy a könnyebb utat választja vagy azt ahol kicsit dolgozni is kell a sikerért, már egyéni kérdés.

Segna 2015.05.21. 10:42:19

@maxval bircaman szerkesztő: b*szki, TE SOSEM DOLGOZOL? Mennyit fizetnek neked, hogy mindig, mindenhova kommentelj, okoskodj, fossad a felesleges vagy félrevezető, vagy ehhez hasonló degradáló lekezelő dumákat.
Vegyél már ki szabadságot, legalább egy hétig kímélj már meg minket a birka agyadtól. Jön a nyár, talán a még a pártközpont is elenged.

laborpatkany90 2015.05.21. 10:57:42

@VT Man: Szerintem arra próbált célozni, hogy a diákokat túlságosan leterhelik a plusz dolgok. A hat tanóra szerintem sem durva, mondjuk egy alsósnak talán sok. De a kötelező délutáni napközi nettó hülyeség. A különórákat bizonyos értelemben az állam vezettette be, mert pl az idegen nyelv oktatás valami szánalmas. Én emelt angolra jártam 8 évet, semmi értelme nem volt, mindenki a csoportból külön órákon tett le nyelvvizsgát. A tesi órák ahogy hallom szintén szarok, ha valaki mondjuk versenyszerűen akar atletizálni az megint mehet különórára. És akkor még nincs szó a zene különórákról.
Az alsósok itt a 6-12 éves korú, szóval általános alsósokra gondolok, szerintem is totál túl vannak terhelve. Mivel az iskolában nem kapják meg azt amire vágynak, és ezek tök alap dolgok: idegen nyelv, sport, talán zene, esetleg faktok, ezeket mind iskolaidőn kívül kell abszolválniuk.
A felsősöknek viszont nem fogják eléggé a tökét, bár nem tudom, hogyan lehetne megregulázni őket. (Minket se lehetett, egy fokkal nem voltunk jobbak a mostaniaknál, szóval el ne kezdje senki a régen bezzeg minden jobb volt monológot, mert már okádok tőle)

Terézágyú 2015.05.21. 11:04:41

Nemcsak a politikában - az élet minden területén adagolják a leszarom tablettát.

Persze nálunk minden politika.

Terézágyú 2015.05.21. 11:07:21

@laborpatkany90:
"A felsősöknek viszont nem fogják eléggé a tökét, bár nem tudom, hogyan lehetne megregulázni őket. (Minket se lehetett, egy fokkal nem voltunk jobbak a mostaniaknál"

Ma már nincsenek következmények. Régebben talán még voltak.
Régebben talán nem a tanárokat tartották a hibásnak a szülők mindenért...

nnnnnnnn 2015.05.21. 11:27:22

esetleg nem gondolkodtál azon, hogy elhagyd az országot? egy sopánkodó emberrel kevesebb lenne, az EU pedig olyan befogadó hangulatban van mostanában, biztos tárt karokkal várnának, ott minden aranyból van és jobb az élet.

Segna 2015.05.21. 11:28:43

@maxval bircaman szerkesztő: és mit fizet a Pártközpont? karakterre, vagy hozzászólásonként jár az apanázs?

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.21. 11:53:59

Ha valaki a permanens judeo-liberális hisztit szarja le, az valójában miért baj?

Tűltoltátok a mocskosorbánozást, túltoltátok a korupcióhisztit, túltoltátok a buzilobbizást, most meg csodálkoztok, hogy az emberek magasról tesznek arra, amin éppen veritek magatokat?

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.05.21. 11:54:19

"Nézd csak meg egy tipikus magyar alsó tagozatos mindennapjait. Korán kel, iskola, napi egy kötelező tesi óra bárhol, ahol az iskolában hely akad, hat tanóra, szakkör, kötelezően délután négyig napközi/tanulószoba, különóra, aztán majd csak hazaviszi valaki. Később ér haza, mint a szülei, akik tisztességgel lenyomták a napi nyolc órát. Mindezek után persze, hogy fáradt, csendes, magába zárkózó, furcsa, okostelefon- nyomkodó kis droid lesz. Tizenkét órát kellene aludnia. Ehelyett jut neki jobb esetben nyolc, kilenc. Kiégett, megfáradt, eltorzult személyiségjegyeket hordoz magában már tinédzser korától kezdődően. Aztán tőlük várjuk majd a megváltást. A valamit. A jövőt. Lótúrót, emberek, lószart. Már bocsánat."

Hallhatnánk valamit egy nigériai, szíriai, vagy kelet-Ukrajnai alsós mindennapjairól??

" Az a bajotok nektek gyerekek, hogy van időtök hülyeségeken gondolkodni.."- mondogattta egy világháborút átélt idős rokonom mindig..

♔bаtyu♔ 2015.05.21. 12:00:32

Ez jó. Szerinted mi van pld. Németországban? Ott későn kelnek, korán mennek?
Ott még a bevásárlást is megtervezik, mert hétvégén vasárnap zárva, szombaton pedig a német nem bevásárolni megy, hanem kipiheni a hetet. Bevásárolni szerdán megy. Továbbá ha jót akar magának befogja a pofáját, bevándorlók, zsidók tabu.

"Szétesőben van az oktatás" Az oktatás a magadfajta örök pesszimistának mindig szétesőben volt, a kádár rendszerben is.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.21. 12:00:59

@Segna:

Hozzászólásonként 1 mg arany. Titkos békaemberek hozzák a pénzt minden hónap 1. napján.

♔bаtyu♔ 2015.05.21. 12:01:59

@$$$=$$$: Nem hülye, hogy kimenjen. Ott aztán tényleg kelhet korán, mehet haza későn, a bevándorlók külföldön nem olyan állásokat szoktak megcsípni, amelyekben ezek itthon panaszkodnak.

sanzelizé 2015.05.21. 12:02:00

@Segna: Yes, yes, yes vegre valaki azonos velemenyen van velem ezert en is hozzaszolok. Kib@szott unalmas mar, hogy barmelyik blogra kattintok OLVASNI, ezt a birka-barmot talalom mindenhol, mindenbe beleugat, mindent kritizal, mindent mindenkinel jobban tud. Most meg buszke is ra, hogy a munkahelyen van es onnan b@ssza be elsonek a kommentjet, esetleg ennek a fuevonek fizetnek a hozzaszolasaiert, talan ez a munkaja? De konyorgok normalis az, hogy hajnali 3 orakor is az o barom-birka hozzaszolasait es vivodasait kell olvasni? Ennek mindenhol mindenbe bele kell pofazni? A halal retkes f@aszaert nem tudja ez a birka-barom magaba folytani a nyilatkozasi-okoskodasi kenyszeret? Mar akkor is kib@szott irritalo egyen volt, mikor meg a regi nickneve alatt kommentelt. Koszonom a figyelmet. Esetleg, ha mas is hasonlo copoben jar, kerem szoljon hozza :)

♔bаtyu♔ 2015.05.21. 12:05:08

@maxval bircaman szerkesztő: Érdekes, hogy a ballibsik mennyire nem hiszik el, hogy ingyen is lehet az embereknek más véleménye. Jól élhettek ezek valamikor abból, hogy ballibsik.

♔bаtyu♔ 2015.05.21. 12:08:02

@sanzelizé: Én egyszerűen átugrom azokat, akiket nem akarok elolvasni. A blog lényege pedig a hsz is, ilyen alapon lehet panaszkodni, hogy a közértben túl sok a tej.

high up! 2015.05.21. 12:21:29

@$$$=$$$:

Abba belegondoltál már, hogy miért ne a magadfajta suttyó hagyja el az országot? Akár még a Nagy-Átlaghülyemagyarország térképét is vihetnéd magaddal.

Micsoda ország lehetett volna Magyaro-ból, nem a dolgos, értelmes, IQ gazdag magyarok léptek volna le rendre az aktuális munkásparaszt diktatúrákból, hanem a ti vezérsegg orintált ballibsi-fidióta birkafajtátok?

Micsoda sikerország lenne itt, ha 2 millió egykori kivándoroltat haza lehetne hozni és cserébe 2 millió maszop-fidesz birkafajtát meg át lehetne adni a ruszki legfelső gazdi birodalmának. Így legalább mindenki hazatérne a tulajdon édesanya földjére.

FOLYTASSUK!

Béláim! Rátoltuk! 2015.05.21. 12:21:57

@maxval bircaman szerkesztő: Ő a BIRKASZER.
Egyébként maga a Fidesz-Kdnp egyik szócsöve, egy paranoiás barom, aki birkaorrát mindenbe beleüti.

Fideszes vagy? Nem vagy normális!

♔bаtyu♔ 2015.05.21. 12:41:31

Amúgy ha mindenki beleszarna dolgokba, nem erősödne a Jobbik. Az pedig nyilvánvaló, hogy a többség már nem fog a balliberális pártokkal tovább kísérletezni, ezt jól lehetett sejteni már 2008-ban is, 2010-ben pláne. Azért az mindenkit érdekel hogyan él meg és a többség nagyon is szívesen kel korán, mert az azt jelenti, hogy munkája van.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.05.21. 12:52:18

@high up!: "Micsoda ország lehetett volna Magyaro-ból, nem a dolgos, értelmes, IQ gazdag magyarok léptek volna le rendre az aktuális munkásparaszt diktatúrákból," Pl. azokra az informatikusokra gondolsz, akiknek ugyanazért a munkáért 4-szer többet fizet ugyanaz a multi nyugaton mint itthon? Mellesleg csendben hallgatsz azokról, akik vécét pucolni, mosogatni, takarítani mennek ki nyugatra.. Mert bizony nem csak az értelmiség vándorol ki, hiába próbáljátok így beállítani..
Egyébként a szlovák, lengyel ,román kivándorlásért is a Zorbán a hibás? Ugye nem..?

agarik 2015.05.21. 13:04:18

A cikk írójához:
Mégis, mit vár?
Minden legális lehetőséget kimerítettünk. minden hivatal, minden szervezet, és minden külföld is megtagadta a segítségnyújtást.

Az egyetlen maradék lehetőség a nyílt fegyveres felkelés.
De azt már a Zelmúltnyócév is szétverte lovasrohammal.

Szóval monnya mán el, mit teccik javasolni? Mer' mink itten kifogytunk az ötletekből.
Mondjuk ha kioszt pár tankot, rakétát és mesterlövészpuskát a kellő oktatással együt... De anélkül... Már nincs hova mennünk, nincs mivel próbálkoznunk.

Semmiféle felelősség nem nyugszik rajtunk, mert mindent megpróbáltunk, de minden út zsákutcának bizonyult. Itt nem motiválni kell kérem, itt lehetővé kellene (kellett volna) tenni a cselekvések megvalósulását.

conchita 2015.05.21. 13:04:58

@maxval bircaman szerkesztő: "Most is munkában vagyok." - Azt látjuk.

conchita 2015.05.21. 13:06:03

@♔bаtyu♔: Ahogy te is felkelsz bármikor hogy ballibsizhess egy kicsit, te elmebeteg!

conchita 2015.05.21. 13:07:16

@♔bаtyu♔: Valaki ennyire elvakult mint te két módon lehet, vagy elmebeteg, vagy megfizetik érte.
A te eseted annyira szélsőséges, hogy nálad mindkettő fennáll.

conchita 2015.05.21. 13:08:48

@sanzelizé: Birka ennyire hülye. Mást nem hallasz tőle mint ballibsizést. Értelmeset nem béget sosem. wmiki és Lencsés eltűnésével a magyar net legundorítóbb alakja címéért versenyez batyuval.

Lencsés lstván 2015.05.21. 13:17:35

@conchita: Anonimok ! Fáj az igaz ? Nekem tényem van ! Na elmentem kenyeret kenyeret sűtni . Tanuljatok meg írni addig nem válaszolok !

sanzelizé 2015.05.21. 13:17:58

@conchita: Koszi. Latod egybol belecsaptam a net kozepebe nezd meg ki valaszolt :) Ezert nem is reagaltam :)

Paul Summers 2015.05.21. 13:19:55

@Segna: Mi van seggfej, nem tűröd ha valakinek különbözik a véleménye a tiedtől? Kurvára nagy liberális vagy.

Paul Summers 2015.05.21. 13:21:07

@Béláim! Rátoltuk!: Te vagy a nem normális, söpredék.

♔bаtyu♔ 2015.05.21. 13:22:11

@A megvalósult amerikai ólom..: 2008-ra már félmillió szlovák dolgozott kint. Ez arányaiban, mintha 2 millió magyar dolgozna most kint. Mondjuk annyi csalás van benne, hogy jó részük a cseheknél, de akkor is elég nagy szám.

Ezek szeretnek a szlovákokra mutogatni, csak éppen azt felejtik el hozzátenni, hogy Gyurcsánynak már akkoriban a szlovák utat kellett volna járnia. Amit egyébként Orbán kezdett el "bejárni". sajnos későn. (Segélyek drasztikus visszafogása, államadósságnál fékek beépítése).

A többi pedig balliberális humbug, ha szar az államháztartás vezetése akkor jönnek a kényszerhelyzetek, majd a nagy bukás. Annak nem sokan dőlnek be, hogy persze, de eközben akkora demokrata volt, majd szétszakadt, na ezt a hajára kenheti, ha közben üres lett a kamrája, mindenki azt mondja, hogy ez egy kibaszott nagy Mekk mester volt.

Paul Summers 2015.05.21. 13:22:16

@conchita: Nem, én szarlak le téged.

♔bаtyu♔ 2015.05.21. 13:24:12

@conchita: Te ostoba, a ballibsi az ballibsi, persze te nevezheted akár vonatfüttynek vagy civilnek is.

Azt pedig leszarom, hogy nem menő, nem volt az menő szerintem régen sem, legfeljebb a magadfajtának. Aki most rázná le magáról.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.21. 13:25:15

@conchita:

Nem éppen. Én vagyok a blog.hu élő lelkiismerete.

♔bаtyu♔ 2015.05.21. 13:26:37

Ez jó, a ballibsi megsértődik, ha leballibsizik. Azt is élvezettel figyeltem, amikor a keddi elvtárs szerdán már kikérte magának:))))

♔bаtyu♔ 2015.05.21. 13:28:53

@maxval bircaman szerkesztő: Ezt sem értem. Ez a vérdemokrata bemegy egy közértbe a főnöknek panaszkodni, hogy utálja a tejet, vegyen le belőle mert túl sok a tej?

Hol a faszomba voltak ezek, amikor bejelentették, hogy elvtársak, mától kezdve az ellenvélemény szabad?

Segna 2015.05.21. 13:43:37

@sanzelizé: na, megjött a MÁSIK batyus ... ;-) de örülök, hogy nem csak engem idegesítenek...

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.05.21. 13:51:24

@♔bаtyu♔: Saját magukból indulnak ki. . Az meg külön bájos, hogy a szent szólásszabadság jegyében nem nagyon szeretnek más véleményt látni..

Segna 2015.05.21. 13:51:54

@Paul Summers: Tisztelt Nyári Pál! Írta, hogy:
"Mi van seggfej, nem tűröd ha valakinek különbözik a véleménye a tiedtől? Kurvára nagy liberális vagy."
Egyrészt legyen birkaizének véleménye, egészségére, NA,DE HOGY MINDENRŐL? Alázat Béláim! Én csak azon csodálkoztam, hogy honnan van ennyi szabadideje, hogy folyvást kommentel. Tartok tőle, hogy ez a állandó kifejezés kényszer megárt neki.
Mellesleg Önnek pedig azt illene tolerálnia, hogy nekem az a véleményem, hogy ez a birka már sok.
A kurvára liberális kitételt nem értem. Hogy lehet erkölcsösen liberálisnak lenni? Egyáltalán, mi a különbség egy kurva és egy erkölcsös (esetleg álszent-farizeus) liberalizmusa között? Az erkölcsös nem tolerálja a kurvát? ;-)

Segna 2015.05.21. 13:59:15

@Lencsés lstván: majd, ha már tucc írni, szójjá, oszt akko' mink es megtanulunk óvasni!

gmihaly 2015.05.21. 14:09:41

Mária Terézia is csak nagy sokára látta be, hogy "etetni kell a juhot, ha nyírni akarjuk". Néhai Eckhart Ferenc A bécsi udvar gazdasági politikája Mária Terézia korában 1922-ben írott monográfiájában bőven ír róla. Valami különös oknál fogva ezt a könyvet azóta sem adták ki újból, és csak az egyetemeken hívják fel rá a hallgató becses figyelmét, már ha...A hazai közgyűjtemények többségében fénymásolt példányok vannak csak, mert valakik az eredetiek jó részét kilop(at)ták, hogy ne szerezhessünk tudomást a benne foglaltakról. Az antikváriumi köröző listákon pedig ott szerepel állandóan, mert vannak, akik drága pénzen saját könyvespolcukon szívesen látnának belőle egy példányt. Sajnos a tartalma agyonhallgatott, ma is aktuális, uram bocsá' aktuálpolitikai felhanggal bíró problémákat boncolgat, talán ez a baj. És nem ez az egyetlen olyan múltbéli - akár "nagypolitikának" is mondható "anomália", amely miatt azt egyesek szeretnék azt "végképp eltörölni". Más: Van az úgy, hogy kemény munkás időszak után, fáradtan, kiégve, kicsit depisen mond ilyen "leszarom"-okat az ember gyermeke. Az a "semmi", amit a költő emleget, a francia egzisztencialistáknak (Sartre és mások) a III. (francia) Köztársaság idején keletkezett gondolata volt. Ez az eszelősen revansista, németellenes politikai rendszer a "nagy háborút" békének hazudott "húsz év fegyverszünet"-tel (copyright by maréchal Foch) tudta csak lezárni. A "Vén Franciaország" (Ez a pontos fordítása Martin du Gard: Vén Európa c. regényének), amely a beleöregedett a gyűlölködésbe, szupremáciamániába (vö. felsőbbrendűség) rengeteg "előérzetet"(présentiment) termelt ki. És az ilyen "semmi"-ket. És a "gyógyulása" csak megszűnése, és a Vichy-székhelyű Francia Állam német nácik általi bekebelezése, és az itteni Holokauszt 1942-es "lerendezése" után kezdődhetett el. De kellett hozzá De Gaulle híres, 1940. június 18-i londoni rádió beszéde, hogy aszongya: "Franciaország csatát ugyan vesztett, de nem a háborút". Ennek a beszédnek rengeteg emléktáblát állítottak a franciák. Na, valami ilyesminek kellene most jönnie, a nagy nyekkenések kiváltotta "leszaromságok" után, bár ez még mindig jobb, mint bármi más búsongás, mert legalább valami tartása van.

nemecsekerno_007 2015.05.21. 15:11:21

Hát nem tudom. Ez így melodráma a javából, ráadásul ezek a dolgok nem most kezdődtek, legfeljebb most jutott el egyesekhez. nem mondom, hogy ez a kormány baromi jól csinálnja, de az se igaz, hogy minden szar. Vagy ha az akkor szar volt mindig is, csak időnként kisebb-nagyobb hitelekkel el tudtuk fedni.
A "leszarom" hozzáállás nem csak a politikának köszönhető. A kommentelésből lemérhető, hogy mennyire nem tudunk egymással beszélni. Nyílván erről részben a politika is tehet, de azért nagyon álszent dolog teljesen rájuk fogni. Minden nemzet olyan vezetőket kap amilyeneket megérdmel. Ez kibaszott közhely, de valahol igaz.
Bármilyen blog-on kommenteltem, mindig jöttek a "lehülyézős" fidesznácizós, meg libsizős meg minden másfajta okosság. Azt amit írtam egyszerűen nem sikerült megvitatni. Nyílván én se értek mindenhez, de valamennyire szeretnék tájékozódni a közügyekkel kapcsolatban. Jelenleg a média nem nagyon alkalmas erre, mert vagy a "minden nagyon fasza" v. a "minden szar" mantra megy. Nyílván mindkettő vaskos hazugság, de amíg mi ezt egymás közt nem tudjuk értelmesen megbeszélni, addig semmi se lesz. Illetve csak annyi, hogy mindenki úgy boldogul ahogy tud és nem nagyon foglalkozik a másikkal.

tralalala 2015.05.21. 15:42:37

Hát igen. Az utóbbi száz évben ugyan volt két világháború, fehérterror, vörösterror, szovjetek, forradalom, de az mind semmi. Ezeket túl lehetett élni, ki lehetett velük egyezni.

Ellenben most, EU és NATO tagként, hetven éve békében, szabad határátjárással, na ma aztán olyan szar, hogy arra szavak sincsenek szinte, itt csak meghalni lehet, elsírom magam, tényleg.

sanyix 2015.05.21. 16:29:58

@tralalala: igazad van! dobjunk el minden eszközt, aztán menjünk meztelenül, köveket egymáshoz ütögetni az erdőbe, hiszen azt is túl lehetett élni, és kiegyezni vele :D

nemecsekerno_007 2015.05.21. 16:32:48

@sanyix: megint melodráma... ennyit tudunk?

sanyix 2015.05.21. 16:38:20

@nemecsekerno_007: milyen melodráma? Folytattam a gondolatmenetet. Ha egykor így élt az ember, akkor most is jó lesz, nem kell több :D

nitro1 2015.05.21. 16:51:52

@Segna: Idegesítenek? Beveszed a fent nevezett tablettát, és kész.

tralalala 2015.05.21. 16:58:58

@sanyix: ... arra céloztam, hogy az utóbbi száz évben gyakorlatilag mindig szarabb volt, mint most, szóval indokolatlannak tartom a sírdogálást. Most kb. a boldog békeidők vannak.

sanyix 2015.05.21. 17:01:15

@tralalala: igen tudom mire céloztál, ezért mondom, hogy menjünk még visszább, hiszen "jó vót az is" akkor. Nem kell a fejlődés ;) Az a lényeg hogy viktor és a barátai jól érezzék magukat.

tralalala 2015.05.21. 17:03:01

@sanyix: szerinted azt sugallani, hogy ma Magyarországon gyakorlatilag csak a depressziós nyomorba lehet belepusztulni, az fejlődéshez vezet? Mert ez a poszt kb. ennyit mond.

nemecsekerno_007 2015.05.21. 17:37:47

@tralalala: Jajjajjajja, jajjajjajj.... ez biztos a konstruktív cselekvéshez vezető út egyesek szerint :)

tralalala 2015.05.21. 17:58:07

@nemecsekerno_007: De tényleg. Ha legalább azt szorgalmazná a poszt, hogy legyen máshogy az órarend, vagy példákat hozna, hogy más országokban hogy van, és ott miért jobb. Vagy bármi. Akkor az konstruktív, fejlődést pártoló észrevétel volna. De ez itt fent nem ez, hanem egy nagy brühühü a világ igazságtalansága és mérhetetlen fájdalma felett. És mondom, mindezt egy olyan (jó) helyzetben, amiben MO utoljára úgy 100 éve volt.

conchita wurst 2015.05.21. 18:10:40

'Félek, amikor eszem, hogy vajon holnapután lesz-e mit egyáltalán, és tartok attól, hogy nem fogom tovább bírni. Az egyén gyengesége nap, mint nap, ott kísért. Elgondolkodtat, majd cselekvésre buzdít. Én most ezáltal cselekszem, mert félek, nincs itt tovább jövőm. Először, gondoltam írok Önnek, hátha megért. Ha nem, elmegyek.'

Ez volt tavaly novemberben. Elmentél már?

conchita wurst 2015.05.21. 18:12:33

'Elvégre ezt akarták. Erre megy ki a játék, erre mentek rá. Birkákat kreálni. A kishitű magyar előbb, vagy utóbb úgy is meghunyászkodik, meghajol, elengedi a problémákat. Besöpri az akciósan vett szőnyege alá.'

- nem, a magyarok kifejezetten rebellisek. Nézd meg mi van most az EUban, meg hogy ki lázadt fel a KGSTben. Meg hogy ki küldte el a mocsok fajtátokat anyátokba 2006ban, 2010ben és tavaly.

conchita wurst 2015.05.21. 18:14:25

'Ellenben megkérdőjelezhetetlen tény, hogy jelenleg az eddigieknél lényegesen nagyobb mértékben és eloszlásban szétlopják, szétmutyizzák, világszinten alázzák, leégetik, félreminősítik az országunkat, a magyar embert, az identitásunkat és mindazt a kutya kemény munkával, a múlt rendszer minden hozadéka ellenére, óriási beletett energiákkal felépített'

Ez kurvajó volt, elmehetsz stand-up comedysnek.....:DDDD

Jean Paul Amondó 2015.05.21. 18:36:31

Ezé nem kell gyereket vállalni.
Ide a népesség csak azért kell, hogy lehessen államadósságot tenni a hátára.
Ha nem vállalsz gyereket, viszonylag jól meg tudsz élni, és nem fenyeget az a veszély sem, hogy alkalmatlan hülyék egy alkalmatlan rendszerben huzalozzák szintén hülyévé a gyerekedet, amíg te a másod és a harmadállásban gürcölsz a felneveléséhez szükséges betevőért.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.05.21. 18:52:41

@♔bаtyu♔:

te aranyos kis elmebeteg, teneked több nick neved van mint fogad!

na jó, annál a 3 darab fogadnál ez nem nehéz, de azért mégis, ki az az elmeteg rajtad kívül, aki egy topicban legalább 5 nickkel jön be, miközben mindegyikkel ugyanazt a szellemi mélysötétséget mutatja be. Marha nehéz ám felismerni azt a suttyó fejedet!

Most amúgy hol vagy, miért nem vagy itt? Elkaptak az ápolóid?

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.05.21. 18:56:55

@tralalala: " utóbbi száz évben gyakorlatilag mindig szarabb volt, mint most, "

mit hazudozol itt? Soha nem volt ennyire reménytelen az ország, soha nem volt még ennyire lemaradva a világtól. Ráadásul az összes értelmiségi elmenekült, így esélyetek sincs már nektek rabszolga népnek, hogy valaki is fel tudjon titeket szabadítani.

Életetek végéig idomított birkák maradtok. Csak annyit döntehettek el, hogy a ruszki bérenc jobbik csürhe, vagy a ruszki bérenc fidesz csürhe legyen a gazdátok.

conchita wurst 2015.05.21. 19:00:20

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: 'Soha nem volt ennyire reménytelen az ország, soha nem volt még ennyire lemaradva a világtól.'

Mámint a maszop-szadesz árvák szerint. Nekik marad 2018 után is a rinyálás.

nemecsekerno_007 2015.05.21. 19:13:19

@tralalala: azért írtam azt is, hogy ilyen blogon nem gáz, meg tévés beszélgetős/okoskodós műsorban, de sajnos a hétköznapokban is ilyen a problémakezelési protokollunk. Töketlenkedéssel hogy a f*szba akaruk utolérni a fejlett nyugatot?

Lencsés lstván 2015.05.21. 20:05:10

@Segna: Sértésed lepereg . Nekem tényem van . Fáj az igaz ?

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2015.05.21. 20:44:32

@♔bаtyu♔: A nemeteknek nem nehez nem bevandorlozni meg nem zsidozni, ez csak neked tunik ugy, hogy be kel fognia a pofajat. Valojaban az van, hogy az egsz tarsadalom tudja azt, amit ez a tarsadalom nem, ezert nem is nyomjak a rasszista szoveget. Nem csak, hogy elfogadhatatlan (es azert, mert indenkinek az), hanem eszukbe sem jut. Persze lecsuszott k-europai gyokerkent ezt nehez lehet megelni, a tobbieknek viszont felszabadito.

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2015.05.21. 20:48:40

Ez egy jo ossze-vissza post lett, es van benne jo par tenybeli tevedes/szandekos tulzas. Eloszor is, egy alsosnak nem kell 12 orat aludnia. Kb. 10-11, eletkortol es egyeni igenyektol fuggoen. (Alsos lehet hateves es tizeves is - nagy kulonbseg.) A masik az, hogy ha 8-tol negyig tart az iskola, ahova jo esellyel a szulo viszi a gyereket (meg o is hozza), akkor nehezen er haza elobb a gyerek, mint a szulo, aki 8 orat dolgozik.

Ettol fuggetlenul a magyar iskola szar, az volt Orbanek elott is, es megkerdojelezhetetlen, hogy a dilettans, ellentmondast nem turo 'ennek igy kell lennie, mert en ebben hiszek' hozzalassal attolt valtoztatasok sokat rontottak rajta.

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2015.05.21. 20:51:50

Ja igen, es hogy legyen egy pelda az ossze-vissza osszehordott kijelentesekre is: nem ettol lesz mobilfuggo a gyerek. Viszont persze ettol nem fog fontos es barmit is ero kompetenciakat szerezni. Csoportmunka es gondolkodas helyett megtanul magolni, kussolni, megfelelni az elvarasoknak (kitalalni, hogy hogy lehet a legjobb jegyet megszerezni), es kijatszani az egyebkent agyatlan rendszert. Pont ugy, ahogy a mostani felnott generaciok is ezt tanultak, aminek ugye latjuk az eredmenyet.

bloglegelő 2015.05.21. 20:53:30

porbafingó grafománia

a költészetet meg békén hagyhatta volna a végén, dehát pont az ilyen nem szokta

agyamputáltak 2015.05.21. 21:58:32

@conchita wurst: hát ahogy nézem te még annak se mehetnél el, de legalább jól belesimulsz a többi balfasz kommentelő elvtársad "közegébe" :-)
süti beállítások módosítása