Mi történik?

A plakáthisztéria margójára

2015. június 08. 21:15 - 3niko

Vajon mennyi menekültet lehet időlegesen ellátni 1 milliárd 300 millió forintból? És mennyit lehet tovább lopni, ki- és elcsalni az idő alatt, amíg a közvélemény és a vérszegény ellenzék a válaszlépésekkel és az aktív tiltakozással van elfoglalva?

Sokat. Nagyon sokat.

Ne is vesézzük ki bővebben, hogy egyébként alapjaiban mennyire értelmetlen a gyűlöletkeltő plakátáradat. A "mocskos" bevándorlók többsége (az átlag magyar kisemberrel ellentétben) beszél angolul, de magyarul nem. Tehát a bicskanyitogató üzeneteket kizárólag mi, magyarok érthetjük. Ergo nekünk szól. Ránk fókuszál. Az egyébként is izgága, nyugtalan, helyét és identitását roppantmód nehezen találó magyar ember birkalelkületére van szabva. Ez a hadjárat a gyűlöletkeltésen túl még inkább alkalmas a társadalom megosztására, feszültségkeltésre, mint a közelmúlt kormányakciói közül bármelyik. Hát, köszönjük szépen.

Sehol a világon nem élhet meg néhány idióta, zöldfülű kormánytanácsadói prezentációnál többet egy ilyen botrányosan rosszul megtervezett és kivitelezett, átgondolatlan, orbitális médiaharakiri, mint minálunk. Ráadásul közpénzből. A keményen dolgozó kisemberek által befizetett adóforintokból. 

És ha ez még nem lenne totálisan elég, gondolkozzunk csak el azon, hogy háromszáz plakát nagyobb részét civil ruhás rendőrökkel őriztetik. No, és kik fizetik ezeknek a zsaruknak a bérét? Hát mi. Te, meg én! Kapj már a fejedhez, kisapa! A múlt hónapban a szomszéd lépcsőházban véresre vert, rugdosott egy háromgyerekes anyát az alkoholista állat férje, a két pici gyerekük szeme láttára. Mit gondoltok, mikor méltóztatott kiszállni a rendőrség a helyszínre? Három és fél órával az erőszakos bűntett után! A geciplakátok környékén ellenben kitelepült rendőrszázadok, komplett műveleti alakulatok lesik az engedetlenkedőket. Nonszensz.

Aztán vegyük csak sorra röviden a plakátokon szereplő tételmondatokat, és az azokon éktelenkedő kirakatdumákat.

  1. Ha Magyarországra jössz, tisztelned kell a törvényeinket.

Na, már most, miért is tiszteljük a törvényt, ha maga a kormányzó hatalom sem jár el így? Na, ugye.

konzultacio.jpg

  1. Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a kultúránkat.

Szinte már látom, hogy pakisztáni menekültek rontanak be egy matyó múzeumba vagy egy váci utcai étterem nótaestjére, és szétvernek ott mindent. Realisztikus vízió, nemde? Na, ugye.

  1. Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját.

Nos, fiúk és akkor mi is van a letelepedési kötvényes bagázsotokkal? Haveroknak lehet? Devizáért? Oszt' a sushi-t, a kínai kaját meg a gyrost szeretitek-e? Na, ugye.

Viktor, add fel. Megint mellélőttetek. Habonyárpistól, Kocsismátéstul, mindenestül. De tessenek csak nyugodtan folytatni. Amíg még lehet.

Engedtessen meg nekem néhány tipikusan magyar, bevándorlók rontásától féltve óvott kulturális örökségünkhöz tartozó, kapcsolódó tartalommal bíró, bölcs szólásmondás. Javaslom, tessenek rajta elmélázgatni. Persze csak két lopás között. Ha ráértek…

  • Maga alatt vágja a fát.
  • Beveri az utolsó szöget a saját koporsójába.
  • Addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik.
  • A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát.
  • Aki másnak vermet ás, maga esik bele.
  • Ágyúval lő a verébre.
  • Bolond likból bolond szél fúj.
  • Egy bolond százat csinál.
  • Egy fecske nem csinál nyarat.
  • Egyik kutya, másik eb.
  • Éhes disznó makkal álmodik.
  • Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.
  • A jó bornak nem kell cégér.
  • Jó tett helyébe jót várj.
  • Jobb adni, mint kapni.
  • Ki mint vet, úgy arat.
  • Nagyobb a füstje, mint a lángja.
  • Pénz beszél, kutya ugat.
  • Sok lúd disznót győz.
  • A szükség törvényt bont.
  • Többet ésszel, mint erővel.
  • Nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja.

Na, ugye…

75 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mitortenikma.blog.hu/api/trackback/id/tr1007527490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BigTom 2015.06.09. 00:33:01

Magyarországon a bevándorló kérdés értelmetlen, hiszen nincs annyi bevándorló, hogy bármilyen hatása legyen bármire. Az egész hiszti értelmetlen vihar a biliben.
Illetve egy értelme azért mégis van a FIDESZ szempontjából. Amíg a média ezzel a hisztivel van elfoglalva, addig sem beszél arról, hogy a kormányban ki mennyit lop. Az egész csak azért van, hogy elterelje a média figyelmét a valódi problémákról, és mindezt úgy, hogy a FIDESZ nem veszíthet egyetlen szavazatot sem, mert Magyarországon ennek a kérdésnek nincs jelentősége, hiszen nincs annyi bevándorló, hogy bármilyen hatása legyen bármire.
A FIDESZ-nek az a jó, ha a média minél tovább a plakátokról beszél a valós problémák helyett. Úgyhogy én gyorsan be is fejezem...

libsi nóta bárki unja 2015.06.09. 01:03:47

Pár éve - még a libsiuralom idején - egy magyar iskolás srácot halálra késelt egy néger bevándorló a Kispesti metró állomáson. Nem igazán motivált bűncselekmény volt, a néger utólag a rossz hangulatával indokolta tettét. Az akkor még ereje teljében levő libsi média persze az áldozatot hibáztatta, mert nem tanulta meg eléggé tisztelni a néger lelkivilágát, szokásait. Pont a mostani kormánypropaganda ellenkezőjét nyomatták minden hullámhosszon, a rájuk jellemző arrogáns hangvételben

Most itt az alkalom eldönteni, melyik oldalon álljunk a továbbiakban

Még több négert, akiknek gondoskodnunk kell a jókedvéről, nehogy megkéseljen? Vagy inkább be se jöjjön, mert előbb-utóbb baj lesz belőle?

medium size devil 2015.06.09. 04:14:16

@libsi nóta bárki unja: Dobnal egy linket az esetrol es az aldozatot hibaztato cikkekrol? Koszonom.

lezsír (törölt) 2015.06.09. 06:27:30

@BigTom: "Magyarországon a bevándorló kérdés értelmetlen, hiszen nincs annyi bevándorló, hogy bármilyen hatása legyen bármire."

Hazugság, olvass utána a menekülttáborokban történteknek, a helyiekre igenis hat az, ahogy a menekültek viselkednek. Debrecen például...
De a magyarok közül LEGÁLISAN nyugaton élve is sokan szembesülnek azzal, hogy mit jelent a multikulti. Vagy adóikból tartják el a szomáliaiakat, vagy ha azok netalán dolgozni akarnak, akkor a LEGÁLIS kelet-európaiaktól veszik el a munkát.
Az ILLEGÁLIS, korlátlan bevándorlásnak nincs pozitív hozadéka. Ez nem keverendő össze azzal, amikor egy képzett külföldi munkavállalási engedélyt kap egy hiányszakmában.
Én nagyon örülök, ha egy magasan képzett ghánai orvos vagy indiai IT-szakember munkát vállal az EU-ban legálisan. Nem vagyok rasszista! De ezt ne mossuk össze mindenféle jöttmentek beözönlésével.

@poszt
"A "mocskos" bevándorlók többsége (az átlag magyar kisemberrel ellentétben) beszél angolul, de magyarul nem."

Nyilván, mert Nigériában pl angol a hivatalos nyelv, beszéli a többségük, ettől még nem kellene a f@szukat szopni, mert általában arra használják, hogy neten angolul scam-eket toljanak. Egy kongói alapból beszél franciául... Ettől hasra kellene esni? És mihez ért? Machete-vel hadonászni tud? Csodás!
A libériaiak is beszélnek angolul, mégis egy pöcegödör az országuk. A pakisztániak, indiaiak is beszélnek angoluk, a nőket angolul tudják rabszolgasorban tartani, erőszakolni, adni-venni... Csodás. Más kultúra!
Ja, én beszélek angolul, németül, az USA-ba vagy Kanadába, Ausztráliába csak ezért nem fognak tárt karokkal befogadni. Az angolszász országok miért szűrhetik meg, hogy kit engednek be a területükre? Ők válogathatnak?
A brit határőrség Franciaországban is ténykedik, átkutat kamionokat. Ausztrália fenntart egy koncentrációs tábort a joghatóságán kívül (off shore), Manus Island-en, hogy a menekültek soha ne léphessenek ausztrál földre, így ne kérhessenek menedékjogot.
Az angolszászoknak több eszük van!

lezsír (törölt) 2015.06.09. 06:34:42

"A geciplakátok környékén ellenben kitelepült rendőrszázadok, komplett műveleti alakulatok lesik az engedetlenkedőket. Nonszensz."

Mivel egy szélsőséges párt, szélsőbalos csoport bejelentette, hogy rombolni fog, majd meg is kezdték a sorozatbűncselekményt, ésszerű, hogy ott várták őket a rendőrök. A BKV ellenőr se az Balaton közepén vadászik bliccelőre, hanem a BKV járművön, metrónál.
A romboló csoportok egy része feladta magát önként. A rendőrség meg eljárt az önfeljelentés alapján. Micsoda rendőrállam!
Mindamellett a rendőrség általános teljesítménye lehangoló a mindennapokban...

lezsír (törölt) 2015.06.09. 06:46:24

@poszt

"Nos, fiúk és akkor mi is van a letelepedési kötvényes bagázsotokkal? Haveroknak lehet? Devizáért? Oszt' a sushi-t, a kínai kaját meg a gyrost szeretitek-e? Na, ugye."

Direkt keveri a poszt a legálisat az illegálissal. Az amerikaiak imádják a mexikói kaját. És? Ettől még az illegálisok ellen olyan technikai határzárat építenek ki, hogy öröm nézni. Rásszizmus! Én javaslom tanuljunk a világ legfejlettebb demokráciáitól: USA, Ausztrália, Kanada. Próbálnaak rendet tartani a házuk táján, de nekik se egyszerű.

Letelepedési kötvényhez hasonló pénzért, befektetésért szerezhető tartózkodási engedély rengeteg helyen van nyugaton. Kanadába (ahol ugye dúl a demokrácia és a multikulti) rengeteg hong kongi, kínai, gazdag befektető költözött így. Ismerek olyan ázsiai csajt, akinek az apja befektetése révén van tartózkodási engedélye Kanadában. Ez teljesen más eset, mint az illegális migránsok esete. Aki ezeket összemossa, az hazug propagandát folytat.

Ha az amerikaiak szeretik a magyar süteményeket, szalámit, borokat, akkor korlátlanul be kellene engedniük a magyarokat, különben képmutató f@szok? Nem hiszem.

Az illegális mexikóiak hivatkozhatnak arra, hogy "ugyan már, hisz az amerikaiak imádják a burritot, taco-t, akkor be kell engedniük engem is".

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.06.09. 07:10:38

@BigTom:

Hülye vagy barátom..

Évi 100.000 bevándorló érkezik hozzánk, és a tavalyi 42.000 bevándorlót is elkezdték már visszatoloncolni Ausztria és Németország irányából.

Aki szerint pedig ez nem okoz gondot, az egy marha, vagy szánalmas ballib, aki politikai hisztériát csinál, abból hogy valaki elmondja a valóságot.

Mely szerint évi 100.000 bevándorló elveszi a munkahelyket, kitúja a magyarokat az életterükből, kultúrális, és társadalmi válságot okoznak, amivel valamit kezdeni kell.

Most és itt !

Furusina 2015.06.09. 07:24:32

Álláspontom szerint, eddig is nehezedett bevándorlási nyomás az országra, természetesen elsősorban tranzitországként, és a mindenkori kormányzatok, a normális kormányzati tevékenységük körében kezelték is a kérdést. A Fidesz kormány is eddig, ugyanúgy rendezte a dolgot, mert többek között ez a feladata. Azért gyomorforgató az egész propaganda, mert evvel, csak egy új rezsicsökkentési témát akartak találni, vélhetően a 'XX. századi ' falusi lakosság megnyerésére. A letelepedési államkötvény fölvetés teljesen jogos, annyiban egészíteném ki, hogy a közvetítő offshore cégek nem Rogán úr, Lázár úr, Orbán úr, Asztalos Szakmunkás úr, Pintér úr stb. tulajdonában vannak- e. Ugyanis, csak így van értelme, hogy 'kis kötvényárus lányok', és nem kormányzati ügynökségek árulják a kötvényeket. Álláspontom szerint ennek a kivitelezési formának igen komoly büntetőjogi vonzata van, a legsöpredékebb kormányunktól való mgszabadulás útján, ezen a ponton volna érdemes elindulni.

lavór 2015.06.09. 08:09:24

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Felsorolnád azokat a munkahelyeket, amit elvesznek a magyarok elől?

lezsír (törölt) 2015.06.09. 08:13:00

Magyarország eddig tranzitország volt. De a nyugatnak elege van a jöttmentekből, az illegálisokból, ezért a keleti csatlós ütközőállamokba toloncolják őket. Elsősorban Magyarországra. Ezért vettek fel minket a schengeni rendszerbe, hogy ide lehessen tolni a menekültekt, be a gyönyörű svájci meg bajor kisvárosokat rondítsák el a menekülttáborok, ne a nyugatiaknak kelljen elviselni a nagy diversity-t.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 08:18:29

@lezsír:

"Letelepedési kötvényhez hasonló pénzért, befektetésért szerezhető tartózkodási engedély rengeteg helyen van nyugaton."

Világos, nem is ezzel van a baj (akik ezzel jönnek, simán hazug demagógok), hanem azzal, hogy haveri offshore cégek 30%-os haszonnal adják el aóezeket a kötvényeket, holott simán az állam is megtehetné ezt. Persze akkor a haverok nem lophatnának évi 50 milliárdot.

lezsír (törölt) 2015.06.09. 08:18:38

youtube.com/watch?v=ppDZbGeabOg

youtube.com/watch?v=7Rrr47DuNME

youtube.com/watch?v=xLHIHZkBwEM

Csodás jövőkép!
A "menekültek" 99.99%-a egyszerűen a nyugati államoktól lehúzható segélyekre hajt.

tralalala 2015.06.09. 08:32:22

@lavór: azt mondod, hogy a bevándorlók nem dolgoznak?

lavór 2015.06.09. 08:33:23

@tralalala:

Azt kérdezem, milyen munkát vesznek el a magyaroktól...
Sorolnád, kérlek!

tralalala 2015.06.09. 08:42:18

Csak egy pár másik plakát a műveltnyugatról (meg Ausztráliából)

media.irishcentral.com/images/MI+australia-no-way+Irish+Voice.jpg
www.channel4.com/media/images/Channel4/c4-news/2013/July/30/30_Van_w_g.jpg
www.barenakedislam.com/wp-content/uploads/2012/05/Svicarska-imigracijskim-kvotama-razljutila-EU_ca_large.jpg
dalecooper57.files.wordpress.com/2014/04/wpid-21_ukip_poster_w.jpg

Így néz ki a határ egy toleráns demokráciában:
jaguarhabitatusa.files.wordpress.com/2008/07/wall_coronado_by_matt_clark.jpg

Mondjuk a fentiek védelmében azért hozzátenném, hogy egyes helyeken sokkal élesebb különbséget tesznek a legális és illegális bevándorlás közt. Ez nyomokban a kormány kommunikációjában is megjelenik, de ezt sokkal erőteljesebbre kéne venni.

tralalala 2015.06.09. 08:47:02

@lavór: de ez most ilyen "én kérdeztem előbb" dolog? Most vagy dolgoznak (ez esetben nyilvánvalóan elveszik azt a munkát, amit a magyar is el tudna végezni), vagy nem dolgoznak (akkor meg el kell tartani őket).

Összességében ez nem biztos, hogy baj (pl. ha olcsóbban és hatékonyabban dolgoznak, akkor egy magyar cég, ami az ő munkaerejüket használja, sikeresebb lehet), de ez vajmi kevéssé fogja azt a mosogatót vagy napszámost vigasztalni, akit épp kirúgnak. + vannak olyan szakmák, ahol kifejezetten munkaerőkereslet van (programozó, informatikus), na ide is nagyszerűen jöhetnének bevándorlók, az is tök jó lenne, csak azt gondolom, hogy a nagy részük nem ilyen.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 08:49:24

@tralalala:

Ez tetszik:

"We can help you to return home voluntarily without fear of arrest or detention."

Ami pedig a falat illeti, egyetértek liberális barátainkkal: vegyünk példát a demokrácia mintaországáról, az USA-ról, esetleg Ausztráliáról. Remélhetőleg nem lesz kifogásuk e két ország példájának követése ellen.

lavór 2015.06.09. 08:54:28

@tralalala:

Megpróbálnál válaszolni a feltett kérdésre? Konkrétan milyen munkát vesznek el a magyaroktól?
A kínai piacokon és éttermekben mikor lesz nyilvános koncolás? Esetleg plakáthadjárat?

De emlékeim szerint, amíg nem kapja meg a menekültstátuszt, nem kap munkavállalási engedélyt sem. Így hivatalosan nem tud dolgozni. Az ellátásukra az Uniótól kapunk kompenzációt. És a plakáthadjárat többe került, mint az ellátásuk.

athumra 2015.06.09. 09:03:02

Kedves Fórum Lakók!
Nem értem, az itt megnyilvánulók közel kétharmada ballib nézeteket vall!
Tessen már mondani hol tetszetek lenni a választásokkor? Hogyan lehet az országnak majdnem szélső jobb kétharmados kormánya?
A Ti kezetekben volt a lehetőség, de elkurtátok, nem kicsit, nagyon!
Az életünk választások sorozata! Sajnálom, ha tőlem halljátok először, minden választásnak következményei vannak!
Ha most a menekülteket választod, akik törvényszegő módon özönlenek az országba, akkor arra szavazol, hogy néhány év múlva rettegve fogsz felszállni bármilyen járműre, mert nem tudhatod, hogy melyiken lesz öngyilkos merénylő!
Sokat emlegetjük az USA bevándorlási politikáját, képzeljétek, akit elkapnak, kitoloncolják, de előbb ujjlenyomatot vesznek, lefényképezik, és évekre megfosztják még a legális beutazás lehetőségétől is!
Mi miért nem tehetjük ugyanezt?

tralalala 2015.06.09. 09:07:08

"Megpróbálnál válaszolni a feltett kérdésre? Konkrétan milyen munkát vesznek el a magyaroktól?"

Bizonyosan nem vagy ennyire ostoba, mint amilyennek mutatod magad. Természetesen olyan munkát, amit el tudnak végezni. Mint mondtam, ez nem feltétlen baj (pl. annak, aki így olcsóbb munkaerőhöz jut), de akkor is így van. A legjobb persze az lenne, ha képzett bevándorlók jönnének programozónak, erre látok kevés esélyt.

"De emlékeim szerint, amíg nem kapja meg a menekültstátuszt, nem kap munkavállalási engedélyt sem"

Ja értem, és utána? Ja, akkor kap.

"Az ellátásukra az Uniótól kapunk kompenzációt."

És az Uniónak nő az eurója az eurófákon, vagy onnan van pénze, hogy beszedi a tagországoktól?

"És a plakáthadjárat többe került, mint az ellátásuk. "

Mit az ellátásuk _eddig_. Ez egy trend. A bevándorlók (illegálisok) száma meredeken növekszik.
valasz.hu/data/cikk/11/3180/cikk_113180/Menedekkerok_Magyarorszagon.jpg

tralalala 2015.06.09. 09:11:09

@athumra: "Nem értem, az itt megnyilvánulók közel kétharmada ballib nézeteket vall!"

Nagyon gyakran, mindenféle fórumon megfigyelt tapasztalatom, hogy egy embercsoport, ha kellően "hangos" (aktív, elkötelezett, stb), akkor kb. 10* akkorának is látszódhat online, mint amekkora valójában.

athumra 2015.06.09. 09:23:08

@tralalala: Sajnos nekem is hasonló a megfigyelésem eredménye:-(

Reggel láttam a Kósát. Nem különösebben szimpatizálok vele, de tetszik amit menekült ügyben mondott.
Kb. Szerbia biztonságos ország, aki onnan jön, nem lehet menekült, így bukta a politikai menekült státusz lehetőségét, csak határsértő lehet, így vissza lesz toloncolva!
Végre!
(bár ettől még nem fogok a fideszre szavazni)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 09:31:59

@lavór:

Egy olyan országban, ahol akkora a munkanélküliség, továbbá olyan rossz az aktív/inaktív lakosság aránya, mint nálunk, az sem jó, ha dolgoznak, de az sem jó, ha nem dolgoznak.

Ha nem dolgoznak, akkor a kis számú aktív dolgozónak kell őket is eltartania. És bizony jól írja tralalala, az EU eurója a MI befizetéseinkből is származik.

Ha dolgoznak, akkor pedig sajnos tényleg a magyar állampolgárok elől veszik el a munkát - tisztelet az igen kis számú szakképzett bevándorlónak, akik hiányszakmákat tudnak. Ez még akkor is áll, ha közmunkát végeznek, mert hát az elvégzett közmunka értéke igen ritkán áll arányban az érte adott pénzzel, bármily kevés is az. A közmunkások pénze meg ugye a mi adónkból megy, azaz az aktív dolgozó lakosság befizetéseiből.

athumra 2015.06.09. 09:38:53

A kérdésre, hogy kinek a munkáját veszik el a bevándorlók.

index.hu/mindekozben/poszt/2015/06/08/mercy_asizu_divat/

Pl: Katti Zoób és még megannyi kevésbé ismert divattervezőét!

lavór 2015.06.09. 09:39:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Szóval a megélhetésért kivándorló magyarok csak úri huncutságból és kalandvágy miatt mentek nyugatra mintegy 5-600 ezren... Ha ennyi a valós munkahely, nem jelenthet gondot 1-2 ezer bevándorló.
Az egész műhisztéria, semmi más. Mindezt úgy, hogy a magyar állam árulja az uniós állampolgárságot!
Arról még egy felmérést nem láttam, milyen szakképzettséggel rendelkeznek a menekültek. Van köztük orvos, tanár, kereskedő... biztos van szakképzetlen is. Bár nem sokan lehetnek, mert elég drága mulatság kifizetni az embercsempészeket. A szakképzetlen bér meg arrafelé sem lehet vajmi magas - már ha egyáltalán volt munkája -...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 09:42:19

@lavór:

Sajnos jól sejtettem, hogy képtelen vagy az értő olvasásra.

athumra 2015.06.09. 09:42:23

@lavór: Barátom!
A kínai piac léte is egy döntés eredménye!
Amikor ott vásárolsz döntesz, a kínainak adsz kenyeret amit elveszel egy magyar munkástól!

Talán hallottál Kossuth Lajosról!
Esetleg a Védegylet is rémlik?
A jelmondatukra is emlékszel?

"Aki hazai terméket vásárol, munkát ad honfitársainak"

lavór 2015.06.09. 09:44:36

@athumra:

A divattervezők és kis szériás ruhagyártók legnagyobb ellensége a kínai termékek. Kivont karddal kéne állnod minden kínai piac és kisáruház előtt. A kínai éttermekre meg országos bojkottot hirdetmni. A gyroszos üzleteket éjjel bedeszkázni...

Lehet itt mélymagyarkodni, csak minek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 09:46:35

@lavór:

"Arról még egy felmérést nem láttam, milyen szakképzettséggel rendelkeznek a menekültek. Van köztük orvos, tanár, kereskedő... biztos van szakképzetlen is. Bár nem sokan lehetnek"

Vagyis nem láttál felmérést, de tudod, hogy kevés köztük a szakképzetlen. :D Érdekes, akkor vajon miért nem kapkodnak utánuk a nyugat-európai országok, amelyek amúgy örömmel szívják fel a képzett kelet-európai munkaerőt? A logikus gondolkodás láthatóan nem az erősséged.

Elárulok neked, csak neked egy nagy titkot: Aki embercsempészeknek kifizet náluk hatalmasnak számító összegeket azért, hogy jó eséllyel belefulladjon a tengerbe, az olyan hülye, hogy nem lehet szakképzett ember. Esetleg szakképzett kecskepásztor.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 09:49:07

@athumra:

"Talán hallottál Kossuth Lajosról!
Esetleg a Védegylet is rémlik?"

Te piszok nacionalista, rasszista! Hogyan mersz egy ilyen kirekesztő, xenofób, nacionalista, európaiatlan emberre hivatkozni, mint Kossuth Lajos? Hát nem szégyelled magad? A végén mégt Széchenyire is mersz majd hivatkozni? Abcúg athumra!

lavór 2015.06.09. 09:50:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Szóval te láttál felmérést.

Vagy simán feltételezel... Valami tényszerű dolgot írhatnál már.
Mondjuk azt, mennyit költött a magyar állam a gyűlölethadjáratra... és mennyit költ a menekültek ellátására...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 09:52:59

@lavór:

Galambom, te írtad, hogy nagy részük szakképzett. Akkor bizonyítsd. Ne kiragadott példákkal, hanem statisztikákkal.

Ja, hogy ilyenek nincsenek? Akkor már hazudozhatsz?

lavór 2015.06.09. 09:55:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Azt írtam, nem láttam felmérést, hogy szakképzetlen-e legtöbbjük. De próbálj csak terelni.

Béláim! Rátoltuk! 2015.06.09. 09:55:50

Egyetértek a gazdasági menekültek visszafordításával. Továbbá egyetértek a hazug, korrupt fideszes-kádéenpés hazaáruló országvezető bitangok száműzetésével is. (Legközelebb Kazahsztánba, vagy még messzebb).

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 10:01:05

@lavór:

Tehát akkor minden alap nélkül állítottad, magyarul hazudtad, hogy kevés köztük a szakképzetlen.

@Béláim! Rátoltuk!:

"egyetértek a hazug, korrupt fideszes-kádéenpés hazaáruló országvezető bitangok száműzetésével is"

Azért csapjuk már hozzájuk az egyéb pártokhoz tartozó gazembereket is.

lavór 2015.06.09. 10:02:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Orvosnál jártál már? Kérdeztem, nem állítottam. Tudod mi a kettő közt a különbség?
Ha nem, kérj segítséget a Nemzeti Hírláncon.

BigTom 2015.06.09. 10:04:19

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Az évi 100.000 bevándorló nyilván reális, hiszen tavaly 276.000 bevándorló érkezett az EU-ba és ezek többsége nyilván egyenesen Magyarországra akart eljutni, hiszen mind tudjuk, hogy Magyarország Mária országa, hát hova akarna menni az a sok ember, ha nem ide.

Jézusom.

De pontosan erről beszéltem: ezen az ügyön a FIDESZ csak nyerhet, mert a Magyarok többsége zsigerből retteg mindentől, ami nem ő maga, bele értve a szomszédját is. Ugyanaz a történet, mint a másfél millió román munkavállaló csak azzal az MSZP riogatott, a bevándorlókkal meg a FIDESZ.

És még valami arról, hogy mennyire értelmes emberhez méltó ez a hiszti:
A 30-as években a Magyar kormányzat annak érdekében, hogy elterelje a valós problémákról a figyelmet, kipécézett magának egy ember csoportot és őket kezdte el hibáztatni. Először kampányoltak ellenük, aztán 1938-ban törvényt is hoztak, aztán meg is csillagozták őket, aztán összegyűjtötték őket, hogy szisztematikusan legyilkolhassák őket.

Nem tudom nem észrevenni a párhuzamot.

athumra 2015.06.09. 10:05:41

@lavór: Kár, hogy csak sémákban tudsz gondolkodni..
Más a vevőköre a két terméknek! egy kis szériás ruhával sem anyag minőségében, sem kinézetében nem tud versenyezni a kínai gagyi! Aki ilyen ruhát vásárol, azt sem tudja merre van a kínai piac!
Rosszul látod, a kínai étterem és a gyroszos a multikulti, nem az arab illegális bevándorló és a kínai fél legális.

lavór 2015.06.09. 10:10:02

@athumra:

Tehát ami kínai, az mind gagyi? Azt tudtad, hogy a nagy márkák is Kínában gyártatnak?
Legtöbbször még a gyerekmunkát is támogatod. A rabszolgabérekről már szót se ejtsünk.
Az arab és a kínai is bevándorló volt. Szakképzetlenül árulják a zoknit, cipőt... csalják az ÁFA-t, hamisítják a márkás termékeket...

athumra 2015.06.09. 10:12:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Jajjj.. a lábam is megremegett.. Bele látsz a gondolataimba, éppen Széchenyit készültem idézni, de már nem is merem;-)

Trackers 2015.06.09. 10:13:07

@BigTom:

HA májusig bejött 50.000, akkor az évi 100.000 nem tűnik hülyeségnek:

www.napigazdasag.hu/cikk/45825/
Az elsősorban a déli határon át érkező bevándorlók száma ijesztő mértékben növekszik: míg tavaly egész évben 43 ezren léptek legálisan vagy illegálisan Magyarország területére, idén májusig több mint 50 ezer bevándorló érkezett, és az év végéig számuk akár a 100 ezret is elérheti. További aggasztó jelenség, hogy Ausztria és Németország napokon belül megkezdheti 15 ezer, korábban hazánk irányából nyugatra érkező migráns visszatoloncolását Magyarországra, a jelenlegi uniós szabályozás szerint ugyanis a menekülteket és a bevándorlókat abban az országban kell ellátni, amelynek határát átlépve az EU területére érkeztek.

athumra 2015.06.09. 10:15:17

@lavór: Amit a kisáruházban vagy a piacon kapsz igen!
Persze, ők is tudnak minőséget is gyártani, de azt meg nem tudod megfizetni... vagy nem akarod.

Végre, Te is látod, mennyire nincs rájuk szükség!
Csak bűnözni jönnek ide!

lavór 2015.06.09. 10:17:22

@athumra:

Szerintem szoros ellenőrzésekkel simán kiszűrhetőek lennének az ÁFA és VÁM csalások, termékhamisítások. De ebben a korrupt országban... És nem a bevándorló korrupt...

athumra 2015.06.09. 10:21:52

@lavór: Az illegálisan a zöldhatáron érkező arab az egy szent! Boruljunk tán térdre előtte?
Csak a magyarok szemetek, rasszisták, kirekesztők, csalók és korruptak?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 10:23:02

@lavór:

"Van köztük orvos, tanár, kereskedő... biztos van szakképzetlen is. Bár nem sokan lehetnek, mert elég drága mulatság kifizetni az embercsempészeket."

Szóval akkor a fenti állító mondataid valójában kérdések. Jó tudni...

"Orvosnál jártál már?"

Argumentum ad hominem. Ha már az érveiddel felsülsz, támadod a vitapartner személyét.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 10:24:25

@athumra:

Így igaz: szemetek, rasszisták, kirekesztők (és még nácik és antiszemitéák is) csak a magyarok lehetnek.

Legalábbis a vizesedény szerint.

lavór 2015.06.09. 10:25:39

Sosem állítottam, hogy szentek lennének, de nem is közellenségek.

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Szóval csak szakképzetlenek? És ezt tényekkel alá tudod támasztani?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 10:26:44

@lavór:

Szóval csak kis részük szakképzetlen? És ezt tényekkel alá tudod támasztani?

athumra 2015.06.09. 10:26:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Még szerencse, hogy nem az edény anyagára célzol gyk: égetett agyag;-)

DIODORO 2015.06.09. 10:27:57

@BigTom:
"Magyarországon a bevándorló kérdés értelmetlen, hiszen nincs annyi bevándorló, hogy bármilyen hatása legyen bármire. Az egész hiszti értelmetlen vihar a biliben."

Pont erre gondoltak az erdélyi nagyurak is, akik örültek az oláh pásztoroknak. Nem olyan nyakasak mint a függetlenségükre büszke székely legények..... most meg már cseszhetik....

lavór 2015.06.09. 10:30:06

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Még mindig visszatérnék az eredeti kérdésre: valami konkrét felmérést tudsz mutatni?
Amíg nincs konkrétum, felesleges szócséplés. Pont annyira, mint a kormánypropaganda.

Trackers 2015.06.09. 10:30:34

@DIODORO:

Évi 100.000 bevándorlónak van hatása.

Mindenre van, csak a körúton belüli ballib értelmiségre nincs hatása talán egyedül.

Trackers 2015.06.09. 10:31:55

@lavór:
Tekintve hogy több száz ballib aktivista, és párt cirka két hét alatt bírt felkutatni egy darab fogorvost, akinek kampányszerűen munkát is adtak azonnal, nem hsizem hogy hemzsegne közöttük a diplomás.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 10:32:17

@lavór:

Édes galambom, te állítottad, hogy csak kis részük szakképzetlen. Ezt bizonyítsd előbb. Aztán ha a saját eredeti állításodat bebizonyítottad, akkor rátérhetünk az én későbbi (utánad tett) állításaimra.

bunkó · http://bunko.blog.hu 2015.06.09. 10:32:46

Lehet, hogy az a terv, hogy évi mindössze 300 bevándorlóra hivatkozva rávesznek, hogy Magyarország egyezzen bele a bevándorlók "kötelező átvételébe" az EU-tól, majd a következő évtől küldenek száz ezret évente. A folyamatos utánpótlást készséggel biztosítja pl Afrika.
Aztán néhány év múlva a nagyvárosainkban kialakulnak a (tíz-százezres nagyságrendű) elkülönült kulturális csoportok beilleszkedési problémákkal, a törzsi bűnözéssel, az iszlám sötét oldalával, stb.
Arról nem is beszélve, hogy ezeknek a tömegeknek előbb-utóbb szavazati joguk is lesz...
..szóval VAN BŐVEN FÉLNIVALÓ, DE NEM A MUNKAHELYEK MIATT.
A munkahely-elvétel egy baromság, aki akar dolgozni és lelkiismeretes, az gazdaságilag hasznot hoz az országnak is. A baj akkor kezdődik, amikor hazamegy a munkából és összeverekszik a szomszédjával a törzskocsmájukban, mert az nem Tuszi, hanem Hutu törzsbéli.
No meg az is kérdés, hogy hány százalékuk akar majd dolgozni akkor, ha van segély is...

bunkó · http://bunko.blog.hu 2015.06.09. 10:34:22

Itt van nekünk négy-öt millió magyar a környező országokban, engedje meg nekünk az EU, hogy csak ők legyenek Magyarország bevándorlási tömegbázisa.

athumra 2015.06.09. 10:35:07

@lavór: De! Közveszélyesek! Spanyolországon és Anglián kívül csak muszlim terroristák vannak! Rossz a memóriád! A Szu szétesésekor néhány busznyi zsidó Ferihegyen szállt repülőre, hogy eljusson Izraelbe. Fel is robbantották az egyiket a gyorsforgalmi végén! Nem érdekelt senkit, hogy hány ártatlan eshet áldozatul a cselekményüknek!

konrada 2015.06.09. 10:39:03

@BigTom:
persze hogy nem akarnak idejönni, ha befogadják őket a svédek, németek, osztrákok....
...de mi van akkor, ha nem fogadják be őket? Ha nekem kéne választanom egy etióp, szír menekülttábor és Magyarország között, én inkább az utóbbit választanám... ...bár igaz, nem éltem azokban, meg tudom is nyelvet, de gyanús, hogy még ezen ismeretek hiányában is ez utóbbit választanám...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 10:39:17

@bunkó:

"A munkahely-elvétel egy baromság, aki akar dolgozni és lelkiismeretes, az gazdaságilag hasznot hoz az országnak is."

Nem hinném, hogy ennyi betöltetlen munkahely lenne az országban, bár elszigetelt példák akadhatnak.

"hány százalékuk akar majd dolgozni akkor, ha van segély is..."

Nagy kérdés. :)

"Aztán néhány év múlva a nagyvárosainkban kialakulnak a (tíz-százezres nagyságrendű) elkülönült kulturális csoportok beilleszkedési problémákkal, a törzsi bűnözéssel, az iszlám sötét oldalával, stb."

Jó példát mutatnak erre egyes nyugati nagyvárosok. Nem hinném, hogy éppen ebben kellene követnünk Nyugat-Európát.

bunkó · http://bunko.blog.hu 2015.06.09. 10:40:46

Aki azt állítja, hogy az Afrikában/Ázsiában végzett orvosok, ápolónők és informatikusok pont Magyarországra akarnának bevándorolni, az nagy valószínűséggel vagy hülye, vagy hazudik.

athumra 2015.06.09. 10:41:52

@Trackers: Arab fogorvost elég könnyű keríteni, sokan végeztek nálunk.Olyat aki fogorvosként érkezett már sokkal kevesebb van...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 10:42:07

@bunkó:

Nagy-Britannia arra is jogot kap az EU-tól, hogy korlátozza az EU-n belüli, elvileg szabad munkavállalást.

Nekünk ellenben még az EU-n kívülről érkezőket sem szabad korlátoznunk a beutazásban. Elméletben persze megvan hozzá a jogunk, de a gyakorlatban már nem.

Trackers 2015.06.09. 10:45:23

@bunkó:
Ez így is van. A mérnökök, fogorvosok, diplomások célországa nem mi vagyunk.
Viszont a bevándorlók többsége képzetlen, tanulatlan, diploma nélküli.

Azokat viszont ide vissza fogják toloncolni Nyugat-Európából azzal a címszóval hogy innen érkeztek.
Márpedig ennek a rétegnek itthon jelenleg is meglehetősen kevés munkalehetőség kínálkozik.

Azaz igenis elveszik a képzetlen, tanulatlan magyarok elől a munkahelyeket, leverik a béreket, és társadalmi feszültségeket generálnak.

Tekintve hogy évi 100.000 érkezik ezekből, így a problémák igen gyorsan fognak jelentkezni.

bunkó · http://bunko.blog.hu 2015.06.09. 10:47:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Nem hinném, hogy ennyi betöltetlen munkahely lenne az országban, bár elszigetelt példák akadhatnak. "

Iszonyú sok betöltetlen munkahely van Magyarországon: korlátlan számban tudnánk elhelyezni orvosokat, végzett ápolónőket, villanyszerelőket, informatikusokat, stb, stb
Persze ha a "munkahely" kifejezést leszűkítjük erre: "nem megerőltető munka nulla szaktudással", akkor valóban nincs betöltetlen munkahely :)

athumra 2015.06.09. 10:50:27

@bunkó: Az a baj, hogy ilyen képzettséggel nem jönnek, ha jönnek nem itt akarnak letelepedni. Sőt, őket vissza sem toloncolják, mert ebből nyugatabbra is hiány van.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 10:53:03

@bunkó:

Így nézve igazad van, bár kétlem, hogy a menekültek épp alkalmasak ezen munkahelyek betöltésére.

bunkó · http://bunko.blog.hu 2015.06.09. 11:03:33

Amely menekültnek van BÁRMILYEN komolyabb szaktudása, annak eszébe sem jut Magyarország céloszágként.
Még az is lehetséges, hogy az "átmeneti tároló" ország (pl.Olasz/Görög) valahogyan még azokat is kiválogatja magának, akiknek habár nincs szaktudása, de magasabb az IQ-juk vagy legalább van komoly munka-akarásuk.
Ebből kiszámolható, hogy kik maradnának nekünk...

Zár Balta 2015.06.09. 11:11:00

Toloncoljuk ki a bevándorló söpredéket és az őshonos fidesz söpredéket is !
Két legyet egy csapásra!

Zár Balta 2015.06.09. 11:12:10

@bunkó: Látom nagy szaktudásod van a "ki a bunkó" témakörben :D
Egyéb iránt meg fogsz lepődni : szerintem igazad van!

Popeye76 · http://zugloihazelado.atw.hu 2015.06.09. 11:23:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Csak kiragadtam egyet a sok hasonló komment közül, nem csak erre reagálnék.

Én azért haragszom a legjobban erre a zOrbán kormányra, mert egy csomó kérdést-problémát vet fel, aminek jogos és érthető alapja van. Ezekről lehetne értelmesen vitázni és szakértők bevonásával (társadalompolitikai, rendészeti, mérnök, közgazdász, jogász stb. - a probléma természetétől függően), szakértő gondolatok - változatok közül kiválasztani egyet, ami a politikusnak is szimpatikus.

Ehelyett mit látok: az alapproblémát teljesen kiforgatva szétrombolnak maguk körül mindent a saját, rövid távú politikai és gazdasági érdekeiknek (és kizárólag azoknak!) megfelelően. Hosszú táv, közép táv és társadalmi (esetleg nemzetgazdasági) hasznosság nem szerepel még a szótárukban sem, nemhogy a gondolataik között. Emiatt ez a kormány bármit csinál, különösebb gondolkodás és ellenőrzés nélkül biztosak lehetünk benne, hogy társadalmi mérlege Magyarország - a magyarok (akik nem a kormány) szempontjából inkább nagyon káros, mint kicsit hasznos.
Csak pár kiragadott példa erre a teljesség igénye nélkül:

Rezsicsökkentés, közműcégek államosítása. Egyrészt érthető igény és akár közgazdász érvek mentén is levezethető, miért lehet ez így jó. Másrészt korábban, a 90-es években tényleg kötöttek bicskanyitogató tartalmú szerződéseket az állam és a mai közműcégek közt. Ugyanakkor a mód, ahogyan ezt csinálják, és az az agresszív, minden szakmaiságot nélkülöző viselkedés ami közben látszik rajtuk garantálja, hogy csak rontanak a helyzeten (lásd: a már állami v. önkormányzati szemétszállítók küszöbön álló tömeges csődje)

Trafiktörvény: nyilván fontos a dohánypiac szabályozása és a dohányáru adó és áremelése, de ami történt abból talán csak azt az egy (igen fontos) részletet tudom kiemelni az egyenletesen katasztrofális és gerinctelen cselekménysorból: ez a szerencsétlen alkalmazott meggyilkolása, ami jó valószínűséggel a letakart, beláthatatlan üzletkialakítás következménye. Ez az egy végiggondolatlan előírás (üzletek letakarása, belátás megakadályozása), ami egy a sok ezer ugyanilyen közül, most éppen egy ember halálához vezetett. Nyilván nem 100%-os és teljesen egyenes az összefüggés, de a kialakított helyzet nagyban hozzájárult ahhoz, ami megtörtént.

EKÁER - szállítások és szállítmányok közvetlen, teljes körű ellenőrzése. Az ÁFA csalásokat tényleg fontos megszüntetni, de egy teljes iparágat (fuvarosok) és a teljes termelő és kereskedő gazdaságot (mindenki aki árut szállít) egyeztetés és előzetes bejelentés nélkül így megterhelni - az komoly versenyhátrányt okoz már a közvetlen környezetünkkel szemben is (szlovák, román, szlovén, cseh áruk mozgatása ennyivel egyszerűbb és olcsóbb).

Földek újraosztása (haveroknak...?).

Bármi szétverése és újraépítése egy kis EU támogatás khm... megszerzéséért cserébe.

Stb. A sor sajnos végtelenségi folytatható.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 11:27:25

@Zár Balta:

"Toloncoljuk ki a bevándorló söpredéket és az őshonos fidesz söpredéket is !"

De csak az egyéb pártbéli söpredékkel együtt.

Bambano 2015.06.09. 15:00:34

"Viktor, add fel. Megint mellélőttetek.": nem lőttek mellé, egy 20 ezer forintos plakáton anyázik a nép már több napja, miközben más millárdos botrányok repülnek a szőnyeg alá.

nagyon profik, olcsón és hatékonyan dolgoznak.

Béláim! Rátoltuk! 2015.06.10. 06:07:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Megkésve bár, de teljesen egyet értek veled ebben.
süti beállítások módosítása