Mi történik?

About Schmitt

2014. november 20. 21:07 - 3niko

Avagy félig- meddig nyílt levél Schmitt Pálhoz

Tisztelt Schmitt Pál (Köztársasági Elnök) úr!

Mindenek előtt engedje meg, hogy kifejezzem mély tiszteletem a MOB és a NOB égisze alatt végzett elkötelezett és áldozatos munkájáért. Az ezen szervezetekben végzett tevékenységének hitelessége, eredményessége senki által meg nem kérdőjelezhető. Honfitársaim nevében köszönöm az évtizedes fáradozásait, és alkotó tevékenységét.

Mégis, el kell, hogy mondjak Önnek valamit. Az a helyzet, hogy órák óta vívódom.

vivo.jpg

Volna itt valami, amire a legnagyobb tisztelettel szeretném felhívni a figyelmét, vagy legalábbis kísérletet tenni arra, hogy elgondolkoztassam.

Személyes benyomásaim alapján Ön sokkalta szimpatikusabb volt számomra politikai karrierjét megelőzően. Sokkal inkább tetszett nekem, az ex- élsportoló, férj, és nagypapa-szerep, mint sem a tessék- lássék módon „felhajtott” Köztársasági Elnök kosztüm. Elég idő telt el azóta ahhoz, hogy azt gondoljuk, utólag Ön is hasonlóképp vélekedik.

Nem kerülgetem tovább azt a bizonyos kását, és nagy levegőt véve, szemlesütve kimondom:

Kérjem, kérjük, ne tessék elfogadni a jelölést. Vagy legalább is a legnagyobb tisztelettel kérem, gondolkozzon el rajta.

És hogy miért?

Tudja, az utóbbi években, de leginkább hónapokban százezrek hasonlottak meg a kérdést illetően, hogy valóban jó irányba haladunk-e, és hogy igazán ezt szerettük-e volna. Előző blogbejegyzéseimmel ellentétben az Ön iránti tisztelet és megbecsülés súlyának megfelelően nem is kívánom részletezni, hogy miért. Valószínűleg ezekkel Ön – feltételezem, - nálamnál sokkal inkább tisztában van. Tény, hogy Ön a jelenleg is kormányon lévő, tucatnyi kérdésben hitelességét elvesztett politikai párt által delegált Köztársasági Elnök volt. Magyarország feje. Egészen, egy bizonyos, érzékeny pontig…

Sokan gondoljuk úgy napjainkban, hogy olyan nevek között és után, mint például Albert Flórián, Grosics Gyula, Puskás Ferenc, Buzánszky Jenő, Földi Imre, Kárpáti György, Gyarmati Dezső és Zsivótzky Gyula, talán MÉG nem feltétlenül időszerű ez a jelölés.

Ennek egyetlen oka van, mégpedig hogy Ön 2012-ben plágiumügybe keveredett. Azaz, akárhogy is szépítjük, bebizonyosodott, hogy doktori disszertációját nem önerőből írta meg. Szakmai felkészültségét, előzetes tanulmányainak eredményét, és az évtizedes munkásságát nem kívánom megkérdőjelezni, ám a tény, hogy az országunk első embereként e botrány eredményeképpen lemondásra, és ezáltal valamelyest a vádak elismerésére kényszerült. Ez mégis felvet egy furcsa gondolatot. Jelesül azt, hogy az Ön részéről egy újabb állami cím viselése hiteles, vagy elfogadható-e egyáltalán.

Hozzáteszem, valahol megértem Önt. Mindkét diplomamunkám írásakor bennem is munkált a bizonyos „kisördög”, hogy elmés, velős, sokatmondó, vagy végtelenül szakmaias, ám másoktól származó gondolatokat építsek be dolgozatomba. Olyanokat, amelyek tetszettek, nyomot hagytak bennem, állításaimat alátámasztották, és mindenek előtt továbbgördítettek a szakdolgozatírásban.

Ön 2011-ben nemzetközi Fair- play díjat kapott. Tisztelettel kérem, hogy e nagy súlyú cím birtokosaként szíveskedjen a megfelelő döntést meghozni.

Tisztában vagyok vele, hogy nagybetűs sportemberektől, korábbi pályatársaktól, tehát hazánk még élő, legnagyobb sportolóitól jelölést kapni óriási, elmondhatatlanul felemelő érzés lehet. Amennyiben jelölését e kontextusban értelmezzük, és jóhiszeműen feltételezzük, hogy semmiféle kormányzati nyomás nem állt mögötte, akkor is, ki kell, hogy mondjam, sokak szerint ez több, mint visszatetsző. Ezt nem csupán magamtól állítom, rengeteget böngésztem az internetes sajtó jobb-és bal oldalán egyaránt, amire erre jutottam.

Mindezek tükrében, volna egy javaslatom. Ha el is fogadja e megtisztelő címet, szíveskedjen a havi, kapcsolódó életjáradékát a magyar sport javára fordítani. Olyan utánpótlás- nevelési célokra, ahol ez a havi félmillió úgy kell, mint a falat kenyér. Zárójelben kívánom megjegyezni, hogy a londoni Olimpián, Szilágyi Áron kivételével, sajnálatos módon vívóink és tőrözőink nem értek el túlzottan fényes eredményeket…

Üdvözlettel;

Egy nagy tisztelője

 

 

59 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mitortenikma.blog.hu/api/trackback/id/tr126919777

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ezt üzeni Andre Goodfriend a magyaroknak 2014.11.21. 10:39:58

Diplomáciai mentessége mögé bújva mutogatja felfelé tartott középső ujját vigyorogva kifelé az USA budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője. Kapjátok be, csicskák! A törvényeiteket meg feldughatjátok a s*ggetekbe a Bécsi Egyezménnyel együtt! Mi...

Trackback: A baloldal Mein Kampf-jából tanulnak a magyar radikális aktivisták? 2014.11.21. 10:35:02

Kötelező olvasmány a baloldalon Saul Alinsky könyve, a "Rules for Radicals". Alinsky forradalmat hirdetett és kommunizmust akart csinálni az USA-ban az 50-es években, miután a marxista eszmék kritikátlan rajongója, a bolsevikok 1917-es hatalomra jutásá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MACISAJT 2014.11.21. 08:55:11

"ám a tény, hogy az országunk első embereként e botrány eredményeképpen lemondásra, és ezáltal valamelyest a vádak elismerésére kényszerült."

Itt a poszt logikai ficakja.
E szerint ugyanis ha most Schmitt nem fogadná el a címet, akkor az lenne a mantra hogy további " vádak elismerésére kényszerült.".
(hogy a pénzzel mit csinál, az meg a magányügye, nem az a félmillió húzza ki a magyar sportot a kátyúból.)

saci02 2014.11.21. 09:19:28

Sajnos erre az emberre egy szo van: gyomorforgato.

flamer 2014.11.21. 09:38:11

"kifejezzem mély tiszteletem a MOB és a NOB égisze alatt végzett elkötelezett és áldozatos munkájáért. Az ezen szervezetekben végzett tevékenységének hitelessége, eredményessége senki által meg nem kérdőjelezhető."

ROTFL.
1984, hogy csak az áldozatos és elkötelezett munka egyértelmű csúcspontját említsem.

flamer 2014.11.21. 09:40:31

Egyébként meg kurvára nem értem azt az elkenést, amiből ez az írás áll. Van egy gerinctelen, minden segget tisztára nyaló, elvtelen, ostoba karrierista és erre te mélyen benyalsz neki. Minek? Miért?

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2014.11.21. 09:45:15

Éllyen Schmit Páll, a Nemzett Sportolólya! ;-)
Vajon azok, akik az ő vezetése alatt álló NOB döntése értelmében nem lehettek ott 1984-ben Los Angelesben és emiatt derékba tört az életük és/vagy a karrierjük, ők is rá szavaznának?

Pan Modry 2014.11.21. 09:47:19

O minden bizonnyal egy kommunista besugo volt aki asszisztalt ahhoz is boldogan hogy a magyar sportolok ne vehessenek reszt a los angelesi olimpian.

Gusztustalan fereg ez a schmitt, tipikus hazaarulo!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.11.21. 09:59:22

Ja,hogy ne fogadja el.
Mert ezek aztán olyanok.

Tiborpapa 2014.11.21. 10:04:47

A levél humánus, keresztényi lelkiismeretre ható, és ösztönző erővel bír olyan emberre, akinek talán maradt még valami gerince. Ha megfogadja a tanácsot, akkor megérte ebben a stílusban írni. Ha mégis elfogadja a kitüntetést, akkor SP lehúzhatja magát a klotyón, amit persze ebben az esetben nem tenne meg. Megteszi helyette a történelem.
Nem hiszem, hogy "fideszstílust" kellene alkalmazni, hogy Pál jobb belátásra jusson.
Nekem az a variáció is tetszik, hogy elfogadja és a pénzt támogatásokra költi. Okos húzás lenne, de nem fogja megtenni. Nem így ismerjük.
Egy "pálfordulás" reményéért azért megéri próbálkozni. Sosem késő.

Muad\\\'Dib 2014.11.21. 10:09:41

Először is a politikai karrierje valóban szánalmas mélyrepülés.
Azonban a fikázóknak a következőt mondanám:
1) A diploma kapcsán nem tudom kinek a családja, hány élsportolóval találkozott, de az én szüleim ismertek egy-kettőt a véletlennek köszönhetően és a régi rendszerben szinte kivétel nélkül hasonlóan jutottak doktori és egyéb címekhez. A testnevelési egyetemen KÖTELEZŐ volt az élsportolóknak diplomát adni. Ahogy a seregben tiszti rangot, stb. Hogy ez etikátlan? Hát igen. Hogy hányan éltek vele? Sokan, mert ilyen az ember, kivételes alkat kell ahhoz, hogy visszautasíts valamit, amivel nem közvetlen kárt okozol másnak.
2) Nem biztos, hogy a politikai múltját ide kellene keverni. Nem hiszem, hogy a többi sportoló politikai nyomás miatt javasolta őt a címre, hiszen tudtommal ezt a címet visszavonni már nem lehet, tehát aligha voltak megzsarolható állapotban.
3) Az általam őszintén nagyra becsült Grosicsot családom régről személyesen ismerte, kiváló, jószívű ember volt. Mégis elmondható róla, hogy az átkosban akkora palotában élt a rendszer jóindulatának köszönhetően, hogy csak na. Ez SEMMIT nem von le az emberi értékeiből, nem fogom emiatt ekézni, meg álszenteskedni, hogy bezzeg mások mit szenvedtek (ugyanis ez nem jelenti azt, hogy ő egyetértett a rendszer dolgaival). Pedig tudnék rá példákat hozni a környezetemből szép számmal.
4) Lehet, hogy elegánsabb volna visszautasítania a dolgot, de azért ez nem teljesen egyértelmű. Bár sok gyanúsítgatást meg lehetne előzni vele, az tuti.

Szamiz67 2014.11.21. 10:10:05

Schmitt Pál nemcsak 'átemelte' dolgozata 90%-át, hanem ezt letagadta, elhazudta oldalról oldalra kellett rá bizonyítani, amikor a bolgár szerzőt már nem tudta tagadni, a német szerző átvett anyagát akkor sem említette, azt is rá kellett bizonyítani.
NOB,MOB tagságához annyit Los Angeles 1984 sportvezetőként kiállt a bojkott mellett, ami több száz sportoló karrierjét vágta ketté, 2004 Athén - a sorozatos dopping botrányok kapcsán eltűnt, nem állt a magyar sportolók mellé és a felelősséget sem vállalta, mint csapatvezető, pedig az olimpia előtt dicskedett az alapos dopping viszgálatokkal.

ggiza 2014.11.21. 10:13:25

Elfogadnia és visszautasítania is kínos lenne. Hülye helyzetbe hozták.

Szamiz67 2014.11.21. 10:14:16

@Muad\\\'Dib: Ha maradt még benned a tisztesség, morál egy morzsája, akkor beláthatod, hogy Schmitt nemcsak lopta a dolgozatát, de nyilvánosság előtt, köztársasági elnökként hazudott is róla, még a bolgár anyaga után sem említette, hogy egy német kutatótól is lopott, úgy kellett rá bizonyítani. Lehet, hogy így volt, ahogy mondod, de ha ez kiderül, akkor azonnali lemondás az ország legmagasabb közjogi méltóságáról és utána távol maradni minden további köztiszteletnk örvendő pozíciótól, kinevezéstől.

ggiza 2014.11.21. 10:16:07

@Szamiz67:
Ha 84-ben nem áll ki a bojkott mellett, akkor utaztak volna? Persze, hogy nem.

Muad\\\'Dib 2014.11.21. 10:18:27

@Szamiz67:
Ezért írtam, hogy "...a politikai karrierje valóban szánalmas mélyrepülés...". Szóval egyetértek. Ezt az egész ügyet annak a részének tekintem. Ha nem áll ki politikusként, akkor ez amúgy soha nem derül ki. Rengeteg diplomáról lehetne hasonlókat kideríteni a múlt rendszer kapcsán, de minek? Nem tudom kinek mennyit mesélt a családja a cocialista egyetemekről, de nekem elég sokat. Voltak szép számmal emberek, akiknek kötelező volt megkapni a címeket, akármit is csináltak. Politikai tisztséget betöltök (kisz, stb.), magasabb rangú politikusok gyerekei, sportolók, katonák, stb.

háromperhármas 2014.11.21. 10:18:28

Pali bácsi mindig mindenből jól jött ki pedig régebben. Főnök volt az Astóriában, és rajta kívül mindenkiről kiderült, hogy ügynök volt, csak ponty róla nem...
Tudni kell, hogy egy ilyen szállodában még a kazánfűtő is hálózati személy volt.
Először is a hírszerzés, a kémelhárítás, és a belső elhárítás szervezte be a felső vezetőket, majd az akkor un. Társadalmi Tulajdonvédelmi Osztály (ma talán Gazdaságvédelem?) és a maradék alkalmazottra meg "rátette a kezét" a bűnügy. Volt minden ilyen szállodában egy szoba is, ami az állambiztonság embereinek volt fenntartva, onnan lehetett intézni a figyeléseket, lehallgatásokat.
Én már csak tudom! :-)
De Pali bácsi nem volt ügynök, áááá, dehogy...!

hidroponi 2014.11.21. 10:21:27

biztosan nagyon kell neki az ahavi fel millka. ezert kerte a cimet maganak.
hiszen mar az 5. ingatlana melle sem kaphatta meg az elete vegeig jaro elnoki palotajat.igy aztan nem tudta kiadna azt sem jo penzert.
most igy kompenzaljak szegeny, szerencsetlen sorsu snittplagit.

de hat kinek is adnak ezt a cimet? a dusgazdag, cipopucolo vallalkozova lett Gedo Gyuriba'nak? ehh. feneket...

Szamiz67 2014.11.21. 10:22:46

@ggiza: Ja, 1956-ban is lehetett tudni egy idő után, hogy felesleges az ellenállás, mégis voltak akik kiálltak az elnyomók ellen és nem kevés olyan ember is volt, aki 1957 május elsején felvonult.
És ennek mi köze van ahhoz, hogy egy sportvezető nem állt ki a sportolók mellett, hanem a karrierjét tartotta szem előtt. A Nemzet Sportolója cím nemcsak arról szól , hogy ki úszott annó 0-100 méteren a leggyorsabban, hanem arról is, ki lehet példa egy közösség, egy ország számára, Schmitt Pál többször bizonyította, hogy csak és kizárólag a karrierje érdekli, morál, becsület nem gátolja ebben (Los Angeles,Athén,dolgozat).

dr kíváncsivagyok 2014.11.21. 10:24:23

@MACISAJT:
"Itt a poszt logikai ficakja.
E szerint ugyanis ha most Schmitt nem fogadná el a címet, akkor az lenne a mantra hogy további " vádak elismerésére kényszerült.".
(hogy a pénzzel mit csinál, az meg a magányügye, nem az a félmillió húzza ki a magyar sportot a kátyúból.) "

Viszont , ha nem fogadná el...a tisztesség halovány szikráját villantaná meg az Álamelnok úr...
( Nem sok havi 500 ezer ft ???? Szorozd fel bazmeg...és szorozd fel a tobbi ingyenelovel, a 69 Nemzet Muvészével, stb - stb... és szorozd fel az ellopott , haveroknak elsíbolt 10 - 100 - 1000 milliárddal...)

Szamiz67 2014.11.21. 10:27:26

@Muad\\\'Dib: Athén nem zavart téged? Az érintett sportolók nem tudták elérni az olimpia csapat vezetőjét, de nemcsak a sportolókat hagyta magára, hanem az olimpiai csapat vezetőjeként semmilyen felelősséget sem vállalt a világ botrány dopping sorozat után.

dr kíváncsivagyok 2014.11.21. 10:27:34

@háromperhármas:
"De Pali bácsi nem volt ügynök, áááá, dehogy...! "

De hát az ugynok múltjáért nyíltan csak nem kaphat nyugdíjat a csuti ártánytól ???
Igy már szebb a neve az ingyenpíznek...

kapusedző 2014.11.21. 10:27:49

Fenyvesi Csaba háromszoros olimpiai bajnok, nyert egyéniben is, Kocsis Ferenc birkózó, Korondi Margit tornász, Magyar Zoltán tornász, Németh Ferenc öttusázó, de hányat soroljak még fel, aki sokkal jobban megérdemelné, mint ez a seggnyaló, köpönyegforgató féreg?
Egy tolvaj, csaló jellemtelen ember hogy lehet a nemzet sportolója?

Muad\\\'Dib 2014.11.21. 10:31:27

@Szamiz67:
Az az egész ügy igen szánalmasra sikerült. Hogy ebben konkrétan neki mennyi szerepe volt, kérdéses. Inkább töketlennek hívnám a magyar sportdiplomáciát, és ebben valóban volt - nem is kicsi - szerepe. Az, hogy nekünk nincs annyi pénzünk a legkomolyabb doppingszereket használni, mint a vezető hatalmaknak az inkább adottság, nem alkalmatlanság.
Ja, mielőtt felmerülne, nem, nem hiszem ,hogy az élsport működik dopping nélkül. Lehet ezt kamukázni, de ez a mese kategória.
Összegezve, de zavar a sportdiplomáciánk bénázása, aminek ő is főszereplője volt..

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.11.21. 10:35:37

"„Ha lesz doppingeset az olimpián, azonnal lemondok" – jelentette ki Schmitt Pál (70), a Magyar Olimpiai Bizottság korábbi elnöke a 2004-es olimpia előtt. Botrány volt, ám az elnök 2010 nyaráig maradt a pozíciójában. "

Ennyit erről.

Szamiz67 2014.11.21. 10:35:48

@Muad\\\'Dib: Nem a doppingolásban (bár nyilván nem egyénileg történik) , hanem abban, hogy elérhetetlen volt a lebukott sportolók számára és csapatvezetőként, a MOB elnökeként (nem ő is, meg sportdiplomácia...) konkrétan ő volt a Felelős Vezető (ne maszatoljunk!) nem mondott le, nem vállalta a felelősséget.

Muad\\\'Dib 2014.11.21. 10:38:08

@Szamiz67:
Igen, ezt elfogadom, hogy ebből a szempontból aggályos a dolog.

Szamiz67 2014.11.21. 10:42:03

Schmitt Pálról többször bebizonyosodott életében, hogy a karriert, a napfényes oldalt, a sikerekben fürdőzést szereti, a felelősség vállalás, a kiállás, a becsület nem az ő világa...

Tücsök1 2014.11.21. 11:00:57

@kapusedző: Erős a késztetés, hogy kivonuljak ebből a nemzetből. De inkább mégse. Vonuljon ki, takarodjon az, aki így is silányítja a nemzetemet!

conmorientes 2014.11.21. 11:01:52

@Frady Endre:

BandiF !
Kérlek nézz utána egy kicsit. Plagibá egyébként valós okkal arra hivatkozott, hogy pont arról a döntésről hiányzott. Biztos azért mert már akkor is a mostanihoz hasonlóan gerinces ember volt és irányítottan rájött a szapora.
Tehát őt a dicstelen 1984-es bojkottért nem lehet felelősségre vonni :)
Ettől függetlenül még a jelölése is egyértelmű szégyen.
Nem csak megosztó személye okán hanem mert sportpályafutása sem tenné erre méltóvá. Alávaló sunyi alibista volt egész életében, kéretik erről megkérdezni az akkori csapattársait.

CsekklisztNo.10Reloaded 2014.11.21. 11:15:13

@Muad\\\'Dib:
Az hogy élsportolóknak kötelező volt diplomát adni, nem azt jelenti, hogy annak az élsportolónak ne kelljen saját kutfőjéből merítve megírni azt. Mint kiderült, nem ezt csinálta, lopott, nem menti fel semmi ez alól.

conmorientes 2014.11.21. 11:22:54

Sajnos egyet kell értenem azokkal a kommentelőkkel akik a bloggert "simabőrűnek" tekintik.
Le kellene állni a szépelkedéssel. Bármilyen nagy sportember is valaki, ha emberként közelít a nullához, állai elismerést nem érdemel. Plagibá pedig minden szinten leírta magát, nem is érdemes sorolni ámokfutásának lépcsőfokait.
A nemzet sportolói közé abból a csapatból már Kulcsár Gyözőt megválasztották, (jegyzem meg abban a csapatban az igazi ágyú Fenyvesi volt aki háromszoros olimpiai bajnok, 1972-ben egyéneiben is) így szükséges volna olyan sportág képviselőjét is megválasztani amely jelentős hagyományokkal és eredményekkel rendelkezik és képviselői közül még egyik sem lett a Nemzet Sportolója. Ilyen pl. a kajak-kenu. Ezzel együtt nem feltétlen szükséges az elismertséget olimpiai címmel mérni.
Persze amennyiben jelenlegi rendszernek esetleg valaki nem barátja, biztosan ki van zárva, mert a Nemzet az egy és oszthatatlan és aki most nem pajtás az bele sem tartozik.
Ezzel együtt nyugodjunk meg, Plagi bá el fogja fogadni az Őt éredemtelenül megtisztelő címet és el fogja költeni a havi sokszázezret anélkül hogy szüksége lenne rá.
Majd esetleg vesz belőle még egy Harley Davidsont, csapágyasra hajtja amit majd ezért teátrális keretek közt elárverezhet és azt közcélra ajánlhatja fel.
Hajrá Magyarország ! Legeljenek a birkák!

nnnnnnnn 2014.11.21. 11:27:57

nem hinném hogy elolvassa majd ezt a posztot.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2014.11.21. 11:35:01

@conmorientes: A döntés idején állítólag Bulgáriában volt. Azóta már tudjuk, hogy miért... :)))
Amúgy egy gerinces MOB elnök egy ilyen döntés után lemondott volna. :)
Egyébként Magyar Zoltán, egyéniben (!!!) kétszeres olimpiai bajnok tornász sokkal jobban megérdemelné a címet. Ő nem a családját tévétornáztatta, hanem saját maga lengett a lovon. :)

MACISAJT 2014.11.21. 11:44:19

Látom, megint elszabadultak a szokásos "plagibázók"...

Csak halkan jelzem, ugyanazok a ballibsik akik üvöltve követelték/követelik
Schmitt Pál megbüntetését/felnégyelését etc. egy 1993-ban egy kisdoktorinál alkalmazott, amúgy a korban általánossággal alkalmazott idézés miatt,( amivel kinek is ártott?)..

ugyanők szó nélkül siklottak át Imre Kertesz vagy Esterházy Péter irodalmi plágiumai felett, az illetők Nobel-Kossuth etc. díjai egy pillanatra sem forogtak veszélyben.( illetve előbbit most éppen támadják, de ennek oka nem a Csacsifogat plágiuma , hanem hogy nem bizonyult eléggé hazaárulónak a Jew York Timesnak.)

A "liberális" mérce, ugye.

Dr Gregory House 2014.11.21. 11:56:41

Karrierista, köpönyegforgató, csaló, megélhetési politikus.

Krutzifix 2014.11.21. 12:00:40

@MACISAJT: No, már vártam, hogy valami gyökértől előkerül a ballibsizés, mert érvetek az nincs a Schnitt Pali mellett! Amellett, hogy hülyeségeket írsz, talán felsorolhatnád, hogy Schmitt elvtárs mitől is volt akkora sportember, amikor tartalékként volt csapattag? Van egy Gedó Gyurink pl., aki olimpiai, és Európa-bajnokként tengődik, de a sok narancssárga Nemzet Sportolója nem tud elvonatkoztatni a pártkötődéstől!

nnnnnnnn 2014.11.21. 12:01:28

ez a blog is olyan mint az a speherd-blog. november eleje óta létezik, azóta index címlap, akárcsak ez. vajon kinek a megrendelésére készülnek ezek a blogok? és kik készíthetik őket valójában? erről kéne már egy poszt egy blogon :D

3niko 2014.11.21. 12:11:53

@$$$=$$$: Kedvesem, én pedig arra volnék nagyon kíváncsi, hogy Te kinek a megrendelésére trollkodsz itt?
Igen, vettem egy nagy levegőt és belefogtam. Mert úgy éreztem, tennem kell valamit az egész rohadványos, posványos, hazug, szar rendszer ellen, amiben élünk. Én így tudok tenni ellene. Hogy írok. Amit valójában mindig is akartam csinálni, csak nem volt elég merszem. Nem hittem el, hogy érdemes. Ezek szerint az. Mert amit beküldök ajánlóba, másnap ott van előttetek. Értetek. Igen, a címlapon. És köszönöm a szerkesztőknek, hogy látnak bennem valamit, ami érdemes arra, hogy tízezer ember elolvassa...
Jah, és javaslom az eggyel ezelőtti posztom behatóbb tanulmányozását és értelmezését.

nnnnnnnn 2014.11.21. 12:21:40

@3niko: értem. milyen furcsa, hogy pont az amcsi korrupciós ügyekkel együtt születtek ezek a blogok. de én elhiszem neked amit mondasz, ahogy vida ildikónak is elhiszem, hogy ártatlan. így rendben vagyunk?

3niko 2014.11.21. 12:25:03

@$$$=$$$: Meg fogod látni, lesz még jó néhány ilyen blog. Mert egyre vérlázítóbb dolgok történnek itt, és egyre több szar borul ki a biliből... A szar mennyiségével egyenesen arányosan nő az elégedetlenség és ezzel az "ilyen" blogok száma is. Legalább lesz hol okítanod a sok liberális birkát, ez Neked is nagyon jó lesz, meglásd... :)

nnnnnnnn 2014.11.21. 12:33:08

@3niko: egyetértek, szerintem is lesz. sok pénzt költenek most erre bizonyos körök.

conmorientes 2014.11.21. 12:35:25

@Frady Endre:

Igen, Bulgária ó Bulgária :)
Igazad van Magyar Zoltán egy igazi ikon, és nem csak a neve miatt....
A feltételeknek is megfelel.
Gondolom azonban vannak még rajta kívül is jó néhányan akik teljesítményük alapján megérdemelnék.
Speciel nekem ilyen Wichmann Tamás is akinek egyetlen olimpiai bajnoki címe sincs de mégis a sportág ikonja volt a 70-80-as években.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.11.21. 12:36:39

@MACISAJT:
"egy 1993-ban egy kisdoktorinál alkalmazott, amúgy a korban általánossággal alkalmazott idézés miatt"

Amit ő csinált, azt egy vidéki főiskolában nem lehetett volna megcsinálni még egy sima évfolyamdolgozatnál sem. Abban az időben sem.

Ezt annyiszor és annyian leírták már - de te szajkózd, hogy abban a korban ez volt az idézési szokás...

ex-dr. vuk 2014.11.21. 12:38:32

"Egy nagy tisztelője"

Ugye ez csak ironia?...

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.11.21. 12:40:03

@$$$=$$$:
"vida ildikónak is elhiszem, hogy ártatlan"

Igen, nyilvánvalóan ártatlan. Hogy is tételezhetné fel bárki is, hogy Magyarországon van korrupció???? Az elmútnyócévalatt volt - de aztán mintha elvágták volna...

Dr Gregory House 2014.11.21. 12:44:18

@háromperhármas: A szocialista Magyarországért kitüntetést kapták:
Dr. Schmitt Pál elvtárs, a MOB elnöke, több évtizedes szocialista sportvezetői munkájáért és nemzetközi érdeklődést kiváltott tudományos munkásságéért.

3niko 2014.11.21. 13:13:57

@$$$=$$$: Összehozhatnál esetleg ezekkel a bizonyos körökkel, akik sok pénzt fizetnek azért, amit én akkor csinálok, amikor már lehúztam 10 órát a melóban, kész a kaja és ki is van teregetve...
Kik lehetnek ők? Esetleg a Lázárékkal, Mészárosékkal szemben álló other- side milliárdos maffia? Jó lenne már elköltözni az újpesti másfél szobából...

MACISAJT 2014.11.21. 13:20:51

@3niko: ("Összehozhatnál esetleg ezekkel a bizonyos körökkel, akik sok pénzt fizetnek azért, amit én akkor csinálok,")

Fordulj azokhpz akik kiraktak a címlapra...
Ugyanazok akik naponta kirakják az Index ( HVG, napi.hu., 168 Óra,ÉS, Mozgó Világ, galamus, NOL, etc, nem sorolom mert Magyarországon "jobboldali diktatúra"van, ugye)"cikkeit" és "liberális véleményblogjait"
a címlapra...
Máris megvan a "kör".

3niko 2014.11.21. 13:25:50

@MACISAJT: drágám, Te mégis itt olvasgatsz és kommentelsz egész álló nap, ahelyett, hogy a "saját köreid" narancsfényű csodavilágot rajzoló, propaganda médiumait bújnád...

Hm, érdekes, én miért nem olvasom/nézem/követem ezeket a médiumokat? Miért nem trollkodok kommentek által az írásaik alatt?

Netuddki. 2014.11.21. 13:33:48

A blogíró le van maradva mint a borravaló.

Ha már levelet írsz a volt ál'amfőnek akkor megkérdezhetnéd mikor fog doktorálni? Na, nem mintha olvasná a blogodat, és főleg nem mintha válaszolna is rá...

Netuddki. 2014.11.21. 13:34:53

@$$$=$$$: "vida ildikónak is elhiszem, hogy ártatlan."

Muhaha! Hinni a templomban kell! Nem mondta a tömjénzsóti haverod?

rasztaszív 2014.11.21. 13:49:31

a következő a szíjjártó...

dr Smittpálelnökúr 2014.11.21. 13:52:12

Má megin mi balyotok van vellem?

csak egy néző 2014.11.21. 14:19:25

Komolyan kérdezem, hogy tényleg nincs ebben az országban egyetlen olyan sportolónk sem, aki jobban megérdemelné ezt az anyagiakkal is járó kitüntetést, megbecsülést???
Tényleg ennek a többszörösen besározódott embernek kellett ezt az elismerést adni?
Tényleg ennek a mindenféle rendszerből, hasznot húzni tudó szervilis embert kell "nemzeti" példaképnek állítani?
Tényleg egy ilyen, mások hátán felkapaszkodó és a rivaldfényben páváskodó, (mert, hogy egyéniben nem nagyon sikerült maradandót alkotnia) embert kell piedesztálra emelni?
Tényleg neki van szüksége erre, akinek ezzel most havi cca netto 2.8 millió forintra nőtt a jövedelme az államtól kapott lakás és a sofőrös szolgálati autó mellett??

Tényleg. Nem az lenne az igazán fair és sportszerű, ha nyilvánosan megköszönné e megtiszteltetést és felajánlaná ezt a díjat egy sportolók által kiválasztandó "igazi" sportolónak?

élhetetlen 2014.11.21. 14:38:25

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Te is le vagy maradva, mint a borravaló. Már bejelentette, hogy nem fog doktorálni, inkább könyvet ír helyette.

nu pagagyí 2014.11.21. 14:50:11

A vadkendert termelő Farkas Pétertől elvették az olimpiai életjáradékát. A doktori címétől csalás miatt megfosztott Schmitt továbbra is felveszi felveszi, most pedig megtoldják egy újabb juttatással, lejáratva azokat, akik becsületesek tudtak maradni sportolói karrierjük után is.

Gyorgy Nagy 2014.11.21. 15:41:48

Nem kell agodni. A dohány felét lekell adni a volt paraszországból felkapaszkadó ( KISZ titkárként szocializálodott ) fideszes fiuknak

Lajos Csánó 2014.11.21. 16:55:26

@Muad\\\'Dib: Nem a diplomával volt a gond!

Lajos Csánó 2014.11.21. 17:05:56

@3niko: Bátran tovább ! Sokkal több a semminél!
süti beállítások módosítása