Mi történik?

Ejnye, McCain szenátor úr, ejnye!

2014. december 03. 19:47 - 3niko

Tisztelt Szenátor úr!

Ön a minap elérte, hogy a fél világ ismét ránk figyeljen. Egy picike, a kelet-nyugat határán oda- vissza vergődő, egyszer erre, egyszer amarra fókuszáló országra.  Fájdalom, hogy ezt a több, mint előnyös földrajzi lokációt nem voltunk képesek külgazdasági szempontból kamatoztatni, és ezt a híd szerepet sem kifejleszteni, sem felvállalni, sem maradéktalanul betölteni.

Tudom, tudjuk, hogy az Ön által megfogalmazott éles kritika nem nekünk, az itt élő, dolgozó, gyermeket nevelő, adófizető polgároknak szólt, hanem annak a porondmesternek, aki ezt az egész külpolitikai csiki- csukit valódi cirkusszá alakította. Akkora műsorszámot csinált belőle, hogy látja, ezt már Ön sem hagyta szó nélkül.

porondmester.jpg

Higgye el, ebben az országban rengetegen törjük a fejünket, hogy mit tehetnénk az egész ellen. Napi szinten szembesülünk vele, hogy nagyon nem lesz ez így jó. Szinte már nem telik el hét valamilyen külügyeinket érintő, orbitális botrány nélkül. Igen, jól látja, rohanunk a szakadékba, mert ez a valaki sok éven át építkezésnek álcázott, választópolgárok millióit ügyesen fanatizáló rombolásával sikeresen kiiktatta a féket. Igen ő az. Az a személy, akit azokkal a ronda szavakkal illetett.  

Nos, valljuk be, azért valamelyest túlzásba tetszett enni. Van az úgy, hogy elkapja az embert a hév, főként, ha olyan sokat megélt öreg róka, mint Ön.

Engedje meg, hogy korrigáljak, és jövőbeni kijelentéseinek első kézből adhassak ténybeli alapot (hiszen a Külügyminisztériumunk folyton folyvást azt hangoztatja, hogy az Önök részéről ezeknek nincs ténybeli alapja).

Tehát ez az ember nem neofasiszta, hanem:

-   Egy a valóságtól mérhetetlenül elrugaszkodott, országunk irányítását saját irreális vízióira alapozó, autokrata mini- diktátor, aki oligarchikus berendezkedésű, illiberális, és Ön helyesen fogalmazott- valóban antidemokratikus államot épít.  

-  Egy olyan miniszterelnök, aki kettős mércét alkalmaz a felelős vezetők megválasztásában (jobban mondva megválasztatásában- mert, hogy sajnos nálunk az utóbbi a jellemző).

-   Olyan országot irányít, ahol az inkompetens, korrupt vezetőket lebukásuk után is székükben hagyják, illetve megerősítik, míg a tudás alapú és stratégiai tervezés útján járó, fejlődő szervezetek a hatalom szempontjából rossz oldalon álló, akár arra veszélyesnek tartható vezetőjét egy délelőtt alatt leváltják.

- Olyan személy, aki hatalmánál fogva napról napra sorvasztja el az alkotmányos parlamentarizmust Magyarországon.

-    Országunk első embereként a hatalmi ágak szétválasztása helyett azok összemosását alkalmazza saját, beteges céljainak elérésére, illetve arra, hogy folyamatosan önigazolást szerezzen.

-   Egy olyan, a választók bizalmát tévesen teljhatalomként kezelő és felhasználó miniszterelnök, aki ha kitalál valamit, akár már másnap törvényi erőre emelik a Parlamentben, kérdés, érdemi vita, ne adj’ Isten hatástanulmányok vagy előzetes elemzések nélkül. Ahol ennek nyomán 3000 milliárd forintnyi nehezen megtakarított összeget lehetett kérdés nélkül elvonni, elvenni, elrabolni az állampolgárok nyugdíjra félretett magánvagyonából.

-     Valaki, aki úgy fest, súlyos amnéziában szenved, hiszen sorra hazudtolja meg saját, néhány évvel korábban tett kijelentéseit, okfejtéseit, tehát önmagát.

-     Egy olyan fél- diktátor, aki lerombolja a valaha oly hírneves oktatási rendszerünket, még mélyebbre húzza le az egészségügyet, aki napról napra további százezreket taszít mély szegénységbe, aki kórházfelújítás helyett stadionokat épít, és közel százmilliárd forintot szán propagandagyártásra a jövő évben.

-   És a legszomorúbb, hogy egy olyan vezető, akinek és pártjának napjainkban egyelőre nincs valódi, hiteles, megbízható ellenzéke Magyarországon.

No, azt hiszem, dióhéjban ennyi most elég lesz. Az új nagykövetasszony úgy is hosszú jelentéseket fabrikál majd erről az Önök számára. Ms. Bell miatt meg ne fájjon a feje. Hátha jobban kijön Vida Ildikóval. Majd a lányok együtt. Tudja…

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mitortenikma.blog.hu/api/trackback/id/tr386955137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúnyog 2014.12.04. 12:30:48

Anikó nagyon bátor, így írni mer a "fél-diktatúrában". (Az milyen is?)

Tiborpapa 2014.12.04. 13:28:24

Amerika pókerezik velünk, a magyar kormány meg csak a "színre színt" ismeri, azt is erőből játssza. Egy paklival... ketten...
No, vajon ki fog veszíteni!?

Tiborpapa 2014.12.04. 13:49:48

@saci02: :)
A játszma állása: McCain emeli a tétet, Goodfriend megadja (világos, hogy összejátszanak), Vida Ildikó felvillantja a tök filkó lapot (ő csak magyar kártyával hajlandó játszani, a másikhoz tolmács kéne). Sokba fog ez kerülni neki. Orbán megadja, vagy feladja? Vagy tovább emel? Hazugságban ugyan jobban teljesít, de blöffölésben van még mit tanulnia.

saci02 2014.12.04. 13:51:42

@Tiborpapa: ha mar bloffolni sem tud, akkor vege...

Tiborpapa 2014.12.04. 14:00:35

@saci02: Orbán a lapjait nem fogja bedobni, inkább azt, hogy Magyarországon a pókert magyar szabályok szerint kell játszani, amit ő szab meg. Újra és újra. Amerika meg majd tovább emeli a tétet.

Sándor Kövágó 2014.12.05. 10:04:54

Nem tűnik fel senkinek, hogy van itt valami sokkal érdekesebb és sokkal izgalmasabb, mint hogy Orbán neofasiszta diktátor-e. Ez nem annyira komoly kérdés, hiszen aki látja hogy mit csinál az tudja, hogy persze, hogy az. Amiről eddig viszont nem volt szó semelyik bejegyzésben sem az, hogy a McCain, említett valamit ami már egyszer a lehallgatási botrányok kapcsán is előkerült.
Emlékezetek, hogy a lengyel állami olajtársaság, az Orlen vezetője, Jacek Krawiec mondott valami olyasmit, hogy:”Orbán leszopta Putyintn és, az orosz elnök azóta felcsapott farokkal sétál örömében”. Most meg mit mond ez a McCain, hogy Orbán a Vlagyimir Putyinnal ágyba bújt?! Ezek ketten mind komoly emberek, még azt is elhiszem róluk, hogy van hozzá férésük titkosszolgálati információkhoz!
Fontos ez, hisz a téma alapjaiban rengeti meg a vezérben, mint rendes magyar keresztény emberben a hitet. Milyen liberális, homo szokás az, hogy más magas rangú férfiakkal gusztustalanodik a hivatalos utjain? Ezt tisztálnia kell, mert különben úgy tűnik mint ha az Orbán hogy egy kis, köcsög liberális buzi lenne. Márpedig a magyar emberekkel sok mindent meg lehet tenni, de hogy egy kis köcsög liberális buzi legyen a miniszterelnök, aki az orosz medvevadászt szereti szájjal, na azt azért már nem!

Bereznay 2014.12.06. 11:53:37

Jó, igazán jó cikk lenne a fönti, ha nem csúszna félre, de akkor nagyon, a tárgyalt téma lényegi pontján. Az pedig (elnézést, a nyilvánvalót vagyok kénytelen leszögezni) ez:

McCain-nek – ez világos beszédéből – esze ágában sem volt Magyarországgal foglalkozni, azt, illetve vezetőjét elmarasztalni. Egy amerikai nagyköveti kinevezéssel, azaz amerikai üggyel foglalkozott. Célja pontosan az volt, amit a cikkíró saját helyzetében megérthető, de mégiscsak hibás, mert nem odatartozó látószögében elbagatellizálni, elviccelni próbál: hogy rávilágítson a nagykövetté kinevezendő személy alkalmatlanságára.

Magyarország, illetve vezetője kizárólag ennek a keretében volt McCain témája, azaz olyan helyként, amelynek emiatt érintett, elmarasztalt viszonyaival a kérdéses nagykövetjelöltnek érdemben kellene képesnek lennie foglalkoznia.

Ezért óriási melléfogás ez a mondat: „Az új nagykövetasszony úgy is hosszú jelentéseket fabrikál majd erről az Önök számára.”

De hiszen éppen azt magyarázza McCain, minden jel szerint teljes joggal, hogy a hölgy erre mennyiben és miért alkalmatlan. Arról nem beszélve, hogy egy nagykövetnek messziről nem az az összes dolga, hogy beszámolókat írjon.

Mondom, más vonatkozásban egyetértek a cikk észrevételeivel. Ezen sajnos, a lényegen, az írás mégis félresiklik. Ha más összefüggésben mondaná el szerzője amit viszonyainkról elmondott, csak üdvözölni lehetne.

Bereznay 2014.12.06. 11:58:14

@Bereznay:

Hiányosan idéztem. A szándékolt idézet része, amit sikerült kifelejtenem: „Ms. Bell miatt meg ne fájjon a feje.”
süti beállítások módosítása