Mi történik?

Kérjük vissza a pénzünket!!!

2015. január 22. 21:16 - 3niko

Próbaüzem. Gépzaj. Majd meglátjuk mi lesz. Ne tessenek aggódni, korrigálunk.”

Hát, korrigáltak.

Gratulálok….

Mi, pedig sokan, a mégsem fizetőssé nyilvánított útszakaszok miatt Karácsony után legatyásodva matricát vásárlók, igenis, baromi gyorsan kérjük vissza a pénzünket!

A leadózott, tisztességgel megkeresett jövedelmünk nem elhanyagolható részét.

Ja, igen, mindehhez kapcsolódna még itt egy kisebb feladat. Bizonyítani kellene, hogy csak amiatt az útszakasz miatt vettük meg az adott megyére érvényes matricát, amelyen közlekedtünk, különben bukhatjuk az ötezret.

Okés, majd elkérem magam a munkahelyemről, miután néhány óra otthoni kutatómunkát követően minden bizonyító erejű dokumentumot összekapartam a tárcákból, kabátzsebekből, vagy ha okosak voltunk, a kiadásokat számon tartó mappákból, és belibbenek egy egyáltalán nem túlterhelt ügyfélszolgálatra, ahol egy az utóbbi hónapban ideggyengévé vált, minden szociális érzékét érhető módon elvesztett szerencsétlen közszolgánál megpróbálom benyújtani bizonyítékaimat.

Ez a kis aktus kb. annyi időt fog elvenni, annyi értékes munkaórával fog felérni, hogy a többség a több ismeretlenes egyenlet levezetését követően minden bizonnyal hagyja majd veszni az ötezer forintját. Maximum annyit fog hozzátenni: költsék gyógyszerre!

Egy nagy csomag pelenka, egy ötkilós mosópor, vagy négy kiló sertéshús, esetleg egy villanyszámla értékét.

give-us-our-money-back.jpg

Sok magyar családnál ötezer forint jelentős összegnek számít. Még több háztartásban egyenesen életmentő összeg lenne hó végén.

És higgyétek el,  mégis százezrek fogják veszni hagyni. Mert profi módon vannak sarokba szorítva. Már megint.

Elveszítik e összeget is úgy, hogy vezéreink a "zajos" próbaüzem alatt tíz milliárd forintnyi félig- meddig jogtalan bevételt generáltak egy olyan államháztartás számára, amelynek működése hónapok óta több sebből vérzik. Ahol a toldozás- foldozás, trükközés, szakmailag megalapozatlan döntések ránk erőltetése mára természetes dolognak számít.

Mi kérünk elnézést, hogy ki kellett vinnünk a jelen rendszer átkai elől elmenekült, külföldön élő, az karácsonyi ünnepekre hazatért barátunkat a reptérre, és onnan még merészeltünk haza is jönni. Vagy épp azért, mert munkába menet egy épp most nem fizetőssé nyilvánított útszakasz felé vezetett utunk.

Persze, mindenki hibázhat, s a hibákat, vagy azok sorozatát követően joga van korrigálni. Igen. Érvényes ez általában véve az egyénekre, és a mindennapi életterünk vetületére.

De nem egy költségvetési szervre, s főképp nem egy kétharmaddal felruházott kormányra. A felhatalmazás nem azt jelenti, hogy össze- vissza lehet a megélhetésünkkel, a szimpátiánkkal, sőt a létezésünkkel csiki- csuki játékot játszani. Mi ez a műsor már megint? Jobban mondva meddig tart még ez a szemfényvesztő előadás?

Nemcsak a próbaüzemnek, a saját agyam kattogásának is van zaja. És ez most megint túlhaladott a tűréshatáron.

Kérem, kérjük vissza a pénzemet, a pénzünket!

 

21 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mitortenikma.blog.hu/api/trackback/id/tr417099127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

saci02 2015.01.23. 10:09:55

Ugye csak viccelsz? Vagy ennyire naiv vagy? :)

Editor Bob 2015.01.23. 10:24:35

Bloggerkém, ha ennyire csóró vagy, hogy földhöz vág 5000 Ft., inkább add a bontóba a kocsid, mert gyaníthatóan a karbantartására sincsen pénzed. Járj inkább busszal, villamossal, az való neked.

sas70 2015.01.23. 10:53:52

@Editor Bob: Ha téged nem vág földhöz 5000 forint, akkor szaladj már le az utcára és add egy hajléktalannak, vagy utald gyermekétkeztetésre!

s 2015.01.23. 11:51:24

Le kell lőni ezeket a kibaszott geciket. Nem az 5000 forint miatt. Az összes többi + 5000 forint miatt. Ez az úgynevezett utolsó csepp a pohárban elmélet. Az, hogy van egy utolsó csepp, azt is jelenti, hogy az a pohár kurvára megtelt. Eddig, és ne tovább. Érteni kellene a szóból.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.01.23. 11:51:47

@Editor Bob: Dögölj meg. Nagyjából ennyit fűznék a kommentedhez és a saját érdekedben remélem, hogy csak trollkodsz, mert perverz vagy, és nem vagy ennyire narancs.

ex-dr. vuk 2015.01.23. 11:58:05

@Editor Bob: hu ez de demagog volt .. itt elvekrol is szo van: hazugsaggal kicsaltak ezrektol fejenkent 5ezer ft-ot.
Ha szerinted ez igy rendben van, akkor eleg nagy a baj.

Sparhelt · www.sparhelt.hu 2015.01.23. 12:10:13

Aki díjköteles úton szerencsétlenkedett elsején, aztán vett matricát 5000-ért 1470ft szolgáltatási díj mellett, az visszaválthatja a matricát, ha jogosult, de visszakapja-e az 1470 forintot vagy azt mindenképpen bukta?

randomuser1 2015.01.23. 12:24:08

@Editor Bob: hülye vagy egy busz fenntartása nagyságrendekkel több mint egy személyautóé!
és még a matrica is drágább...

Egéridomár 2015.01.23. 12:34:34

@Editor Bob:
Na akkor figyelj te nagyon „gazdag”.

Mit mondott a fővezér? Próbaüzem.

Mit jelent ez? Értelmesebbjének egy olyan folyamat, amikor megvizsgálják, milyen feltételekkel, lehetőségekkel, variációkkal, elfogadással fog működni a dolog. Azaz még képlékeny, változhat. Amikor minden összeáll, meghatározzák az igénybevétel árát, és mehet a dolog élesben.

Ehelyett mi történt? Ez van, ennyibe kerül. Pont. Ja hogy úgy szar, ahogy van? Kit érdekel! Mi vagyunk kormányon, úgyhogy kuss!
Végül rájöttek, hogy lehet ismét elkúrtak valamit? Igen. Javítják? Igen. (szerencsére, bár hihetetlen)

És akkor a lényeg. Vegyük például a számítástechnikát. A Windows nem egy ingyenes program, ugye ezt még te is tudod. Na, elkészül egy új változat. Kiadják tesztelni, ha úgy tetszik próbaüzemre. Az az aljas Microsoft multi kér pénzt? Nem. Majd ha minden ok, és működik rendesen.
Csak a mi fostalicska kúrmányunk működik gerinc nélkül.

Felfogtad?

Szelid sunmalac 2015.01.23. 12:40:42

@Sparhelt: Miert, szerinted visszakap egy budos fillert is? Teszem azt ha en bemutatom a masodikara szolo beszallokartyam, akkor evidens, hogy azert vettem meg a matricat, mert a repterre mentem. De mi van ha ugy okoskodnak, hogy "es ha taxival ment"? Hogyan bizonyitom, hogy NEM taxival mentem? Hiszen nagyon okosan, a bizonyitasi kotelezettseg az EN oldalamon van.

Artorias of the Abyss 2015.01.23. 12:40:43

@ex-dr. vuk: A demagógia illik a poszthoz. Akit földhöz vág 5000 Ft, az ne járjon autóval.
"A leadózott, tisztességgel megkeresett jövedelmünk nem elhanyagolható részét." Na ha ez a mondat például nem demagógnak lett szánva, és tényleg ennyire nagy része a jövedelmének 5000 Ft, akkor hogy a fenébe tud egyáltalán benzint venni az autóba? Igen borzasztó dolog, hogy ilyen hirtelen bevezettek valamit, átgondolatlanul, nekem is meg kellett venni egy eddig nem fizetős út miatt az éveset, de azért ennyire ne mártírkodjunk már. Ha emiatt az 5000 ft miatt most nem tudja etetni a gyerekeit, akkor szóljon, és utalok neki 5000-et...

ex-dr. vuk 2015.01.23. 12:41:41

@Egéridomár: "Javítják? Igen. " .. hat mar amit..az M0 fizetossege meg mindig nincs megjavitva. Meg van meg egy rakas elkerulo, ami fizetos lett, sot fizetos is volt korabban is (tehat elotte is szar volt). Szoval volt amit megjavitottak, volt amit nem.

ex-dr. vuk 2015.01.23. 12:47:21

@Artorias of the Abyss: ez igaz. ettol meg a dij es a cirkusz felhaborito.

szerencsere en megusztam mindezeket - leven mar reg elmenekultem bekesebb orszagba ezek elol a barmok elol.

Sparhelt · www.sparhelt.hu 2015.01.23. 12:50:53

@Szelid sunmalac: Ha nem fordultál elő más díjköteles úton és van matricád, akkor elvileg visszajárna. Mondjuk azt, hogy valamit nem követtél el, sokkal nehezebb bebizonyítani, mint azt, hogy elkövetted, ez tény. Visszajárna, de hogy visszakapod-e, az más kérdés.

Artorias of the Abyss 2015.01.23. 12:55:25

@ex-dr. vuk: Persze, hogy felháborító, én a lelki nyugalmam érdekében már próbálom viccnek felfogni az egészet. Egyedül az éltet, hogy pár év és én is külső szemlélőként fogom nézni ezeket az agymenéseket.

Szelid sunmalac 2015.01.23. 13:03:51

@Sparhelt: Pont erre probaltam ramutatni. Gyakorlatilag nullaval egyenlo az eselye, hogy barki barmit visszakap, mert mindenre lehet olyat talalni, hogy bizonyitsd, hogy valoban ugy tortent es nem mashogy.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.01.23. 13:46:28

" jogtalan bevételt generáltak egy olyan államháztartás számára, amelynek működése hónapok óta több sebből vérzik."
Úgy 50 éve inkább, ez az ami tutira így van. Mert hogy a mutyi, a lopás, a pazarlás, felesleges kiadások soha nem lettek érdemben, olyan vehemenciával gyomlálva, mint a bevételek után kapkodás ahogy folyt.

3niko 2015.01.23. 13:48:22

@Editor Bob: @Artorias of the Abyss: Kedveseim, kizárólag a megnyugtatásotok végett: nincsenek anyagi gondjaim, jó állásom van, sőt a páromnak is. Ennek ellenére ötezer forintot is megbecsülünk. Körülbelül ennyit költünk jótékony célra egy hónapban. Örülök, hogy Ti jó sorban éltek, ám sajnálom, hogy nem láttok tovább az orrotoknál semmilyen szempontból...

Traktoros lány 2015.01.23. 14:06:55

@s: "Le kell lőni ezeket a kibaszott geciket. "
Fónagyot is? Náci vagy?
"Fónagy államtitkár szerint az emberek többségének nincs baja az útdíjrendszerrel"

csöpike2 2015.01.23. 14:20:18

Azt gondoltam írok néhány sort,de meggondoltam!Még nem értünk az árokhoz de már ugrani akar a sok éles eszű.Ennyi síró-picsogó nyavajás sehol a világon nem létezik.Mindent kifogásoltok,de nagyon szeretném a
munkátokat,ellenőrizni.Valószínű sokan ülnének a szégyen padon.Bocs hogy mégis írtam.
süti beállítások módosítása