Mi történik?

Én nem a menekültektől félek. Én tőletek félek.

2015. augusztus 28. 16:10 - 3niko

Én nem a migránsoktól félek.

Én tőletek félek.

Tőletek, akik hergeltek, harsogtok, másra mutogattok.

Köpködtök, gúnyoltok, affektáltok, lázítotok.

Facebookon és fórumokon trollkododtok.

Én tőletek félek.

Akik emberi lényeket akartok kiirtani és sajnáljátok, hogy a terroristáknak nem sikerült. Tőletek, akik azt kívánjátok, hogy még többen fulladjanak meg hegyre- halomra a lezárt rakterű teherautókban.

Mondok valamit. A gyűlöletetek tárgyát képezők túlnyomó része ezerszer inkább nevezhető EMBERNEK, mint ti magatok. Nem kizárólag abban az értelemben, hogy ugyanúgy két kezük, és két lábuk van, mint nektek, hanem érző és fájó szívük, óriási bátorságuk, és eget rengető bizodalmuk egy új, jobb jövőben.

Veletek ellentétben ők nem gyűlölnek, nem lázítanak más emberek ellen, és nem akarnak senkit hidegre tenni. Ők is azoktól a terroristáktól menekülnek, akiktől ti is, és én is joggal félünk. És nem fogadom el azt a magyarázatot,  hogy ugyanaz a bőrszínük, vagy a vallásuk, mint a terroristáknak. Neked is ugyanolyan a bőrszíned, mint a norvég tömeggyilkosnak, aki hetvenhét embert végzett ki négy évvel ezelőtt, mégsem akarnak meglincselni a világ egyik pontján sem, ha beteszed a lábad egy eltérő kultúrával rendelkező országba.

gyulolet.jpg

Néha már kínomban csak nevetek rajtatok. Miközben tudom, hogy ti lennétek az elsők, akik egy ilyen kilátástalan élethelyzetben azonnal felhúznátok nyúlcipőt. Fognátok az asszonyt, az ájfónt, kivennétek a spórolt pénzt (már ha van) a bankból (már ha nyitva lenne), eladnátok a kocsit (már ha volna olyan, aki megveszi), és jajveszékelve rohannátok el a hazátokból.

Bár abban egyáltalán nem vagyok biztos, hogy gyalogolnátok-e heteken keresztül, éhesen, koszosan. Átmásznátok-e a drótkerítéseken, mocsarakon, kockáztatnátok-e a nyomorult életeteket túlterhelt csónakokon dacolva a tenger kiszámíthatatlanságával. Nem nagyon nézem ki belőletek, már bocsánat.

Én tőletek félek.

Tőletek, akik pöffeszkedő, csőlátással rendelkező, álhíreknek behódoló robotokként adják a lovat a többi hasonló birka alá, és ezzel visszafordíthatatlanul káros és romboló, szélsőséges indulatokat generáltok. És a legszomorúbb, hogy ilyennek nevelitek a gyerekeiteket is.

Tőletek, akiket hirtelen annyira érdekelni kezdett a magyar hajléktalanok sorsa, bár azelőtt húsz forintot nem adtatok egynek sem, hanem inkább felhúztátok az ablakot a piros lámpánál, amikor kezét nyújtotta felétek.

Én tőletek félek.

Miattatok aggódom, mert szeretett maffiakormányunkon kívül, bizony ti magatok vagytok az oka, hogy a migráció problémáját ma, Magyarországon nem lehet hatékonyan, átgondoltan és eredményesen kezelni. 

Egy kedves bloggertársam, Juhász Zoli sorait idézve:

"Embernek lenni nem adottság, csupán lehetőség, kedves "honfitársaim". "

 

826 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mitortenikma.blog.hu/api/trackback/id/tr817741258

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Két nap a migránsok között 2015.09.01. 22:25:41

Két napot töltöttem el egy a Keleti pályaudvarnál táborozó migránsokat segítő csoportban. Aprítottam a répát, kentem a szendvicset, kevertem a hatalmas fazékban készülő ételt, és ami legjobb, kimentem és segítettem kiosztani az ételt az éhes menekültek...

Trackback: Napirend előtti parlamenti felszólalás 2015.08.31. 01:27:01

Orbán! Maga akkora lúzer, mint ide Nagykáta! Mi a fenét keresnek még itt a menekültek? Miért nem hagyja, hogy oda menjenek, ahová akarnak, és ahol pont várják és befogadják őket: Németországba? Értem én, hogy el kell terelni a figyelmet a földrablásról...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

István József 2015.08.29. 11:25:14

Na, ismét a sokszor már jól bevált módszer. Avagy a legszámítóbbak, a legférgebbek fegyvere? Az általánosítás. Csak úgy bele a levegőbe, a nagyvilágba. Akinek inge vegye magára, akinek nem, az meg azt csinál, amit akar.

Te. Ti. Tőletek. Miattatok.

Mi van?

Ki? Kik? Kitől? Kik miatt?

3niko olvasott ezt-azt és főleg mindenfélét, ahogy ő mondja, facebook-on és fórumokon. Persze olvasott mást is, még ellenkezőt is, még a ló túloldalán is, de az nem számít, mert az egyezik az ő véleményével és azon nem éri meg látványosan felháborodni.

Ki lázít? Ki gyűlöl? Ki akar hidegre tenni?

Ja várjunk: Te. Ti. Mindenki. Úgy általában. Nem kiemelve. Nem leszűkítve. Értem-értem. Így könnyű.

Persz 3niko abba nem gondol bele, hogy minden egyes szegény menekült vajon mit kezd majd magával a Paradicsomban. 30-40 évesen semmi nyelvtudás. Angolt is úgy makogja, hogy egy hamburgert sem tudna magának rendelni, nemhogy egyéb befogadó országok lehetetlen nyelvét. Szakmai képessége kimerül abban, hogy 25 évig kecskéket hajtott egyik hegyről a másikra. Ja igen. Tisztelet a kivételnek. 100000 menekültből biztosan akad, akad néhány 100, akinek elfogadható nyelvismerete és a Paradicsomban is érvényesíthető és használható szakmai végzettsége van. A többi 99900 pedig elvakultan követi a mesét, amit a fülébe ültettek, miszerint és elmondásuk szerint a nyugati Paradicsomban majd ingyen ház, saját autó és havi több ezer "júróz" üti a markát csupán azért, mert ő szegény menekült. És ezért még tennie sem kell semmit. Olyan agymosással és igényekkel érkeznek, aminek a tizedét sem tudjuk saját polgáraink ezreinek számára biztosítani már évtizedek óta. Nemhogy menekültek százezreinek, millióinak egycsapásra.

És nem, nincs igaza 3niko-nak. A menekülteknek nincs bizodalmuk, sem bátorságuk. Egy soha be nem teljesedő vágyálmot kergetnek. Ezt hitették el velük. Hazudtak nekik, ösztökélték, pénzelték őket ésútra keltek. Nem a háború elől menekülnek, nem a haláluk elől. Ők semmi elől nem menekülnek, ők valami felé mennek. Az anyagi jólét felé. Amiért semmit nem kell tenniük. Nem is fognak, nem is tudnak.

Háború elől semmi szükségük ekkora távolságot megtenniük. Kilométerek ezreivel előbb megtalálhatnák a békés, háborúmentes környezetet. Ha ezt keresnék már itt, Magyarországon megtalálnák azt. Pedig még eddig sem kellene jönniük. De ők jönnek és jönnek, majd mennek. Mert ők nem ezt keresik, nem ezért indultak útnak. Ők az anyagi jólétet keresik. A nyugati Paradicsomot. Ezért fizetik őket, hogy útra keljenek. Ezt hazudják nekik. Így van kipucolva az agyuk. Ez nem az egyéni véleményem. Nem fórumon olvastam, nem a facebook-on, hanem ők maguk állítják. Szemfényvesztés áldozatai. Bár, lehet, 3niko ezt még nem hallotta.

3niko-nak abban sincs igaza, hogy ők nem gyűlölnek. Annyi gyűlölet és harag, mint bennükés van, nem sok van még a Földön. Ha másság miatti gyűlöletet példával kellene illetni, akkor ezek a menekültek és hovatartozásuk a legmegfelelőbb erre. Senki nép nem tud annyira gyűlölni a másságod miatt, mint ők. Legyen szó a vallásodról, a nyakadban fityegő keresztről (vagy éppen Dávid-csillagról), a gyermeked szemének kék színéről, a miniszoknyádról. Ha a földönkívüliekben hiszel azért késelnek meg, ha Istenben azért. Ha meleg vagy, azért köveznek meg, ha félrelépsz az asszony háta mögött, azért. Elvakult, fanatikus, szélsőséges. Ki jobban, ki kevésbé, de a csírája ott lapul mindegyikben. Ha más vagy, ellenség vagy.

3niko nagyon biztos abban is, hogy hasonló helyzetben mindenki menekülne az országból. 3niko nagyképűen és cinikusan még az iPhone-t is ájfónnak írja. Ezzel is próbálja nem létező igazát bizonyítani illetve mondandójának fontosságát igazolni. Igaz, hogy ezzel csak saját magát teszi nevetségessé. De nem baj, ő nevet rajtunk, mi is nevetünk rajta. Szóval lényeg a lényeg, volt már itt is sok hasonló helyzet. Rengetegen menekültek innen. Sajnos voltak ilyen helyzetek itt is. És nem, nem vettük fel a nyúlcipőt. Felvettük a harcot, küzdöttünk a hazánkért, a földünkért, a vallásunkért, gyermekeink jövőjéért, a szabadságunkért. Soha, sehol nép nem volt annyira sanyargatva, mint a magyar. Vagy ha igen, akkor nagyon kevés. És nem, nem futottunk el. Küzdöttünk. 10 évestől a 80 évesig. Volt mikor sikerrel, volt mikor sikertelenül Volt, hogy ünnepeltünk, volt, hogy temettünk. De nem menekültünk.

Végül 3niko még migrációzik és maffiakormányozik egyet csak, hogy műveltebbnek és olvasottabbnak tűnjön, de megint csak magát égeti le. 3niko-nak fogalma sincs róla, hogy mi az a migráció. 3niko-nak fogalma sincs róla hol kezdődik és hol végződik a migráció. 3niko-nak fogalma sincs róla mi az, ami még nem migráció és mi az, ami már nem. 3niko-nak végülis semmiről sincs fogalma. 3niko csak olvasott ezt-azt, felháborodott ezen-azon és írt ezt-azt. Felháborodott, felszökött a pulzusa és a vérnyomása, billentyűzetet ragadott és jól leégette magát!

Vízválasztó 2015.08.29. 23:26:40

Tőlünk? Ne légy előítéletes rasszista! Mind emberek vagyunk. Egyformák. Így fogsz majd tőlük is...

Proud Mary 2015.08.29. 23:43:25

a poszter a libsiktől fél, mi is, de ignorálni kell őket mert alig vannak, had csaholjanak a ketrec mögül

Proud Mary 2015.08.29. 23:52:17

Tőletek, akik hergeltek, harsogtok, másra mutogattok.

Köpködtök, gúnyoltok, affektáltok, lázítotok.

Facebookon és fórumokon trollkododtok.

paprékakinga?

bloglegelő 2015.08.29. 23:56:40

"Szólj hozzá!"

mihez ? az üres grafomániához ?

brlv24 2015.08.30. 00:09:23

3niko, Ön fordítva ül a lovon.

Hajdú Peter 2015.08.30. 00:35:37

"Veletek ellentétben ők nem gyűlölnek, nem lázítanak más emberek ellen, és nem akarnak senkit hidegre tenni."

Persze semmi gyulolkodes, meg eroszak, csak elfoglaljak az orszagunkat, meg Europat, MERT AZ JAR NEKIK.

Semmi kulonos csak egy ujabb faszkalap libero aki leszarja az orszagot ahol el. Es miutan nem sikerult a zsidoknak atjatszani az orszagot, akkor inkabb legyen a niggereke, mindegy nekik, csak ne magyar legyen.

lekr 2015.08.30. 00:41:34

Én nem tőlük félek. Ezek papírkutyák, fingjuk nincs miről beszélnek, ezt tudja mindenki, aki egyszer is lemegy bármelyik pályaudvarra és ott érdemben eltölt 1-2 órát, felteszi kérdéseit vagy tájékozódik. Hadd csaholjanak, azzal is kiengedik a gőzt és faszán érzik magukat a fotelban, hogy fúde megmondták, fúde megvédték a hazát azzal az odamondós megosztással. Én inkább a csendben szervezkedőktől tartok, meg az elvtelen tömegtől, aki úgy tesz mintha mi se történne. Akik továbbra is oravecznórát meg vizslamentős videót posztolnak, mintha nem is ebben az országban élnének. Kb sejtem már, ha egyszer nálunk lesz gáz, ki lesz besúgó, ki lesz a csendben feljelentgető, kitől számíthatok majd egy pohár vízre és ki fogja akkor is elfordítani a fejét. Mindez a közvetlen környezetemben. Na ez félelmetes.

négyláb 2015.08.30. 00:42:57

@István József:
Kedves István József, szívemből szóltál, ezt a kérdést jobban körüljárni és az igazságot kibontani nem lehet. Persze ezt a kommentet csak kevesen olvassák, a cikket annál többen, így mehet tovább a hülyítés.Bár talán honfitársainknak még nem ment teljesen el az esze, mint azt az utolsó közvéleménykutatási adatok bizonyítják: az MSZP, de főleg a DK jelentősen visszaesett, hála a menekültkérdésben elfoglalt álláspontjuknak. Derék liberálisainkat viszont rá kellene ébreszteni arra, hogy az általuk támogatottak -hálából - először őket fogják fejezgetni amikor erre lehetőségük lesz, mert őket még a keresztényeknél is jobban gyűlölik......

alfacharlybravo 2015.08.30. 01:18:55

Ez a kedves poszter egy elmebeteg barom ha pozitívan akarok róla nyilatkozni, ha meg nem akkor egy aljas gyűlölködő cionista gazember, de kára szóért mert tökéletesen röhejes. Ezért a értelmetlen hülyeségért pénzt is kap, hát ez a csúcs?

pervie but hot (törölt) 2015.08.30. 01:26:06

"Átmásznátok-e a drótkerítéseken, mocsarakon, kockáztatnátok-e a nyomorult életeteket túlterhelt csónakokon dacolva a tenger kiszámíthatatlanságával. Nem nagyon nézem ki belőletek, bár bocsánat."

A magyarok jórészt azért vannak a kárpát-medencei kis országukban, mert az őseik beleálltak a harcokba. Meg ha nyugatra, keletre akart volna megindulni életteret keresve, akkor kartács és szurony fogadta őket a történelem jó részében.
Beengedték a csehet északon, keleten a románt, délen a szerbet és azok pár száz év alatt kidobták őket a házukból.

"érző és fájó szívük, óriási bátorságuk, és eget rengető bizodalmuk egy új, jobb jövőben"

A prófétáért lobogó szívük, bizalmuk a dán segéltekben, a német Hartz IV-ben, Kindergeldben. Ezeknek a segélyeknek a híre mindenhol elterjedt már a világban. Én gazdag ázsiai ország polgárát is hallottam már álmuldozni arról, hogy Ny-Eu-ban ingyen egyetem, iskola, ilyen-olyan ellátások járnak. Mert ismerőse ismerőse Németországba ment férjhez és még egy gazdag, de munkaalapú társadalomban (kapitalista) is csettintenek arra, amit a nyugat-európai, fényűző szociális rendszerekről hallanak.

"mégsem akarnak meglincselni a világ egyik pontján sem, ha beteszed a lábad egy eltérő kultúrával rendelkező országba."

Erre azért ne vegyél mérget. A fehér ember a világ sok pontján célpont. Madagaszkáron és Afrika feketék lakta részein rendszeresen lincselnek meg európaiakat, Rio de Janeiroban ha fehér vagy és nem helyi arcod van, akkor célpont vagy a kissé sötétebb bőrűeknek.
Indiától Marokkóig bizony cépontja a csoportos nemi erőszaknak a fehér nő. Csak mert fehér.
Ha pedig illegálisan törsz be egy ország területére, akkor bizony agyon is lőhetnek, mint egy kutyát. A világ mintademokráciáiban különösen: Izrael, USA, Ausztrália.

Az önvédelemhez, érdekei védelméhez való jogot elvitatni nem lehet egy néptől se.

bbwd 2015.08.30. 02:55:52

szegény poszter nem tudja, mit beszél...

E.Katolnai 2015.08.30. 05:09:40

„Veletek ellentétben ők nem gyűlölnek, nem lázítanak más emberek ellen, és nem akarnak senkit idegre tenni” – micsoda zagyvaságokat hadoválsz itt össze-vissza; a beolvadásra képtelen mohamedán tömegek nem csupán óriási veszélyt jelentenek az európai népekre, hanem egyéni és közösségi viselkedési formákban, szokásokban is sérti, bántja a szellemiségben fejlettebb kifinomultabb európai embert. A multi-kulti próbálkozás a mohamedánokkal mindenhol teljes kudarcot vallott, és elég ostoba az, aki nem látja a nyugati életterünkbe telepedett mohamedán népségek korüli problémahalmazt.
Ez a népség veszélyes és gusztustalan az európai ember számára, és ha szép szóval nem megy , akkor az erőszakhoz folyamodva kell megértetni velük: nem, nem kérünk belőletek! Európába ne gyertek!

dont be such a jew 2015.08.30. 06:04:16

A nép meg tőletek fél, nehogy kiirtsátok a magyarokat.

ebella 2015.08.30. 06:17:31

Európa az európaiaké!

Rav Antal 2015.08.30. 06:52:57

Na, nem is kellet sok, hogy megjelenjenek, akiktől tényleg tartani kell.

röf 2015.08.30. 06:54:41

@brlv24:
"3niko, Ön fordítva ül a lovon."
Igen.
Alulról van fölszíjazva.

she_wolf 2015.08.30. 07:45:23

Olvasom a posztot és természetesen a hozzászólásokat is. Figyelemmel követem a történéseket. Csúsztatások, ferdítések mindenhol bőven akadnak, így azért nem is szándékozom beleállni senkibe.
Én csak egyetlen dolgon gondolkodom: mi lehet az oka annak, hogy a migránsok számára nem Magyarország a célország? Ez csak amolyan elméleti kérdés, amin szerintem érdemes elgondolkodni. Mi lehet az oka annak, hogy Magyarországra érkezvén csak esznek-isznak valamit a menekültek, és húznak is tovább a tranzitból? Ha megkérdezel egy menekültet, hogy hová tart, vajon miért nem mondja egy sem, hogy már sehová, mert megérkeztem? Magyarországra!
Mi lehet az oka annak, hogy már egy ilyen "gyüttment" sem maradna szívesen ebben az országban?
Olvasom, hogy hú de gyatra a nyelvtudásuk. Elsuttognám halkan, hogy a magyarok idegennyelv-tudása európai mércével mérve a bányászbéka segge alatt van.
A poszt -ha már reagálni kellene- visszaüt az írójára: csőlátásától vezérelve vakon ír, és létezik. Ami pedig felháborít (legalábbis engem), hogy általánosít. Ezt pedig kikérem magamnak! (És azért csak magamnak, mert nem vagyok senki fogadatlan prókátora.)
Szóval az az én különbejáratú magánvéleményem, hogy hagyni kell ezeket a menekülteket, hadd menjenek! Nem tartom valószínűnek, hogy lerombolnák az országot, és hittérítenének. Hogy elvennék a magyarok munkáját? Ez egyszerűen nevetséges. Mint a t. kormányunk összes intézkedése ebben a témában (és persze másban is, de az már offtopik lenne).

na4 2015.08.30. 07:45:33

Én meg a 3niko féléktöl rettegek. Akik kiszolgáltatják Magyarországot. Ha csak töredék ennyit foglalkoznának a magyar szegényekkel, elesettekkel mint a beözönlö iPhonos migráns csürhével, Magyarország egy messze jobb hely lenne. De a migránsok miatt most már haldoklik.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 07:52:40

Nem tudom eldönteni mi a nagyobb veszély. A migráns invázió vagy a pusztító erejű tudatlanság.
Vajon azok az emberek akiknek a megélhetését tönkre tették a vonuló migránsok mert részben letaposták részben elpusztították a termését szintúgy ártatlannak vélik őket? Az ő állítólagos tragédiájuk felhatalmazza őket hogy mások életét ellehetetlenítsék? Komolyan elhiszik Európában hogy azüldözöttek a hatodik országba menekülnek?
Volt szerencsém a délszláv háborúból menekülőkkel találkozni. Volt aki pizsamában papucsban mert szét lőtték a feje felett a házat. Eszük ágában nem volt azon spekulálni hogy menjenek Németországba mert ott jobb az élet. Remegve köszönték a pohár vizet is , nem hogy tüntessenek mert nem elég jó az ellátás.
Tényleg én volnék a rasszista fasiszta meg nem tudom még mi csak mert félelmetesnek tartom az idegen inváziót??
Tényleg elhiszik Európában hogy a megkövezést lefejezést stb elfogadó országok szülöttei hirtelen felindulásból liberális nyugati polgárrá változnak??
Az egyik portál újságírónője miután megköszönte egy migránsnak a riport készítéséhez nyújtott segítségét meg hívta hogy oly sok idő után újra meleg ételt egyen egy vendéglőbe. Válasz: Ha hosszú ruhát vesz meg kendőt a fejére akkor HAJLANDÓ vele vendéglőbe menni.Ugye ő is egy olyan ártatlan aki hetek vgy hónapok óta nyomorogva menekül és remegve várja hogy integrálódhasson Európába.
Könyörgöm tessenek már végre egy kicsit tájékozódni!!!
Egy kommentár a sok közül egy videóhoz: "moszlim asszonyok félelmükben sikoltoznak..." Amit a videón látunk az a moszlim asszonyok átkozódása, csak egy picit ismerni kéne az iszlámot meg a moszlim országokat hogy ezt észrevegyük.
Több generációval ezelőtt betelepült moszlimok terror cselekményeitől hangos Európa, sok moszlim nyiltan beszél a keresztények megbüntetéséről és elpusztításáról, és akkor épp most akar Európa százezreket befogadni???
Ráadásul az az ostoba rasszista aki szerint nem lenne ártalmas gondolkodni??
A kamion tragédia: 71 fő abból 8 asszony és négy gyerek.
Szeretném felhívni a figyelmet hogy utána lehet nézni az elmúlt 40-50 év menekült hullámaiban tapasztalt összetételnek, majdhogynem a fordítottja az általános. A családok, gyerekek, asszonyok menekülnek el nem a harcképes férfiak. A Törökországba menkült szíriaiakról készült képeken is ez látszik. Furcsa módon Európába elsöprő többségben mégis fiatal erős férfiak érkeznek.
Az egyik migráns válaszolta a kérdésre, hová igyekszik és miért:
Németországba megyek mert azt mondta az imám hogy akkor leszek férfi ha megkapaszkodom Németországban..
Ez sem kelt gyanút???
Egy háború elől menekülőnek legtöbbször még ruhája is csak épp hogy van, nem dollár és euró ezrei
Egy másik migráns röszkénél a kamerába: Szíriából jöttem, most tovább megyünk Budapestre, majd tovább a határ felé, majd Németországba. Kérdés: Mivel utaznak? Válasz : TAXIVAL. Ó a szegény nyomorgó migráns! Hát így gyalogolt ezer kilómétereket ugye??
Tényleg nem látnak veszélyt Európában????

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2015.08.30. 07:57:04

a bérrettegés mindig jól fizetett

lavór 2015.08.30. 07:59:27

Ahogy látom, fáj az igazság a legtöbb kommentelőnek.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 08:01:57

@mig54: Hogy lerombolják-e az országot arról már letaposott kifosztott kertek mesélnek....

különvélemény2 2015.08.30. 08:05:21

@mig54: "Én csak egyetlen dolgon gondolkodom: mi lehet az oka annak, hogy a migránsok számára nem Magyarország a célország? Ez csak amolyan elméleti kérdés, amin szerintem érdemes elgondolkodni"

És nem Ausztria, és nem Spanyolország, és nem Franciaország, és nem Olaszország, és nem....

Szerintem is el kellene kezdened gondolkodni.

Proud Mary 2015.08.30. 08:05:40

@lavór: 2015.08.30. 07:59:27

jaja, mindenki látens migráns

pervie but hot (törölt) 2015.08.30. 08:06:01

"Embernek lenni nem adottság, csupán lehetőség, kedves "honfitársaim"."

Ballibnek lenni nem politikai, erkölcsi álláspont, hanem megroggyant elmeállapot kérdése.
Fel se fogjátok, hogy a ballibség csak addig vállalható ideológia/elmezavar, amíg a ballibek által gyűlölt fehér európai kultúra létezik. Muszlim meg fekete-afrikai országokban a ballibségben szenvedők túlélési esélyei hetekben mérhetőek. Ott lefejezéssel, lincseléssel kezelik ezt a kórságot.

"Miközben tudom, hogy ti lennétek az elsők, akik egy ilyen kilátástalan élethelyzetben azonnal felhúznátok nyúlcipőt. Fognátok az asszonyt, az ájfónt, kivennétek a spórolt pénzt (már ha van) a bankból (már ha nyitva lenne), eladnátok a kocsit (már ha volna olyan, aki megveszi), és jajveszékelve rohannátok el a hazátokból.

Bár abban egyáltalán nem vagyok biztos, hogy gyalogolnátok-e heteken keresztül, éhesen, koszosan. Átmásznátok-e a drótkerítéseken, mocsarakon, kockáztatnátok-e a nyomorult életeteket túlterhelt csónakokon dacolva a tenger kiszámíthatatlanságával. Nem nagyon nézem ki belőletek, bár bocsánat."

Őseim kalandvágyból mindig Magyarországon maradtak, amikor vészterhes idők jöttek, harcoltak a katolikus Habsburgok, törökök, oroszok, olaszok (I. vh), csehszlovákok, románok, szerbek, bolsevikok ellen.
Békeidőben külföldön tanultak (legálisan!)(Heidelberg, Genf, Párizs, Berlin, Utrecht). Ha viszont baj volt Magyarországon, akkor hazatértek és harcoltak.
Én éltem külföldön. Legálisan mentem és dolgoztam.
Ha kell, a világ bármely pontjáról hazatérek fegyvert fogni a muszlim hordák ellen. Csak sajnos még egy esetleges Jobbik-kormányban se látom a potenciált, hogy a lakosságot felfegyverezze, milíciákat, szabadcsapatokat hozzon létre, akármekkora kakiban is lenne az ország. Az országért, a nemzetért harcolok, az államért, a kormányért nem szívesen.

Nagyszüleim falujából több család ment ki 56-ban. Olyanok, akiknek semmi oka nem volt elmenni, csak jobb életet akartak, nagyobb rántott húst a tányérra, mezitlábas Munkás helyett Chesterfield cigarettát szívni.
Évek múlva a magyarul hazaírt leveleikben is alpári helyesírási hibákat vétettek. Buták voltak, művetelen, politikáról mit se tudó parasztok voltak, akár Kanadába, akár Ausztráliába vetette őket az élet. Az akkor menekülő 200ezer emberből pár ezer lehetett politikai üldözött. A korábban az ÁVH és rendőrség által bevitt, vallatott értelmiségi nagyszüleim nem mentek, pedig volt ismerős, családi kapcsolat külföldön, nyugaton, beszéltek németül, franciául, ellenben a falujukból sok írástudatlan senki, kommunista talpnyaló meg kiment a fentemlített nagyobb rántotthús reményében.
Úgyhogy nekem az 56-osokra, akkori kitántorgókra se hivatkozzon senki, hogy miért kéne befogadni most muszlim-néger hordákat. Számomra azok a hősök, akik akkor is maradtak, amikor mások futottak.

she_wolf 2015.08.30. 08:06:52

@Nagy Zoltán J.:
Ne csúsztass, lerombolás alatt nem azt értem, hogy átgázoltak a veteményesen, és ezt szerintem te is nagyon jól tudod! Szomorú, ha ilyen történik, de ezt meg lehetett volna előzni. És ezt is tudod. Szerintem. Kártalanítás pedig létezik.

Proud Mary 2015.08.30. 08:07:05

@mig54: 2015.08.30. 07:45:23

azon gondolkozz el, h miért nem Szaud-Arábia, Dubai, vagy más gazdag muzulmán ország a céljuk, miért Európa. hátha kinyílik a szemed

lawabidingcitizen 2015.08.30. 08:09:42

A cikk irojatol kell inkabb felni. A mocskos libsi mindenkit tamogat aki artalmas az orszagra nezve, mert magyar-es nemzetellenes. A libsinek csak a migrans, a cigany, az LMBTQI stb.ki tudja meg hany betus buzi, a drogos, a nigger kell. Vegyetek mar eszre, h.a jogvedessel mar nehez parlamenti tobbseget szerezni....

különvélemény2 2015.08.30. 08:14:38

@3niko

Menj le az utcára és kérdezz meg 100 embert, 8x azt fogja mondani, hogy semmi maja a bevándorlókkal, meg sajnálja őket, de ne jöjjenek, illegálisan meg főleg ne.

Ami feszültséget szít, félelmet gerjeszt, az a libsi propaganda.

Tudod, az imádott ámerikában', ha valaki megbontja a kerítést és bemegy a birtokodra, simán lelőheted.
Ha viszont becsönget és bekéredzkedik, az más tészta.

zila5 2015.08.30. 08:15:47

@pervie but hot:
Még néhány év és nem lesz hova futni a földön, akkor majd mindenki hős lesz, aki ezen a bolygón él. :)
Eljött a jogos carpe diem ideje. :D

she_wolf 2015.08.30. 08:17:40

@pervie but hot:
Öröm olvasni egy patrióta írását. Tényleg! Csakhogy ma már patriotizmusból nem fizeted ki a gázszámládat, nem teszel kenyeret az asztalra. Azok az idők elmúltak. Az ember pedig gyarló teremtmény. Szerintem nem vetendő meg senki a nagyobb szelet rántott húsért, a jobb életszínvonal reményéért. Szerintem Neked nem kell felhívni a figyelmedet arra, hogy mi a különbség "a haza védelmében itthon maradni vagy visszajönni" és a "hiába szeretem a hazámat, jobb lenne talán máshol élnem" ellentétre. Nekünk - személy szerint - megadatott a vívódás, és döntöttünk. Mint bebizonyosodott: rosszul:(
De visszatérve a jelen helyzetre és a posztra: ha a vallás nem lenne....

pervie but hot (törölt) 2015.08.30. 08:18:04

"Bár abban egyáltalán nem vagyok biztos, hogy gyalogolnátok-e heteken keresztül, éhesen, koszosan."
sok ezer euróval indulnak útnak az illegálisok
Taxival vitetik magukat minden országban, csak a határátkelőknél, zöldhatáron váltanak gyaloglásra, hogy nehezebb legyen őket összefogdosni. Ezt pakisztáni illegális nyilatkozta (akinek hazájában nincs háború, de a luxus szintű német segély, ingyen lakás híre már oda is eljutott).

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 08:21:36

@mig54:Hogy gondolod a megelőzést, és ki kártalanítson szerinted???

she_wolf 2015.08.30. 08:21:52

@Proud Mary:
Oda valószínűleg kevés egy okostelóval villogni:) Európa befogadóbb. Szerintem csak ennyiről van szó. "Ők" olyan környezetben élnek, ahol holló bizony kivájja a másik holló szemét.

pervie but hot (törölt) 2015.08.30. 08:26:25

@mig54: nem nekem írtad, de belepofázok :)

"lerombolás alatt nem azt értem, hogy átgázoltak a veteményesen, és ezt szerintem te is nagyon jól tudod! " - de, ez is kár, rombolás, ahogy a határzár áttörése, debreceni menekülttábori lázadás, gyújtogatás, pusztítás, hatóság tagjai elleni erőszak, intézkedésnek ellenállás is.
Mivel ezek összekapcsolódnak a hatóságokhoz intézett követelésekkel, ezért esetenként kimerítik a terrorcselekmény fogalmát. Hogy miért nem járnak el ilyen ügyekben a hatóságok, az egy jó kérdés.

"Szomorú, ha ilyen történik, de ezt meg lehetett volna előzni. És ezt is tudod. Szerintem. Kártalanítás pedig létezik." - ja, meg lehetett volna előzni, ha be se engedik őket vagy úgy vágnak végig a hátukon egy kapával, hogy a következő meggondolja, hogy mikor lép magyar földre. Kártalanítás: LOL.
Megelőzés: mezőőr sörétessel közéjük lő.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 08:27:09

@mig54: Horgos határában egy gyümölcsösben tvaj 35 tonna barackot takarítottak be. Idén egy szemet sem mert a szegény menekülők zölden letarolták. No most egy hogy előzted volna meg, és ki kártalanítson?? Horgos Szerbiában van. A Szerb állam?? Vagy az unio?? Vagy ki téríti meg ezt a kárt, ki oldja meg azoknak az embereknek a megélhetését akiknek ez a gyümölcsös a megélhetésük????
Ja igen ez nem rombolás ugye??

hétköznapi libsizmus 2015.08.30. 08:27:20

@István József:
"már jól bevált módszer"

Ha le akarja nullázni magát valaki SZDSZ módjára, akkor ez biztos beválik

she_wolf 2015.08.30. 08:28:09

@különvélemény2:
Mégis min kellene elgondolkodnom? Hogy Európa döglődik?

"És nem Ausztria, és nem Spanyolország, és nem Franciaország, és nem Olaszország, és nem...."

Ha menekült lennék, szívesen maradnék és beilleszkednék Ausztriában (még nyelvet is tanulnék miatta:D). De semmiképpen nem lenne célországom Spanyolország, Franciaország, vagy Olaszország! Indoklást nem írnék, hosszú lenne.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.30. 08:30:52

"Én nem a menekültektől félek. Én tőletek félek."

Drága Enikő, akkor gyorsan csatlakozz a "menekültjeidhez" és irány Németország.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 08:31:37

@mig54: Apró probléma hogy Te ismered ezeket az országokat. Ez a tömeg viszont azt tudja amit beléjük sujkoltak: irány Németország, vagy Nagy-Britannia

hétköznapi libsizmus 2015.08.30. 08:32:47

"Facebookon és fórumokon trollkododtok."

Az igazi libsi minden ellenvéleményt pejoratív jelzővel címkéz. Például trollkodásnak (bocs, trollkododásnak) minősíti. És fasisztákat lát a hátterében

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.30. 08:33:46

"Veletek ellentétben ők nem gyűlölnek, nem lázítanak más emberek ellen, és nem akarnak senkit hidegre tenni."

Aha, csak a saját népük elől menekülnek, mert a belső ellentéteikkel, harcaikkal, népirtásukkal élhetetlenné tették a hazájukat - és most ezt fogják tenni velünk is.

különvélemény2 2015.08.30. 08:34:42

@mig54:
Ne terelj, te Magyarországot emelted ki.

Mészáros Laci 2015.08.30. 08:35:00

drága 3nikő,

Nem tudom, ismerős-e Cortes neve, akit szíves vendéglátással fogadtak az aztékok.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 08:36:23

Ez a liberális tolerancia. Toleráns mindenkivel aki együtt bólogat velük és rasszistafasisztaostobatrollbunko mucsynemeurópai stb mindenki aki vitatkozik. Ja és a legszebb: Ez a brigád előszeretettel nevez mindenkit birkának aki nem kér a liberális akolból

pervie but hot (törölt) 2015.08.30. 08:39:24

@lawabidingcitizen: már nem parlamenti többségre hajtanak, lassan a pár százalékos küszöböt se fogják megugrani. A cél a káosz, a felfordulás, zűrzavar, bosszúállás a hálátlan magyarokon, akik nem voltak hajlandóak a "demokratikus oldalra" szavazni. Ha nem uralkodhatnak rajta, akkor inkább vesszen az egész ország. Így gondolkodnak ezek. A Fidesz se jobb, ezt azért megjegyzem.
Csupán a sértett ballib bosszúja, demonstratív magyarellebessége érhető tetten az illegális betolakodók segítésében, nem az emberbaráti szeretet. Ha pedig szerintük annyira szuper a fekete-afrikai és muszlim világ (de a felvilágosult mégis egyben patriarchális-keresztényfasiszta nyugatnál tuti jobb), akkor miért nem a pár százaléknyi ballib költözik oda, ahonnan ezek az illegálisok jöttek? Nekik könnyebb mozogni, érzelmileg nem kötődnek ehhez a szerintük retrográd, mocsárszagú, alemberekből álló, moslékzabáló magyar nemzethez se. A muszlim meg néger majd biztos vevő lesz az összes ballib koncepcióra ott Ázsiában, Afrikában. Gay pride-tól a holokauszt emlékrendezvényekig...

hétköznapi libsizmus 2015.08.30. 08:40:16

@mig54:
"Mi lehet az oka annak, hogy már egy ilyen "gyüttment" sem maradna szívesen ebben az országban? "

Ezt érdemes lenne kikutatni, és a legnagyobb hangerővel terjeszteni, hogy elvegye a potenciális migránsok kedvét

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 08:41:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Jéé van aki tájékozódik!!! És még el is gondolkodik!!!
Elismerésem!

she_wolf 2015.08.30. 08:46:00

@Nagy Zoltán J.:
Kormány. Szerinted? Mégis mi a tökömért vannak, ha nem azért, hogy felkészülten érje őket (minket) egy ilyen esemény?
Az a bajom ezzel az egésszel, hogy kiragadott esetekkel példálóznak az emberek (Te is). 35 tonna barack nem kevés, valóban. De egy gazda kell hogy rendelkezzen annyi sütnivalóval, hogy bármi miatt vész el a termése, biztosítsa azt, különben éhenhal.
"Ja igen ez nem rombolás ugye??" Önállóan is képes vagyok a beszédre, ne adj szavakat a számba!
De ha számodra nem nyilvánvaló, akkor leírom: rombolás alatt azt értem, ha lőnek, robbantanak akár magukat, akár célzottan épületeket, területeket.

@pervie but hot:
Megelőzés alatt pedig azt értem, hogy nem tudom mi a fészkes fenét művelnek a minisztereink, de hogy nem a munkájukkal foglalkoznak, az biztos!
A honvédelem békeidőben is szükséges. Ezek nem tájékozódnak? Nincsenek elemző szakembereik? Ha látható nem is, de sejthető volt már régóta, hogy mocorgás van. És akkor jönnek egy ilyen vadparaszt elképzeléssel, hogy "szöges drótkerítés"?
"Hogy miért nem járnak el ilyen ügyekben a hatóságok, az egy jó kérdés.
" Ezt pedzegetem már egy ideje...:( Meg azt, hogy van egy balfasz kormányunk, amelyik nem képes helyükön kezelni a dolgokat.

irónika 2015.08.30. 08:46:21

@István József:
Nem tudom ki az a 3niko, azt sem tudom Te ki vagy. De egy kulonbseget felfedeztem. Megpedig a szemelyeskedest. Szinte az osszes kritikad igaz a Te irasodra is. Altalanositasz, forras nelkuli allitasokat kozolsz es teszed mindezt ugy, hogy szemelyeskedsz.
A nelkul nem erzed eleg erosnek az erveidet?
Tegyuk fel, higy Ti ketten maskepp latjatok ezt a helyzetet. Tegyeuk fel, hogy egy ilyen blogon lehetne beszelgetni arrol, hogy ki miert gondolja azt, amit allit. Ezt hivnak vitanak, de ha szemelyeskedsz, akkor az mar nemnvita, hanem veszekedes. Ahhoz pedig az embernek nincs kedve.
Nem vitatom, hogy majd engem is izekre szedsz es ballibsinek allitasz be, nert megvedtem 3nikot. Pedig egyik sem igaz, es semmi kozom 3nikohoz, egyszeruen csak ruhellem, hogy a forumok donto tesze arrol szol, hogy tudom bantani a "vitapertneremet". Ezek altalaban a legerosebb ervek.
A gondolataidat ertem, szivesen megimsernem a forrasaidat is, akar vitaznek is veled, de veszekedni nem fogok.

hétköznapi libsizmus 2015.08.30. 08:47:30

@pervie but hot:
Hát igen, a libsi tábor legfőbb szellemi terméke az esztelen gyűlölködés az anyaország ellen

A most beözönlő migránshordák lennének egy igazi liberális felfogású úriember vagy úriasszony ellentétpontjai a maguk törzsi mentalitásával, vallási fanatizmusával, középkori társadalmi szokásaival, de a libsi nem csinál ebből problémát, ha üthet velük a gyűlölt ellenségen

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.30. 08:47:45

@mig54:

Továbbgondolkodásra inspiráltál:

Én csak egyetlen dolgon gondolkodom: mi lehet az oka annak, hogy a migránsok számára nem Olaszország a célország? Ez csak amolyan elméleti kérdés, amin szerintem érdemes elgondolkodni. Mi lehet az oka annak, hogy Olaszországba érkezvén csak esznek-isznak valamit a menekültek, és húznak is tovább a tranzitból? Ha megkérdezel egy menekültet, hogy hová tart, vajon miért nem mondja egy sem, hogy már sehová, mert megérkeztem? Olaszországba!
Mi lehet az oka annak, hogy már egy ilyen "gyüttment" sem maradna szívesen ebben az országban?

Én csak egyetlen dolgon gondolkodom: mi lehet az oka annak, hogy a migránsok számára nem Görögország a célország? Ez csak amolyan elméleti kérdés, amin szerintem érdemes elgondolkodni. Mi lehet az oka annak, hogy Görögországba érkezvén csak esznek-isznak valamit a menekültek, és húznak is tovább a tranzitból? Ha megkérdezel egy menekültet, hogy hová tart, vajon miért nem mondja egy sem, hogy már sehová, mert megérkeztem? Görögországba!
Mi lehet az oka annak, hogy már egy ilyen "gyüttment" sem maradna szívesen ebben az országban?

Fodor Balázs 2015.08.30. 08:48:38

Itt valószínűleg az van, hogy a migránsok szívesebben maradtak volna otthon, de ha lerombolják a városodat úgy, hogy lakhatatlan és mindenképp menni kell. Ezután a fél százalékuk meg úgy gondolja, hogy ha már kényszerűen megyek, akkor kimaxolom a célország jóságát és Németországot célzom meg. A másik gond az, hogy amikor kisgyerekeket és csecsemőket látunk rossz körülmények között, azok valójában a szülők előbbi döntésének áldozatai, szóval valami olyasmi helyzet áll elő, hogy beállok a sorba az iphone-ért a gyerekkel a téli éjszakában és az megbetegszik. Ezért van nagy vita erről az egészről, mert van igazsága a liberálisoknak és a konzervatív patriótáknak is, mert erre a problémára nincs egyszerű megoldás, ellentétes szempontok vannak.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 08:49:03

Azért egy valamire kiváncsi lennék: Ha teszem azt egy szuper toleráns szupereurópai szuperhumánus illető aki tegyük fel gy szép kertes házban lakik azt tapasztalná hogy vad idegenek akiknek szavát sem érti kéretlenül, hívatlanul, kerítésen átmászva bemennek a portájára, letarolják a kertjét. Ha érdeklődik mégis kik ők meg mit akarnak, akkor félrelökik, közlik hogy nekik jogaik vannak, és szégyen hogy még mindíg nincs svédasztal az udvaron Egyébként is botrány ahogy a menekültekkel viselkedik hiszen ők csak az életüket mentik. Őket ugyanis üldözik otthon . Az az otthon ugyan pár ezer kilóméterrel arrébb van de akkor is menekültek és tessék őket vendégül látni.
Szóval meddig tudna az illető ebben a helyzetben "toleráns maradni

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.30. 08:50:11

@különvélemény2:

"És nem Ausztria, és nem Spanyolország, és nem Franciaország, és nem Olaszország, és nem...."

Bocs, az előző kommentemet még azelőtt írtam, hogy a tiédet olvastam volna. Érdekes, mi, hogy pont ugyanarra gondoltunk?

she_wolf 2015.08.30. 08:50:44

@Nagy Zoltán J.:
Nem véletlenül sulykolták beléjük. Egyébként az angolok hócsukája is kezd megtelni.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 08:51:08

@Fodor Balázs:
Az érvelésed nagyjából helytálló csak van egy kis bibi: Ezeknek az embereknek a zöme nem is hallott Németországról amíg nem verték a fejükbe hogy oda kell menni.

hétköznapi libsizmus 2015.08.30. 08:51:26

@mig54:
Ugyanmár, nincs is migrációs helyzet, ezt csak a Fidesz találta ki hogy riogasson. A kerítést is csak azért csinálják, hogy megakadályozzák a haladó felfogású ellenzék disszidálását Jugoszláviába

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 08:53:00

@mig54:
Akkor mégiscsak recseg a " a szegény menekült" című lemez

she_wolf 2015.08.30. 08:53:06

@különvélemény2:
Azért emeltem ki, mert számomra érdekes, hogy Magyarország még egy menekültnek sem élhető annyira, hogy maradni akarjon. Ezért volt csupán elméleti a felvetésem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.30. 08:53:45

@irónika:

"egyszeruen csak ruhellem, hogy a forumok donto tesze arrol szol, hogy tudom bantani a "vitapertneremet". Ezek altalaban a legerosebb ervek. "

Enikő egész posztja arról szól, hogyan tudja bántani a honfitársait. Innentől miféle értelmes vitára számítasz? A poszt felütése eleve kizár minden értelmes vitát.

különvélemény2 2015.08.30. 08:54:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Nem gond, libsi körökben úgy is közismert, hogy csak 1 troll van, aki nem ért velük egyet, a többi komment csak nikknév csere. :D

pervie but hot (törölt) 2015.08.30. 08:57:02

@mig54: patriotizmusból lehet építeni is, nem csak rombolni
Az őseim is építettek. Külföldön és Magyarországon is. És harcoltak azért, amit az ő őseik rájuk hagytak.
Lehet Angliában mosogatni vagy USA-ban a googlenek szoftvert bütykölni. Attól még nem kell feloldódni erkölcsileg. A 2. vh után meg az 50-es évek elején nem nagyon volt mit ennie a családomnak, de sose loptak, voltak dolgok, amik vitán felül nem fértek bele az erkölcsi rendjükbe. Őseim több nyelven beszéltek, műveltek voltak, külföldön tanultak majd hazatértek, harcoltak ha kellett és dolgoztak, sokan ma kozmopolitának mondanák őket, de nem a gerinctelen, alamuszi, értéktagadó, mindent relativizáló fajtából. A szarember az szarember marad, akármilyen párt zászlaját lobogtatja. Aki lop, ha éhes, más országára ráront, az akkor is megtenné, ha nincs rá szüksége.

A török hódítók legalább nyílt sisakkal, fegyverrel jöttek. Akkor is voltak idegenszívűek, akik kiárusítottál az országot. Akkor legalább nem maszatos arcú gyerekek képeivel győzködték.a lakosságot, hogy mekkora buli lesz az ottomán megszállás. Pedig ugyanaz folyik ma is, csak a ballib által a köztudatba belevert álhumánus megfontolások köpönyege alatt. Aki menekül az megáll Törökországban. Aki onnan továbbjön az nem akar mást, csak Európa véresre harapott, szottyadtra szopott emlőiből még egy csepp tejet kifacsarni a fattyainak. A következő generáció ballib szavazóinak, dzsihádistáinak.

hétköznapi libsizmus 2015.08.30. 08:58:15

@Fodor Balázs:
"de ha lerombolják a városodat úgy, hogy lakhatatlan és mindenképp menni kell. "

De mégis kik azok az "ők" akik lerombolják a városaikat? Mert szerintem nem marslakók lehettek az biztos. Még csak nem is valami szomszéd ország hadereje, mert nem ilyen háborúkról van szó. Hanem maguk az ott élők, különböző harci csoportokban lőve és robbantva az ügyeletes ellenséget, végső soron egymást. Mert az más törzsből való, mert más vallási iskolához tartozik, mert a szomszéd városnegyedben lakik

Ezt a mentalitást hozzák belül a migránsok, ami sötét árnyat vet a jövő Európájára

Shopping 2015.08.30. 08:58:58

Azért nem félsz a menekültektől, mert soha nem jártál olyan országokban, olyan városokban, és olyan városrészekben, ahol a menekültek többségbe kerültek, és no-go zónák alakultak ki.
Tudod van ilyen.
Minden nyugat európai nagyobb városban.
És most már lassan lesz Budapesten is.
Olyan hogy beköltözik a szomszédba egy pakisztáni család. Egy lakásba 15-en.
Aztán élik a maguk életfelfogásuk szerinti életet. Ezt nem bírják a szomszédok és elköltöznek. Oda is beköltözik egy újabb pakisztáni. Aztán az egész házban csak ők lesznek. Aztán az egész utcában. Megveszik a közértet, meg az éttermet.
A kialakult kis "orszagukba" a rendőr se megy be, mert minek. Lerendezik ők a dolgokat maguk kozott.
És az után már senki nem megy oda...

Nyisd ki a szemed, nézz körül Olaszország vagy Németország városaiban.
Ez a valóság.
Jó reggelt!

Fodor Balázs 2015.08.30. 08:59:04

@Nagy Zoltán J.: A bibi ott van, hogy ez ellen nem tudsz mit kezdeni. A hangyák is össze-vissza keresgélnek, véletlenszerűen, de mivel sokan vannak, egy-kettő előbb-utóbb talál ételt és odavonzza a többit. Szóval ha Németországot nem sulykolná senki, előbb-utóbb úgyis híre menne, úgyhogy tökmindegy.

Kikiáltás 2015.08.30. 08:59:05

Enikő, van is mitől félned. Mert ha valaki elkap egszer az ilyen írásaid miatt az valószinűleg alád rúg majd egyet.

Fodor Balázs 2015.08.30. 09:01:58

@hétköznapi libsizmus: "De mégis kik azok az "ők" akik lerombolják a városaikat?"
Mindegy, bárki lehet. Attól, hogy az apám, vagy a szomszédom bűnöző, én lehet, hogy nem vagyok az. Értem, mire akarsz kilyukadni, de nincs értelme, mert aki eleve nem harcolni, nem robbantani akar, az máris nem "ők" mert ez pont elég hozzá, hogy ne tartozzon abba a halmazba.

hétköznapi libsizmus 2015.08.30. 09:02:34

@mig54:
"Magyarország még egy menekültnek sem élhető annyira, hogy maradni akarjon."

Na ezt terjeszd légyszíves minél szélesebb körben a migránsok között! Végre valami hasznos dolog

she_wolf 2015.08.30. 09:03:14

@Nagy Zoltán J.:
Vitattam ezt bármikor is? Ha veszed a fáradságot és bakugrásban elolvasod amiket eddig írtam, sehol nem említettem meg, hogy "szegény migráns/menekült/be-vagy inkább átvándorló" milyen sanyarú sorsú, és minden család fogadjon be egyet, mert különben pokolra jut a lelke...
Ezek az emberek bármilyen okból is, de arra kényszerültek vagy azt határozták el, hogy elhagyják a hazájukat. Akkor vagy engedni kell őket, hadd menjenek ahova akarnak (és kierőszakolni az Uniótól, hogy ne ide toloncolják vissza őket, mert itt lépték át az Unió határát!), vagy komoly honvédelemmel a hátunk mögött megakadályozni, hogy magyar földre lépjenek. De az a vicceskedés a határmenti csirkehálóval egyszerűen nevetséges.
Arra már nem térek ki, hogy természetkárosító is, mert attól egyszerűen hányni tudok:(

Nick Leeson 2015.08.30. 09:03:16

Igaza van a posztolónak!

1ghost 2015.08.30. 09:03:29

@István József:

Ó kedves István József mi az hogy! Rendjén van itt minden, tökéletesen kezeli a minden magyarok örökkön kormánya e migráns helyzetet, mi több, a keresztény szeretet kart karöltve ötvöződik a racionális megoldással, ugyi?

„A többi 99900 pedig elvakultan követi a mesét, amit a fülébe ültettek, miszerint és elmondásuk szerint a nyugati Paradicsomban majd ingyen ház, saját autó és havi több ezer "júróz" üti a markát csupán azért, mert ő szegény menekült”

Hát persze, hogy így van ez! Akár kőbe is lehetne vésni! Ezeknek a szerencsétleneknek azt mondták, hogy ott arrafelé a kánaán, tej és méz, oszt megindultak, gyünnek! Tiszta sor, mi más okuk is lehetne, igaz? Hiszen ők mind dologtalan hülyék, ön pedig a Helikopter!

„Soha, sehol nép nem volt annyira sanyargatva, mint a magyar.”

Persze, hogy nem! Ki az az ostoba, aki ezt nem tudja? Mert az első világháborús örmény genocídum, vagy az amerikai őslakosság majdnem komplett kiirtása, Pol-pot és a vörös khmerek Kambodzsában babapiskóta hozzánk képest, ezért inkább nem is folytatom, hanem csak kérdezem: nem kéne legalább egy nyomorult érettségit letennie történelemből?

„Volt, hogy ünnepeltünk, volt, hogy temettünk. De nem menekültünk.”

Dehogy menekültünk! Nem menekültünk 56-ban több százezren, nem menekült Kossuth sem a világosi fegyverletétel után, és persze Horthy sem ment Portugáliába! Vagyis mi magyarok soha, de soha, csakis a többiek! Egyébiránt nem a menekülés ténye tesz valakit naggyá, vagy hitvánnyá, mint az ön rémisztően bután véli.

„Végül 3niko még migrációzik és maffiakormányozik egyet csak, hogy műveltebbnek és olvasottabbnak tűnjön…”

No, ez az a pont barátocskám, amikor a narancsbérpribékség igazán kitüremkedik önből, ajjaj!! Ahhoz ugyanis, hogy ezt bűnszövetkezetet valaki nevén nevezze, nem kell műveltnek, mög olvasottnak tűnnie. Elegendő, ha az ember becsületes, és tisztességes! S jól fejben tartja költő szavait: „vétkesek közt cinkos, aki néma.” - mint azt szem előtt tartja a blog szerzője.

És ha ez mind megvan, akkor az, hogy a rendszer önhöz hasonló hitvány kollaboránsai szemrebbenés nélkül hazudva mit üvöltenek a világhálón, az már nem oszt, és nem is szoroz.

n3spr3ss0 2015.08.30. 09:03:58

@Proud Mary: Kellene neked egy tükör,olyan ami kilátszik a mocsokból.

n3spr3ss0 2015.08.30. 09:05:50

@hétköznapi libsizmus: Tudják ezt maguktól is,mert mint most is kiderült,nálad tájékozottabbak.

Fodor Balázs 2015.08.30. 09:07:16

Az a baj, hogy a liberalizmust európában, európára, annak gazdasági és történelmi hagyatékára találták ki. A liberalizmus olyan fegyver, ami avatatlanok és tanulatlanok kezébe nem való. Ahhoz fel kell nőni. Ahhoz olyan szellemi és kulturális lépéseket kell megtenni, ami a migránsok kiinduló országai környékén még nem történt meg.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 09:08:20

@mig54:
A kormány Aha
A kormányoknak korlátlanul vannak forrásai ugye?
Miért adtam szavakat a szádba?
Ezt írtad:" lerombolás alatt nem azt értem, hogy átgázoltak a veteményesen"
Nekem a rombolás nem függ a rombolás eszközétől. Ha robbanó anyaggal, ha cipővel mindegy.
"kiragadott"
Ez az egyik leghatékonyabb csúsztató eszköz hiszen ha negyven példát írok az akkor is kiragadott...
"vadparaszt eszköz a szögesdrót: Akkor az USA döntéshozói rohadt nagy parasztok mert ezerkilóméterszámra védik a mexikói határukat kerítéssel. Egyébként azért hoztam ide a horgosi példát mert reméltem hogy arról talán nem a magyar kormány tehet. Nem sikerül mert erre is csak annyit tudtál írni hogy balfasz kormányunk. Igen biztosan szerbiát is a mi kormányunk kormányozza.
Felkészülni ilyen eseményre ...ugye nekünk nem sikerült mert balfasz kormányunk van... mutass európában bárkit aki felkészült!!!
Szerinted melyik biztosítónál lehet biztosítást kötni migránsok okozta károkra?? De könnyen hülyézed le azokat az embereket akiknek sok sok munkáját verejtékét tetteék semmissé. Bocs nem hülyézted le csak azt írtad lehetne annyi sütnivalója hogy...apropó próbáltál már biztosítást kötni terményre?? nem lene baj ha mielőtt leírsz valamit, mielőtt ex katedra véleményt mondasz sőt pálcát törsz emberek felett esetleg tájékozódnál

hétköznapi libsizmus 2015.08.30. 09:08:27

@Fodor Balázs:
Önkényesen kategorizálsz, amikor azt állítod, hogy a migránsok nem vettek részt a harcokban, sőt semmi közük az egész ottani felforduláshoz, ők tehát csak áldozatok

Mivel a papírjaikat eldobálták, a személyazonosságiukat tetszés szerint bediktálják, az ujjlenyomatot pedig igyekeznek megtagadni, nagyon jóhiszeműnek, szinte már bolondnak kell lennem ahhoz, hogy ezt a verziót fogadjam el

Törzsi háborús világból érkező, katonakorú, többnyire elég marcona kinézetű alakokról van szó, akik ráadásul még hülyére is vesznek. Miért legyünk gyerekesen jóhiszeműek velük kapcsolatban?

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 09:10:18

@nespresso: Ja, annyira hogy kérni sem tudtak, meg olyan rohadtul szomjasak hogy az öntözőrendszert is szétszedték...de ugy valószínüleg ez sem rombolás mert nem robbantottak és nem lőttek

she_wolf 2015.08.30. 09:12:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Szerintem egyértelmű: zsé és az aktuális politikai, gazdasági helyzet. Ennyi, nem több.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 09:12:53

@mig54: Kíváncsian várom mit gondolnál hatékony, de kényes európai ízlésnek is megfelelő megoldásnak?

hétköznapi libsizmus 2015.08.30. 09:13:26

@nespresso:
Ha ennyire jól tudod hogy Magyarországon nem lehet élni, akkor gondolom már rég elmenekültél. Most sok hely megüresedett Afganisztánban, érdemes inkább oda költözni

Fodor Balázs 2015.08.30. 09:15:55

@hétköznapi libsizmus: "Önkényesen kategorizálsz, amikor azt állítod, hogy a migránsok nem vettek részt a harcokban, sőt semmi közük az egész ottani felforduláshoz, ők tehát csak áldozatok"

Nem ezt mondtam. De ha harcolni akarnak "ők"-kel, akkor most is ott lennének, de nincsenek.

"Mivel a papírjaikat eldobálták, a személyazonosságiukat tetszés szerint bediktálják, az ujjlenyomatot pedig igyekeznek megtagadni, nagyon jóhiszeműnek, szinte már bolondnak kell lennem ahhoz, hogy ezt a verziót fogadjam el"

Ebből nem tudni, hogy mennyi az ugyanolyan "praktikus" szóbeszédben terjedő jótanács, mint az, hogy Németországba menjenek. Most elég, ha ez egy ökölszabály, amit maguk sem értenek.

"Törzsi háborús világból érkező, katonakorú, többnyire elég marcona kinézetű alakokról van szó, akik ráadásul még hülyére is vesznek. Miért legyünk gyerekesen jóhiszeműek velük kapcsolatban?"

Én biztos, hogy nem vagyok jóhiszemű velük kapcsolatban, ugyanis szerintem ők ide simán csak nem illenek. A harcoló törzsek és terrorista csoportok lényege mi? Az, hogy Európa, a maga történelmével kivajúdott sok mindent, nekik meg lehullott a technikai következmény prózai, tárgyi megnyilvánulása (fegyver, jármű, telefon, stb.), amihez nem nőttek föl.

Az ellentmondás ott van, hogy ha azt nézzük, milliós tömegben Európába ezek az emberek egyszerűen nem valók és nagy hiba ezt megengedni. Más részről meg Európa szenvedte ki azt is, hogy a migránsok gyerekeit és szerencsétlen asszonyait nézve szinte zsigerből jön az, hogy nem szeretnéd azonnal tarkón lőni őket. Ez Európa számára a legnagyobb próbatétel, melyik kezét vágja le.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 09:16:10

@Fodor Balázs: Kivéve ha mégis van valami szervezettség a dolog mögött, bár tudom ezt gondolni semszabad

Proud Mary 2015.08.30. 09:16:43

@mig54: 2015.08.30. 08:21:52

szerintem nem, ennél jóval bonyolultabb a válasz. ill annyiban egyetértek veled, h Európa befogadóbb. de miért nem befogadó a saját kultúrájuk, saját vallások a sajátjaikkal? illetve a bevándorlók miért nem a lényegesen (szinte) bármelyik európai országnál gazdagabb iszlám országokba mennek? miért nem a saját kultúrkörnyezetükben akarnak letelepedni?

@nespresso: 2015.08.30. 09:03:58

mutass nekem tükröt, cáfolj és oktass ki

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 09:17:55

"Nem ezt mondtam. De ha harcolni akarnak "ők"-kel, akkor most is ott lennének, de nincsenek.
"És akkor mi van ha akarnának harcolni csak épp otthon az erősebb csoport áll nyerésre tehát keresnek jól élő legyőzhetőt??

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 09:22:02

@mig54: "Akkor vagy engedni kell őket, hadd menjenek ahova akarnak (és kierőszakolni az Uniótól, hogy ne ide toloncolják vissza őket, mert itt lépték át az Unió határát!), " Ezt a kierőszakolást ha részleteznéd !!

hétköznapi libsizmus 2015.08.30. 09:22:15

@Fodor Balázs:
"Ahhoz olyan szellemi és kulturális lépéseket kell megtenni, ami a migránsok kiinduló országai környékén még nem történt meg."

Abban egyetértek, hogy a liberalizmus az európai polgári világhoz kapcsolódik. Abban nem értek egyet, hogy ez exportálható. Mert amit írsz, hogy "még nem történt meg", az progresszív felfogásra utal, mintha ők is szükségképp ebbe az irányba haladnának

Szerintem nem ebbe az irányba haladnak, hanem egy fanatikus vallási-rörzsi tagolódás irányába. Helyi kalifátusaik lesznek hosszas helyi háborúkkal. Sok menekült és kevés liberalizmus várható ebből a térségből

Fodor Balázs 2015.08.30. 09:24:23

@Nagy Zoltán J.: Nyilván nem tudom én sem kizárni. Azt a nehezen meghúzható határt kellene megszülni valahogy, hogy úgy ne jöjjenek be milliós tételben, hogy az emberség még teljesüljön. Hogy a szervezettség is "csak" annyit számítson, mint egy szervezett bűnözői csoport esetében. Az egész iszlamista blokk fő baja az, hogy buta. Buta, mert nem érti, hogy az iszlám nem tartható úgy, hogy közben a nyugat előnyeit akarják. Buta, mert nem látja, hogy pusztán a kalasnyikovval hadonászva nem lesz télire kaja. Nem érti és látja, hogy amit most csinál, az csak max. pár száz év történelmének megismétlésére jó, de a végén ők is csak olyanná válnak, mint mi, vagy kihalnak. Ez már egyszer le lett játszva, most meg előbújnak és le akarják játszani újra az egészet. Már ha a szervezettség hipotézist nézzük.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 09:26:16

@hétköznapi libsizmus: Tökéletesen egyetértek. Pár évtized sokat hallottam ezt az érvelést: A mi berendezkedésünk a legfejletteb, szükségszerűen minden országnak erre kell haladni csak a többiek még nem elég fejlettek.
Istenem sosem hittem volna hogy betű szerint fogom hallani a legmagasabban fejlett liberális nyugat hangján ugyanazt amit a büdös lábszagu kommunizmus hirdetett. Nesze neked szép új világ...

Szvidrigajlov 2015.08.30. 09:26:19

@István József:
Köszönöm! Akkor nekem már nem kell semmit leírnom. Itt minden elhangzott, amit én is elmondtam volna.

Talán csak annyit, hogy 3nikot legközelebb szívesen tolerálnám baseball ütővel. Mert én egy ilyen nácifajzat vagyok. Nem tűröm, ha sérteget egy kisköcsög.

Fodor Balázs 2015.08.30. 09:28:07

@hétköznapi libsizmus: "Abban nem értek egyet, hogy ez exportálható. Mert amit írsz, hogy "még nem történt meg", az progresszív felfogásra utal, mintha ők is szükségképp ebbe az irányba haladnának"

A nem történt meg-ben nincs benne, hogy afelé haladnak-e, vagy sem. Annyit jelent csak, amit mond: egy előfeltétel nincs meg.

"Szerintem nem ebbe az irányba haladnak, hanem egy fanatikus vallási-rörzsi tagolódás irányába. Helyi kalifátusaik lesznek hosszas helyi háborúkkal. Sok menekült és kevés liberalizmus várható ebből a térségből"

Így van, ezért nem valók ide milliós számban.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 09:29:27

@Fodor Balázs:
Olyan biztos hogy csak az európai út létezik???
És Európa nem buta??? Nem buta hogy nem ismeri az élő iszlám valódi arcát? Ne menjünk bele iszlám hitvitába nem arról beszélek hanem az iszlám nevében tevékenykedő emberekről.
Európa nem buta hogy nem ismeri fel az életére törőket???

Fodor Balázs 2015.08.30. 09:29:31

@Nagy Zoltán J.: "A mi berendezkedésünk a legfejletteb, szükségszerűen minden országnak erre kell haladni csak a többiek még nem elég fejlettek."

Nehéz kérdés ám ez. Hogy mi a szükségszerű és mi nem.

Szvidrigajlov 2015.08.30. 09:32:24

@pervie but hot:
Ya! Tunézia sokáig a turistákból élt, de ez nem zavarta az ottani arabok egy részét. Van vérfagyasztó élményem a bazárból, amikor nagy mösziőzés mellett rám akarták gyújtani azt a kabátot, amit végül is nem vettem meg, mert nagy volt..Ha nincs üzlet pusztulj, ha nem pusztulsz legalább FÉLJ! .Még egy olyan undok népséget, mint ez az afroarab nem láttam. Nem vagyok egy filoszemita, de rá kellett ébrednem, hogy mégiscsak megértem az izraelieket, amikor nem nagyon szeretik ezeket...

Én meg szeressem, mert 3niko szerint ez lenne a dolog rendje...

Hát az apjafa szával játszadozzon inkább!

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 09:32:33

@Fodor Balázs:
Persze hogy az, de biztosan nem visz előre ha kinyilatkoztatjuk hogy a miénk a tuti és soha senki jobbat még csak nem is gondolhat, sőt ha megfordul a fejében az ötlet hogy gondolkodjon már az is bűn

hétköznapi libsizmus 2015.08.30. 09:34:00

@Fodor Balázs:
Nem kéne ezen annyit parázni. Az USA,Ausztrália vagy a UK mint a liberalizmus fellegvára vajon miért nem tököl? Talán azért, mert nem érzelgős széplelkek, alkesz nyuggerek és kriptokommerek regasszonyok irányítják, mint az EU-t?

A nyaralásból hazatérő Junckers nyilatkozata lesújtó volt. Schulztól, az iskolázatlan faxfejtől mit lehet várni? Az EP nevű traccsparti mire jó?

Cselekedni kéne, és nem is feltétlenül valami nagyon drasztikus dolgokat. De ahogy halad az idő, egyre inkább ezekre lesz szükség. Most még egy üzenet is sokat érne: "ide ne gyertek, nem vagytok Európába valók, nincs szükségünk rátok"

she_wolf 2015.08.30. 09:34:59

@Nagy Zoltán J.:
"A kormányoknak korlátlanul vannak forrásai ugye?"
Miért? Nincsen? Cáfolj meg!

"Akkor az USA döntéshozói rohadt nagy parasztok mert ezerkilóméterszámra védik a mexikói határukat kerítéssel"
Meg olyan fegyveres határőrökkel, akik előbb lőnek, azután kérdeznek. Azért nézd meg földrajzilag, területileg ezt a kérdést, utána vonj párhuzamot.

Horgassal nem tudok mit kezdeni, ne haragudj!

"..mutass európában bárkit aki felkészült!!!" Mindenre felkészült nem lehetsz, ezt mindenki tudja. Mint ahogy azt is, hogy ennek a népvándorlásnak előzménye van.
Hovatovább egy gaz senkinek fogom érezni magam, mert nem rendelkezem földterülettel, és nem tudom, hol és milyen biztosítást köthetek a nem létező terményemre. De esküszöm Neked, hogy utána fogok járni, mert szerintem kell, hogy legyen ilyen. És ha nekem csak az a pici földem van, amin gazdálkodom, biztos, hogy be fogom biztosítani.
(Mint ahogy a házammal is azt tettem. Ikerház fele, úgyhogy különösen körültekintő voltam.)
Ha ex-cathedra akarnék valamit kijelenteni, akkor azt mondanám, hogy szándékosan keresel fogást rajtam.

Szvidrigajlov 2015.08.30. 09:35:32

@1ghost: No! Mi az? Nem találod a saját cipődet a Duna-parton? Ezért narancspribékezel?

Fodor Balázs 2015.08.30. 09:35:57

@Nagy Zoltán J.: "Olyan biztos hogy csak az európai út létezik???"

Nem biztos. De azért nem csak nemzetek szintjén történnek dolgok. Az emberiség szintjén is vannak változások. A történelem, a háborúk, a vallás és a civakodás ismétli önmagát folyamatosan. De van két dolog, ami nem: a természeti erőforrások rendelkezésre állása és a tudományos/technikai eredmények. Felvilágosult elme nélkül nehéz technikát és tudományt vinni. Nehogy azt hidd, hogy a bigott kereszténységet pusztán fotelban ülő gondolkodók szüntették meg Európában. Fenéket. Az, hogy hirtelen a szén kezdett dolgozni az ember helyett, így az utóbbinak több ideje maradt gondolkodni és kevesebb motivációja harcolni. Az, hogy egyre kevesebb lett a tömeges éhezés, a járvány.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 09:36:43

@hétköznapi libsizmus: Ehhez képest Merkel asszony közölte hogy a sziriaiakat befogadják. Ezután vajob lesz-e olyan hülye a papírjaitól megszabadult arab tömegbe aki nem valja magát szíriainak. ...és ő Európa legerősebb országának vezetője...

midnight coder 2015.08.30. 09:37:02

@hétköznapi libsizmus: És nem csak ebből a térségből. Ti abból indultok ki, hogy a két kultúra közül a fejlettebb egyben az erősebb is, és aki abból a kultúrából ide érkezik, az automatikusan átveszi a miénket. Csakhogy, ez nem így működik - szépen látszik ez Pl. a franciáknál.

she_wolf 2015.08.30. 09:37:45

@Nagy Zoltán J.:
Nem részletezném, mert nem tudom. Ezért fizetjük a kurva politikusainkat, minisztereinket!
Jól sejtem, hogy tényleg fogást keresel rajtam? Ez szomorú:(

Fodor Balázs 2015.08.30. 09:39:02

@hétköznapi libsizmus: "Persze hogy az, de biztosan nem visz előre ha kinyilatkoztatjuk hogy a miénk a tuti és soha senki jobbat még csak nem is gondolhat, sőt ha megfordul a fejében az ötlet hogy gondolkodjon már az is bűn"

Na és szerinted hol könnyebb a rendszert bírálni, vagy csak annyit írni egymásnak egy nyilvános felületen, hogy nem jó a rendszer? Szerintem pont arról van szó, hogy nincs olyan, hogy "miénk a tuti". Csak annyi, hogy eddig a pontig ezt sikerült összehozni. Hogy ez most jó-e, vagy sem? Nézőpont kérdése. De az is képmutató hazugság lenne, ha azt mondanám, Európa, vagy úgy általában a gazdaságilag fejlett nyugaton élni a legrosszabb a világon.

atom327i 2015.08.30. 09:41:18

Az ilyen gondolkodású "lények", mint aki a cikket írta, ha tényleg elhiszik azt, hogy igazuk van, akkor én is félek.

De szerintem ez csak a gazdáik kiszolgálása, semmi több!
Ugyanis sok ember elhiszi, hogy az index, hvg, 444 origó 168 óra, atv a hiteles informálódáshoz megfelelő.

A világháborúban, a 19-es patkánylázadásban ezt a fajta felforgatást röplapokkal oldották meg. Jelenleg meg jó sok, és szerteágazó médiummal oldják meg.

Nem baj, ha háború lesz az ilyeneket simán el lehet ítélni, és lecsukni, hogy oda kerüljenek, ahova valók.

Fodor Balázs 2015.08.30. 09:42:31

@hétköznapi libsizmus: "Az USA,Ausztrália vagy a UK mint a liberalizmus fellegvára vajon miért nem tököl?"

Ugyan ki "szólna rájuk" és ha meg is tenné, milyen érdekérvényesítő eszköze lenne rá?

she_wolf 2015.08.30. 09:44:48

@Proud Mary:
Elgondolkodtató a felvetésed. Talán pontosan a vallás miatt. Mert máshol akarnak teret hódítani a vallásuknak, vagy éppen pontosan nem akarnak vele együtt élni, és ezért kiválnak? Vagy mert anyagilag nem engedheti meg magának, hogy pl. Dubai-ban telepedjen le?
Nehéz ezt egy teljesen más kultúrában élő embernek a fejével átgondolni:)

Fodor Balázs 2015.08.30. 09:45:29

@midnight coder: "Ti abból indultok ki, hogy a két kultúra közül a fejlettebb egyben az erősebb is, és aki abból a kultúrából ide érkezik, az automatikusan átveszi a miénket."

A nyugati kultúra erősebb, de csak hosszú távon: száz évek teljes történelme alakítja, nem csak hirtelen forradalmak, meg buzgó akarat. Az iszlámból jövőknek is csak pont ugyanaz a "választása" volt, mint Európának: marad a középkorban, vagy csinálja azt, ami most van.

Fodor Balázs 2015.08.30. 09:46:22

@Fodor Balázs: "Az iszlámból jövőknek is csak pont ugyanaz a "választása" volt, mint Európának: marad a középkorban, vagy csinálja azt, ami most van."

Elírtam: Az iszlámból jövőknek is csak pont ugyanaz a "választása" lesz, mint Európának volt: marad a középkorban, vagy csinálja azt, ami most van.

Proud Mary 2015.08.30. 09:48:20

@mig54: 2015.08.30. 09:44:48

én úgy látom, h hódítani akarnak. eddig azt láttuk, h a betelepültek 2-3 generációjával van probléma. ezeknél nem tudjuk, itt már egy nagylétszámú muzulmán közösség él, tehát nem a semmire jönnek be.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 09:48:32

@mig54: Egyáltalán nem keresek fogást , ha így érzed valmait félreértesz vagy én voltam félreérthető.Csupán amit írtál arról úgy tűnik kevés információd van.
Láttál már kormányt aki korlátlanul kártalanít?
Horgos Bocs csak pontosság kedvéért. Azért vele példálóztam hogy a vitát kivonjam "mocskos fidesz..." körből és megmutassam mennyire tehetetlen Európa.
"Hovatovább egy gaz senkinek fogom érezni magam, mert nem rendelkezem földterülettel, és nem tudom, hol és milyen biztosítást köthetek a nem létező terményemre. De esküszöm Neked, hogy utána fogok járni, mert szerintem kell, hogy legyen ilyen. "
Egy szóval nem írtam rólad semmit , nem támadtalak személyedben. Mindössze azt írtam hogy mielőtt azt írod nincs elég sütni valója a károsultaknak előtte egy pillanatra gondolkodj el -légyszives -hogy vajon van-e elég információd a kinyilatkoztatáshoz. Egy ház biztosítása nem összevethető a termények biztosításával. Rengeteg biztosítás létezik nagyon régen Nyugaton amiről az Oderától keletre hallani sem akarnak a biztosítók
Amúgy máris körültekintőbben fogalmaztál mert azt mondtad nem tudod de szerinted kell lenni ilyennek
De ne a biztosítási lehetőségekről vitatkozzunk
Abban például teljesen egyetértünk hogy sokkal keményebben kellene megakadályozni a beözönlést. A tovább engedést illetően viszont nagyon nem . Európa pusztulása ugyanis minket is maga alá temet

♔bаtyu♔ 2015.08.30. 09:49:37

@Fodor Balázs: A kunoknak több száz év kellett, hogy 100%-an integrálódjanak. A cigányoknak több száz év nem volt elég, hogy 100%-an integrálódjanak. Pedig régen jóval kevesebb kellett ehhez, mint ma és az integrációs törvények is szigorúbbak voltak, pld. a kunoknál kötelező volt felvenni a kereszténységet, a cigányoknál vándorlás tilalma, stb.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 09:50:06

@mig54: Egyáltalán nem keresek fogást, csak épp tényleg nem tudom elképzelni hogyan tudná a magyar diplomácia bármire kényszeríteni az uniot. Pláne hogy bármilyen ellenállási kísérletet a magyar sajtó is úgy fogad mint au anyagyilkosságot

Muad\\\'Dib 2015.08.30. 09:51:48

"...Veletek ellentétben ők nem gyűlölnek, nem lázítanak más emberek ellen, és nem akarnak senkit hidegre tenni..."
Könyörgöm, ne ilyen szerencsétlen, vadbarom hülyeséggel próbálj már meg érvelni. Egyetértek, aki szerint nem gond, hogy 70 ember megfullad egy teherautóban, azzal valami gond van. De en bloc kijelenteni egy több tízezres tömegről, hogy ők mind rendes emberek, nos ez a hülyeség egy olyan foka, amivel szintén nem lehet mit kezdeni. Ez pont olyan kategorizálás - csak az ellenkező előjellel - mint ha valaki azt mondja, hogy mind terrorista. Már egyszer leírtam máshol, igen népszerű téveszme azt állítani, hogy aki sok szenvedésen megy keresztül, az biztos rendes ember. Ezt nem tudhatjuk. Épp ezért vizsgálják meg a menekülteket a hatóságok, és kérdezik ki őket mindenhol.

hatar.comment 2015.08.30. 09:52:59

@mig54: Szuper komment! Nem is tennék hozzá semmit, csak megerősíteni tudom.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 09:54:19

@mig54: Nem hogy nem keresek fogást, hanem örülök hogy aránylag hosszan vitatkozunk anélkül hogy ezt tennénk. Ha bármit személyes támadásnak éreztél azért elnézést

mercis1 2015.08.30. 09:54:21

Senki nem akarja kiirtani őket. Mindössze távol tartani...Hiszen illegálisan, tiltott módon, mindenféle iratok, stb. nélkül akarnak keresztül özönleni országunkon....Ha Te, vagy én csak egy kört megyek Pesten papírok nélkül, lecsuknak, büntetnek, priuszos leszek, ők ez háborítatlanul teszik....ebből következik az, hogy majd más bűncselekményeket is el fognak követni, hisz azt látják, hogy nincs a bűntettre következmény....Ezért tartok tőlük...Ezért akarja sok ember távol tartani magát tőlük....

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2015.08.30. 09:55:33

Elolvastalak, kedves 3niko. Olvass el te is engem, mert az igazán helyes gondolatokat valahol a szélsőségek között találjuk.
patak.blog.hu/2015/08/28/kesztyus_kezzel_166
patak.blog.hu/2015/08/26/a_galamb_459
>Embernek lenni nem adottság, csupán lehetőség, kedves "honfitársaim".<
Remek gondolat, szép gondolat. Az élőlényekben - az emberben is - nagyon erős az életösztön, legyőz minden más érzést. Addig lehetsz ember, amíg lélegzel. Amikor elveszik tőled a levegőt, te sem fennkölt gondolatok megfogalmazásával fogod múlatni az időt. Kapkodsz majd utána, és ebben a helyzetben le fogsz alacsonyodni azok közé, akik ettől már most félnek.

♔bаtyu♔ 2015.08.30. 09:55:40

@Nagy Zoltán J.: A németeknek pár tíz év múlva el kell majd fogadniuk, hogy államuk az EU első iszlám állama lesz. Feltéve, hogy lesz még akkor Németország, hiszen egy erőszakos iszlám igényekkel rendelkező, iszlám mentalitású ország már nem lesz német.

Nekünk talán meg lesz az az esélyünk, hogy az orosz érdekszférába menekülve megőrizhessük termelésünket, hiszen egy hanyatló Németország egyben hanyatló K-Európát is jelent.

Példának ott van Dél-Afrika.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 09:57:57

@Fodor Balázs: Ebben tökéletesen egyetértünk. Az elkeserítő csak az hogy ha körül nézel a neten hihetetlenül ritka az olyan vita mint amilyet most itt folytatunk. A második mondat többnyire...nem is piszkolom össze a beszélgetésünket. Az ilyen és hasonló együttgondolkodásnak kéne eluralkodni

Vitez Belizar · http://agoraanomalia.blog.hu/ 2015.08.30. 09:58:06

Tele a tököm ezzel a túlhájpolt rettegéssel, mintha valóban tatárok hordája lepné el Magyarországot. Élő példája annak, mi történik, ha a hivatalos politika legalizálja a félelmeket, és az azokból eredő rosszindulatot. Probléma az ügy, de nemzethalált vizionálni ostobaság, ahogy a fröcsögő gyűlölet is (itt is) a törzsi lényegünk legalját idézi. Csak a libsik óbégatnak? Mi a faszom, most már a pápa is libsi? Én sem vagyok az, aki minden bokor aljában elnyomottat keres, akit jól meg kell menteni... De szerintem mindenki megretten ettől a gyűlölethullámtól, akiben van némi jó érzés, sőt, elsősorban egy keresztény kurzusnak (és a magukat vallásosnak mondó embereknek) kellene látni a humanitárius krízishelyzetet, míg a liberalizmus éppen nem az az ideológia, amely érzékeny lenne az elesettekkel (így jártak, ez a szelekció...). A baloldal meg olyan töketlen, amennyire csak szokott - amúgy nincsenek afelől kétségeim, hogy, ha most Gyurcsány-kormány regnálna, akkor ugyanezt csinálná, mint most a Fidesz, amely pedig tüntetőleg kivonulna pátyolgatni a migránsokat. A gyűlölködőknek csak kérdések: bejött itt több tízezer migráns, ha ezek tényleg a civilizációnk elpusztítására fenekednek, miért nem lehet egy rohadt hírt sem arról találni, hogy bármi komoly bűncselekményt követtek el a paprikapalánták letaposásán túl? Az ügy kriminális szála az itteni - lássátok mennyire nem vagyok "libsi" - az krízisben egyből pénzszerzési lehetőséget látó cigányokhoz (személyes tapasztalatom, nap mint nap látom...) és a mindenféle nációjú csempészekhez köthető. Ugyanennyi számú magyar sokkal több bűncselekményt követne el, és követ is el... Aki meg tűzparancsot adatna a határon, azt mind kiküldeném Szíriába, mert az az Európa, amely a világon egyedülálló módon minimalizálta az erőszakot a problémák megoldásainak köréből, nem kér belőlük, és ők nem az európai értékrendet védik, bárhogy is hangoztatják. Én is úgy látom, hogy a felhergelt gyűlölködés az, ami a legveszélyesebb az egész történetben, mert az itt marad közöttük akkor is, amikor már lecseng a menekülthullám, és majd keres új célpontot. A békét tőletek féltem!

♔bаtyu♔ 2015.08.30. 09:59:21

"Veletek ellentétben ők nem gyűlölnek, nem lázítanak más emberek ellen, és nem akarnak senkit hidegre tenni. "

Azért megnézném mit írnál te és társaid ide, ha ezek alatt a táblák alatt a Jobbik lenne és az iszlám helyett a keresztény szó állna.

nemzeti.net/az-arabok-europai-fovarosa-rotterdam-3165585.html

Ezek bizony gyűlölnek és más emberek ellen lázítanak, méghozzá nálad elképzelhetetlen formában.

Jobban kellene tájékozódnotok liberálisok, mielőtt leírjátok a baromságaitokat.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 10:01:42

@♔bаtyu♔: Pontosan ezzel kezdtem ma. Az ostobaság, a tájékozatlanság életveszélyes

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 10:03:01

@Vitez Belizar: " paprikapalánták letaposásán túl" Ha a te megélhetésed szünne meg ezzel akkor is ilyen nagyvonalú lennél?

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 10:07:06

@♔bаtyu♔: Csakhogy egyáltalán nem vagyok abban biztos hogy ez a folyamat békésen lezajlik...

she_wolf 2015.08.30. 10:08:26

@pervie but hot:
A kozmopolita életmód igen hasznos lehet. Ha az ember befogadó gondolkodással bír, nagyon sokrétűvé válhat a segítségével, ha mindeközben pedig megmarad annak, aki. Ha megőrzi az értékrendjét, erkölcsi tartását.
Nekem semmi bajom senkivel, amennyiben nem zavarjuk egymás köreit. Én tiszteletben tartom az ő világnézetét, vallását, miegyebét, amennyiben nem akarja azt rám lőcsölni. És elvárom tőle, hogy ő is tiszteletben tartsa az én ilyen jellegű felfogásomat.
Nem akartam, de leírom: közel két évig laktam egy lakótelepi albérletben a nyolcvanas évek közepén. A szomszéd lakásban arabok (líbiai egyetemisták) laktak. Végtelenül kedves emberek voltak, egy idő után szorosabb kapcsolat alakult ki köztünk. Nagyon sokat tanultam tőlük (köszönet érte!), és hiszem, hogy ők is tőlem. Azt hiszem, akkor fogalmazódott meg bennem, hogy soha nem választanék közülük (értsd: muszlim) férjet magamnak.
Nagyon sok dolgot ellentétesen láttunk, de tiszteletben tartottuk egymás hozzáállását.
Az a baj, hogy ez a felállás tömegekben mérve nem megvalósítható. És ez nagy baj.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 10:09:38

@Vitez Belizar: Ha szerinted nem félelmetes amikor a szülőföldedet, a kultúrád az értékrended bölcsőjét épp elözönli egy teljesen idegen a tiédet ellenségként kezelő kultúrából érkező ellenőrizhetetlen tömeg, sáskarajként átgázolva mindenen, hát ha ez szerinted nem félelmetes akkor valami nem stimmel veled.

Fodor Balázs 2015.08.30. 10:10:45

@Nagy Zoltán J.: "Az ilyen és hasonló együttgondolkodásnak kéne eluralkodni"

Több haszna lenne, mint a többinek, az biztos.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.30. 10:11:55

@mig54:

"Szerintem egyértelmű: zsé és az aktuális politikai, gazdasági helyzet. Ennyi, nem több."

Akkor mi a fenének ócsárlod csak Magyarországot? Ócsároldmár velünk együtt Spanyolországot, Olaszországot, Göeögországot, sőt kisebb mértékben Ausztriát is. Így picit hitelesebb lenne a mondandód.

she_wolf 2015.08.30. 10:12:31

@Nagy Zoltán J.:
Akkor rendben volnánk, én is örülök:)

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 10:12:39

@mig54: Teli találat. Ez a lényege a problémának!!!!
Amíg befogadás és nem beolvadás a tét. Az rendben. De egy sok százezres vagy maholnap milliós követelőző agresszív tömeg a legkevésbé sem beilleszkedni akar.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 10:14:48

@Fodor Balázs: Mivel a régi szabály miszerint ketten együtt legalább hármat érünk, hatványozottan igaz ha a gondolkodásunk dolgozik együtt

she_wolf 2015.08.30. 10:16:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Az egész Európa-térképet óhajtod netán?:) Jó, 1-2 kivétel akadna. )Részemről Norvégia Skócia, vagy Svédország lenne a végcél, de én már itt fiogom feldobni a bakancsot.
Egyébként nem ócsárolom Magyarországot. Illetve helyesbítenék: nem Magyarországot ócsárolom.
Ha nem jött volna le az eddigiekből:(

she_wolf 2015.08.30. 10:19:27

@Nagy Zoltán J.:
A másik érdekes, és gondolkodásra okot adó kérdés az ő kormányaik viselkedése ebben a témában.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.08.30. 10:19:51

@Nagy Zoltán J.:

Aztán mitől agresszívek a migránsok te fidesznáci? Mert láttál olyan videót, hogy a migráns úgy furakszik előre a határon, mint ahogy a suttyó magyarja furakodik előre, amikor begurul a 7-es busz?

Akkor a te remek logikád alapján ezt a csürhe agresszív magyar népet ki kell zavarni Európából mielőtt az idegen kultúrájukkal ellepik a térséget?

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 10:20:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Én senkit sem ócsárolnék ha szabad. Meggyőződésem hogy két rugó mozgatja a jelenlegi Európai válágot.
Tájékozatlanság, és gazemberség. Nem tudom melyik a veszélyesebb. Gazemberek eszköznek használnak óriási könnyen fanatizálható tömeget, köztük valószínüleg sok nincstelennel is. Az ostoba és tájékozatlan Európa pedig szépen asszisztál mert félreértelmezett emberiesség és liberalizmus mögé bújik, és a jelek szerint semmit sem tud és érzékel az iszlámból annak működéséből. Nem tudja vagy nem akarja látni az összefüggéseket. Nehéz szétválogatni a megszólalók közül a médiába ki melyik körhöz tartozik..vagy mindkettőhöz....

vargánya 2015.08.30. 10:21:51

"Veletek ellentétben ők nem gyűlölnek, nem lázítanak más emberek ellen, és nem akarnak senkit hidegre tenni."
Ez is megkérdőjelezhető, de némi kiegészítésre szorul: Ők (velünk ellentétben) "körülmetélik"a kislányaikat, állatokként bánnak a nőkkel, saját (vallási) értékrendjüket erőltetik rá másokra akkor is ha idegen közegben (Európában ,Ausztráliában vannak) , ...

icipicicsipa 2015.08.30. 10:23:00

@mig54:
" 35 tonna barack nem kevés, valóban. De egy gazda kell hogy rendelkezzen annyi sütnivalóval, hogy bármi miatt vész el a termése, biztosítsa azt, különben éhenhal. "

Beszarok rajtad ember, a legutolsó mocsok jellemet képviseled, elintézed más baját ilyen azzal, hogy ő tehet róla, ha nem biztosítja be magát minden baromság ellen, mondjuk ültethetett volna 70 tonnára valót is, és akkor megmarad a fele. Vagy mégsem, mert akkor annyi megy veszendőbe.....
A gazda a hibás.
Beszarok rajtad ember, a "megélhetési bűnözés" szdsz-es mocsok árad belőled, a tolvaj áldozat, a károsult meg a vétkes hülye és a hibás.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.30. 10:24:14

Én se a menekültektől félek igazán, hanem a ballibáktól.

A menekültek csak élősködni akarnak a brit, német, skandináv szociális rendszeren. Ellenben a ballibák rombolni szeretnének.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 10:25:08

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:
Ha kérhetnélek közelebbi rokonoddal beszélgess ebben a stílusban, vagy kedves édesanyáddal akit ezúton is tiszteltetek és aki sajnos csődöt mondott a neveléseddel
Nekem az allahakbart ordítva randalírozó tömeg, a Debrecenben autókat gyújtogatók, a délvidéken öntözőrendszert bontók, a Franciaországban fürdőruhás nőket verők, az okmányokat ellenőrizni igyekvő rendőröket lerohanó ordítozók stb eléggé kimerítik az agresszió tényét

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.08.30. 10:26:22

Egyébként meg ki fél ettől a fidesznáci-jobbikos náci bagázstóil? A komcsiktól is ki félt? Mindezen bandáknak az iskolai képzettségük mélyen a menekültek átlagos képzettsége alatt van, egy darab idegen nyelvet nem beszél a sötéthülye fajtája.

Attól meg nem kell fosni, hogy a magyar történelemben mindig a LEGPRIMITÍVEBB társadalmi rétegek voltak a leghangosabbak. Ettől a teljesenj iskolázatlan félázsiai maradvány csürhétől nem fosni kell, hanem naponta körberöhögni a hülye fejét. Vagy ahogy orbán gazdijuk mondta, be kell ezeket az állatokat fogni, aztán vezetni kell őket.
Neki a falnak. Milyen igaza van! Orbán bármilyen suttyóságot mondhat, ez a csürhe népsége mindent úgy tesz, ahogy gazdi elvtárs akarja.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 10:26:42

@mig54: No igen. Pl Pakisztánban nincs háború és hallgatnak mint az a bizonyos az aljnövényzetben

she_wolf 2015.08.30. 10:29:36

@Proud Mary:
"Nagy létszámú muzulmán közösség." Igen. Meg zsidó, meg ki tudja, milyen nemzetek nagyobbacska csoportjai. Európa -és így Magyarország is - egy hatalmas kondér, amiben alternatív gulyásleves fő.
Ez már rotyog jó hosszú ideje. Kérdés, hogy mikor fut ki. Mert hogy egyszer kifut, az biztos!
Az is biztos, hogy nem a semmire jönnek be. Jó lenne, ha ki lehetne deríteni, hogy mi motiválja őket.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.30. 10:31:29

@Nagy Zoltán J.:

A hatalmi helyzetben lévő európai politikusokról, pl. Merkelről a tájékozatlanságot fel sem merem tételezni. Maradna a gazemberség, de valahogy ezt sem tudom igazán elhinni, legalábbis Merkelről nem -F. Hollande-ról már inkább.

Na de akkor miért dolgozik gőzerővel No. és egész Európa tönkretételén?

she_wolf 2015.08.30. 10:32:20

@icipicicsipa:
Ha nem baj, inkább leszarom, amit írtál.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.30. 10:33:20

@mig54:

"Jó lenne, ha ki lehetne deríteni, hogy mi motiválja őket."

Korábban magad is írtad: a zsé. Én még hozzáteszem: új, gazdag, lerabolható élettér keresése.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 10:33:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Én sokat gondolkoztam de nincs több válasz.
Én azért merem feltételezni a tájékozatlanságot. Rengeteg bajunk származik abból ha egy döntéshozó csak az elérakott jelentéseket olvassa...

hawkeye 2015.08.30. 10:36:42

Poszter: Gyűlölködő elmebeteg vagy. Orvos, mihamarabb...!

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 10:36:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hogy egy történelmi példát mondjak. " Nincs kenyerük ? Ezért lázadnak? Miért nem esznek kalácsot...Mára Antoinette"

she_wolf 2015.08.30. 10:37:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Gondolod, hogy lerabolhatóak lennének? Ez tényleg csak egy kérdés volt, minden mögöttes tartalom nélkül. Egyébként ezért nem aggódom a magyarországi helyzet miatt. Itt nem találnak lerabolható életteret maguknak, megelőzték őket.

chrisred 2015.08.30. 10:43:13

@Nagy Zoltán J.: A magyar politikai és gazdasági elitre gondolsz? De az, rettegek minden következő húzásuktól.

tralalala 2015.08.30. 10:45:44

@Fodor Balázs: Egen egen, a kolonizáló amerikaiak is hogy átvették az indiánok kultúráját, ma is Sötét Tölgy irányítja az országot.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 10:46:38

@mig54: Nyugodtan mond hogy hülye összeesküvés elmélet de...
Adva van a moszlim világ ahol nem nehéz elhinteni azt a gondolatot hogy jobban akarsz élni? Ott a hitetlenek vagyona Európában, nosza vegyük el tőlük...
Adva van egy globális nagyhatalom aki nyilvánvalóan az esetleg egyesülő Európában óriási vetélytársat lát, akit jó lenne gyengíteni....
Véletlenül járulékos hozadék hogy ezzel az esetlegesen saját érdekei mentén egyesülő arab világot is folyamatos káoszban lehet tartani így ők sem rughatnak labdába
Kik is fegyverezték fel azokat a csoportokat akik ma iszlám államként definiálják magukat?
Szinte mindíg segíti a gondolkodást a kérdés : Qui prodest? Kinek az érdeke?
Kinek az érdeke az Atlanti óceántól az Indiai óceánig terjedő válságövezet amiből sosem termelődik ki igazi vetélytárs de a végtelenségig lehet benne zavarosban halászni.Ráadásul a káoszhoz szükséges töménytelen fegyvereladásból is ugyan azok profitálnak??

tralalala 2015.08.30. 10:48:12

@mig54: "35 tonna barack nem kevés, valóban. De egy gazda kell hogy rendelkezzen annyi sütnivalóval, hogy bármi miatt vész el a termése, biztosítsa azt,"

Erősíts meg, hogy másik felállásban már bőszen harsognád, hogy "ne az áldozatot hibáztassák!!!"

chrisred 2015.08.30. 10:50:33

@Nagy Zoltán J.: Nem, a jelenlegi állapotában a uniós politikai rendszer is ugyanoda sorolható, lényegében a korrupt nemzetállami politika másolata kontinentális szinten.

pervie but hot (törölt) 2015.08.30. 10:50:48

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:

"Aztán mitől agresszívek a migránsok te fidesznáci?"

Nem nekem címezted, de van egy elképzelésem, hogy mitől agresszívek ezek az illegális betolakodók. Attól, hogy egy rablóvezér által alapított terrorvallást, totalitárius politikai ideológiát követnek, erre épült az egész kultúrájuk.
Ha ma Európa határán megjelennének a hunok, ősmagyarok, besenyők, akkor is be kellene fogadni, ha olyan dolgokban hisznek, hogy "megöllek, így szolgám leszel a másvilágon"? Lerszehogy be kellene fogadni őket, hiszen minden kultúra egyenrangú. Nincs jó vagy rossz, csak más. A másság pedig önmagában is érték.

Sajnos amikor a magyarok Európába érkeztek még nem dívott a multikulti, a ballibek se voltak sehol. Ezért aztán hamar értésére adták a magyaroknak (poroszoknak, baltiaknak, skandinávoknak, lengyeleknek is), hogy jó lesz beállni a sorba.
A magyarok egyébként fegyverrel jöttek, fair harcban, háborúban foglalták el a földet, meghódították. Így az övék lett. A törökök is fegyverrel jöttek. Most ezek a négermuszlimbangladesiek beavászkodnak, beszivárognak. És nem vetik le nemeurópai kultúrájukat.
A magyarok már voltak egyszer olyan buták, hogy jó szívvel befogadták Erdélybe a románt, az Alföldre a szerbet, a Felvidékre a csehet, morvát. Aztán mi lett a vége. Mi még szerencsések vagyunk, hogy maradt egy csonka országunk. A nyugatiak meg majd élhetnek dhimmiként (alávetett népként) iszlám kalifátusokban. Ha le nem fejezik őket. Mert az iszlám eléggé intoleráns módon ezt is előírja.

Ha fegyverrel jönnek életteret foglalni azt tisztességesebb dolognak tartom, mint ezt a gyereket előretoló, gyerekeik könnyes arcával nyugati jólétet kikövetelő akciót.

Meg kell keményítenünk szíveinket és ki kell rekeszteni őket. Ha mi nem rekesztjük ki őket, akkor ők rekesztenek ki minket.

she_wolf 2015.08.30. 10:51:30

@icipicicsipa:
Beszarok rajtad ember, hogy fröcsögésre és minősítésgetésemre pazarolod drága idődet. De csak neked, mert ilyen jó vagyok: www.agrementbt.com/biztositasi_lehetosegek
Igen, tudom, a weboldalon minden szép és jó. De biztos vagyok benne, hogy lehet velük beszélni, boltolni. Vagy akár másokkal.

Nem került kettő percembe sem. Mert a gugli jó barátunk:P

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.08.30. 10:52:02

@Nagy Zoltán J.:

Magadat küldd a kurva anyádba te mélyparaszt batyu vezérnáci! Annyit nem tud kinyögni azzal a nagy náciparaszt fejeddel, hogy mitöl is agresszívek a migránsok? Olvasd már el még egyszer te Érpatak dísznácija amit írtam, aztán a kurva anyázzad önmagadat te primitív fajzat, mer meg kellen válaszolnod a saját állításodat:

A kéres a következö volt te disznó fajzat:
Aztán mitől agresszívek a migránsok te fidesznáci? Mert láttál olyan videót, hogy a migráns úgy furakszik előre a határon, mint ahogy a suttyó magyarja furakodik előre, amikor begurul a 7-es busz?

Akkor a te remek logikád alapján ezt a csürhe agresszív magyar népet ki kell zavarni Európából mielőtt az idegen kultúrájukkal ellepik a térséget?

tralalala 2015.08.30. 10:52:23

De most jól látom, hogy a posztnak tényleg az a felfogása, hogy vannak valahol ezek a mágikusan gonosz terroristák, meg a szegény menekültek, akik előlük menekülnek, és ennyi, kész, meg is oldotta? :D

Jó hát ez komolytalan. De így legalább érthető, hogy miért a bevándorláselleneseket tartja gonosznak, hát mert nagyon buta szegény. De legalább jószándékú. Az is valami :)

pervie but hot (törölt) 2015.08.30. 10:53:51

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: "Attól meg nem kell fosni, hogy a magyar történelemben mindig a LEGPRIMITÍVEBB társadalmi rétegek voltak a leghangosabbak. Ettől a teljesenj iskolázatlan félázsiai maradvány csürhétől nem fosni kell, hanem naponta körberöhögni a hülye fejét."

Ne zsidózz! Ne cigányozz!

fifibá55 2015.08.30. 10:55:14

Kerdves posztoló,
az első legnagyobb baj, hogy csúsztatsz: az emberek döntő többsége nem gyűlöli a migránst, azaz a másikat, csak nem ért egyet azzal, hogy népvándorlásszerű méretekben elárasszák a hazáját, ahelyett, hogy saját hazájukban küzdjenek hazájukért, valamint - részben a környezet hatására - azt higgyék, ehhez joguk is van.
A második legnagyobb baj, ami a posztból is kitűnik, hogy te magad viszont gyűlölsz mindenkit, akinek szemernyit is eltér a véleménye a tiédtől.
Kár.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.08.30. 10:55:44

@pervie but hot:

A te ortbán gazdid is totalitárius politkát csinál te szerencsétlen nácio birka, ergo, nem tudtad bizonyítani,, hogy aki elszenvedi ezt a politikát az maga is automatikusan agresszív diktátor lenne, vagy azt bizonyítottad be önmagadnak, hogy akkor a magyar népség is egy agresszív csürhe.
Gratulálok, ennyi eszerek van nektek sötéthülye fidiótáknak! A gazditok bármit böffenthet, ti teljesítitek minden parancsát. Marhák!

tralalala 2015.08.30. 10:56:13

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: Az a baj, hogy neked tényleg hiába írna bárki bármit, te hitből vagy a migránsos oldalon, hit ellen meg a racionális logika nem segít. Szomorú lesz az ébredésed.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 10:56:18

@chrisred: Sajnos azt hiszem a korrupció a kisebb baj.
Az ostobaság sokkal nagyobb. Azt hogy a legerősebb -egyenlőre -európai állam vezetője kiáll ebben a helyzetben és azt mondja a szíreket befogadjuk. ..aztán kérdésre pontosít kétszázezret, majd újabb pontosítás legfeljebb nyolcszázezret....Ezenközben mértéktartó előrejelzések is sok millióról beszélnek.
Egyszer ma már kérdeztem újra leírom: Lesz olyan papírjaitól már rég megszabadult arab aki nem szírnek vallja magát?? A német kancellár nem látja a veszélyt???? Vagy ekkora gazember vagy ennyire ostoba.

she_wolf 2015.08.30. 10:58:06

@Nagy Zoltán J.:
Véletlenül sem mondom, hogy hülye összeesküvés-elmélet. Mégpedig azért nem, mert akkor magamat is lehülyézném, mert az én fejemben is megfordult, hogy hová forduljon Európa, ha akkora a gebasz, hogy egyedül képtelen megoldani? No igen. És akkor azok ellen fogna fegyvert a "pártfogó", akiket korábban ő maga fegyverzett fel? Európa valóban döglődik, mert nincs alternatívája, egyedül pdig valóban gyenge, mint a hajnali harmat:(

Szemita Anti 2015.08.30. 11:00:49

Tőlünk félsz?

Félhetsz is.

paráznabillegető 2015.08.30. 11:01:53

blablabla.
10-20 éven belül már nem azért fognak errefelé menekülni, mert nem lesz béke ott, ahonnan jönnek, hanem mert nem lesz víz, ergo élelem. és nem ezresével fognak ám jönni. milliónyian.
az lesz ám a fasza világ.
ami vicces az egészben, hogy a korábbi világvége jóslatokkal ellentétben olaj még lesz bőven akkor... :D :D :D

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 11:02:13

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:
Ezt írtam:
"Ha kérhetnélek közelebbi rokonoddal beszélgess ebben a stílusban, vagy kedves édesanyáddal akit ezúton is tiszteltetek és aki sajnos csődöt mondott a neveléseddel
Nekem az allahakbart ordítva randalírozó tömeg, a Debrecenben autókat gyújtogatók, a délvidéken öntözőrendszert bontók, a Franciaországban fürdőruhás nőket verők, az okmányokat ellenőrizni igyekvő rendőröket lerohanó ordítozók stb eléggé kimerítik az agresszió tényét"
Megmutatnád hol kurvaanyáztam???
A kérdésedre a válasz, szintén az előző hozzászólásomból:
Nekem az allahakbart ordítva randalírozó tömeg, a Debrecenben autókat gyújtogatók, a délvidéken öntözőrendszert bontók, a Franciaországban fürdőruhás nőket verők, az okmányokat ellenőrizni igyekvő rendőröket lerohanó ordítozók stb eléggé kimerítik az agresszió tényét"
Ha esetleg elolvasnád az érkező választ....ja bocs azt feltételeztem tudsz olvasni, pedig válaszoltál arra amit nem írtam és kérdezted azt amit írtam. Továbbiakban nem foglalkozom a mosdatlan szádból ömlő fekáliával

she_wolf 2015.08.30. 11:03:33

@tralalala:
Ha rám omlana tetőm, kiverném a biztosítómból, ami engem megillet. Mert erről szólt az üzlet.
És "ha a kutya nem szarna, szétdurranna". Nem szeretem az oktalan feltételezéseket, mert semmi értelmük.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 11:03:36

@mig54: Miért a tálibokat Afganisztánban ki fegyverezte fel? Igen pontosan, a fényességes USA, akkor még az oroszok ellen használva őket

paráznabillegető 2015.08.30. 11:06:13

@pervie but hot: "...A magyarok már voltak egyszer olyan buták, hogy jó szívvel befogadták Erdélybe a románt, az Alföldre a szerbet, a Felvidékre a csehet, morvát..."
hahaha, kurvára nem jószívvel fogadták ám be, hanem rohadtul ki volt számolva minden az utolsó petákig! és kurvára ledolgoztatták velük a betelepülésük árát, hogy attól koldultak! hiszed vagy sem.
nem volt ám az akkori elit teljesen hülye meg jámbor, bármennyire is szeretnéd ma ezt így látni és láttatni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.30. 11:07:15

@fifibá55:

"ami a posztból is kitűnik, hogy te magad viszont gyűlölsz mindenkit, akinek szemernyit is eltér a véleménye a tiédtől."

Mit vársz egy vérlibsitől?

tralalala 2015.08.30. 11:07:22

www.lokal.hu/2015-08-fenyegetoznek-kovekkel-dobalnak-es-gyujtogatnak-a-bevandorlok/

"Az Origo hírportál a Vasutasok Szakszervezetének közlésére hivatkozva pénteken azt írta: az intézkedésre a biztonság miatt volt szükség, mert “nemrég menekültek dobálták meg a szerelvényeket”. Az esetnél nem sérült meg senki, de a szakszervezet szerint ez “csak a jó szerencsén múlott”."

mandiner.hu/cikk/20150830_tuntettek_a_menekultek_a_keletinel

"Papírjaik nincsenek, de nemzetközi vonatokat követelnek, amikkel Németországba mennének, mert úgy tudják, ott szeretik őket. "

Hát nemtom... én inkább ezektől félek. Ez a "nekem jár", "én akarom" totálisan önző mentalitása, ami nehezen hiszem, hogy kompatibilis az európai kultúrával. De még a magyarral se nagyon.

midnight coder 2015.08.30. 11:08:10

@Nagy Zoltán J.: Az EU fényévekre van attól, hogy valaha is egyesüljön, vagy hogy valaha is hatalmi tényező legyen. Egy kedélyes kis nyugdíjasklub, semmi több, és soha nem is lesz több ennél. Ehhez egységes nyelv, kultúra kellene, az pedig itt soha nem lesz.

Itt egyszerűen arról van szó, hogy van a Közel-keleten és Észak-afrikában egy rakás iszlamista akik eddig diktatúrában éltek. A diktatúra mint olyan sok szempontból kellemetlen, de ha a kultúrád ott tart, akkor bizony ez a legjobb megoldás. Ahogy anno 500 éve európában is diktatúrák voltak, csak mi királyságnak, császárságnak hívtuk őket. Aztán itt elindult egy társadalmi fejlődés, ami elsöpörte ezeket a diktatúrákat.

Az okos amcsik, a még okosabb Obamával az élen ehelyett fogta ezeket a diktátorokat, és elsöpörte őket. Lásd Arab Tavasz. Ha nagyon jóindulatú akarok lenni, akkor azt mondom hogy felebaráti szeretetből, és dehogy kellenének nekik az illető országok ásványkincsei... A gond viszont az, hogy attól hogy elsöpröd a diktátort, az istenadta nép nem lesz demokrata, a kultúra nem fog változni. Ehhez az kellett volna, hogy a helyi társadalom söpörje el a diktatúrát. Az elzavart diktátorok helyén támadt hatalmi űrt pedig betöltötték a helyi iszlamisták. Akik amúgy abból a derék népből kerültek ki, akik maguk is menekülnek, ugyanazzal az értékrenddel, vallással, csak épp ezért vagy azért nem akarnak a rendszer részei lenni - Pl. mert más iszlám irányzatot követnek.

A lényeg, hogy a menekülőket nem a gonosz erők küldték a nyakunkra az EU megsemmisítésére. Ettől persze a végeredmény ugyanaz lesz.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 11:08:55

@paráznabillegető: Akkor megmagyaráznád miért maradtak itt ha olyan rohadt rosz volt nekik?

pervie but hot (törölt) 2015.08.30. 11:09:04

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: Orbán annyira diktátor, hogy sokadszor választják újra szabad választásokon. Nekem se tetszik, de egyetlen oka van annak, hogy ő a miniszterelnök: nincs jelenleg jobb jelölt, akit az emberek megválasztanának. Ha ez diktatúra, akkor Merkel is diktátor, meg Obama is meg Helmut Kohl is az volt, aki másfél évtizedik volt "diktátor". Orbán jó politikus, rossz államférfi. Akármilyen is Magyarország, a magyarok, a pplitikusaink, azt nem érdemli az ország, hogy muszlimnéger hordák lepjék el. Szíria tényleg egy diktatúra, de nem érdemli meg, hogy az ISIS elözönölje. A szírek, ha menekülnek, menjenek Törökországba, Szaúd-Arábiába, Iránba. Németországba ne menjenek, mert kb 6 biztonságos országon is átvágnak közben. Ez segélyre, ingyenlakásra spekulálás, nem menekülés.

Aki pedig életteret akar foglalni, az jöjjön fegyverrel. Az tisztességes dolog. Abból értünk. Legyen harc, ha győznek vihetik a földünket.
Az a baj, hogy ezek beszivárognak, nincs semmi esély védekezni ellenük, amíg ez az álhumánus ballib mentalitás terjeng Európában.

tralalala 2015.08.30. 11:10:07

@mig54: Jah lehet egy kicsit igazságtalan voltam.

midnight coder 2015.08.30. 11:11:20

@paráznabillegető: A fő gond az volt, hogy a törökök után egész falvak néptelenedtek el, gyakorlatilag kiürültek egyes vidékek. Más kérdés, hogy Pl. Erdély román betelepítése egy a román nacionalisták által szervezett tudatos folyamat volt.

Jolka40 2015.08.30. 11:12:03

@Szvidrigajlov: "Talán csak annyit, hogy 3nikot legközelebb szívesen tolerálnám baseball ütővel. Mert én egy ilyen nácifajzat vagyok. Nem tűröm, ha sérteget egy kisköcsög."
Hát igen. Egyre többen vagyunk, akiknek újra félnünk kell. És nem a menekültektől.

pervie but hot (törölt) 2015.08.30. 11:12:44

@tralalala: követelést támasztanak állami szervekkel szemben, rombolnak, fenyegetőznek, közveszélyt okoznak, ezeket kilátásba helyezik ha nem tesznek eleget a követeléseiknek: ez a Btk. szerint terrorcselekmény.
Ha magyar tett volna ilyet, akkor már börtönben ülne, hogy rárohad a lakat.

Fodor Balázs 2015.08.30. 11:14:16

@midnight coder: "Ehhez egységes nyelv, kultúra kellene, az pedig itt soha nem lesz."

Az lehet, de két átlag európai sokkal közelebb áll egymáshoz kulturálisan, mint egy európai és az általad említett iszlamista országoki.

Szemita Anti 2015.08.30. 11:14:42

Miért vitatkoztok egy magyarellenes hazaárulóval?

Azt gondoljátok, hogy meg lehet észérvekkel győzni azt, aki olyan mélyre süllyedt a mocsokba, hogy idegeneket támogat ahelyett a nép helyett, amelyiktől enni kap?

Az ilyeneket nem győzködni kell, hanem le kell köpni őket és át kell lépni rajtuk.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 11:15:01

@midnight coder: Egy szót sem beszéltem ásvnykincskről...de
Az arab világ történetében egyetlen embernek sikerült egyesíteni az arab törzseket. Szaladin szultánnak. Ki is söpörte tüstént a kereszteseket a közel-keletről. De ahogy megszűnt a közös ellenség jelenléte újra széthullott a nehezen összelapátolt egység. Ha az arab világ egyesülne valószínűleg igen sok gondot okozhatna
Európa ma tényleg kabaré de ha véletlenül rá jönne hogy lehet összefűzni a nemzetállamokat egy együttműködő közösségbe, megeshet sokkal erősebb lehetne mint a gyökér és mult nélküli USA.
Jobb ezt megelőzni....de mondtam én csak spekulálgatok...

fizetekmegegysort 2015.08.30. 11:15:51

@Vitez Belizar: Pontosan. A menekült kérdés meg fog oldódni idővel (így vagy úgy). És akkor itt marad a felszított gyűlölet, és újabb célpontot keres.

tralalala 2015.08.30. 11:16:13

@Jolka40: Én pl. a múltkor az aluljáróban rikoltoztam, hogy "a kurva anyátokat, köcsögök! A rohadt kurva anyátokat!".

Te, ha láttad volna azt a sok ellenséges tekintetet, azt a sok gonosz nézést! Hogy gyűlöltek engem a rohadékok! Én nem éreztem biztonságban magam. Az emberek úgy látszik nem elég készek a haladó eszméimre.

paráznabillegető 2015.08.30. 11:17:23

@Nagy Zoltán J.: nézzen már a térképre kend.
az az "itt", az már "ott"... :D :D :D

egyébként a válasz egyszerű. mindenki a legkisebb ellenállás irányába megy. anno favorizálva volt a fejlett nyugati telepes, de az kurvára nem jött ide elegendő számban, így a közeli szomszád bugrisokkal kellett tárgyalni, mert munka az volt bőven, földet művelni, adóalanyt szaporítani, stb. és ugye az aranyszabály még most is érvényes: tüzet oltani a moslék is jó.
a bugris oldal is ugyenez az elv, csak az irány más. minek menjen messzebb, mikor ott is ugyanúgy bánnának vele mint itt, csak annyi különbséggel, hogy akkor gyalogolt plusz ezer mérföldet, és még a nyelvet is újra kell tanulni? minek akkor???
de mindegy is, más világ volt az. ma is csak a kondíciók mások. ezer mérföld ma már semmi. egy újabb nyelv sem sok erőfeszítés. érted: költség, haszon, kisebb, nagyobb, akkor is, ma is, fent is, lent is.

ecce homo. gondolj csak bele amúgy, te ott és akkor adott szerepben az akkori tudásoddal mit csináltál volna.
hát kb ugyanezt.

chrisred 2015.08.30. 11:17:48

@Nagy Zoltán J.: Milyen mértéktartó előrejelzések? Eddig 4 millióan menekültek el Szíriából, közülük a többség, akinek nem volt beáldozható vagyona, a szomszédos országokban van. Nagyjából a 10%-uk rendelkezett olyan erőforrásokkal, hogy Európába jöhessen. Szíriának 22 millió lakosa van, abból az abszurd feltételezésből kiindulva, ha kiürülne az egész ország, maximálisan 2 millió menekültre lehetne számítani. De sokkal valósabb feltételezés, hogy legfeljebb 800 ezer körül lesz a szíriai menekültek tehetősebb része, akik elérik az Unió határait.

Az nagyon kevés egy menekültügyi eljárásban, ha valaki szíriainak vallja magát. Érdemi eljárás nélkül elutasítható a kérelem, ha a kérelmező rosszhiszeműen vált meg a papírjaitól, hogy ne derüljön ki a személyazonossága. A menekültként befogadott szíriaiak minden bizonnyal csináltak fotót vagy van szkennelt képük a papírjaikról (végülis van náluk okostelefon). Az is lehet, hogy e-mailben el is küldték a német menekültügyi hatóság részére, mielőtt eldobták a papírokat.

Szemita Anti 2015.08.30. 11:17:59

@Jolka40:

"Hát igen. Egyre többen vagyunk, akiknek újra félnünk kell. És nem a menekültektől."

Aki nem a magyar érdekeket támgatja, az jobb, ha meghúzza magát.

paráznabillegető 2015.08.30. 11:19:18

@midnight coder: igen. de még pontosabban a "gond" az volt, hogy még a kiürült földnek is volt tulaja, és az hasznot akart látni rajta, kerül, amibe kerül.
s leend.

tralalala 2015.08.30. 11:19:33

@Szemita Anti: Á a vita sosem azért megy, hogy a "hitükben erőseket" meggyőzzék, az tényleg lehetetlen. De sok ember van, aki billegő, és csak olvassa a kommenteket, meg sok embernek megerősítés, hogy "jé, nem az indexbloggerscéna az egyetlen igazság, hanem itt egy csomó ember tökre máshogy gondolja". Szóval annak ellenére, hogy a blogíró az életben nem lesz meggyőzve, a kommentelés mégiscsak hasznos.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.08.30. 11:20:35

@István József: Nekem valahogy elsőre lejött, hogy kiket akar megszólítani a post írója. Szerintem neked is. Én pl nem kellett, hogy magamra vegyem. Nem vagyok "bevándorlóbarát", és mégsem éreztem, hogy nekem szólna a post. Akiknek szól (pl batyu és alteregói itt az index blogokon) viszont tényleg a legalja népség. Ahogy a fidesz feszítette a "háborús húrt" úgy mentek egyre mélyebbre, és gondolom még van lefelé út.

she_wolf 2015.08.30. 11:21:11

@Nagy Zoltán J.:
Ha már így kiírtad:) Amerika. Gyönyörű földrész, szívesen is élnék ott valamennyit. De nem az USA-ban. Legfeljebb turistaként érdekelne 1-2 tájegysége:)
Tankönyvbe illő az a szarkeverés, ami az USA-ban folyik a politikai életben.

Szemita Anti 2015.08.30. 11:21:35

@chrisred:

"A menekültként befogadott szíriaiak minden bizonnyal csináltak fotót vagy van szkennelt képük a papírjaikról (végülis van náluk okostelefon). Az is lehet, hogy e-mailben el is küldték a német menekültügyi hatóság részére, mielőtt eldobták a papírokat."

Azokról beszélsz, akik képesek MEGÁGYAZNI a nyílt vasúti pályán? Meg akik képesek hetvenegyen bemászni egy pár négyzetméteres, leszigetelt hűtőkamrába?

alfahir.hu/sites/default/files/kepek/roszkereggel.jpg

Ezek az emberek IQ-mínuszosak. Az is csoda, hogy a telefonjukat képesek bekapcsolni.

tralalala 2015.08.30. 11:22:18

@paráznabillegető: "gondolj csak bele amúgy, te ott és akkor adott szerepben az akkori tudásoddal mit csináltál volna.
hát kb ugyanezt. "

Aham, és ő az én adott szerepemben és tudásommal mit csinálna? Hát kb. ugyanezt.

Na és akkor most? :D

I-Work 2015.08.30. 11:23:21

Egyetértek a poszttal, - de a népvándorló tömegekben is lehetnek rossz szándékú emberek, előfordulhatnak uszítók, kegyetlenkedők.
Nem feltétlenül igaz a tömeg minden elemére, minden egyes tagjára, hogy menekülniük kell.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2015.08.30. 11:23:24

(a fenti bejegyzéshez:::) nekem az ilyen emberekben a gyakorlati kishitűségük a leginkább riasztó. az, hogy már akkor vészharangokat döngetnek és krízist meg válságpolitikát meg minden áron elhárítandó végveszélyt meg szükségállapotot sikítoznak, persze némi vérszomjas acsargás mellé, amikor még el se kezdtük megtenni a lehető legtöbbet a helyzet kezelésére, sőt: kezdik a végén. ilyen hozzáállással, amikor a válság árnyékától is a hadiállapotra ugranak, mégis mit tennének egy valódi vészhelyzetben? kábé azt, amit a posztoló is leírt, vagy talán inkább előadnák valami durvább disztópiás film tömeghisztériás-tiprós-lincselős jelenetét? és ezt a kishitű szart van képük az én anyanyelvemen magyarságtudatnak nevezni, hogy rohadnának meg.

pottompanna 2015.08.30. 11:23:46

Ha ennyire félsz, akkor csomagolj, Nyugat-Európa tárt karokkal várja az ilyen bérvacogókat.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 11:23:53

Csak szíriából jönnek? " A menekültként befogadott szíriaiak minden bizonnyal csináltak fotót vagy van szkennelt képük a papírjaikról (végülis van náluk okostelefon). Az is lehet, hogy e-mailben el is küldték a német menekültügyi hatóság részére, mielőtt eldobták a papírokat."
Ez most komoly?
Aki összetépi megsemmisíti a papírjait hogy ne legyen azonosítható az ilyet tesz??
Az a kétmillió nem több mint a Merkeli párszázezer?
Mi van az Afrikából érkezőkkel?
Miért kell erőszakkal bagatellizálni a problémát???

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.08.30. 11:24:47

@FILTOL: És most, hogy fideszi retorika lett a "bérrettegés" (a migránsoktól) még mindig ez a véleményed? Vagy ha a fidesz "bérrettegtet" az jogos és megalapozott para, ugye? Na itt a gond, ezért ártott a fidesz mindenkinél többet az országnak, mert ez a fajta gondolkozás ennyire elharapózott. Ez a nemzetünk baja, hogy a hülye szocikat csak ilyen erkölcsi toprongyok tudták váltani...

paráznabillegető 2015.08.30. 11:24:49

@tralalala: ja, de ez lényegtelen.
teszed, amit tenned kell, amit helyesnek vélsz. és lesz, ami lesz.
érted, utólag úgyis mindegy lesz, mert ivadékaid pontosan annyit fognak tudni kezdeni majd a mostani cselekedeteiddel, mint te most az akkori báró viselt dolgaival... :D :D :D

tralalala 2015.08.30. 11:25:44

@Minden ember belsejében van kaka: "Nekem valahogy elsőre lejött, hogy kiket akar megszólítani a post írója. "

Ez most valami olyasmi, mint hogy a kurucinfón megy bőszen a cigányozás, de az persze mindig csak a bűnözőcigányokra vonatkozik, a rendesekre nem? :D Jaj de gyenge.

I-Work 2015.08.30. 11:26:27

@hétköznapi libsizmus:
Most még egy üzenet is sokat érne: "ide ne gyertek, nem vagytok Európába valók, nincs szükségünk rátok"
???
Jönni fognak. 10-15 év távlatában akár 1-2 milliárd ember. Meg kell tanulni velük együtt élni, az egyetlen értelmes dolog, amit tenni lehet.

chrisred 2015.08.30. 11:27:09

@Szemita Anti: Vannak diplomások és tanárok köztük, nyugodtan elintézheti a többiekét is. Nálunk a Bevándorlási Hivatalban teljesen megszokott, hogy a már itt élők intézik az érkezők ügyeit magyarul, ugyanis az ügyfélszolgálatosok közül senki nem beszél idegen nyelvet.

pervie but hot (törölt) 2015.08.30. 11:27:36

@chrisred: szírt, aki magyar egyetemre járt ismertem, még a 80-as évekből maradt Mo-on. Mondjuk drogok kereskedelmével és illegális pénzváltással többet foglalkozott, mint a tanulmányaival. Szerinte Szíria rendben volt, rendes közigazgatás volt, mindekinek fényképes igazolványai, papírjai voltak. Ma már Kongóban és hasonló putri országokban is mindenkinek van igazolványa, ujjlenyomattal, nemhogy egy Szíria-szintű jól szervezett diktatúrában. Aki nem papírokkal, legalább egy igazolvánnyal érkezik az eldobta vagy máshonnan jött, de szírnek hazudja magát.

tralalala 2015.08.30. 11:28:07

@Minden ember belsejében van kaka: "ezért ártott a fidesz mindenkinél többet az országnak, mert ez a fajta gondolkozás ennyire elharapózott"

:DDD Mert előtte nem volt ám árokásás, sárdobálás :) De ha szerinted máshol máshogy megy, javaslom az amcsi fórumok kommentjeit, kezdve mondjuk a fox news-sel.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.08.30. 11:30:46

@tralalala: De volt. Akkor még ellenzékből. A nagy nemzeti fidesz nem győzte az EU-ban feljelentgetni a hazánkat, csak fideszes hordhatott kokárdás, viszont mint a hülyegyerek egész évben. Soroljam még? A fidesz mellett gyűlöletkeltésben bárki csak gyakornok lehet. A felvetésedre pedig had válaszoljak "jobbosan": szarom le, hogy mi van Amerikában, ez az én hazám.

tralalala 2015.08.30. 11:31:33

@Minden ember belsejében van kaka: Az biza.

A "Ti" az az olvasók, legalábbis a migránsellenes olvasók. Erre te megmagyarázod, hogy nem is, mert aki nem ilyen arra nem vonatkozik, stb.

Ha valaki azt írja, hogy szerinte a mocskos bűnöző cigányokat kasztrálni kéne, aztán magyarázkodik, hogy de ő nem is az összes cigányra gondolt, hanem csak a nemtiszta, nemlgális életvitelt folytatókra, hiszen ezért is fogalmazott úgy, hogy mocskos bűnöző cigányok, az mennyire hihető?

Vitez Belizar · http://agoraanomalia.blog.hu/ 2015.08.30. 11:31:37

@Nagy Zoltán J.: Milyen sáskaraj???????? Még a legpesszimistább számítások szerint is néhány ezer menekült az, akiknél számításba lehet venni az itteni letelepedést. A menekülttáborlakók és átvándorlók száma is messze van a milliótól, a valódi tömeg Törökországban parkol, és várja, hogy visszatérhessen (ott kellene tenni valamit végre, az lenne az elsődleges feladat). Itt Szegeden se volt sose az a helyzet, hogy rosszarcú idegenek tömegén kell keresztülverekednie magát az embernek.
A hülye reklámkampányból bőven futotta volna azok kártalanítására, akik a határon szenvedtek hátrányt, azért ott se milliárdosak a károk...

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 11:31:42

@mig54: Talán mert az USA vezetése meg az egész ország a legkevésbé sem amerikai a szó történelmi értelmében. Az úgynevezett függetlenségi háború semmi másról nem szólt mint arról hogy a kétkezi gyarmatosítók megsokallták az anyaország sápját. Függetlenség na ne vicceljünk. A páni, cheyenn, chiroki irokéz stb törzsek beszélhettek volna függetlenségi háborúról ha nem irtják ki őket olyan nagy gonddal.

fizetekmegegysort 2015.08.30. 11:33:18

@Szemita Anti: mi az a "magyar érdek"? Elmagyaráznád? Komolyan kérdem.

tralalala 2015.08.30. 11:33:35

@Minden ember belsejében van kaka: "De volt. Akkor még ellenzékből"

:DD A Fidesz még ifjúsági tagozat volt, mikor ez már nagyban ment. Ne legyél már ennyire naiv.

"szarom le, hogy mi van Amerikában"

Pedig ilyen szempontból totálisan releváns, hogy mi van ott, ha leszarod, buta vagy.

chrisred 2015.08.30. 11:33:51

@Nagy Zoltán J.: Kezdük az elején (meg a végén). :) Mivel Te magad vetetted fel a szíriaiak kérdést, akikkel kapcsolatban a német menekültügyi hatóság mellőzi a dublini egyezmény alkalmazását, arra reagáltam.

Nem tudok egy hazájából menekülő fejével gondolkodni (hálistennek), de valószínűleg azért dobják el a papírokat a magyar határ előtt, hogy ne kelljen a valós személyazonosságukkal belekezdeni a magyarországi látszat menekültügyi eljárásba, aminek nyilvánvalóan csak elutasítás lehet a vége.

she_wolf 2015.08.30. 11:34:02

@Nagy Zoltán J.:
Nagyjából úgy spekulálgatsz, ahogy én is. De azért azt el kell ismerni, hogy valamit valamikor nagyon jól csináltak az USA-ban, ha már az egykoron ír, német, izraeli, magyar és még ki tudja hány európai gyökerekkel bíró ember veregeti büszkén a mellét, hogy többgenerációs amerikai.
És ebben rejlik az USA hatalma.

túrógombóc 2015.08.30. 11:34:24

Sziasztok!Hollandiából írok,mely egy eléggé befogadó ország.Volt szerencsém menekültekkel beszélni egy nyílt napon,amit egy menekülttáborban rendeztek.Rengeteg holland eljött,hogy lássák,kik is azok az emberek,akiknek szállást,teljes ellátást biztosítanak az ő adójukból.Egész jó volt a hangulat,pedig még koránt sem biztos,hogy mindenki maradhat.Az tény,hogy ki vannak okosítva a menekültek(nincs papír,stb.),de vannak borzasztó történetek.Ez osztja meg valahogy a hollandokat is.Házat,pénzt,ingyenes dolgokat kapnak,de van,akinek a szeme láttára kaszabolták le a saját családját.Evvel egy holland sem cserélne szívesen.
Az Unió határát az alapító államok jó messzire kitolták,szerintem nem is véletlenül,már ha a "végeken"elterülő országok gazdasági erelyét nézem.
A "Dublin"sem lehetett véletlen,hogy oda dobják vissza a menekülteket,ahol regisztrálták őket.Nyilván nyugat, ill. észak felől nem sokan érkeznek.:)
Az Unió viszont pénzzel támogatja azokat az országokat is,ahol átutaznak.Megpróbál mindent,hogy kártérítsen.A kormány dolga lenne,hogy kártalanítson,hisz a pénz is oda folyik be.A menekülteknek sajna ez az út létezikés kész.
Az embercsempészek pedig nagyon jól keresnek a bulin,tessék rájuk is haragudni.
A potenciális dzsihádisták pedig már rég itt vannak,generációk óta.A hírekben mindig bemondják,ha egy holland állampolgár életét vesztette az Iszlám Állam oldalán harcolva.Bankszámláikat befagyasztják és minden támogatást azonnal megvonnak.
Ennek ellenére házakat biztosítanak a menekülteknek és élhető közeget kialakítani.Szerintem is óriási a kultúrális szakadék,egy eritreai kecskepásztor,aki csak a tigrinya nyelvet beszéli,nincs túl nagy jövője errefelé.
Minél gyorsabban tovább engedni őket és az Uniótól kapott pénzből kompenzálni a károkat,ez lenne a járható út.Egyébként a "Dublin" miatt visszadobottak száma úgy tudom,elenyésző.Azon kívül Olaszországból is sok regisztrálatlan jön ide.
Szóval szerintem a politikusok és az embercsempészek után jönnek csak a menekültek a gyűlölendők sorában.
Nyilván sokan nem értenek velem egyet,de a hírek kozmetikázása,higyjétek el,sokat ront a közhangulaton.
Ja,láttátok a képet a kerítés első áldozatáról?Egy őzgida.Nem volt nála hálózsák,amit ráteríthetett volna.
Ennyit szerettem volna írni,semmilyen fikázódásra nem fogok reagálni,már kinőttem belőle.Sőt vissza sem fogom olvasni.Szép napot mindenkinek!

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 11:34:54

@Vitez Belizar: Légyszives tájékozódj mielőtt letolsz. A károk mértékét senki nem mérte fel.
Akinek a vagyonát elpusztították az átvonuló migránsok azzal vigasztalódjon hoy tovább mentek na ja
A sáskajárás a vonoló tömeg pusztítására vonatkozik. Mi nincs? tömeg vagy vonulás??

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.08.30. 11:35:46

@tralalala: Persze megint ott tartunk, hogy a "fidesz patkány, de bezzeg előtte". Mintha ez bármire indok, vagy mentség lenne...

Medgar 2015.08.30. 11:35:52

@I-Work: Akkor tanulj meg szegényen, éhezve nélkülözve élni.

midnight coder 2015.08.30. 11:36:09

@Fodor Balázs: Ez így igaz. De úgy néz ki, hogy most kialakulni látszik ott egy erő, ami összeköti ezeket az országokat: a szélsőséges iszlám. Az IS legalábbis elég sikeresnek tűnik.

she_wolf 2015.08.30. 11:36:34

@Nagy Zoltán J.:
Persze, hogy nem:(
A bennszülött amerikaiak pedig rezervátumokban élnek, vagy délebbre vándoroltak, ki az USA-ból.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 11:37:47

@chrisred: Mitől látszat a regisztráció??
Regisztrálják, elmegy a befogadótáborba, nyilatkozik mit akar, ha menne Németországba akkor elküldik a kérelmét, ha vissza jön és igen akkor mehet ha nem akkor vissza. Ez az útja a dolognak. és igen ez időbe tellik

fizetekmegegysort 2015.08.30. 11:37:47

@I-Work: és esetleg ha nem akadtak volna, akkor a terroristázó, gyűlölködő honfitársak már felhívták a terroristák figyelmét erre a remek a lehetőségre... :) Viccen kívül, egyetértek, már csak a nagy számok törvénye alapján is, valószínűleg van köztük nem tisztességes szándékú is.

midnight coder 2015.08.30. 11:38:21

@manókomment: Valahogy így állhattak anno a zsidók is a világhoz, amikor megjelent Hitler. Aztán pár évtized alatt kiderült, hogy a pesszimistáknak volt igazuk. Most is ez lesz.

pervie but hot (törölt) 2015.08.30. 11:39:40

@chrisred: a BÁH hivatalaiban igenis beszélnek nyelveket. Angolul minden BÁH-os ismerősöm beszélt. Mondjuk ezek nem 45 év feletti emberek, de elég sok bevándorlási hivatalban dolgozót ismerek, akik fiatalok, egyetem, főiskola után kerültek oda, angolul mind tud, lehet, hogy van pár Mancika, Pötyike még régről, aki csak magyarul tud.
Az meg hadd ne a bevándorlásiak hibája legyen már, hogy nem beszélnem dari, pashtoo, tádzsik, wolof, ibo, szingaléz, berber nyelveken vagy az arabnak nem bírják mindegyik dialektusát.

chrisred 2015.08.30. 11:40:33

@pervie but hot: Ez minden bizonnyal így van, de ez már a XXI. század, ahol az emberek ezerszer több nyomot hagynak maguk után, mint az előző korokban. Egy igazi szírnek tele van a mobilja az otthon maradottak számaival, akikkel nyugodtan elbeszélgethet a menekültügyi ügyintéző, vagy a tolmácsa, akár webcam-mel. Aki csak annyit produkál, hogy nincs papírja, édeskevés a menekültként elismeréshez.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2015.08.30. 11:41:41

@midnight coder: ezt most nem értem, de tegyük fel, hogy érteni szeretném... :) szóval mit akarsz itt Hitlerrel és 'a zsidókkal'?

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 11:42:55

@Minden ember belsejében van kaka:
Kár hogy amit írsz abból egy hang sem igaz. Ki mondta azt a marhaságot hogy csak fideszes hordhat kokárdát????Sorolnád ki és miért jelentette fel az országot? Ki és miért fordult az unióhoz a sajátjait támadva? ja és polyat légyszives aki nem szoci vagy liberális volt

tralalala 2015.08.30. 11:44:45

@Minden ember belsejében van kaka: Igen, ez valóban indok és mentség. Ugyanis ha nem tudsz egy jobb, reális alternatívát felmutatni, akkor az érvelésed Nirvána érv, tehát butaság.
hu.wikipedia.org/wiki/Nirv%C3%A1na-%C3%A9rv

chrisred 2015.08.30. 11:45:06

@pervie but hot: Egy ügyintéző, aki harmadik országból érkezők ügyeivel foglalkozik, és csak angolul beszél, olyan, mint egy vegyészmérnök, aki házakat épít.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 11:45:39

@chrisred: De mivel ezer tapasztalat bizonyítja hogy pontosan tudják ha semmilyen azonosító nincs az európai hatóságoknak el kell fogadni a nyilatkozatot szerinted hányan nem élnek ezzel?

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 11:48:28

@chrisred:
És szerinted milyen és leginkább milyen nyelvet beszéljen akihez egy szudáni után egy szír majd egy nigériai estleg egy eritreai kerül?

Conchobar 2015.08.30. 11:50:00

@Vitez Belizar: "Milyen sáskaraj???????? Még a legpesszimistább számítások szerint is néhány ezer menekült az, akiknél számításba lehet venni az itteni letelepedést." - Ez az örökösen ismételgetett mantra, hogy csak néhány ezren, meg különben sem maradnak Magyarországon. Figyelmen kívül hagyják, hogy nem egyetlen-egyszeri néhány ezerről van szó, hanem heti néhány ezerről, ráadásul még nem is látni a végét. Csak annyit látni, hogyaz EU vezetői, vezetőinek a tesze-toszasága, meg álhumanizmusa csalogatja, bátorítja az indulásra a ma még (afrikai, ázsiai) otthonukban ücsörgőket. Avval se akarunk szembenézni, hogy minket semmiféle érdek nem fűz ahhoz, hogy Nyugat-Európa eliszlámosodjék, hogy Nyugat-Európában belső bajok keletkezzenek. Nem egy négerek és arabok tarkította Nyugat-Európához akartunk csatlakozni 2004-ben

irónika 2015.08.30. 11:53:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Enikő egész posztja arról szól, hogyan tudja bántani a honfitársait. Innentől miféle értelmes vitára számítasz? A poszt felütése eleve kizár minden értelmes vitát."

Nem vitatom, hogy a poszt végén 3niko-nak egy kicsit megszaladt a haragfaktora és előítélettel beszélt azokról, akikről a cikk szól. De nem bántja őket, nem ütni akarja őket, hanem azt fejti ki, hogy azoktól, akik az álta leírt módon közelítik meg a migráns kérdést azoktól jobban fél, mint a migránsoktól. Ez nem bántás, ez egy érzés kifejezése. És az pedig, hogy a honfitársait bántja végképp nem értem. 3niko nem aszerint nevezte meg őket, hogy bár ők magyarok, jobban félek tőlük, hanem a mondtaik, reakcióik alapján. ennek nincs semmi köze a honfitársassághoz. Ha szigorúa nézed a cigány is magyar állampolgár, akár tetszik neked akár nem, honfitárs. Ott valahogy nem érzem ezt a fene nagy együttérérést a honfitársaink iránt.
Ha érdekel és ha én lennék a címzettje a posztnak, tudnék reagálni, mert nem személyekedő volt a poszt hangvétele, hanem csak az érzéseit adta ki. Senkiről nem mondott konkrétumot. Leírt egy csoportot, akiknek a viselkedésétől jobban fél, mint a migránsokétól. Ez felütés. Ha a csoportba tartozó lennék akkor a vehemensebb fajta esetén azt mondanám, hogy féljen csak, ez a cél, ha pedig a nyugodt erő, akkor elmondanám, hogy miért téved a posztoló. Miért nem kell tőlem félni és miért kell a migránsokról. Ez vitaalap, amire van miért és mit válaszolni. Arra, hogy ballibsi hülye vagy, erre nem akarok.

chrisred 2015.08.30. 11:53:26

@Nagy Zoltán J.: Nem tudok arról, hogy a menekült által kért uniós országba továbbküldhető a kérelem. A magyarországi eljárásról szóló tájékoztató ezt tartalmazza:

"Az előzetes vizsgálati az eljárás időtartama 15 nap, melynek ideje alatt a kérelmező az elhelyezésére szolgáló befogadó állomás területét csak kivételes esetben, a menekültügyi hatóság külön engedélyével hagyhatja el. Az előzetes vizsgálati eljárás során a menekültügyi hatóság először azt vizsgálja meg, hogy dublini rendeletek alapján melyik tagállam felelős a menedékjogi eljárás lefolytatására."

pervie but hot (törölt) 2015.08.30. 11:55:14

@I-Work: "Jönni fognak. 10-15 év távlatában akár 1-2 milliárd ember. Meg kell tanulni velük együtt élni, az egyetlen értelmes dolog, amit tenni lehet."

Köszi, nem lenne egyszerűbb gyorsan kihalni nekünk fehér európaiaknak, akkor nem is zavarnánk annyit ezeket az új lakókat. Pár évtizede még erősebb ellenséggel szemben is felvette a fehér ember a kesztyűt, most meg már annyira beleverték, hogy a fehér ember felelős mindenért, hogy el is hiszi, laposkúszásban jár, csak a fal mellett, nem eszik a gyereke sertéshúst az iskolában, nem vesz fel bikinit, nem épít templomot, nem ünnepli a karácsonyt, nem szolgálnak fel alkoholt, mert az bántaná a muszlimokat. A francia hadseregben már kötelező a halal (muszlimok számára vallásilag tiszta) menü. És akkor csodálkoznak, hogy miért hordanak a muszlim nők burkát, abaját Franciaországban, miért dezertálnak tömegesen a muszlim-afrikai-áttért francia katonák, idegenlégiósok és mennek az ISIS oldalán harcolni. Mert elhitették velük, hogy az iszlám okés, fasza, normális.

Verjük a csecsemőinket a falhoz, mérgezzük meg az asszonyt, magunknsk meg keressünk egy jó erős faágat, kössük fel magunkat, mert 2 milliárd ember bejelentkezett már a kontinensünkre.
Vicc az egész. Csak ti sajnos komolyan gondoljátok.

Hunyadi János, Kinizsi Pál, Dobó István, Zrínyi Miklós meg Sobieski János hadseregeiben se volt valószínűleg muszlim "halal" menü. Akkor még nem volt divat feladni a harcot.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 11:56:06

@chrisred:
Ez a 2010 előtti szabályozás. Azóta az unió kikényszerítette hogy ne lehessen mozgásában korlátozni a migránst.
De szóval mitől látszat az eljárás?

Fodor Balázs 2015.08.30. 11:56:43

@midnight coder: Az IS nem fog európát is bekebelező államot létrehozni. Az még a hitleri német birodalomnak sem sikerült, sok nagyságrenddel jobb esélyekkel sem.

chrisred 2015.08.30. 11:57:28

@Nagy Zoltán J.: Mi az az ezer tapasztalat? Ki vett részt németországi menekültügyi eljáráson? Mi itt csak feltételezgetünk.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 11:58:12

@Fodor Balázs:
Lehet hogy nem fog sikerülni de hogy nem is próbálkozik arra azért nem tennék nagyobb összeget...

Szvidrigajlov 2015.08.30. 11:58:34

@Jolka40: Akkor félj! Amúgy is szeretsz félni.

pervie but hot (törölt) 2015.08.30. 11:59:52

@chrisred: ja, az unióban is elég kevesen beszélik minden tagország nyelveit magas szinten, biztos ezért van kupleráj

Leülhetsz, egyes.

Fodor Balázs 2015.08.30. 12:00:55

@Nagy Zoltán J.: Ez így van. Ettől még nagy kellemetlenséget tudnak okozni.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 12:03:22

@chrisred: Az ezer tapasztalat a megsemmísitett papírokra vonatkozott. Hogy úgy érkeznek hogy csak nyilatkozni tudnak semmilyen iratuk nincs. Bocs ha félreérthető voltam. A kérelem ügyét egy egyiptomi ismerősöm mondta el aki itt tanult pár évtizede de hazament, majd féléve eljött Egyiptomból de nem kapott útlevelet ezért a zöld határon jött, és utóbb mondta el hogy történt. Átjött a határon, regisztrálták, menekült tábor, kérelem Németországba , válasz mehet és ment. Nem tört kordont, nem követelőzött, kivárta a hivatali utat

Szemita Anti 2015.08.30. 12:03:51

@pervie but hot:

"Pár évtizede még erősebb ellenséggel szemben is felvette a fehér ember a kesztyűt, most meg már annyira beleverték, hogy a fehér ember felelős mindenért, hogy el is hiszi, laposkúszásban jár, csak a fal mellett, nem eszik a gyereke sertéshúst az iskolában, nem vesz fel bikinit, nem épít templomot, nem ünnepli a karácsonyt, nem szolgálnak fel alkoholt, mert az bántaná a muszlimokat. "

Igen, sajnos ez van.

Nyugat-Európának vége van.

De nekünk nem kell velük együtt pusztulni, mert nekükk semmi közünk azokhoz a mocskos dolgaikhoz, amik miatt most pusztulnak.

Az igyekezet persze egyértelműen látszik, hogy a pusztulásukban MINDENKIT magukkal akarnak rántani, akikre csak befolyásuk van.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.08.30. 12:05:01

@Nagy Zoltán J.: Nem hazugság, és nem fogok egy tetves fidesztrollt győzködni. Sem kedvem, sem időm. Normális ember nem beszélget veletek.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 12:07:11

@Minden ember belsejében van kaka:
Ó igen ezek a magasan qualifikált érvek Nem hazugság hiszen te mondtad. Tetvest a saját köreidben keress légyszives.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 12:08:33

@Nagy Zoltán J.:
Meg ez a szédítően magas vitakultúra!
Tudod én ezen a szinten nem beszélgetek mert félek a keszonbetegségtől...

she_wolf 2015.08.30. 12:09:50

@pervie but hot:
Franciaországban konkrétan éhen dögölhetnék turistaként az utcán, ha esetleg csak németül vagy olaszul beszélek még az anyanyelvemen kívül:(

Szemita Anti 2015.08.30. 12:11:11

@I-Work:

"Jönni fognak. 10-15 év távlatában akár 1-2 milliárd ember. Meg kell tanulni velük együtt élni, az egyetlen értelmes dolog, amit tenni lehet."

Igazad lehet.

Azért alapított István királyunk államot, azért dolgoztak az őseink, azért VÉDTÉK a hazát és HALTAK meg hősiesen a harcosaink az elmúlt több, mint egy évezred alatt, hogy mi, a GYÁVA és MEGALKUVÓ leszármazottaik önként BEHÓDOLJUNK a nyugati döntéshozók által RÁNK TERELT színesbőrű inváziónak.

Tudsz még lejjebb is menni, vagy már az aljára értél ezzel a hazaárulás bugyrainak?

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 12:11:56

@mig54:
Jééé Ilyen antihumánus rasszista fasiszta trollok hogy még a nyelvünket sem tanulják meg???nahát nahát

she_wolf 2015.08.30. 12:14:14

@Nagy Zoltán J.:
Kitehetnék a plakátot, hogy "Franciaországban csak franciául bszélhetsz!" Pedig ott aztán nagyobb is a multikulti, mint szeretnék!:)

she_wolf 2015.08.30. 12:15:17

@Nagy Zoltán J.:
Ha rám hallgatsz, jobban is jársz!:)

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 12:16:35

@mig54: Egyébként sok nyugateurópai országban jelentek meg a miénknél sokkal durvább plakátok természetesen a saját nyelvükön. Ezzel nem azt akartam mondani hogy helyeslek bármilyen plakátkampányt csupán azt hogy ezt sem nálunk találták ki.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 12:17:40

@mig54: Szerintem egész kellemesen elvitatkozgattunk, köszönöm

Szemita Anti 2015.08.30. 12:19:24

@chrisred:

"Vannak diplomások és tanárok köztük, nyugodtan elintézheti a többiekét is. "

Mesebeszéd.

Tanárként, mérnökként dolgozott, de nem volt annyi esze, hogy bemenjen az ELSŐ útjába eső követségre menedéket kérni az ELSŐ biztonságos országban? Miért nem ment be akár Görögországban, akár Macedóniában vagy Szerbiába a német, vagy svéd, vagy akármelyik követségre, hogy onnan intézze a státuszát? Miért kellett PAPÍROK NÉLKÜL végigkóvályogni fél Európát?

Valami nagyon bűzlik ebben az egészben.

És az útlevelek eldobálását mivel magyarázod?

Mi HÁTRÁNYA van egy menekült státuszért folyamodónak abból, hogy VAN nála személyazonosságot igazoló dokumentum?

Nos?

Mert énszerintem a papírjait csak az dobálja el, aki IRDATLAN MOCSKOT hagyott az életében maga után, olyasmit, amiért akár ki is végeznék bármelyik, halálbüntetéssel büntető államban.

Az útlevél eldobálása meg arra volt jó, mert azt mondták neki, hogy az EU-ban akármilyen MOCSKOS múlttal is új, patyolat tiszta személyazonossághoz juthat, ha papírok nélküli menekültnek adja ki magát.

De tessék!

Magyarázd el, hogy miért lenne az jó Magyarországnak, ha ELHINNÉ azt a dajkamesét, amit a VALÓDI identitását, az elkövetett bűncselekményeit rejtegető, Európától ÚJ személyazonosságot és TISZTA lapot KÖVETELŐ, százezerszámra érkező csürhe előad?

she_wolf 2015.08.30. 12:22:01

@Nagy Zoltán J.:
Azt tényleg nem értem én sem, hogy ezek az emberek miért pont Nyugat-Európát szemelték ki maguknak. A hitvitát most kihagynám, inkább a gazdasági megfontolások érdekelnének.
A palkátokat sem mi találtuk ki? Tényleg impotens vezetésünk van:) Vagy inkább ez: :(

she_wolf 2015.08.30. 12:25:02

@Nagy Zoltán J.:
Igazán nincs mit! Attól, hogy nem egyezik mindenben a véleményünk még nem kell egymást virtuálisan a falhoz kenni. Vitázgatni szeretek. Vitatkozni nem:)
Én is köszönöm a hozzászólásaidat!

Szemita Anti 2015.08.30. 12:26:49

@mig54:

"Azt tényleg nem értem én sem, hogy ezek az emberek miért pont Nyugat-Európát szemelték ki maguknak."

Azért, mert az EU gyenge. Nincs identitása, nincs hadserege, nem képes megvédeni magát.

Azok, akik a migránsokat ráterelték Európára, azok ezt pontosan tudják. Hiszen ők gyengítették le Nyugat-Európát, és a migránsok ráterelésével most a maradék ellenállást akarják megtörni.

Az Európai Unió himnuszának a zenéjét egy Beethoven nevű szabadkőműves írta.

Az Európai Unió himnuszának a szövegét egy Schiller nevű szabadkőműves írta.

Az ötágú csillag, ami nem csak kommunista jelkép volt, de megsokszorozva az USA nemzeti lobogóján, és az Unió lobogóján is visszaköszön, Bar Kochba zsidó felkelő szervezetének a szimbóluma volt.

Az Európai Unió lobogója OLYAN, mint az USA "Betsy Ross" lobogójának a kék alapon csillagos része, valamint a JELENLEGI USA külügy, konzuli hivatala és nagykövetségeinek a szimbólumai.

en.wikipedia.org/wiki/Betsy_Ross_flag

en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_flags_of_the_United_States

Jó reggelt! Ideje lenne felébredni, Európa.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 12:27:26

@mig54: A plakátokat csak azért említettem mert jellemző a hazai közéletre. Tesz valamit a kormány amit egyébként tucatnyi más ország is megtett és...ismert reakciók.
Lehet arról vitatkozni miért felesleges cirkusz az egész plakátolás de nem azon az alapon hogy fideszmutyifideszbirkslopcsalhazodikorbánviktor....
Ugyanis pl Spanyolországban is volt plakát kampány...akkor ottt is ...

tralalala 2015.08.30. 12:28:50

@Szemita Anti: "Mi HÁTRÁNYA van egy menekült státuszért folyamodónak abból, hogy VAN nála személyazonosságot igazoló dokumentum?"

Azért nem kell a legrosszabbra gondolni, pl. nem szír, de annak akarja kiadni magát, mert úgy jobban megkapja a menekültstátuszt.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 12:29:08

@mig54: Mindenben egyetértők között nehezen akad vitára ok. Máshol élünk, más korúak, más nemüek vagyunk . Az értelem ott kezdődik hogy meghallgatjuk egymást

she_wolf 2015.08.30. 12:30:40

@Szemita Anti:
Az ujjlenyomat ellenőrzésének megtagadása is elgondolkodtató. Mert az nem érdekel senkit, ha közlekedési kihágása volt. A vizsgálat megtagadása viszont komoly bűncselekmény elkövetését sejteti. Vagy azt, hogy nemzetközi körözés alatt áll, vagy....és itt indul be a fantázia, ami általában nem szül jót.

tralalala 2015.08.30. 12:31:24

@mig54: Nem bizony, ezek pl. Miskolcon voltak a kanadai kormány megbízásából, mikor volt a kanadába menekült romák története:
i0.wp.com/kanadaihirlap.com/wp-content/uploads/2015/04/kanada_plakat_mti-qpr.jpg

ezeket meg az ausztrál kormány pakogatta ki a környékén:
d.ibtimes.co.uk/en/full/1404400/australia-anti-immigration-ad.png

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 12:31:26

@tralalala:
Vagy van takargatni valója... és mielőtt a torkomnak esel...pl olyan területről érkezik ahol járványok tombolnak... Vagy olyan országból ahol véletlenül sincs háború (pl Pakisztán) tehát nincs ok a menekült státuszra.

she_wolf 2015.08.30. 12:31:49

@Nagy Zoltán J.:
Pont.
Még akkor is, ha esetleg kiderül, hogy ismerjük egymást. Megtörtént már:D

Semper Fidelis 2015.08.30. 12:34:08

A migránsoknál csak a migráns támogatókból van elegem.

tralalala 2015.08.30. 12:34:52

@Nagy Zoltán J.: azért le ne szopjátok már egymást :D

@mig54: nem akarom védeni őket, de azt gondolnám, ennek is lehet egyszerűbb oka: aki Magyarországon lesz regisztrálva, azt ide lehet visszatoloncolni Németországól. Aki meg minden ellenőrzés nélkül egyszer csak "odateleportálódik", azt nem lehet onnan kipaterolni. Szóval nem feltétlen a bűnöző múlt miatt nem akarnak regisztrálódni, hanem mert el akarják kerülni, hogy ide lehessen visszadobni őket.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 12:37:17

Szóval elég nehéz megmagyarázni hogy mindenki ártatlan csak valamiért berzenkedik az azonosítás ellen..
Valamint minden megoldás érdekli kivéve a törvényes lehetőségeket.
Ide toloncolják vissza Németországból. Igen ha innen illegálisan megy tovább
Egyet had kérdezzek: Megérkezik hagyjuk hogy Magyarországra, regisztrálják amíg folyik az eljárás addig is fedelet ellátást kap. Közben szabadon mozog az országban hiszen az uniónak köszönhetően a táborok nem lehetnek zártak. Miért is nem keresi fel a Német követséget és miért is nem ad be kérelmet???
Miért is nem tette ezt Görögországban, Szerbiában..??

tralalala 2015.08.30. 12:38:15

@Nagy Zoltán J.: Persze, van takargatni valója, csak nem az, hogy otthon tömeggyilkos volt, hanem "csak" annyi, hogy menekült akar lenni, és abban nem segít, ha paki, az viszont segít, ha szíriai(nak mondja magát).

Most úgy néz ki, mintha ezt védeném, nem védem, csak legyünk korrektek, ha valaki eldobálja a személyijét, vagy nem akarja, hogy MO-n regisztrálják, akkor nem feltétlen azért teszi, mert bűnöző, lehetnek sokkal kicsinyesebb okai is.

tralalala 2015.08.30. 12:39:39

@Nagy Zoltán J.: "Valamint minden megoldás érdekli kivéve a törvényes lehetőségeket."

Valóban nem túl jó ajánlólevél úgy jönni egy országban, hogy az első pillanattól törvényt sért és megtéveszt, ezt aláírom.

she_wolf 2015.08.30. 12:40:18

@tralalala:
Sok ország kitehetné a "megtelt" táblát. Nagy kár, hogy mégsem teszik. Vagy legyen átjáróház az egész világ!
@Szemita Anti:
Hogy az Eu harmatgyenge már én is írtam. És szerintem ez vitathatatlan. Szép az Unió, mint elgondolás. De az, hogy az Eu egy ütőképes nemzetközösség legyen, már utópisztikus.
Szimbólumokat nem keresek, összeesküvés-elméleteket nem gyártok. Az összefonódások azok nélkül is láthatóak.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 12:40:57

@tralalala:
Üdítőek az ilyen kulturált hozzászólásuk. Tudom az anyázás trendibb, bocs hogy én nem vagyok eléggé az

Szemita Anti 2015.08.30. 12:42:42

A hazaáruló poszter kiskedvencei már vagy két órája követelik a "jogaikat" a Keletinél. Pedig nincsenek sehová bezárva, oda mennek, ahová akarnak. Akár el is hagyhatják az országot.

Plusz a jogaik mellé az ENSZ megfigyelők behívását is követelik. (!!!) (!!!) (!!!)

Na itt kezdi azt gondolni az ember, hogy ez az egész egy előre megtervezett, nyugatról irányított provokáció a magyar emberek ellen, aminek a célja a felforgatás, és az ország destabilizálása.

Élve kellene megnyúzni az összes senkiházi hazaárulót, aki ebben a forgatókönyvben segít, vagy egyetért vele.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 12:43:01

@tralalala: Ezért írtam néhány olyan példát amik közt nem volt bűnözés.
De te például szeretnél ebola fertőzött területről érkezett szomszédot??

she_wolf 2015.08.30. 12:43:07

@tralalala:
"azért le ne szopjátok már egymást :D"
Ellenkező neműek vagyunk, max. dughatnánk egyet. Vagy nem. Mert én jó házasságban élek, és szeretem a férjemet, hű vagyok hozzá. Úgyhogy a személyeskedő vonalat kéretik mellőzni, plíz! Akármekkora szmájli is van mögötte! Köszönöm!

she_wolf 2015.08.30. 12:46:21

@tralalala:
Szóval nemhogy eleve nem Magyarország a célország, de még máshonnan elküldve sem akarna itt maradni, élni, létezni. Hááát...nagy szarban vagyunk akkor, ha így sem kellünk nekik. Nemde?

Minden relativ mondta Einstein majd 3 evet kapott 2015.08.30. 12:47:07

Dohány utca köré kéne csinálni egy jó nagy tranzitzónát.

Fred102 2015.08.30. 12:48:10

Szerencsére a honfitársaim szót legalább idézőjelbe tette ez a névtelen. Legalább tudhatjuk, hogy egy magyarul is beszélő ellenségről van szó. Ennyire tömény baromság halmazt ritkán követ el még egy idióta liberális is. És csodálkoznak, hogy a liberalizmus szót szitokszóként használjuk.

Szemita Anti 2015.08.30. 12:49:35

@tralalala:

" Szóval nem feltétlen a bűnöző múlt miatt nem akarnak regisztrálódni, hanem mert el akarják kerülni, hogy ide lehessen visszadobni őket."

Kamu.

A többezer kilométer alatt, amíg ideértek, szerinted hány biztonságos országban, hány német (svéd, oszrák, belga, holland, stb) nagykövetség, konzulátus mellett mentek el, ahol beadhatták volna a kérelmüket?

fizetekmegegysort 2015.08.30. 12:49:58

@Szemita Anti: csak szólok, István azzal kezdte, hogy behódolt a nyugati döntéshozóknak, így lettünk keresztények. Ha már őseinkről irogatsz, legalább ne magadat cáfold egy gondolaton belül.

tralalala 2015.08.30. 12:51:32

@mig54: @Nagy Zoltán J.: Bocs, de hát én csak egy netes troll vagyok, nem bújhatok ki a bőrömből :D

tralalala 2015.08.30. 12:52:04

@Szemita Anti: Ok, ez csak az én gondolatom volt, lehet, hogy nem így van.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.08.30. 12:52:57

Valaki elmagyarázná, hogy aki tényleg háború elől menekül, annak miért kell pont a legmagasabb szociális segélyt fizető országokba menekülnie és miért nem áll meg az első békés országban és keres ott munkát? A nyelvtudás nem indok, mert a Németországba készülő migránsok többsége egy szót se tud németül és nehézséget okoz nekik 2-3 német város megnevezése...

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 12:54:39

@tralalala: Az hogy így reagálltál máris magasan sokak fölé emel...

Behajtó70 2015.08.30. 12:55:31

Én viszont látlak titeket, figyellek titeket, látom a magyarellenes gyűlölködéseteket, de nem félek tőletek, hanem éber vagyok, és ha hívnak, megyek. Nem támadni, védekezni!

she_wolf 2015.08.30. 12:55:43

@csak egy néző:
"Felesége, édesanyja és öt gyermeke mellett jól menő tej- és joghurtüzemet hagyott hátra, Irakba és Jordániába is exportálták termékeiket."

Lehet, hogy hülye kérdés, de miért nem Jordániában folyamodott menekült státuszért? Ja, hogy Jordánia megtelt? Bocs....

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 12:55:49

@fizetekmegegysort: Hogy a magyarság mikor is lett keresztény - nem feltétlenül római katolikus -azért elég vitatott kérdés...

paráznabillegető 2015.08.30. 12:55:51

@Online Távmunkás: mert így mondják nekik, ezt olvassák a hírekben is, hogy ők európaiabbak, mint a balkániak vagy a franciák, akikről egyébként már van tapasztalutuk, még a gyarmati időből.
nem volt az olyan rég.

tralalala 2015.08.30. 12:56:11

@Online Távmunkás: Na ja. Valaki addig menekült, amíg egy biztonságos országba nem ér. Onnantól, ha megy tovább, bevándorló.

A bevándorlással sincs gond, lehet bevándorolni, megvannak az útjai annak is. De az, hogy valaki valójában bevándorló, miközben a menekülteknek járó jogokhoz ragaszkodik, nonszensz.

she_wolf 2015.08.30. 12:58:21

@Minden relativ mondta Einstein majd 3 evet kapott:
Azt azért megnézném...legfejlebb kilövik a szememet.

august 2015.08.30. 12:58:54

Szégyenteljes képmutató bagázs. Mindegyik. Inkabb mindenki hallgasson egy kicsit és próbálja reálisan átgondolni. Hazudozás, képmutatás...

fizetekmegegysort 2015.08.30. 12:58:59

@Nagy Zoltán J.: oké, ezzel egyetértek. De azért István behódolása a csúnyarossz nyugatnak eléggé egyértelmű. Szóval ne hozzuk már példaként, amikor arról beszélünk, hogy ne hódoljunk be a nyugat ránk erőltetett verziójának. No. :)

Fodor Balázs 2015.08.30. 13:00:33

@Online Távmunkás: Ha már felújítod a lakást, nekikezdtél, akkor csak megcsinálod normálisan, nem?

she_wolf 2015.08.30. 13:02:10

@Online Távmunkás:
Szerintem erre egyértelmű a magyarázat. Már meg is kaptad mástól. Csak az a fránya dublini rendelet ne lenne...

csak egy néző 2015.08.30. 13:02:28

@mig54:
"Lehet, hogy hülye kérdés, de miért nem Jordániában folyamodott menekült státuszért? Ja, hogy Jordánia megtelt? Bocs...."
Köszi. Megadtad a választ.

csaladenes.egologo.ro/?p=743

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 13:03:09

@fizetekmegegysort: Elfogadom hogy a példa helyenként sántít . De azért Őmégis csak önálló magyarországot képzelt el...

tralalala 2015.08.30. 13:03:11

@Fodor Balázs: jah, csak ezt a felújítást más fizeti.

csak egy néző 2015.08.30. 13:06:26

@Nagy Zoltán J.:
"De te például szeretnél ebola fertőzött területről érkezett szomszédot??"

"Legyőzték az Ebolát"

index.hu/tudomany/egeszseg/2015/07/31/ugy_tunik_megvan_az_ebola_ellenszere/

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 13:09:53

@csak egy néző: Nem az ebola a lényeg. Tifusz jobban tetszik? Vagy valamelyik tetszés szerinti hepatitisz verzió? Kolera? Az ebolán kívűl van még vagy egy tucat vérzéses láz, melyiket szeretnéd? Ha pl nigériába szeretnél utazmi egy rakat oltásra köteleznek. Az onnan érkező meg szegény menekült

fizetekmegegysort 2015.08.30. 13:13:22

@Nagy Zoltán J.: Maradjunk annyiban, hogy se te, se én nem ültünk mellette, és egy csillagos nyári éjszakát sem beszélgettünk a politikai elképzeléseiről. :) Hogy ő milyen országot képzelt el, azt csak ő tudta, meg akik együtt éltek vele (esetleg). Az, hogy milyen bejegyzések maradtak fent, azokat a bejegyzéseket az akkori "média", és az azóta fennáló különböző érdekek milyen módon khmmm... befolyásolták avagy korrigálták, arról vajmi kevés fogalmunk lehet.(Én éppen ezért nem szeretem az őseinkre vonatkozó mindenféle hivatkozásokat.) Valljuk be, ha a mai politikai csűrcsavarásból indulunk ki, akkor semmi okunk azt feltételezni, hogy az ember és a politika máshogy működhetett ezer évvel ezelőtt... maximum az eszközök voltak mások: nem saját tévé csatornát tarottak fent, csak megfelelően fogalmazó írnokokat. Szóval igen, lehet sok mindenre következteni és ellenkező következtetéseket is levonni pl. mondjuk István tevékenysége kapcsán. De a blog szempontjából sztem egy a lényeg: Istvánt felemlegetni példaként, miközben nyugatellenes vagyok, minimum sántít. Na, nem offolom szét... bocs.

csak egy néző 2015.08.30. 13:13:25

@Nagy Zoltán J.:
Gondolom, hogy ha így aggódsz, akkor valami önkéntes segítő lehetsz, aki naponta csókolózik a menekültekkel.

Fodor Balázs 2015.08.30. 13:15:17

@csak egy néző: A hepatitiszhez nem kell csókolózni.

fifibá55 2015.08.30. 13:15:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Mit vársz egy vérlibsitől?"

Ugyanazt, mint mindenkitől: hitelességet.

Lehet, hogy naivitás.

csak egy néző 2015.08.30. 13:17:52

@Fodor Balázs:
"A hepatitis A a legelterjedtebb hepatitisfertőzés. A fertőzés szájon át terjed, jellemzően a nem megfelelő minőségű víz és étel útján, de saját piszkos kezünkről is bejuthat a vírus a szervezetünkbe. Az ivó- és mosdóvíz a fertőzés egyik legfőbb veszélyforrása, de ugyanígy lehet a jégkocka vagy a fagylalt is."

www.vital.hu/themes/faid/hepatitis_utazas.htm

she_wolf 2015.08.30. 13:19:07

@csak egy néző:
Az, hogy "úgy tűnik, megvan" és "teljesen hatékony" kissé ellentmond egymásnak, tetézve ezzel a feltételes módtól hemzsegő idézettel:

"Bertrand Draguez, az Orvosok határok nélkül (MSF) orvosigazgatója, amely szervezet az ebola elleni nyugat-afrikai harcot vezette, hangoztatta, hogy először van remény egy olyan hatékony eszközre, amely életeket menthet és megakadályozhatja a fertőzésláncot."

Bár nagyon örülök neki, mint tudományos eredménynek, de @Nagy Zoltán J.-hez hasonlóan én sem örülnék egy ebolával fertőzött ember szomszédságának. Féltem a tyúkszaros életemet, ez van:(
A baj az, hogy a migránsok (vagy bárhogy is nevezzük őket) már most itt vannak, a vakcinából pedig jó sokára lesz tömegesen hozzáférhető oltóanyag-mennyiség.
Tudod: pénz, bevizsgálás, engedélyeztetés, bürökrácia minden mennyiségben....

tralalala 2015.08.30. 13:22:25

@Fodor Balázs: Viszont ha más fizeti, akkor tisztességes ember megelégszik a minimummal, nem várja el, hogy palotát építsenek neki.

Szemita Anti 2015.08.30. 13:23:09

@fizetekmegegysort:

"csak szólok, István azzal kezdte, hogy behódolt a nyugati döntéshozóknak"

Ezt tanították 1948-tól 1990-ig a magyargyűlülő kommunisták.

A valóság ezzel szemben az, hogy István király nem hódolt be senkinek, hanem államot alapított Európa közepén, miután felmérte, hogy a népe jövője attól függ, hogy képes-e az önálló államisággal rendelkező népek közé besorolni.

És a történelem őt igazolta, hiszen azok a népek, amelyek a népvándorlás befejeztével nem voltak képesek államot alapítani, azok mára eltűntek a történelem süllyesztőjében, és legfeljebb önálló államisággal nem rendelkező etnikumokként léteznek.

Ezzel szemben az Árpád-ház Európa egyik legősibb uralkodóháza lett.

Tudod, az csak az askenáziaknak sikerült, hogy évezredeken át bactak az államalapításra, mert jövedelmezőbb volt vándorolni, meg a különböző uralkodóházakhoz dörgölőzni, és vágül mégis sikerült 1948-ban az ENSZ-től kisírni maguknak a palesztinok földjét, hogy odaköltözhessenek, miután mindenhonnan elzavarták őket.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2015.08.30. 13:24:11

@Online Távmunkás: szívesen: ahol nincs szociális háló, ott nincs esély a nulláról eljutni valami élhető szintre. itthon pl ha van szerencséd ide születni a kerítésen innenre, és mindössze annyi a hátrányod hogy munkanélküliek a szüleid, akkor baszhatod az életedet, hacsak nem mész bankot rabolni, esetleg embert csempészni. a háború elől nem a mélyszegénységbe szeretnének megérkezni emberek, nem a kilátástalan nyomorba akarják kimenteni a családjukat. van még kérdésed?

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 13:25:51

@csak egy néző: No igen megint a szinvonalas érvelés. Tudod ha a hepatitisz a fertőzött leül a padra az utcán te meg a családoddal követed egy óra mulva akkor simán fertőződhetsz.
Ennyit eről

tralalala 2015.08.30. 13:26:17

@manókomment: Itt Magyarországon pl. akkora a szegénység, hogy én ezt a kommentet is sárral írom egy levélre, aztán elviszem a nyugatnémet index-szerkesztőségbe, és ott beírják nekem.

fizetekmegegysort 2015.08.30. 13:27:20

@Nagy Zoltán J.: Azért ez a betegségesdi kicsit túl van lihegve. Amiket említesz, azok afrikai országokban jellemző betegségek. Magyarországra főként szír és afgán menekültek jönnek. Az ottani betegségek nagy részére mi oltva vagyunk (diperte). Ezen kívül ajnánlottak a Hepa oltások (ezt is sokan beadatják itthon amúgy is), és a hasítfusz oltás. Szóval az van, hogy ha Te mész Szíriába, vagy Afganisztánba, akkor hivatalosan semmiféle láz meg ingyombingyom ellen nem kötelező beoltatnod magad, olyannyira, hogy mindkét országba kimehetsz anélkül, hogy kötelező lenne beadatnod valamit (nem így Afrika számos országába, ahova nem engednek oltások nélkül). Így aztán az is valószínű, hogy ezek az emberek, akik nagyrészt ebből a két távoli országból jönnek hozzánk, szintúgy nem hoznak olyasmit, ami európai körülmények közöt ne lenne kezelhető. Vagy ha mégis hoznak, akkor a magyar járványügy is nemzetirtó tervekkel rendelkezik, mert gyanútlan állampolgárokat enged ki kötelező oltások nélkül mindkét országba.

she_wolf 2015.08.30. 13:28:12

@Fodor Balázs:
Látod? Ők mernek nagyot álmodni:) Bocs, ez otromba volt...

Szemita Anti 2015.08.30. 13:28:33

@mig54:

"A baj az, hogy a migránsok (vagy bárhogy is nevezzük őket) már most itt vannak, a vakcinából pedig jó sokára lesz tömegesen hozzáférhető oltóanyag-mennyiség."

Ebben alighanem tévedsz.

Afrikában azért nincs vakcina, mert az ottani kereslet nem fizetőképes.

Európa viszont fizetőképes. Tiszta haszon lenne a gyógyszergyártóknak, ha felütné végre az európai populációban a fejét pár rettegett betegség, hiszen Európa fizetőképes, és a méregdrága vakcinákat is kifizetnék az emberek, hogy mentsék a bőrüket.

fizetekmegegysort 2015.08.30. 13:29:18

@Szemita Anti: akkor tegyük fel egyszerűbben a kérdést, hogy te is értsd: kellett-e Róma seggét kinyalnia az államalapításhoz és felvenni a kereszténységet, vagy megmaradhatott az ősmagyar vallásunk? Csak hogy tisztán lássam miért különbözik az ezer évvel ezelőtti nyugati seggnyalás a fennmaradásunk érdekében a mai seggnyalástól a fennmaradásunk érdekében?

csak egy néző 2015.08.30. 13:31:41

@Nagy Zoltán J.:
Waooh, mesélj már dokikám, hol rendelsz, hogy még csak véletlen se kerüljek hozzád?

daganatok.hu/majrak/hepatitisz-fertozesek-megelozes-vedooltas

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 13:32:02

@fizetekmegegysort:
Én mindössze anyit gondolok hogy igenis van egészségügyi kockázata is a migráns áradatnak. Semmi többet nem állítottam. Az meg hogy honnan hányan jönnek....Hány fertőzött kell egy járvány kirobbantásához??? Hol szortírozzák az érkezőket hogy ki honnan jött?

SkizofrénSün 2015.08.30. 13:32:37

@fizetekmegegysort: Hogyan is szól a nagy számok törvénye?

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 13:32:47

@csak egy néző:
Jellemző
Nincs érv, jön a személyeskedés.....

she_wolf 2015.08.30. 13:34:08

@fizetekmegegysort:
Bocs, nem nekem írtad, de hadd mondjak valamit: jóindulatú a feltételezésed, ami természetesen nem baj:)
A gond azzal van, hogy a hemorrágiás lázak nagyon virulensek, és Magyarország nem biztos, hogy eléggé felkészült egy ilyen eshetőségre.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 13:34:36

@csak egy néző: ...és a belinkelt cikk a hepatitisz B-ről biztosan megvéd a hapatitiszA fertőzéstől

Szemita Anti 2015.08.30. 13:35:07

@fizetekmegegysort:

"kellett-e Róma seggét kinyalnia az államalapításhoz és felvenni a kereszténységet, vagy megmaradhatott az ősmagyar vallásunk? "

Nem kellett kinyalni senki seggét.

1. Az ügyleten a magyarok is nyertek, és Európa is nyert.

2. Nem csak Róma, de Bizánc is szeretett volna a magyarokkal boltolni. Tehát a magyarok voltak a kívánatos menyasszony, akiért két érdeklődő is vetélkedett.

Szemita Anti 2015.08.30. 13:40:19

@fizetekmegegysort:

"kellett-e Róma seggét kinyalnia az államalapításhoz és felvenni a kereszténységet, vagy megmaradhatott az ősmagyar vallásunk? "

A kereszténység NEM CSUPÁN istenhit volt abban az időben, hanem az első európai államok törvényhozási gyakorlatának az alapja is az Újszövetség volt. (Tudod: ne ölj, ne lopj, stb.)

A kereszténység tehát ebből a szempontból is megkerülhetetlen volt, mivel mintát adott az államszervezet törvényalkotói gyakorlatának a megkezdéséhez. Sikeres törvénykezés nélkül ugyanis az állam se lett volna sikeres.

she_wolf 2015.08.30. 13:40:49

@Szemita Anti:
A vakcinát először is le kell gyártani. Ennek az ideje hosszú, és pénzigényes. Az európai népesség majd kifizeti, persze, de addig is ki előlegezi meg?
Ahonnan a hírt előszedtem ezzel a dátummal jelent meg:
2015.08.03.
Szóval még friss, ropogós a cucc.

Nyomtatás

csak egy néző 2015.08.30. 13:43:29

@mig54:
Tudod én jobban félek egy sima tüdőgyulladástól, mint az abolától, tifusztól és hasonlóktól.
rtl.hu/rtlklub/hirek/tanccal-unnepeltek-az-ebola-legyozeset-1

fizetekmegegysort 2015.08.30. 13:45:13

@Nagy Zoltán J.: ebben egyetértek, és ez szerintem természetes. Ami nem természetes, hogy felelős vezetők ilyenkor inkább riogatni kezdenek, ahelyett, hogy mindent megtennének azért, hogy ne legyen fertőzés. Mire gondolok? Pl. plakátolásra költött horribilis pénzeket átmeneti fogadóhelyekre, orvosokra, ellátásra költeni. Talán akkor a kedvesutazóközönség sem lenne agybajos a büdös pályaudvaroktól, és talán akkor az eü kockázat is kisebb lenne, ha SZAKSZERŰEN kezelnénk az érkezőket, nem pedig önkéntes orvosok, munkaidőn kívül, hulla fáradtan, felszerelés hiányosan, civilek adományából próbálnák megoldani azt, ami nem csak hogy az állam dolga lenne, de még pénzt is kaphat rá a csúnyaeutól. Tudod, nekem nem azzal van bajom, hogy az emberek félnek, vagy hogy ennek hangot adnak. Nekem azzal van bajom, hogy az ország vezetése erre rádob egy lapáttal. És szabadjára engedi, és szítja a gyűlöletet. Ami akkor is itt fog maradni, ha már nem lesznek itt ezek a szerencsétlenek. Akkor majd újra lehet gyűlölni a hajléktalanokat meg a cigányokat, a szegényeket akiknek a segítését most rendszeresen számon kérik azoktól, akik menekülteket segítenek. Ugyanazok az emberek kérik számon, akik tapsoltak a hajléktalanok kriminalizálásához, és a cigány szegregáció bevezetéséhez az iskolákban, meg az egykulcsosnak is, ami nyíltan a legkisebb keresetű embereket hozta a legorsszabb helyzetbe. Nekem ezzel a rohadt álszent viselkedéssel van bajom, és nekem senki ne mondja, hogy ennek a menekültek az okai.

fizetekmegegysort 2015.08.30. 13:46:29

@Szemita Anti: remek. akkor mostmár válaszolj arra, hogy ha nem csak vallás volt, hanem államszervezet is, akkor az ősi magyar vallást miért irtottuk ki? Ja, hogy a hatalom megtartása ezt kívánta? Nincs is több kérdésem.

Vitez Belizar · http://agoraanomalia.blog.hu/ 2015.08.30. 13:46:51

@Conchobar: Nem mantra... Magyarország nem célország, azok közül, akik végül menedékjogot kaptak, még egy európai elosztásban való részvétel során sem jutna több pár ezernél ide. Annak se lehet még jelét sem látni, hogy valóban visszaáramoltatnák a németek ide a migránsokat. Az, hogy menekült táborokat kell felállítani, kötelező feladata egy olyan államnak, amely a világ boldogabbik részének határán található, ha jobb politikusaink lennének, ezen még nyernénk is (EU támogatás megszerzése).

22-es csapdája rémlik? Bűnözők a migránsok, mert, ha menedékkérők lennének, szépen jelentkeznének a magyar hatóságoknál. Viszont, ha jelentkeznek, akkor nem fogják megkapni, mert békés országon keresztül jöttek, vagyis Szerbiában már nem kellett menekülniük. Ha már valaki kénytelen elhagyni az otthonát, nyilván oda menekül, ahol a leginkább számíthat a boldogulásra. Ez nem Magyarország és nem Szerbia - egy újabb csavar, mert azt hiányoljátok, amivel riogattok ("ide jön a sáskahad tönkre tenni a kultúránkat"). Újabb ellentmondás: egyrészt az EU nem csinál semmit, mert impotens - mondják azok, akik leginkább ágálnak minden összeurópai fellépés ellen, annyira féltik a szuverenitásukat.

Óriási hiba, hogy Magyarországnak nincs bevándorláspolitikája, ráadásul rohamosan fogyó népesség és rövidesen fenntarthatatlanná váló társadalombiztosítási rendszer mellett. Arra nem lehet már számítani, hogy majd a szomszédos országok magyarjaiból pótoljuk a hiányt, többségében aki már onnan elmegy, az is nyugatra tart, nem ide. Óriási hiba, hogy rövidtávú politikai célokért jól felhergelték a zembereket, kiengedték a szellemet a palackból, ebből nehéz lesz visszavenni... A menekültügy kezelése elsősorban rendészeti és humanitárius kérdés, higgadt és logikus döntésekre lenne szükség, nem a hisztire.

csak egy néző 2015.08.30. 13:48:56

@Nagy Zoltán J.:
Bocsi, hogy dokinak szólítottalak és már több linket is mellékeltem, neked semmi sem érv, és csak te tudod a tutit. Tudod mit, javaslom, hogy a kis családoddal kerüld el mostanában a migránsok által telezsúfolt helyeket, ha csak nem az perverzitásod, hogy a kis családoddal ilyen helyekre mászkálj ebben a kis városban és leülj a padokra.
Mára ennyit.

www.hepatitisz.hu/

M1nd1 (törölt) 2015.08.30. 13:49:15

3niko én meg tőled félek, az előítéletes mindenkit egy kalap alá vevő szerencsétlen hülye libáktól, az ilyenektől, akik miatt itt ragad az iszlám az országban, és akkor majd megtudod az idióta csőlátásoddal, hogy mitől tartottak az emberek, csak akkor már késő lesz. De ezt már tudja Dánia, Franciaország, anglia, kezdik megtudni a németek is, és majd te is megtudod 3niko amikor kábellal ver rá az arab a virgácsaidra ramadan idején a saját házad előtt mert túl rövid a szoknyád, és mivel nincs rajtad kétméteres fekete lepel, ezért te egy ribanc vagy a szemükben. És akkor majd nekiállhatsz gondolkozni a milliméteres csirke agyaddal, hogy "hol rontottuk el". Nem a menekültekkel van a baj, hanem azzal az ideológiával, amelybe beleszülettek, és amelyben halálukig akarnak élni, mindegy, hogy melyik országban. És ha te ezt nem fogadod el, akkor csak egy hitetlen ribanc leszel, akivel nem fognak emberként bánni. Félek, hogy akkor te is nagy kisírt bögre szemmekkel fogsz a zsákocskádba pakolni, és elhúzni valamelyik országba, ahol még élnek keresztény emberek.

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2015.08.30. 13:54:03

@Nagy Zoltán J.:

Aztán milyen egészségügyi kockázata van egy migránsnak te önjelölt Bubó doktor?? Hogy útközben megfázik aztán te a TV mögül megkapod a bacilust?

Annyi lövésed sincs semmihez hogy azt se tudod, hogy mire az afrikai migránsok elérik Líbiát, addigra a lappangási idő 15-ször lejárt. Még maláriát se hoztak eddig, de te csak fosd tele a bérházadat a arettegéstől, hogy hamarosan kitör a spanyol nátha. Ha elmész a nyolckewrbe, ott meg amúgyis hamarabb kaphatsz légúton terjedő fertőző betegséget, mint egy afrikaitól.

csak egy néző 2015.08.30. 13:56:46

@M1nd1:
" Miközben tudom, hogy ti lennétek az elsők, akik egy ilyen kilátástalan élethelyzetben azonnal felhúznátok nyúlcipőt. Fognátok az asszonyt, az ájfónt, kivennétek a spórolt pénzt (már ha van) a bankból (már ha nyitva lenne), eladnátok a kocsit (már ha volna olyan, aki megveszi), és jajveszékelve rohannátok el a hazátokból."

fizetekmegegysort 2015.08.30. 13:56:53

@mig54: és kin múlik, hogy fekészültek legyünk? Lehet -e milliárdos zongora vagy plakátkampány helyett vakcinát venni? Lehet -e kerítés helyett befogadóhelyekre, higiéniára, képzett személyzetre költeni? VAgy úgy terveztük a védekezést, hogy ordítunk minél hangosabban, hogy jajjjjjjjhozzááááákabetegsééééget, de az ellátást a civilekre bízzuk? Ha valóban járványveszély van, akkor vajon miért nem készülünk fel rá? Tudod, én azt gondolom, két dolog lehet: 1. vagy nincs ekkora veszély, csak blöffölünk (és ezt tartom valószínűnek, mert nem gondolom annyira hülyének a politikusokat, hogy tudatosan szabadítanának ránk egy nagy járványt), 2. ekkora veszély van, csak szarunk rá. Egyik sem jobb a másiknál. Mindkettő azt jelenti, hogy leszarjuk az embereket, akik ránk szavaztak.

she_wolf 2015.08.30. 13:57:29

@csak egy néző:
Van egy rakás nyalánkság, ami megkeserítheti az életünket, migránsok sem kellenek hozzá. De gy kósza felvetés azért tarkíthatja a palettát, és jobb félni....de lehetőleg nem a paranoiáig.

chrisred 2015.08.30. 13:57:43

@Börtönbe most már a fideszesekkel!: Illetve még úgy lehet járványveszély, hogy összezsúfoljuk őket és a minimális higiéniás feltételeket sem biztosítjuk nekik. Egy magyar kórház és egy magyar menekülttábor egyaránt hordoz egészségügyi kockázatot.

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2015.08.30. 13:58:43

@csak egy néző
@Nagy Zoltán J.:
Gondolom, hogy ha így aggódsz, akkor valami önkéntes segítő lehetsz, aki naponta csókolózik a menekültekkel.

Ez a hülye csak kiveri az afrikai nőkre a foteljában, de még ekkor is fosik hogy lehet hogy ezzel elkapta az Aids-et. Ennyi eszük van ezeknek a vérprimitív fideszeseknek meg jobbikosoknak.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 14:01:08

@fizetekmegegysort: A plakátolásrol fentebb írtam. Nem akarom magam ismételgetni Sok ország élt vele szerintem hatástalan. De ez is egyike volt a nyugatról átvett példáknak. Az összeg: a plakátolás költsége kis tulzással úgy viszonyul a migránsokra fordítandó összegekhez mint egy zacskó fruti ára a NASA költségvetéshez persze igaz a kicsi is számít
Miért is hátrányos az egy kulcs a kis keresetűnek??? Attól neki jobb ha tudja hogy mástól nagyobb arányban vonnak el?
Hol vezettek be cigány szegregációt az iskolában?? Inkább szegregáció vádjával bezártak jól működő iskolát?
Húsz éve dolgozom hátrányos helyzetű gyerekekkel nekem ne akard elpufogtatni a szegregáció kezdetű mantrát..
Ha egy önkormányzat megvédi a jogodat a tiszta utcához akkor az kriminalizálja a hajléktalant? A hakléktalanságból hol következik hogy a hajléktalannak joga van mocskot hagyni magaután? Hogy joga van mindenütt amerre jár mindent összerondítani. Hogy joga van akárhol utcán köztéren bárhol életvitel szerűen tartózkodva minden szükségét helyben intézni? Ne gyere nekem azzal hogy nincs hol mert ezt is van szerencsém belülről ismerni. A város ahpl lakom gondoskodik a hajléktalan ellátásról. Van hová menni ahol tisztálkodhat, élelmet, tiszta ruhát kap, és meg is alhat. Akkor miért is kellene a többség tiszta rendezett környzethez való jogát negligálni?

fizetekmegegysort 2015.08.30. 14:01:41

@Vitez Belizar: egyetértek veled nagyon. Egy dologban viszont sajnos tévedsz. Magyarországnak van bevándorláspolitikája: ha jó pénzért veszel letelepedési kötvényt, akkor azt sem nézzük, hogy adócsaló vagy, azt sem, hogy pénzt mosol, és azt sem, hogy az ország drogellátásának nagy részét biztosítod. Lehet, hogy más a vallásod, a bőrszíned, és eszedbe sincs elfogadni a kulturánkat, a lényeg, hogy fizettél a kötvényért. Nekünk a pénzed nem büdös. Magyarországnak ez a bevándorláspolitikája. :( És ezért is álszent ez az egész menekültellenes kampány.

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2015.08.30. 14:02:14

@chrisred:

na látod, akkor kezdheted a tömeghisztériát a magyar kórházakban, ott hamarabb kapsz el egy bakteriális fertőzést, mint egy fél napos úton a migráns buszban.
Igaz a migráns buszok utazoíról eddig se mutattak ki semmilyen betegséget, de azért az idióta magyarja majd elképzeli hogy de igen.

she_wolf 2015.08.30. 14:02:41

@fizetekmegegysort:
Tőlem kérdezed azt, amit az utolsó sorodban megválaszoltál?
Továbbá a médiáknak is nagy szerepe van abban, hogy ilyen (milyen?) kép rajzolódik ki az emberekben.
Mértékadó, szabad portálok kellenének, akik nem ferdítenek, hanem szigorúan tényszerűen közölnek.

Ma Baker 2015.08.30. 14:03:28

"bizony ti magatok vagytok az oka, hogy a migráció problémáját ma, Magyarországon nem lehet hatékonyan, átgondoltan és eredményesen kezelni. "

Csak egy érvel támasztanád alá, hogy értelmes ez a kijelentés és nem pont az ellenkezője a valóság... De mivel nem létezik ilyen érv, ezért ki is derül, hogy ordas nagy baromság amit itt összehordasz.

csak egy néző 2015.08.30. 14:04:39

@mig54:
" és jobb félni....de lehetőleg nem a paranoiáig."
Szerintem már ezen is túl vagyunk. Elég, ha belenézel este az M1 kanálisba.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 14:05:14

@Börtönbe most már a fideszesekkel!:
Én még mindíg nem személyeskedtem, de egyesek nem tudnak másképp kommunikálni
"Annyi lövésed sincs semmihez hogy azt se tudod, hogy mire az afrikai migránsok elérik Líbiát,"
Különösen a líbiai menekültek.
Meg sem kísérelem hogy fékezhetetlen elmédbe bejuttassam a virus és bacilus hordozó fogalmát aki ugye maga nem betegszik meg de hordozza és tovább adhatja a fertőzést

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2015.08.30. 14:06:26

@Nagy Zoltán J.: "Húsz éve dolgozom hátrányos helyzetű gyerekekkel "

Nicsak, szóval csoportvezető vagy a Fidelitasban?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.30. 14:06:50

@M1nd1:

"és elhúzni valamelyik országba, ahol még élnek keresztény emberek."

Szerintem ő a kereszténységet mindennél jobban gyűlöli. Akár a burkát is hajlandó lenne felvenni, ha ezzel árthat a kereszténységnek.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 14:07:09

@Börtönbe most már a fideszesekkel!:
Tudod nem lehet olyan fékezhetetlen agyvelejű lángész mint pédául nagyságod

Netuddki. 2015.08.30. 14:09:06

Micsoda egy trollmágnes bejegyzés. Pedig ezektől a megélhetésiektől pont nem kell félni. Mert félni és vesztenivalójuk nekik van...

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 14:09:29

@Börtönbe most már a fideszesekkel!:
Nem barátom , de nem sülyedek tovább a szintedre. nem vívok szellemi párbajt fegyvertelenekkel

Netuddki. 2015.08.30. 14:09:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Szerinted. Kár, hogy egy fidesztroll véleménye szart se ér...

fizetekmegegysort 2015.08.30. 14:10:59

@Nagy Zoltán J.: pontosan érted miről beszélek, és mesterien akarsz elvinni off-ba. A kérdés csupán annyi, akkor is felemelte ez a sok szegényt és hajléktalant féltő jobbos a hangját, amikor azokat hátrányosan érintő törvények születtek, vagy csak most példálóznak velük, hogy menekülteket segítenek jóérzésű civilek (mellesleg a szegények és hajléktalanok segítése mellett, mert ugye az sem állt meg)? (természetesen a kérdés költői, főleg annak fényében, hogy a most segítő szervezetek szokták az említett célcsoportokat is segíteni, a jobb oldal inkább abban aktív, hogy rendőrt küldjön a civil szervezetekre, és tampon beszerzésekről vitatkozzon velük, és ellehetetlenítse a működésüket)

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2015.08.30. 14:11:34

@Nagy Zoltán J.: "Meg sem kísérelem hogy fékezhetetlen elmédbe bejuttassam a virus és bacilus hordozó fogalmát aki ugye maga nem betegszik meg de hordozza és tovább adhatja a fertőzést"

Ne is kíséreld meg te szerencsétlen hülye, mert már ebből a mondatból is lesül, hogy mennyire hülye vagy te ezekhez a dolgokhoz. Ha valaki legyőzi pl. az ebolát, azt többé nem kell karanténban tartani, nem kell elzárni a többiek elől te idióta, mert a vírus meg lett semmisítve. Szabadon mehet a világba oda ahova akar.

Bakteriális oldalról meg még hülyébben nézel ki, de pazarolja rád az idejét az elmeorvosod, én nem teszem.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.08.30. 14:11:46

@mig54: A fránya dublini rendelet sokat ér, ha a görögök se ujjlenyomatot nem vesznek, se fényképet nem készítenek, így ide zsuppolhatnak vissza mindenkit...

@manókomment: Akkor csak az a kérdés, hogy ezekben az országokban a szociális háló miért tartja erősebben a menekülteket, mint például a helyi munkanélékülieket... A németeknek már kezd elegük lenni, hogy az albánok évente kétszer kimennek menekültstátuszt kérni, mert olyan jó pénzeket kapnak az elbírálás ideje alatt...

@Fodor Balázs: Ha csőtörés miatt beázik a fürdőszoba, akkor a nappali és a konyha felújítása is kötelező, ugye?

she_wolf 2015.08.30. 14:11:59

@csak egy néző:
A napokban döglött patkányt találtam a szelektív mellett. Lehet, hogy valamilyen vírushordozó lettem?:O
Szóltam a szomszédnak, hogy adjon valami gyúlékony folyadékot, oszt kalap. Nem, nem magamat gyújtottam fel, hanem a dögöt:)

fizetekmegegysort 2015.08.30. 14:13:48

@mig54: ehh, tényszerű közlés? Hát melyik eb harap a gazdi kezébe? A média drága mulatság...:( Agy kéne az embereknek, meg szív, és a kettővel együtt godnolkodni. Az bőven elég lenne. Akkor nem lenne itt ekkor a kaka.

Én is itt vagyok 2015.08.30. 14:16:03

@Nagy Zoltán J.: Ebolás jöhet legálisan is. Sőt az eddigiek akik fertőzést hurcoltak be, mind útlevéllel repülővel érkező, nem menekültstátuszért könyörgő Ember volt.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2015.08.30. 14:17:39

@Online Távmunkás: "...ezekben az országokban a szociális háló miért tartja erősebben a menekülteket, mint például a helyi munkanélékülieket" - vannak ezt alátámasztó tények?

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2015.08.30. 14:18:20

@tralalala: a szegényeket ne pocskondiázd, nem sár az amivel írsz hanem szar.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 14:20:00

@Börtönbe most már a fideszesekkel!: A szerencsétlen hülye aki még okoskodik is, miközben fingja sincs hogy miről beszél az te vagy és még büszke is vagy rá.
A vírus vagy baktérium gazdának azt hívják aki hordozza a kórokozót de nem betegszik meg. Ezért találták ki a karantént A bacilus gazda vagy vírusgazda ugyanis nem kerül képbe mert mint mondtam az a jellegzetessége hogy nem betegszik meg. Hosszú ideig fertőző képes, anélkül hogy ezt felfedeznék.
Aki átesett fertőző betegségen az sem veszálytelen mert bár ő maga ellenáll a fertőzésnek e megszerzett immunitás miatt de ez nem jelenti azt hogy nem viheti át a fertőzést.

she_wolf 2015.08.30. 14:21:46

@Online Távmunkás:
Valóban sokat ér, de nem nekünk. Ha az EU egy egységes kezelési nyilatkozatot fogalmazna meg és ellenőrizné annak betartását, már beljebb lehetnénk. Csakhogy különböző országok különböző szuverenitásokra hivatkozva gyakorlatilag beleköpnek a levesbe.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 14:22:35

@Én is itt vagyok: Elvileg persze, csakhát egyrészt a számok másrész jó néhány ország pl a szupertoleráns USA minden ebola fertőzött országból érkezőt megvizsgáltat Persze ettől is átjuthat még. Én mindössze annyit montam hogy növekvő egészségügyi kockázatit is jelent az emigráns áradat

Én is itt vagyok 2015.08.30. 14:22:37

@Ma Baker: A migrációs problémát jól kezelni, ugyanannyiba kerül mint rosszúl. Egyszerüen tarthatatlan, hogy 500 000- 1 000000 mikkió migráns miat milyen cécó van itt, miközben 500 00 ezer magyar gazdasági menekültről senki sem beszél. Pedif elárasztjuk európát kihasznáva annak jóléti szolgáltatásait. S itthon persze nem jóléti társadalom kell, hanem munkaalapu. Ha jól értem azt a gazembert.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 14:28:17

@Én is itt vagyok: Az illegális bevándorlók közt:
1. Hány európai uniós polgár van
2. Hányan érkeznek útlevéllel
3. Hánynak van munkavállalási engedélye
Hány érkezik azonos kulturkörből?
Az unió három alappilléra aTŐKE, az ÁRU, és a MUNKAERŐ szabad áramlása. Ezt egynapon említeni a migráns áradattal....háát

she_wolf 2015.08.30. 14:29:55

@Nagy Zoltán J.:
Szerintem terjeszd ki a nicked pl. ilyenre: "@Nagy Zoltán J. avagy egészségügyi kockázata is lehet a migrációnak". Jó, tudom, hosszú, de így talán érthetőbb leszel másoknak (én értelek kezdettől fogva, és osztom az aggodalmadat).

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 14:35:14

@mig54: Befejezem mert szélmalomharcot vívok. Beleestem abba a csapdába hogy fegyvertelenekkel elkezdtem szellemi párbajt vívni és félő lehúznak a szintjükre
Megsemmisítették a vírust jujujujuj A babiloni sötétség ehhez képest fényözön

STIRLITZ 2015.08.30. 14:37:01

Nagyon jó a poszt! Megragadja a lényeget, az ország emberi értékek mentén tapasztalható kettéosztottságát és a gyűlölet, intolerancia illetve sötétség általánossá válását. Ma a legalja van hatalmon. A hangoskodók, gyűlölködők, ügyeskedők, tolvajok, másokat kifosztók, a nácik, a populisták, a verőemberek, a kigyúrt nagymagyarok, a homofóbok és a vezérelvűséget követő gyenge akaratúak.

vajdasagi 2015.08.30. 14:41:06

@na4: Ezt írod: "Magyarország egy messze jobb hely lenne. De a migránsok miatt most már haldoklik. "

Ezt komolyan gondolod, hogy haldoklunk? Akkor vagy az van, hogy Te hülye vagy, vagy az, hogy a kormány szarul teszi a dolgát, ha ilyen könnyen kezdünk "haldokolni".

she_wolf 2015.08.30. 14:42:25

@fizetekmegegysort:
Egyszerűen röhej, ami a médiákban zajlik. Teljesen jól látszik, hogy melyik hova húz, és valóban, bele nem harapna abba a kézbe, amelyik enni ad neki. Még akkor sem, ha emiatt non-stop hazudnia kell. Nem tudom, az ilyeneknek van-e tükrük otthon, bele szoktak-e nézni.....

she_wolf 2015.08.30. 14:43:40

@Nagy Zoltán J.:
Ne reagálj mindenre, ennyi. Viszont tudom, hogy ez milyen nehéz:)

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 14:44:00

@mig54: Vajon létezik még olyan hogy hiteles média?? Erős kétségeim vannak

Proud Mary 2015.08.30. 14:44:55

@Szemita Anti: 2015.08.30. 12:42:42

ilyenkor nem látom a demokraták ágálását, h gyerekeket használnak fel politikára. ott hőzöngött jópár.

fizetekmegegysort 2015.08.30. 14:46:20

@mig54: hja, kevés az Újságíró, helyette sok a médiamunkás. :(

Pöff 2015.08.30. 14:49:33

Én nem a migránsoktól félek.
Én tőletek félek.
Tőletek, akik hergeltek, harsogtok, másra mutogattok.
Köpködtök, gúnyoltok, affektáltok, lázítotok.
Facebookon és fórumokon trollkododtok.
Én tőletek félek.

Rossz hírem van:
Kurva naív vagy.

Senki nem vonta kétségbe hogy nem érző lények, csak arról van szó hogy nem idevalóak,
nem tudnak akarnak integrálódni. 3. világbeli kultúrával, fanatikus vallással, 1 mmunka apaszalattal 0
nagyrészük saját nyelvükön is analfabéta írástudatlan.
követelődznek olyan juttatásokért amiért nekünk fizetni kell dolgozni kell vastagon.
orvosi ellátás lassan luxus.

ismered az azt a mondást hogy
SOK LÚD, DISZNÓT GYŐZ
Sajnos ez lesz

Pátyolgatták a libsik őket. hogy hát el lehet őket tartani nemolyan sok...(jah sejtettük hogy nem így Lesz)

Napi 100
napi 500
napi 900
Napi 1100
napi 1500
most napi 3000-nél tartunk
és én attól félek hogy ez szépen a napi 5000-6000-re fog felmenni

Megkérdezem
MI A LÓFASZT FOGUNK VELÜK CSINÁLNI?

majd itt fognak gettózni?
vagy majd az én adómból tartom el,
retteghetek hogy mikor fogják elfoglalni a lakásom vagy a weekendházam(vityilló) majd a hideg télen.

SZÓVAL ÉN MEG TŐLETEK FÉLEK, HOGY MILYEN FASZSÁGOT ÉS TÁRSADALOM ROMBOLÁST FOGTOK A MI FEJÜNKRE HOZNI?

Szemita Anti 2015.08.30. 14:50:43

@fizetekmegegysort:

"akkor mostmár válaszolj arra, hogy ha nem csak vallás volt, hanem államszervezet is, akkor az ősi magyar vallást miért irtottuk ki?"

Az "ősi magyar vallást" senki nem "irtotta ki".

1. Nincs olyan, hogy "ősi magyar vallás". A vándorló magyaroknak egy többistenhiten alapuló hiedelemvilága volt, aminek az elemei megegyeztek azoknak a népeknek a hiedelemvilágával, amelyekkel a vándorló magyarok kapcsolatba kerültek a pusztákon.

2. A kereszténység TILTJA az erőszakos térítést. Jézus azzal bcsátotta útnak az apostolait, és rajtuk keresztül az őutánuk következő generációk vallási vezetőit is, hogy: „Íme, én elküldelek titeket, mint juhokat a farkasok közé: legyetek tehát okosak, mint a kígyók, és szelídek, mint a galambok" (Máté 10,16)

3. A kereszténység valószínűleg összefogottabb, átgondoltabb, rendszerezettebb tanítás volt a korabeli letelepedett magyaroknak, mint az "ősi hit", a papok által szóban közvetített tanítások pedig használhatóbb útmutató volt az élet dolgaiban való eligazodáshoz, mint a sámánok tanácsai.

4. A keresztényeknek és az "ősi hiten" lévőknek a szembeállítása politikai okokból történt, mivel a legitim hatalmat lebontani próbáló "ellenzék" hitviták mentén akarta az országot megosztani és támogatókat szerezni.

5. Egy vallást nem lehet "kiirtani". Egy vallás legfeljebb a feledésbe merülhet, ha elpártolnak tőle a követői.

she_wolf 2015.08.30. 14:50:46

@Nagy Zoltán J.: @fizetekmegegysort:
Nagyjából ezer éve nem veszek nyomtatott sajtót, a netet bújom. Néha azt is megbánom.

HITLER tudta volna mit csináljunk a bevándorlokkal 2015.08.30. 14:51:27

"Ők is azoktól a terroristáktól menekülnek, akiktől ti is, és én is joggal félünk. "

NEM ezek azoktol a terroristaktol menekulnek, akiket az USA penzel. Mint ahogy az osszes menkultet is az USA penzeli es kuldi Europaba.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 14:51:40

@Pöff: Ott a pont. És ez nem szélsőség...

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 14:53:50

@mig54: De a net semsokkal jobb, legfeljebb többfelé elnézhetünk

Szemita Anti 2015.08.30. 15:00:11

@Pöff:

"nagyrészük saját nyelvükön is analfabéta írástudatlan."

Na igen. Mit lehet kezdeni azokkal, akiknek a saját anyanyelvükön is csak egy 3 éves gyerekre jellemző, 500 szavas szókincsük van?

csak egy néző 2015.08.30. 15:02:00

@HITLER tudta volna mit csináljunk a bevándorlokkal:

"HITLER tudta volna mit csináljunk a bevándorlokkal 0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban."

"NEM ezek azoktol a terroristaktol menekulnek, akiket az USA penzel. Mint ahogy az osszes menkultet is az USA penzeli es kuldi Europaba."
Hát sokat kell még tanulnod. Kihagytad a zsidókat.

csak egy néző 2015.08.30. 15:05:35

@Szemita Anti:
""nagyrészük saját nyelvükön is analfabéta írástudatlan."

Na igen. Mit lehet kezdeni azokkal, akiknek a saját anyanyelvükön is csak egy 3 éves gyerekre jellemző, 500 szavas szókincsük van?"

Nem védeni akarom ezeket a migránsokat, de ez a kormány szinten működő gyűlöletkeltés irritál.

Szerinted, ha 100 találomra kiválasztott migránst és 100 találomra kiválasztott magyart összehasonlítanánk, szerinted melyik csoportban találnál több angolul beszélőt?

Kifli777 2015.08.30. 15:09:13

Hát féljél is tőlünk,te igazi seggfej!! )

midnight coder 2015.08.30. 15:10:47

@csak egy néző: És szerinted 100 találomra kiválasztott munkahely közül kis hazánkban (vagy akár a németeknél) hány olyat találnál, ahol el tudsz helyezkedni _csak_ angol nyelvtudással ? Még IT vonalon is csak pár multi van, pedig az IT az ahol szinte mindenki beszél valamennyire angolul.

midnight coder 2015.08.30. 15:15:26

@Szemita Anti: Ez azért így ebben a formájában nem teljesen igaz. Lehet erőszakkal téríteni, és bizony a kereszténység is sokszor, sok helyen megtette - nálunk is. És az iszlám is így terjeszkedik.
Viszonylag egyszerűen megy ez: kiirtod a más hit papjait, majd azokat a polgárokat is akik nem hajlandók felvenni az új hitet. Aztán még egy-két generáción megölöd a régi hit követőit ha még akadnak ilyenek, és már meg is van a térítés.

Reszelő Aladár 2015.08.30. 15:15:49

Továbbra is fenntartom, hogy nem gyűlölök senkit, mégsem akarom, hogy bevándorlók jöjjenek ide. A kettőt ne keverjkük össze.

midnight coder 2015.08.30. 15:16:55

@Szemita Anti: Mára a kereszténység szerencsére többé-kevésbé leszokott erről - persze nem így volt ez még Kolombuszék idejében sem. De sajnos, nem minden vallás van így ezzel. Ezért veszélyes beengedni a bevándorlókat.

she_wolf 2015.08.30. 15:20:48

@midnight coder:
Ezért vagyok én "gyenge ateista".

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2015.08.30. 15:23:55

@Nagy Zoltán J.:

Te szerencsétlen szellemi toprongy, nem elég hogy nem tudod, hogy mit jelent a vírus meg lappangási idő, de még fokozod is Ha ennyire hülye vagy az egészségügy alapjaihoz, hogy még azt se tudod, hogy mik a vírusos és bakteriális betegségek alapjellemzői, akkor inkább maradj árkot ásni a közmunkás brigádoddal, és ne pofázz bele a 7. osztályosknak szóló tananyagba, mert az neked kurva magas.

Ahelyett hogy a mélysötét fideszes fejedet maximumra járatod, inkább tanuld már meg örökre, hogy egy vírusnak lappangási ideje és fertőzési útja van. Amely vírus légúton terjed, azoknál a lappangási idő jellemzően nagyon rövid. Mire egy migráns Észak-Afrikába jut, addig a lappangási idő 10-szer lejár.

Amelyik vírus meg vérrel vagy szexuális úton terjed ott lehet a lappangási idő hosszabb, akár évtizedek is lehetnek. De te magyar baromja, te úgyse fogsz lefeküdni egy afrikai meg ázsiai nővel sem, csak a guminőddel, úgy hogy neked nem kell fosnod, hogy ha még véletlenül is meg is csókolna egy buja afrikai nő, hogy te attól elkaptad a hepatitist. Lehet, hogy a guminődben több hepatitis van, köszönhetően annak, hoghy cserélgeted a haverjaiddal, mint a migránsokban összesen.

csak egy néző 2015.08.30. 15:24:59

@midnight coder:
Ne terelj, a nyelvtudásról volt szó.

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2015.08.30. 15:29:04

@Pöff:

ha már itt tartunk: pont hogy a magyarok képetelenek integrálódni Európába. Orbán tett róla, hogy Európa ma úgy néz Magyaroszágra, mint 1100 éve: itt egy félázsia rabló népség, amelyikkel állandóan csak baj van, minden európai értéket megtagad, szabadságharcot akar vívni a szabad Európa ellen. És így tovább. Orbán az EU-ban csak egy elmebeteg pestises betegnek számít, ezért kerüli mindenki a társaságát.

Ehhez képest bármelyik migráns sokkal jobban integrálódik Európába mint a magyar.

fizetekmegegysort 2015.08.30. 15:30:24

@Szemita Anti: milyen jó, hogy a magyarok bezzeg olyan okosak. CSak a felnőtt lakosság 16-33%-a funkcionális analfabéta. Kötelező és ingyenes sulival, Európa közepén. :)

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 15:31:07

@Börtönbe most már a fideszesekkel!:
Uioljára reagálok rád te poshadt szellemi nyomorék. Csak hogy a te szinteden válaszoljak
Keresd ki a lexikonból a bacilusgazda, vagy a vírushordozó cimszavakat. De tudod mit hagyd ne fáraszd magad, menthetetle ostoba faragatlan bunkó vagy aki még ráadásul biztos benne hogy nála a bölcsek köve. Húzd le magad a wc-n akkor legalább odakerülsz ahovávaló vagy

Szemita Anti 2015.08.30. 15:33:49

@csak egy néző:

"Szerinted, ha 100 találomra kiválasztott migránst és 100 találomra kiválasztott magyart összehasonlítanánk, szerinted melyik csoportban találnál több angolul beszélőt?"

Az angoltudás nem összehasonlítási alap, ezért is írtam az ANYANYELVI szókincsről, mivel olyanja mindenkinek van, és mindenki ugyanattól az életkortól kezdve bővíti azt.

Szerinted 100 találomra kiválasztott felnőtt magyart és 100 találomra kiválasztott felnőtt migránst felmérve melyik csoportban lenne több olyan, akinek az aktív szókincse nem éri el a nagycsoportos óvodásokra jellemző 1000 szót? (A szórás az 5 éveseknél a családi háttértől függően 700 és 1200 szó között van).

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2015.08.30. 15:34:29

@Szemita Anti: "Mit lehet kezdeni azokkal, akiknek a saját anyanyelvükön is csak egy 3 éves gyerekre jellemző, 500 szavas szókincsük van?"

Ezekkel a magyarokkal semmit nem tudsz mit kezdeni, maradnak Magyarországon, aztán belőlük lesznek a birkamenetsek, a jobbikos csürhe meg a közmunkások. Aztán abból az 500 szóból éldegélnek.

Eközben meg jönnek a migránsok, akiknek 90%-a minimuim egy idegen nyelvet beszél, 50%-uk elfogadható társalgási szinten. Nem is csoda, hogy a magyarok teljesen be vannak fosva, hogy ezen konkurencia ellenében el fogják veszíteni a munkájukat.

De hát, tetszett volna tanulni az elmúlt 25 évben és nem a Hornok, Gyúrcsányok, Orbánoklseggét nyalni. Egyikből se lett örökös megélhetés!

Szemita Anti 2015.08.30. 15:36:17

@fizetekmegegysort:

" milyen jó, hogy a magyarok bezzeg olyan okosak. CSak a felnőtt lakosság 16-33%-a funkcionális analfabéta. Kötelező és ingyenes sulival, Európa közepén."

1. Nyugat-Európában és az USA-ban még ennél is durvábbak a számok.

2. Beláthatod, hogy ha ennyi SAJÁT funkcionális analfabétánk van, akkor a legkevésbé sincs arra szükség, hogy importból növeljük a létszámukat.

chrisred 2015.08.30. 15:36:32

@Nagy Zoltán J.: "Ez a 2010 előtti szabályozás. Azóta az unió kikényszerítette hogy ne lehessen mozgásában korlátozni a migránst." Erre.

Szemita Anti 2015.08.30. 15:39:08

@Börtönbe most már a fideszesekkel!:

Látom, te is a fentebb emlegetett funkcionális analfabéták közé tartozol.

csak egy néző 2015.08.30. 15:42:28

@Szemita Anti:
Waoooh barátom, mesél jmár, hogy hány migránssal folytattál erre vonatkozó tanulmányt?

Szemita Anti 2015.08.30. 15:45:27

@midnight coder:

"Ez azért így ebben a formájában nem teljesen igaz. Lehet erőszakkal téríteni, és bizony a kereszténység is sokszor, sok helyen megtette - nálunk is. "

Nem lehet erőszakkal téríteni. Senkinek nem adhatod meg a hit AJÁNDÉKÁT erőszakkal :)

Erőszakkal a külsőségek majmolására tudod rászorítani azokat, akiket POLITIKAI okokból akarsz irányítani. A gondolataikat nem tudod megváltoztatni.

bontottcsirke 2015.08.30. 15:45:40

Én attól félek kihíztam az SS egyenruhámat.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 15:49:41

@chrisred: 2012-ben kényszerítette ki az unió az idegenrendészeti őrizetet de megkeresem a linket és belinkelem

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 15:50:57

Mármint hogy az idegenrendészeti őrizet megszüntetését , bocs

fizetekmegegysort 2015.08.30. 15:51:27

@Szemita Anti: viszont arra sincs jogalapunk, hogy lenézően beszéljünk olyanokról, akiknek sokkal rosszabbak az iskoláztatási körülményei (ugye pl a nők nem mindenhol tanulhatnak ezekben az országokban, csoda-e, hogy analfabéták lesznek?). És pont mert mi vagyunk elméletben (szerinted) a műveltebbek, okosabbak, illenék így is viselkednünk, nem mint egy reszkető állatnak, aki támad, ha a területére jön egy másik állat. VAgy ha belátjuk, hogy az, hogy iskolázottabbak vagyunk, nem tesz feltétlenül jobb emberré minket, akkor viszont őket sem illenék iskolázottságuk alapján minősítgetni.

Szemita Anti 2015.08.30. 15:52:22

@Proud Mary:

"ilyenkor nem látom a demokraták ágálását, h gyerekeket használnak fel politikára. ott hőzöngött jópár."

Szarkeverő magyarellenes senkiháziak.

A hűtőkamionban megfulladt szerencsétlenek halálára RÁREPÜLVE is ezek a senkiháziak vitték mindjárt a mécseseket a migráns tömeg közé, hogy KÖZÖSEN "imádkozzanak" (!!!). Azok a tranzitzónás migránsok addig vagy nem is hallották a hírt, vagy pont leszarták.

De a mi "demokratáink" még ezt is ki akarták használni, hogy szítsanak a migránsok FELHASZNÁLÁSÁVAL egy jó kis hőzöngést, meg felfordulást, amit esetleg ki lehet vinnia pályaudvarokról az utcára.

chrisred 2015.08.30. 15:53:35

@Szemita Anti: Az első biztonságos országban kéri. Görögországban nem foglalkoznak a menekültekkel, ezt ők is beismerik, és rákenik az előző korányokra, hogy nincs infrastruktúra. Macedónia egy csöpp ország, ötödannyi lakóval, mint Magyarország, nem tőlök várható a migrációs hullám megoldása. Szerbia az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint sem biztonságos ország, mivel nincs menekültügyi infrastruktúrája - mondjuk nincs is rá szükség, mert a szerb hatóságok 2008 óta egyetlen menekültügyi kérelmet sem fogadtak el. Magyarország ezzel szembemenve Szerbiát biztonságos országnak minősíti, ezzel lényegében magát is kiemeli a biztonságos országok közül.

Az útlevelek eldobálása: a menekültként elismerés akadálya az unión belül, ha a menekült korábbi kérelmének jogerős elutasítását követően azonos ténybeli alapon új kérelmet nyújt be. Ha a migránst a magyar hatóságok a saját nevére kiállított papírokkal találják meg és persze nincs vízuma (honnan is lenne), akkor választhat a menekültügyi kérelem benyújtása és a kitoloncolás között. A menekültügyi kérelem persze automatikusan elutasításra kerül, ha Szerbia felől jött, ezért a saját nevén már nem kérhet az Unión belül menedéket. De ha papírok nélkül, fal néven regisztrál a magyar látszateljárásra, akkor még van esélye arra, hogy más uniós országban a kérelmét érdemben elbírálják.

ez а nevem senki 2015.08.30. 15:54:37

@Szemita Anti: Aha. Az nem behódolás, hogy felvette a kereszténységet, igaz? Ha így nézzük, a zsidók ezerszer karakánabbak, mert megtartották a vallásukat.

fizetekmegegysort 2015.08.30. 15:55:11

@Szemita Anti: ja, és szeredcséd van! Nem kell növelned a helyi funkcionális analfabéták számát bevándorókkal. Két okból: 1. ezek az emberek nem akaranak itt maradni. :) Szóval nyugi, velük nem lesz több. 2. A magyar kormány oktatási intézkedéseivel viszont mindent megtesz azért, hogy növekedjen a számuk. És 10 éven belül drasztikusan nőni is fog, köszönhetően az Orbán-kormány intézkedéseinek, melyek megint csak a szegény, amúgy is esélytelen tömegeket érintik leginkább... azokat,akiknek egyetlen esélyét az oktatás adná.

Szemita Anti 2015.08.30. 15:55:28

@Nagy Zoltán J.:

"@mig54: Vajon létezik még olyan hogy hiteles média?? Erős kétségeim vannak"

Nincs olyan, hogy hiteles média.

Az újságírók ugyanolyan alkalmazottak, mint bárki más, ugyanúgy a munkáltatóik érdekében, azok utasításai szerint dolgoznak.

csak egy néző 2015.08.30. 15:56:55

@Szemita Anti:
Te idióta ez a kommented is mutatja, hogy mekkor gyökér vagy. Lehet, hogy hamarabb értesültek a társaik haláláról, mint te.

Szemita Anti 2015.08.30. 15:57:42

@Csatos náci:

Te annyira hülye vagy, hogy még a nickedet is loptad, mert a saját eszeddel nem tudtál kitalálni egyet :D

ez а nevem senki 2015.08.30. 15:58:33

@Szemita Anti: Ja, te is egy alkalmazott vagy, a tegnapi nickeddel. A Csatos Bambi már ciki?

Egycseppkétcsepp 2015.08.30. 15:58:41

www.dzsihadfigyelo.com/wp-content/uploads/2015/07/Sharia-t%C3%B6rv%C3%A9ny-nem-muszlimoknak-ebook-1506211.pdf

harcunk.info/index.php/bulvar/259-a-negerimado-bevandorlasi-aktivista-akit-egy-afrikai-bevandorlo-eroszakolt-halalra

Egy kis olvasnivaló :)

És ha még ezek után sem esik le, mi is folyik errefelé, akkor szégyellj minden magyart nyugodtan - beleértve magadat is! Egyébként nem tartunk vissza, ha menni akarsz. Elvégre te nem akarsz velünk élni, igaz?

A "szegény" menekülteknek óriási mennyiségű pénzük van. Miből is?

1, Eladták mindenüket - Egy háborús országban? Ahol semminek nincs értéke?
2, Hitelt vett fel a család, hogy ő eljöhessen - Ki ad hitelt egy háborúban álló, vagy attól elmenekült embernek? Mire?
3, A muszlimok szerint a dzsihadistát és családját támogatni Allahnak tetsző cselekedet - ez a legvalószínűbb.

Miből van ennyi zsé? Nem tetszett földrajzórán odafigyelni? A kőolajból. Arrafelé van belőle elég.
Mielőtt átengedik a menekülni vágyó embereket, a határon meg kell adniuk a facebook fiókjuk jelszavát. Ellenőrzik, és csak akkor engedik át, ha az nekik tetsző! Magyarul ha a hitetleneket irtani jön errefelé. Csak így egyszerűen.

De kémiaórán sem túlzottan figyelgetett a cikk szerzője! Ha ugyanis odafülelt volna, megtanulhatta volna, hogy ha egy kísérletet pontosan ugyanúgy végzel el, ugyanaz lesz az eredmény is! Nos, a franciák, a svédek, a németek már elvégezték előttünk, vagy három generációra kiterjedően a kísérletet. Mindegyik arra jutott, hogy a muszlimok nem integrálhatóak, és nem is karnak integrálódni. Minek ezen annyit rágódni?

Ja, a történelemórákról pedig rémleni kellene egy 150 éves kísérletnek magyar oldalról is a muzulmánokkal kapcsolatban. Hogy is végződött?

Esetleg irodalomóra? Egri Csillagok? Hogyan is foglalták el Budát, miközben a gyermekkirályunk a szultánnál volt illő kísérettel?

Hát igen. Az irományból a tudatlanság gőgje süt. Csak az a baj, hogy szegény szerző ez tényleg így is gondolja.

csak egy néző 2015.08.30. 16:00:27

@Szemita Anti:
"Szemita Anti 0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban."
Te viszont hihetelen fantáziáról tettél bizonyságot a név választáskor. Mennyi ideig agyaltál rajta?

ez а nevem senki 2015.08.30. 16:01:55

@Egycseppkétcsepp: Ilyen gyenge okádásért érdemes volt egy friss nicket regisztrálni?

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 16:04:28

@chrisred: Tényleg szretnélek megérteni:
Tehát ha egy nem ks létszámú csoportnak nem tetszik az uniós migrációs rendszer ( schengeni országok közül az első regisztrl stb) akkor tolerálnunk kellene hogy tesznek a rendszerre, és minden eszközzel ki akarnak bújni alóla. Az elbírálás csak akkor tartalmi ha a végén kedvezö.? Miért is nem biztonságos Szíriától idáig egyetlen ország sem?

fantázia dús nick 2015.08.30. 16:05:02

@Szemita Anti: Mert aztán a te nicked olyan lángelme szüleménye, amelynek sugárnyomásától tágul a Világegyetem, mi?

fizetekmegegysort 2015.08.30. 16:06:24

@Egycseppkétcsepp: neked meg hittan kellett volna a szeretet szó megismeréséhez, akkor is ha felebaráti.

fantázia dús nick 2015.08.30. 16:07:29

@Egycseppkétcsepp: "Ha ugyanis odafülelt volna, megtanulhatta volna, hogy ha egy kísérletet pontosan ugyanúgy végzel el, ugyanaz lesz az eredmény is!"
- te se vagy vegyész, az már biztos.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 16:08:00

@chrisred: " De ha papírok nélkül, fal néven regisztrál a magyar látszateljárásra, akkor még van esélye arra, hogy más uniós országban a kérelmét érdemben elbírálják."
Mert a németek azt hiszik majd hogy az égből pottyant? Nem jönnek rá hogy egy sor ország hatóságait játszották ki? Persze az úgy nekik jó hogy szépen válogatnak és aki tetszik maradhat a többi vissza hová is? ...és hirtelen rájönnek hol is vannak a schengeni határok

Szemita Anti 2015.08.30. 16:09:32

@csak egy néző:

"Lehet, hogy hamarabb értesültek a társaik haláláról, mint te."

Gondolod, hogy az áldozatok SMS-t küldtek a lezárt, leszigetelt fémdobozból, hogy bajban vannak?

Hallottál te már annak a Faraday nevű okostojásnak a kalitkájáról? :D

fantázia dús nick 2015.08.30. 16:12:36

@Szemita Anti: Nem utalt semmiféle sms-re, te hülyegyerek. Mellesleg ha a fémdobozhoz hozzáérinted a telefont, akkor nem Faraday kalicka lesz, hanem antenna, te nagyon hülye!

Szemita Anti 2015.08.30. 16:13:05

@fizetekmegegysort:

"@Egycseppkétcsepp: neked meg hittan kellett volna a szeretet szó megismeréséhez, akkor is ha felebaráti."

Neked meg a szeretetsorrendről kellet volna hallanod.

Ha nem libsi lennél, és jártál volna hittanra, már te is hallottál volna róla.

Szemita Anti 2015.08.30. 16:14:50

@fantázia dús nick:

"Mellesleg ha a fémdobozhoz hozzáérinted a telefont, akkor nem Faraday kalicka lesz, hanem antenna, te nagyon hülye!"

És ezt az agysebészek is tudták, akik hetvenegyen bezáratták magukat egy pár négyzetméteres, légmentesen záró hűtőfurgonba?

csak egy néző 2015.08.30. 16:16:47

@Szemita Anti:
Húúú vazzze, ez már azért nem semmi.Minden esetre ne is próbál meg telefonálni a klotyódból és, ha villámlik, akkor, ha lehet egy magaslaton próbálj kihúzott antennával rádiót hallgatni.
Mesélj már, hány osztályt végeztél el a négy elemiből? Gondolom ne te voltál a fizikai tanulmányi verseny győztese.

Szemita Anti 2015.08.30. 16:16:52

@fantázia dús nick:

"Mellesleg ha a fémdobozhoz hozzáérinted a telefont, akkor nem Faraday kalicka lesz, hanem antenna, te nagyon hülye!"

Mellesleg ha a fémdobozhoz hozzáérinted a telefon műanyag burkolatát, akkor a fémdobozból nem lesz semmiféle antenna.

fantázia dús nick 2015.08.30. 16:17:25

@Szemita Anti: Inkább arról ugass, hogy jött ide az sms-es!

fizetekmegegysort 2015.08.30. 16:17:55

@Szemita Anti: ezt elkapkodtad. jártam hittanra. méghozzá akkor, mikor mindenki kiröhögött érte, mert a piros nyakkendő volt a divat a korosztályomban. de szeretet sorrendről nem volt szó...:)

Szemita Anti 2015.08.30. 16:18:56

@csak egy néző:

"Minden esetre ne is próbál meg telefonálni a klotyódból "

A te klotyód egy Faraday-kalitka? :D

fantázia dús nick 2015.08.30. 16:19:44

@Szemita Anti: Te se villamosmérnök vagy, az már biztos. :-)) Ahhoz hogy valami antennaként működjön, nem kell fémes érintkezés. A nyolc - vagy kevesebb - elemiddel, te csak maradj a zsidózásnál, az a te szinted!

Szemita Anti 2015.08.30. 16:20:31

@fizetekmegegysort:

" de szeretet sorrendről nem volt szó"

Akkor kérdezd meg a plébánosodat, hogy mi az.

csak egy néző 2015.08.30. 16:21:45

@Szemita Anti:
Ne bassz már, te tényleg ennyire hülye vagy? Mennyiben befolyásolna egy telefont egy műanyag doboz?
"A te klotyód egy Faraday-kalitka? :D"
A te tudásod alapján akár az is lehetne.

hétköznapi libsizmus 2015.08.30. 16:22:11

@I-Work:
"Jönni fognak. 10-15 év távlatában akár 1-2 milliárd ember. Meg kell tanulni velük együtt élni, az egyetlen értelmes dolog, amit tenni lehet."

Akkor meg kell tanulni fél lábon élni, mert csak úgy fér el annyi ember Magyarországon. Tényleg fel vagy rá készülve?

De ha az egész Unióra értetted, ez akkor is háromszorostól ötszörösig terjedő létszámnövekedést jelent. Mivel ennyi idő alatt lehetetlen az EU-ban a lakásállományt megötszörözni, mindenkinek arányosan kisebbre kell összehúznia magát. 50 négyzetméteres lakásból lesz majd ugyanannyi embernek 10 négyzetméteres. A munkahelyek se fognak megtöbbszöröződni, úgyhogy inkább nem is folytatom

Ha azt gondolod, hogy itt pusztán az EU lakosság átnevelése, vagy "önátnevelése" a kérédés, akkor teljesen el vagy tévedve. Én még egy gumikacsát se bíznék rád, nem hogy egy egész kontinens sorsát

fizetekmegegysort 2015.08.30. 16:22:55

@Szemita Anti: húúú, de kis okos vagy! Nyilván úgy történt, hogy jött az embercsempész, és azt mondta: figyi, bezárlak hetvedmagaddal egy 11 nm-es levegő nélküli raktérbe, és viszlek, gyere?! Hogy te milyen korlátolt vagy! VAjon aki képes magára hagyni 71 halottat az út mentén, és szaladni, az képes volt-e átverni őket, elvenni a lóvéjukat és egyéb dolgaikat, majd akkor megmutatni a kocsit, mikor már nem volt választásuk? Vagy elegánsan előre közölte a feltételeket, tán még bocsánatot is kért, mert kicsi a hely? Ááááááááá!

fizetekmegegysort 2015.08.30. 16:25:53

@Szemita Anti: eszemben sincs... attól hogy jártam hittanra, még nem kell az intézményesített lopásban, és manipulációban - amit egyháznak hívnak - részt vennem. A Mindenhatóval nyugodtan cseveghetek papok nélkül is. Sem csordához, sem pedofil tolvajokhoz nem kell tartoznom ahhoz, hogy hívő legyek, és ahhoz sem, hogy a legfőbb érték, a szeretet vezérelje a tetteimet. Lehet, hogy te csak mások után tudsz bégetni, köszönöm, nekem erre nincs szükségem.

chrisred 2015.08.30. 16:28:40

@Nagy Zoltán J.: Ne engem próbálj megérteni, mert én is csak feltételezéseket írok. De egy dologban nehéz lyukat beszélni a hasamba: hogy a német migrációs hatóság úgy jár el, mintha nyálcsorgató idiótákból állna, miközben a magyar hasonló szervek a szakértelem csúcsai. Úgyhogy az alapfeltételezésem az, hogy mint minden más téren, a német hatóságok itt is korszerű, ügyfélbarát imtézkedési rendszerrel dolgoznak, amit a magyar emberek az itteni sóhivatalokból kiindulva még elképzelni sem tudnak.

Pásztor Miklós 2015.08.30. 16:29:55

@Szemita Anti: Te ostoba barom! A vékony falú doboz csak a nála nagyobb hullámokat árnyékolja. Te ritka sügér undorító geci! A mobil telefon hullámhossza 16 centiméter!

hétköznapi libsizmus 2015.08.30. 16:30:12

@Nagy Zoltán J.:
Az a legmurisabb az egészben, hogy a libsi lépten-nyomon azt bizonygatja, mennyire diktatórikus viszonyok vannak Magyarországon, és mindenkinek félnie kell a hatalomtól. "Senki sem egész, mindenki fél", énekelték a libsi igricek minden hullámhosszon

Erre most kiderül, hogy Magyarország igenis biztonsgos, amikor a "menekültek" befogadásáról van szó

Hogy is mondta a vezérük? "Hazudtunk minden nap, reggel ...stb"

Köldök_szösz 2015.08.30. 16:30:45

Én meg mindkét oldaltól félek. Na az az igazi szar ügy.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 16:31:13

@chrisred: Semmi olyat nem írtam amit említesz. Pont azt írtam hogy nem hiszem hogy a német hatóságok nem látnak át a szitán. Az ügyfélbarátság nem hinném hogy azt jelenzi hogy könnyű őket átverni

Tudományos libsizmus 2015.08.30. 16:33:26

Bérrettegő libsik.

Hergeltek, harsogtok, másra mutogattok.
Köpködtök, gúnyoltok, affektáltok, lázítotok.
Facebookon és fórumokon trollkodtok.

Pásztor Miklós 2015.08.30. 16:33:58

@hétköznapi libsizmus: Világos. Itt nem bombáznak, tehát minden nagyon demokratikus. Te tényleg ennyire hülye vagy?

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 16:34:22

@TrójaiVasParipa:
Ez a lényeg!! Aki örömének ad hangot 70 ember halála felett, meg sortüzeket vízionál az egy sötét barom. De az is aki ajtót ablakot kinyitva mindenkit beengedne mert ugye minden érkező szegény rászorult

♔bаtyu♔ 2015.08.30. 16:35:22

@Nagy Zoltán J.: Én nem is értem ezeket. Ezek ilyen toleránsak akkor is, amikor én mászok be a kerítésükön a húgúkat, vagy az asszonyt megdugni??????

Mert az frankó lenne.

csak egy néző 2015.08.30. 16:35:50

@Tudományos libsizmus:
Bérrettegő kretén fidióták, jobbikosok

Hergeltek, harsogtok, másra mutogattok.
Köpködtök, gúnyoltok, affektáltok, lázítotok.
Facebookon és fórumokon trollkodtok.

hétköznapi libsizmus 2015.08.30. 16:35:55

@Nagy Zoltán J.:
Ugyanezt játszották el Kanadában, ami jól mutatja, mennyire képmutató a "nyugati" mesevilág

Akcióba lendültek a roma kábelgyűjtők, erre rögtön elkezdtek áthangolni, hogy izé ... nem is olyan nagyon nembiztonságos ez a Magyarország. Aztán amikor már túl sokan lettek a fémgyűjtők, hirtelen rájöttek hogy Magyarország biztonságos és nekiálltak visszapaterolni az egész cigány bagázst

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 16:36:50

@♔bаtyu♔: az kiragadott példa lenne gondolom...ja nem te nem vagy bevándorló...akkor az gyilkos náci fasizmus lenne

♔bаtyu♔ 2015.08.30. 16:37:00

@Tudományos libsizmus: A határon pedig pontosan ez kellene:

Van rajta sapka - sajnos nem jöhet be
Nincs rajta sapka - sajnos nem jöhet be.

A libsi pedig menjen a picsába, pár %-al úgy sem tényezők.

csak egy néző 2015.08.30. 16:37:39

@♔bаtyu♔:
Na mi van megjöttél a strandról? Az látszik, hogy napszúrástól csak egy kicsivel lettél hülyébb.

Tudományos Iibsizmus 2015.08.30. 16:37:47

@csak egy néző: Akkor is elegem volt már belőletek amikor a KISZ gyűléseken kinyílt a pofátok és demokráciát követeltetek. Meg is lett az eredménye! :-((

♔bаtyu♔ 2015.08.30. 16:38:33

@Nagy Zoltán J.: Persze tudom én azt, az igazán ütős kerítések és védelem épp ezek kedvenceinem ingatlanai körül vannak. Az nyilván nem gond.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 16:38:42

@hétköznapi libsizmus:
Talált sűlyedt...azok is mund szegény rászoruló üldözött menekültek voltak....a kanadai ellátó rendszer utolsó dollárjáig...csak itt kicsit mások az arányok

Tudományos Iibsizmus 2015.08.30. 16:38:54

@♔bаtyu♔: Tudjuk, hogy te ilyen kerítésen bemászó, erőszakoskodó vagy.

Tudományos Iibsizmus 2015.08.30. 16:39:38

@fizetekmegegysort: KISZ titkár voltam. Bezzeg akkor rend volt!

♔bаtyu♔ 2015.08.30. 16:39:55

@csak egy néző: "Bérrettegő kretén fidióták, jobbikosok

Hergeltek, harsogtok, másra mutogattok.
Köpködtök, gúnyoltok, affektáltok, lázítotok.
Facebookon és fórumokon trollkodtok. "

Látod, szégyelld magad. Ennyire nem vagy képes elviselni a más véleményt.

csak egy néző 2015.08.30. 16:41:33

@♔bаtyu♔:
Miért is? Így ugyanannyi értelme van, mint ahogy a haverod írta, te kis mászóbajnok.

♔bаtyu♔ 2015.08.30. 16:42:33

@hétköznapi libsizmus: Pedig hogy imádkoztunk, hogy diktatúra maradjunk. Sajnos a kanadaiak nem bizonyultak ostobának, pedig jó lett volna.

hétköznapi libsizmus 2015.08.30. 16:43:23

@Nagy Zoltán J.:
Merkelnek is üzenni kéne már, hogy gondoskodjon a meghívott vendégei utaztatásáról. Mégpedig úgy,hogy innentől kezdve be se tegyék a lábukat Magyarország földjétre. Küldjön értük repülőt, vagy különvonatot, hogy ne kelljen megfulladniuk egy hússzállító teherautó rakterében

Akiket meg elvisz innen, azokat hajlandók leszünk cigányzenével búcsúztatni, persze csak ha ő fizeti a számlát. Mert a magyar roma nem sértődik meg ha cigánynak hívják, inkább azon, ha azt hiszik hogy majd ingyért fog muzsikálni

♔bаtyu♔ 2015.08.30. 16:43:36

@csak egy néző: Nézd felőlem aztán hergelheted magad, nekem úgy is OK.

♔bаtyu♔ 2015.08.30. 16:45:23

@hétköznapi libsizmus: Igen, lehetne ez a Merkel következetesebb is. Követei a bevándorlókat, miközben nem gondoskodik az utaztatásukról és Mengelét játszik. A produktív megy dolgozni, a selejtje pedig megy vissza Mo-ra.

hétköznapi libsizmus 2015.08.30. 16:45:50

@hétköznapi libsizmus:
A horgosi gazda letarolt gyümölcsöséért meg evidens hogy a Merkel féléknek kell fizetni a számlát. Hiszen az ő vendégeinek a megvendégeléséről van szó. Utasellátó szolgáltatás sincs ingyért ugyebár

Tudományos Iibsizmus 2015.08.30. 16:46:08

@♔bаtyu♔: Nem bírom elviselni mások véleményét és kész!

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 16:47:10

@hétköznapi libsizmus: Azon tünődőm hogy a honfitársai mit fognak szólni ha a ma több mint kétmilliós moszlim lakosság megduplázódik pár év alatt

Tudományos Iibsizmus 2015.08.30. 16:49:34

@Nagy Zoltán J.: "sűlyedt" - Mi van? Te is bevándoroltál?

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 16:50:38

@Tudományos Iibsizmus: Lovagolhatubk elütéseken és helyesírási hibákon de nem hiszem hogy ez a vita tárgya...

hétköznapi libsizmus 2015.08.30. 16:50:40

@Nagy Zoltán J.:
Tényleg máso az arányok, és ebből látszik, hogy valójában toleránsabbak vagyunk Kanadánál

Egy nálunk jóval nagyobb és gazdagabb ország bedobta a törölközőt annyi romától, aminél egyetlen hétvégén több csavargó jön Magyarországra

csak egy néző 2015.08.30. 16:52:28

@♔bаtyu♔:
Miért is hergelném magam? Röhögök a sok idióta bérrettegő haverod kommentjein, van aki padon kaja el a hepatitiszt, van amelyik szerint egy műanyag dobozból nem lehet telefonálni, mert Faraday-kalitka, stb, nyomjátok csak.

Tudományos Iibsizmus 2015.08.30. 16:52:47

@Nagy Zoltán J.: Ja! Egy szóban két elütés. Na persze!

Szemita Anti 2015.08.30. 16:54:04

@Pásztor Miklós:

"Te ostoba barom! A vékony falú doboz csak a nála nagyobb hullámokat árnyékolja. Te ritka sügér undorító geci! A mobil telefon hullámhossza 16 centiméter!"

A stílus maga az ember?

Nagy méretű, vastag falú fémdoboz leárnyékolja a mobiltelefont. Akár hozzányomod a telefont a doboz falához, akár nem nyomod hozzá. Akkor is, ha a fémdoboz fala nem anyagában vastag, hanem különböző anyagok rétegeiből áll, amelyek közül egyes rétegek fémből vannak. Akkor is, ha te ezt máshogy tudod.

A hűtőkocsi raktere egy nagy méretű, vastag falú dobozban van, a falon belül fémrétegekkel és fémráccsal.

Kis méretű, vékony falú fémdoboz is leárnyékolja, (alufólia, konzervdoboz, stb vastagsága), a nagy méretű, vékony falú fémdoboz nem.

Persze túráztathatod magad ezen, hátha megijednek az elszántságodtól a mikrohullámok, és neked adnak igazat :D

Egyébként meg nem 16 cm a hullámhossz, hanem 16,6 cm.

♔bаtyu♔ 2015.08.30. 16:54:22

"Laurent Fabius francia külügyminiszter "botrányosnak" nevezte "egyes kelet-európai országok viselkedését" a "menekült"válsággal kapcsolatban, s Magyarországot külön bírálta a határzár miatt."

"Amikor azt látom, hogy egyes európai országok nem fogadják el a kontingenseket (a menekültek elosztását), ez botrányos" – mondta vasárnap a francia diplomácia vezetője az Europe 1 kereskedelmi rádiónak, az I-Télé hírtelevíziónak és a Le Monde című napilapnak adott közös interjúban. Újságírói kérdésre elmondta, hogy ezek az országok "Európa keleti felén" vannak.

"A politikailag üldözött embereket, akik háború sújtotta országokból jönnek, be kell tudni fogadni. Ezt menekültjognak nevezik. Reagálni kell. Minden országnak reagálni kell" – hangsúlyozta Fabius. "Franciaország megtette, Németország már megtette" – tette hozzá.

Fabius saját szavai szerint "nagyon szigorúan" ítéli meg Magyarország fellépését, amely szerinte "nem tartja tiszteletben a közös európai értékeket", amikor határzárat épít."

Ha a mi határzárunk működni fog, a franciák felé fel fog erősödni a bevándorlás.

Ez a faszi pedig ezt nem akarná, inkább erre jöjjön az összes.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 16:54:29

@hétköznapi libsizmus: Még hozzá elég gyorsan! Kevés tapasztalat is elég volt.
Amúgy egy kérdés felett siklottak csak át ők is: Honnan van pénze egy üldözöttnek repülőjegyre Budapestről Kanadába? Ez az egy kérdés romba dönti az egész menekült légvárat. Persze tudom mindenüket pénzzé tették...

hétköznapi libsizmus 2015.08.30. 16:54:59

@Pásztor Miklós:
Ne süketeljél annyit már! Azt mondd csak meg nekem: biztonságos Magyarország vagy nem biztonságos?

Tudományos Iibsizmus 2015.08.30. 16:55:04

@csak egy néző: Az hűtőkocsik fala alumínium és méretük meghaladja a hullámhosszát a mobilnak. Simán telefonálhatsz belőle.

Tudományos Iibsizmus 2015.08.30. 16:57:04

@hétköznapi libsizmus: Ezt írtad te nagyon barom.

"Az a legmurisabb az egészben, hogy a libsi lépten-nyomon azt bizonygatja, mennyire diktatórikus viszonyok vannak Magyarországon, és mindenkinek félnie kell a hatalomtól. "Senki sem egész, mindenki fél", énekelték a libsi igricek minden hullámhosszon

Erre most kiderül, hogy Magyarország igenis biztonsgos, amikor a "menekültek" befogadásáról van szó"

Nem bombáznak mint Szíriában, de attól még van nem is kevés demokrácia hiány!

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 16:57:04

@Tudományos Iibsizmus: Mt szeretnél hogyan bűnhődjek a fertelmes bűneimért? Önvizsgálat elég lesz vagy esetleg szórjak hamut a fejemre, szaggassam meg a ruhámat, menjek zarándok útra, vagy esetleg mormoljam el ezerszer a szép emlékű néhai Lőrincze Lajos nevét? Igen hibáztam Mea culpa mea culpa mea maxima culpa

csak egy néző 2015.08.30. 16:57:38

@hétköznapi libsizmus:
"Tizennyolc forint kártérítést kapnak, mert a határkerítést a földjükre építették"

Waooh ez aztán a nagy kártérítés. Vajon el tudják majd költeni?

444.hu/2015/08/29/tizennyolc-forint-karteritest-kapnak-mert-a-hatarkerites-a-foldjukon-all/

mortullus 2015.08.30. 16:58:58

@Csatos náci: " Ha így nézzük, a zsidók ezerszer karakánabbak, mert megtartották a vallásukat."

Hát sokra nem mentek vele. Jahve Istenük halott.

hétköznapi libsizmus 2015.08.30. 17:02:09

@Nagy Zoltán J.:
Az én véleményem szerint azok a legnagyobb csirkefogók, akik hitegetik ezeket a népeket, hogy mennyire nagyon be akarják fogadni őket. Aztán mégis egyedül, ki tudja honnan való pénzen kell nekiindulniuk, és ha bárki útjukat állja, arra megharagszanak. Hiszen meghívott vendégek, akkor hát miféle dolog az?

A háttérben meg persze üzengetnek nekünk, hogy állítsátok meg őket, meg egyébként is úgy képzeltük a befogadást, hogy majd mi megadjuk nekik simán a menekültstátuszt, ti pedig befogadjátok

♔bаtyu♔ 2015.08.30. 17:02:57

@csak egy néző: Elhiheted, ingyen is adták volna.

♔bаtyu♔ 2015.08.30. 17:03:50

@mortullus: Ráadásul már amelyik megtartotta, mert a többség biztosan nem. Ami nem is csoda.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 17:04:12

@hétköznapi libsizmus: Minden betűddel egyetértek
De ugye erre nem orvosság a nyakló nélkül mindenkit bengedünk?

Tudományos libsizmus 2015.08.30. 17:06:16

@♔bаtyu♔:
Miután eldobálták a papírjaikat, örüljenek neki, hogy a hatóságok egyáltalán szóba állnak velük, másrészt marad a szemrevételezés utáni elbírálás.

A nigger helyből nem szír: azonnal mehet a picsába.
A többi betolakodó esetében szemügyre kell venni, úgy fest-e, mint egy cigány. Ha igen, akkor paki, azaz nem szír: azonnal mehet a picsába.

A maradék, feltéve, ha folyékonyan beszél arabul, legyen szír. Jóindulattal. Szerintem ez a betolakodók pár százaléka. Szíra az rendben van, ott tényleg kurva nagy balhét csináltak az amcsik és a zsidók.

Tudományos Iibsizmus 2015.08.30. 17:08:05

@Nagy Zoltán J.: Mondjuk ha kussolsz egy hónapig, az pont jó.

Tudományos Iibsizmus 2015.08.30. 17:09:11

Csak arra nem emlékszem, hogy honnan is vettem hogy Szíriában a zsidók és az amik csinálták a balhét.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 17:09:56

@Tudományos Iibsizmus: Hát ennek a kulturált kérésnek sajnos nem áll módomban eleget tenni. És ha kérhetném a továbbiajban közelebbi rokonoddal cseveréssz ebben a stílusban.

hétköznapi libsizmus 2015.08.30. 17:10:32

@Tudományos Iibsizmus:
Felcselélted a nickjeidet, így jár aki sok fake nicket használ. De megint nem válaszoltál a kérdésemre. Hogyn lehet az, hogy az itteni embereknek állandóan rettegésben kell élniük, a nyíltan idegenellenes Orbán rezsim mégis biztonságot nyújt a bevándorlóknak?

Jobban össze kéne hangolni a hazugságokat, mert így egymást ütik

Tudományos Iibsizmus 2015.08.30. 17:11:08

@mortullus: Arról dumáltak, hogy István csontig benyalt a keresztény Európának, amikor megkeresztelkedett.

Tudományos Iibsizmus 2015.08.30. 17:13:39

@hétköznapi libsizmus: Egyelőre az én nikkem sokkal régibb mint a tiéd. :-))
Másodszorra, hülyeséget mondtál, amikor a biztonságot és a demokráciát összekapcsoltad.

♔bаtyu♔ 2015.08.30. 17:14:25

@Tudományos libsizmus: Azért a szírek után is le kellene számlázni a költségeket és megküldeni a számlát az Izraeli és az USA követségre, így lenne korrekt.

Tudományos Iibsizmus 2015.08.30. 17:14:44

@hétköznapi libsizmus: " az itteni embereknek állandóan rettegésben kell élniük, a nyíltan idegenellenes Orbán rezsim mégis biztonságot nyújt a bevándorlóknak"
Mert ezek a háború elől menekülnek. Te tényleg ennyire hülye vagy?

csak egy néző 2015.08.30. 17:14:51

@Tudományos Iibsizmus:
"Az hűtőkocsik fala alumínium és méretük meghaladja a hullámhosszát a mobilnak. Simán telefonálhatsz belőle."
Ezt talán a @Szemita Anti: nevű komádnak kellene megmagyaráznod.

csak egy néző 2015.08.30. 17:16:23

@♔bаtyu♔:
"Elhiheted, ingyen is adták volna."
Úgy is adták és még majd jön a harmadik sor drótháló. Majd arra is kapnak egy vagy 10 forintot.

Tudományos Iibsizmus 2015.08.30. 17:16:27

@♔bаtyu♔:
"A szíriai polgárháború 2011. márciusában kezdődött eleinte kormányellenes demonstrációkkal, a tunéziai események hatására. Az emberek a jelenlegi politikai elit autoritárius hatalomgyakorlása ellen tiltakozva vonultak utcára, de a demonstrálók kezdetben csak reformokat követeltek, nem rezsimváltást. A rendfenntartók erőszakos beavatkozása miatt a tüntetések zavargássá fajultak, majd a rendőrség éles lőszerrel lőtt az emberekre, a lázongások gyorsabb elfojtása érdekében pedig harckocsikat, sőt hadihajókat is bevetettek.

Novembertől a Rijád el-Aszad tábornok vezetésével megalakult SZSZH indított gerillaháborút a hadsereg ellen. A kezdetben kizárólag könnyűfegyverekkel rendelkező lázadók a szomszédos arab országoknak és Törökországnak hathatós támogatásával jelentős katonai erővé nőtték ki magukat, 2012 őszéig már az ország több települését ellenőrzésük alá vonták. A helyzetet azonban tovább bonyolította, hogy 2012 nyarán az ország északkeleti részén lakó kurdok milíciái is beavatkoztak a harcba, Aleppóig nyomulva előre. A kurd lázadók egyszerre kerültek összetűzésbe a kormányerőkkel és az SZSZH-val. Mindemellett a konfliktusnak erősen szektariánus jelleget ad az a tény is, hogy a helybéli keresztények és alaviták a többségben alavitákból álló Aszad-rezsimet támogatják, míg a lázadók többsége a szunnita lakosság soraiból kerül ki. A szélsőségesebb felkelők rendszeresen hajtanak végre támadásokat a keresztény és alavita közösség ellen, míg a hadsereg és a kormányt támogató Sabiha milícia az ellenzéket támogató szíriai települések lakossága közt rendez időnként kisebb-nagyobb vérfürdőket.

2012 júniusának közepére az ellenzék és a kormányerők közötti harc annyira kiszélesedett, hogy az ENSZ vezető személyei és az Egyesült Államok a felkelést már szabályos polgárháborúnak minősítették.[15]

Mind a felkelőket, mind a kormányerőket nagyszámú külföldi önkéntes és idegen zsoldos is segíti. Ezek közül legnagyobb számban csecsenek, afgánok, kurdok, különböző országokból jövő arabok, illetőleg európai személyek teszik ki. Egyes források szerint megközelítőleg 100 magyar, vagy magyar illetőségű személy vesz részt a harcokban, közülük eddig 11-en haltak meg. Bizonyos források szerint ezen magyar személyek az egykori Magyar Gárda soraiból kerülnek ki, akik a kormányerőket támogatják a felkelők ellen. Az állításokat azonban nem sikerült megfelelően alátámasztani, bár a TEK szerint nem zárható ki a magyarok jelenléte, viszont pontos számot nehéz volna megállapítani. Mindenesetre ha vannak is jelen magyarok a szíriai polgárháborúban, mindössze zsoldosként és nem pedig önkéntesként (tehát nem elvi okokból) küzdenek ott.[16]"

mortullus 2015.08.30. 17:19:38

Azt kellene látni, hogy megint az történik, mint oly sokszor eddig a történelemben, hogy a jó öreg Kelet-Európa, köztük főleg Magyarország, újfent magára lesz hagyva. Az összes kbszott iditóa európai politikus, össze-vissza beszél, Merkeltől Junckeren át a francia külügyminiszterig. Az az érzése az embernek, mintha az lenne a céljuk, hogy végül az összes selejt illegális bevándorló itt ragadjon.

Aszondják a kerítés nem jó, fúj, rossz dolog. De valahogy a Merkel expressz se nagyon érkezik a Keletiből, hogy elvigye innen az összegyűlt migráns hordát...

Tudományos Iibsizmus 2015.08.30. 17:21:43

@♔bаtyu♔: wikipédia Hozzál olyat ami szerint a zsidók voltak!

hétköznapi libsizmus 2015.08.30. 17:22:14

@Nagy Zoltán J.:
Nemrégiben olvastam egy alaposabb írást arról, hogyan hitegették Magyarországot a kiugrás lehetőségével 1943-44-ben az amarikaiak és angolok. Miközben végig tudták, hogy ez valójában nem megvalósítható, és segítséget sem fognak adni hozzá. Az igazi céljuk a német megszállás kikényszerítése vol (ezt sikerült is elérni), azért hogy ezzel lekössünk egy kisebb német csapatkontingenst, és ennyivel is könnyebb legyen nekik a partaszállás

Az amcsik és angolok még amiattl se hagyták magukat zavartatni, hogy ha a németek bevonulnak, akkor egy füst alatt elrendezik az itteni zsidóság sorsát, ahogy ez meg is történt

A mostani diplomáciai játékok a menekültügyben valami hasonló ocsmányság szintjén mozognak. Nem lett jobb a politika világa, csak ma már mindenki azt hiszi hogy ért hozzá. Ezenkívül megvan a lehetősége hogy az internet révén terjessze a zsenge butaságait

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 17:22:36

@mortullus: Vajon a Spanyolok kerítése a nyugatafrikai bevándorlók ellen miért nem kap ilyen sajtót??

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.30. 17:23:04

@hétköznapi libsizmus:

"Felcselélted a nickjeidet, így jár aki sok fake nicket használ."

Szerintem nem cserélte fel, te a nicktolvajnak válaszoltál.

Az eredeti Tudományos libsizmus nickben a libsizmus sima kis L mint liberális betű. A lopott nickben egy nagy i mint iridium betű, ami sok fontnál pont úgy néz ki, mint a kis L.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 17:27:27

@hétköznapi libsizmus:
A művelt nyugat hozzáállása Közép-Európához mi sem változott évszázadok óta. Genovai hajósok többször szállították át jó pénzért a tengeren a magyarok ellen vonuló oszmán hadakat, Rákóczit a franciák hitegettég Habsburg ellenes szövetséggel, Horthyt az angolszászoh, 56-ban is nyugati segítséget hazudtak...Nincs új a nap alatt. Most megint mi engedjünk be mindenkit hogy ők válogathassanak és aki nem tetszik jöhet hozzánk vissza.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.30. 17:30:03

@hétköznapi libsizmus:

Én mindenesetre mostantól szűröm a hamis Tudományos Iibsizmust, így engem nem fog többé zavarni.

Tudományos libsizmus 2015.08.30. 17:30:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ezen kinyúltam, esküszöm: "Egyelőre az én nikkem sokkal régibb mint a tiéd. :-))"
Mondja a lopott nick alatt:))) Kérem szépen, többek között ezért szeretjük mi a liberálisokat!

hétköznapi libsizmus 2015.08.30. 17:30:12

@Tudományos Iibsizmus:
Azt modd meg már nekem ha ilyen nagyokos vagy, miként lehet az, hogy Görögország nem biztonságos a menekültpátyolgató szervezetek szerint, meg Szerbia sem biztonságos, de Magyarország biztonságos?

Ezzel a rettenetes Orbán émuralommal ez hogyan jött ki nekik?

♔bаtyu♔ 2015.08.30. 17:31:57

@Nagy Zoltán J.: Azért nem, mert az elzárja az utat Franciaország felé. Most viszont mi elzárjuk keletről, marad az olasz útvonal. (Olasz-Francia) Nem kis pénzükbe fog kerülni, hogy azt is elzárják, olcsóbb lenne, ha Orbánból kényszerítenék ki azt, hogy ne folytassa a kerítésépítést.

Amit viszont nem fog teljesíteni, mert belebukna.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.30. 17:32:37

@Tudományos libsizmus:

Hazudik, mint a vízfolyás. A libsi alaptermészete.

♔bаtyu♔ 2015.08.30. 17:33:10

@Tudományos libsizmus: Azért nincs akkora probléma, megismerni, mert a nicktolvaj elég ostoba ahhoz, hogy tudja, lopott nicket nem úgy kell használni, ahogy ő.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 17:33:58

@Tudományos libsizmus: No igen . Van aki az álnevét is lopja...

Brix 2015.08.30. 17:34:27

Naponta, csak a magyar határon 3000 ezer migránst fognak el, ami arra enged következtetni, hogy tízeres lehet az Eu-ba naponta illegálisan érkezők száma... Ha ez így megy tovább, akkor néhány hónap alatt embermilliók lesznek itt, hogy eltöröljék az európai civilizáció alapjait...Az EU a szétesés szélére került a politikia vezetése miatt, Merkel és Juncker megásta a közösség sírját! Mikor akarnak végetvetni az Európában uralkodó apokaliptikus állapotoknak? Embertízmilliók készülődnek ide, köszönhetően ennek az áruló politikának, amely lehetősvé teszi , hogy az az őslakosok akarata ellenére kontroll nélküli milliók lepjék el a kontinenst! Azonnali népszavazás kell az illegális migráció kérdésében, mert ez a folyamat többszáz évre meghatározhatja a kontinens sorsát!

mortullus 2015.08.30. 17:36:08

@Tudományos Iibsizmus: "Arról dumáltak, hogy István csontig benyalt a keresztény Európának, amikor megkeresztelkedett."

Hát persze. :)

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 17:36:11

@♔bаtyu♔: Ez lehetséges csak kissé kilóg a lóláb meg a kettős mérce. Mert ha a magyar kerítés büdös az unióban akkor ugyanabban az unióban a már jó ideje állü spanyol kerítés meg illatos?

hétköznapi libsizmus 2015.08.30. 17:36:24

@Nagy Zoltán J.:
Ilyen hazug és számító a politikum világa, ezt tudomásul kell venni. Akit be lehet csapnii semmibe sem kerülő üres ígéretekkel, hamis jelszavakkal, az nem is érdemel többet

Az átlagember sokkal becsületesebb ennél, és kognitív disszonanciát okozna, ha tudomásul venné, mennyire szennyvilágban élnek a választott (?) politikusai

De még ennél is rosszabbnak tartom, ha a politikusok tévesztik össze ezt a két világot. Juncker a legutóbbi interjúban egy ilyen képet rajzolt magáról, persze lehet hogy nem annyira hülye, csak a PR dumát. Bár a teszetosza faszakodása alapján lehet hogy tényeg azt hiszi, így kell ezt csinálni

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.30. 17:38:19

@Brix:

Én abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán véget akarnak vetni neki, nagyon nem úgy néz ki. A legutóbbi "európai megoldás" Merkel szerint az lenne, hogy még több "menekültet" fogadjunk be kötelező szétosztási kvóták alapján.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 17:39:09

@hétköznapi libsizmus: Ahogy jóval feljebb írtam: vagy penetránsan ostoba vagy iszonyú gazember

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 17:40:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Osztogasson menekülteket talán a saját honfitársai közt, szép nagy Németország nem?

mortullus 2015.08.30. 17:54:07

@Tudományos Iibsizmus: "Csak arra nem emlékszem, hogy honnan is vettem hogy Szíriában a zsidók és az amik csinálták a balhét."

Nesze te köcsög! :)

www.echotv.hu/video/91443/20140829_Vilagpanorama

www.echotv.hu/video/93700/20141006_Vilagpanorama_

Szerinted ha a zsidók valahol megkeverik a szart, azt ki fogják neked írni a wikioédiára? Te húgyagyú köcsög. :)

♔bаtyu♔ 2015.08.30. 17:57:29

@Nagy Zoltán J.: Ez a Merkel nem normális. Épp most néztem a HírTV-n egy összeállítást, Merkel korlátlan befogadást ajánlott fel a szíriaiaknak. Mindenkit át kellene engednünk, aki szíriainak vallja magát. Annyi, hogy csak szabályos belépéssel és nem fogadni vissza egyetlenegyet sem, akit a németek visszaküldenének. Legyen ez csak az ő költségük és kockázatuk.

♔bаtyu♔ 2015.08.30. 17:58:19

@mortullus: Épp most néztem, az USA összesen 1000 szír menekültet fogadott be, holott ők bombázták szét az országukat.

Tudományos libsizmus 2015.08.30. 18:04:46

@♔bаtyu♔:
Mondjuk a külügyminisztere sem az:

"http://www.spiegel.de/politik/ausland/frank-walter-steinmeier-in-afghanistan-mission-ohne-endtermin-a-1050575.html"

"Biztonság? Olyan itt nincs" - mondja Steinmeier, miután Németország adja Afganisztánban évek óta a legnagyobb megszálló kontingenst az Izrael érdekeit sajátjaként védelmező USA után.

Exploiter 2015.08.30. 18:08:44

Én is félek, posztoló. Én sem a menekültektől, egyáltalán nem. Most éppen Merkeltől félek, meg az eu-vezetéstől. Félek, hogy képesek lesznek valami megfoghatatlan morális szempontok miatt konfliktusba kerülni tagországok tucatjaival. Félek, hogy az egyre szükségesebbé váló integráció helyett a széthúzást erősítik csak azért, hogy egy reménytelen helyzetet megpróbáljanak ideiglenesen megoldani, később még nagyobb károkat okozva.
Félek, hogy ezek az emberek nem most őrültek meg, hanem valójában sosem voltak képesek megérteni a világ működését. Félek, hogy az eu, amiben szerettem volna, ha a gyerekeim felnőnek, még azelőtt szétesik, hogy egyáltalán kiélvezhetnénk az előnyeit.
És főleg félek, hogy ezek az ostoba emberek már rég luxus nyugdíjas otthonokban fognak vegetálni, mire a világ jelenlegi legjobb helye ugyanolyan pokollá válik, mint a bolygó többi koszfészke.
Van mitől félni, poszter, nehéz napokat élünk.

mortullus 2015.08.30. 18:08:49

Nya kérem, itt az újabb alkalom a zsidó-amcsi szarkeverése.

index.hu/gazdasag/2015/08/30/gigantikus_foldgazmezot_talaltak_a_foldkozi-tenger_alatt/

Rövid vázlat: Egyiptom szörnyű diktatúra, a gonosz fáraó sanyargatja a népet, és nem engedi el szegény zsidókat. A fáraó vegyi fegyverekkel rendelkezik és álszakáll helyett hitlerbajuszt is visel.

A fáraót kilövik, a demokráciát bevezetik, az egyiptomiakkal elhitetik, hogy most eljő számukra a földi mennyország. Amcsik és zsidók kerülnek a tenger alatti földgázt kitermelő cégek igazgatótanácsaiba.
De az ígéretekkel ellentétben minden szar lesz, züllés káosz, anarchia. Az amerikai demokráciaexport újabb fényes sikertörténete. Az egyiptomiak milliói gumicsónakkal tengerre szállnak, ellepik dél-európát, de mindegyik bevándorlót a magyar határhoz zsuppolnak.
Merkel és Juncker lelkendezik, tapsol, és európai értékekről beszél. Németország tízezerszám szívja fel, az egyiptomi agysebészeket, IT-mérnököket, atomtudósokat. A Magyarországra zsuppolt több százezer egyiptomi közben megegyezik a korábban idezsuppolt és azóta erős szaporodásnak indult szírekkel és afgánokkal, hogy ezentúl Magyarország nem a magyaroké.

Csávógyerek 2015.08.30. 18:09:17

Magyarországnak igen jól jönne a vérfrissítés. De vajon honnan szeretne az ország külföldieket befogadni?

Svájciak jók lennének? Svédek esetleg? Japánok jöhetnek? Rakétatudósokat befogadnátok?

Majdhogynem kár, hogy - kevés kivétellel - a mostani migránsokank eszük ágában sincs Magyarországon maradniuk, mert a magyarországi perspektívák, meghát az általános kultúráltság ... hát hogy is mondjam, hogy ne sértsek meg senkit?

Én már régóta tartok Magyarországtól. Félek az itt kommentelők 80%-ától. Nem akarok tőletek semmit. Nem akarok veletek közös sorsot.

Nem fogadnátok ti be senkit és semmit. Nem fogadtok ti be semmit. Semmilyen más gondoltatot sem. Anélkül pedig nincs fejlődés. Csak pörgés a saját tengely körül. Egészen addig, amíg ki nem haltok. Aztán majd az írmagotokból kinő valami más. És bármi is legyen az, jobb lesz.

Behajtó70 2015.08.30. 18:11:24

@Csávógyerek: mit szólnál a határon túli magyarokhoz? Ja tudom, az nektek húszmillió román....ugye te barom!

chrisred 2015.08.30. 18:12:57

@Nagy Zoltán J.: Elbírálás akkor érdemi, ha valóban annak az eldöntésére irányul, hogy a kérelmező helyzete alapján jogosult-e a menekült státuszra, nem pedig arra, hogy formailag megfelelő módon nyújtotta-e be a kérelmet.

Szemita Anti 2015.08.30. 18:13:11

@Csávógyerek:

"Nem fogadnátok ti be senkit és semmit."

Jogunk van hozzá, hogy eldöntsünk, kit akarunk letelepíteni az országban?

Jogunk van hozzá.

Akkor meg mi a fasz bajod van?

Milyen alapon basztatja a sok idióta a magyarokat, hogy "kötelességük" befogadni a világ söpredék alját?

Szemita Anti 2015.08.30. 18:15:35

@chrisred:

"Elbírálás akkor érdemi, ha valóban annak az eldöntésére irányul, hogy a kérelmező helyzete alapján jogosult-e a menekült státuszra, nem pedig arra, hogy formailag megfelelő módon nyújtotta-e be a kérelmet."

Magyarország dönthet úgy, hogy ALAPBÓL elutasítja azoknak a kérelmét, akik BŰNCSELEKMÉNY elkövetésével jutottak be az országba, és/vagy nem tudják igazolni a személyazonosságukat.

Mi ezzel a gond?

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 18:16:18

@♔bаtyu♔: Én mindíg azt mondtam hogy butaság a gondolat hogy átengedjük őket de kezdek hajlani arra hogy szerelvényeket beállítani, irányvonatok megállás nélkül irány Németország,

mortullus 2015.08.30. 18:17:30

@Exploiter: Jól látod. És hát nem lesz egyszerű a történet. De úgy látszik a teljes EU-nak szét kell esnie ahhoz, hogy ezeetől az idiótáktól megszabaduljunk végre. Ez az egész EU projekt Magyarország számára erősen negatív. Ilyenkor mindig ezt szoktam idézni:

"Persze ma sem állítom, hogy kívül kellett volna maradni, még azt sem, hogy lépjünk ki, jelenlegi helyzetünkben éppen olyan illúzió, mint amilyen a csatlakozás volt. Marad a „huszárkodás”, a bölcs kivárás, erőgyűjtés, a tárgyalás a birodalmi gépezet irányítóival, akiknek valószínűleg szintén nincsenek illúzióik, csak egy kis magánvagyont spórolnak össze a még nehezebb időkre, amikor új vezetők tesznek úgy, mintha tudnák, mit kellene tenni. Mi pedig bízzunk abban, hogy Magyarország akkor is lesz, amikor ez az unió is emlékként létezik, mint minden unió."

Szentmihályi Szabó Péter
2013. szeptember 2., hétfő

De az a mondat benne a lényeg!:

Mi pedig bízzunk abban, hogy Magyarország akkor is lesz, amikor ez az unió is emlékként létezik, mint minden unió.

Mi pedig bízzunk abban, hogy Magyarország akkor is lesz, amikor ez az unió is emlékként létezik, mint minden unió.

Mi pedig bízzunk abban, hogy Magyarország akkor is lesz, amikor ez az unió is emlékként létezik, mint minden unió.

Mi pedig bízzunk abban, hogy Magyarország akkor is lesz, amikor ez az unió is emlékként létezik, mint minden unió.

csak egy néző 2015.08.30. 18:18:15

@Szemita Anti:

"Milyen alapon basztatja a sok idióta a magyarokat, hogy "kötelességük" befogadni a világ söpredék alját?
A faszt rettegsz már, idióta, még ha köteleznénk is őket, hogy itt kell letelepedniük, még akkor is megszöknének innen.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 18:18:22

@chrisred: Rendben ezt elfogadom. És azt meg lehet közben kérdezni hogy az előző 6 országban miért nem kért menedéket illetve hogy miért nibcs semmilyen irat nálunk?
És mégegy van olyan nyugati demokrácia ahol a formai okokat figyelmen kívül hagyják?

Szemita Anti 2015.08.30. 18:20:01

@Nagy Zoltán J.:

"@♔bаtyu♔: Én mindíg azt mondtam hogy butaság a gondolat hogy átengedjük őket de kezdek hajlani arra hogy szerelvényeket beállítani, irányvonatok megállás nélkül irány Németország,"

Merkel visszaküldené őket mindenféle kifogással.

A jó megoldás az lenne, hogy Merkelen kellene leverni, hogy ha nem csak a pofáját túráztatta, hanem komolyan gondolta a magukat szírnek valló migránsokkal a dolgot, akkor ő maga küldjön a kiskedvenceiért különvonatot.

Tudományos libsizmus 2015.08.30. 18:20:09

@Csávógyerek:
"Magyarországnak igen jól jönne a vérfrissítés. De vajon honnan szeretne az ország külföldieket befogadni?"

Te idióta barom. Határontúli magyarokról még nem hallottál. Ja, bocs, azok huszonhárommilliórománok, majd elfelejtettem. Faszszopó libsi köcsög.

chrisred 2015.08.30. 18:20:43

@Szemita Anti: Úgy is dönthet, hogy senkinek nem fogadja el a kérelmét, vannak még ilyen országok. Csak hát a másik oldalról meg ki az a hülye, aki ilyen országban nyújt be kérelmet?

Szemita Anti 2015.08.30. 18:22:17

@csak egy néző:

"A faszt rettegsz már, idióta, még ha köteleznénk is őket, hogy itt kell letelepedniük, még akkor is megszöknének innen."

Ha feladattal jönnek és pénzt kapnak érte, akkor nem.

Nagy Zoltán J. 2015.08.30. 18:23:15

@Nagy Zoltán J.: És mégvalami: Aki köszönés helyett törvényt sért: illegális határátkelés, hatóság akadályozása, ..az miért lepődik meg hogy elutasítják?
Ha útlevéllel sőt vízummal leszállsz egy gépről mondjuk Wasingtonban és az idegenrendésznek nem tetszel simán kitilt és visszafordít az érvényes vízumoddal együtt. Eddig még nem hallottam ezért az USÁt ostorozni.

Szemita Anti 2015.08.30. 18:23:37

@chrisred:

"Csak hát a másik oldalról meg ki az a hülye, aki ilyen országban nyújt be kérelmet?"

Nem célunk a migránsok tömeges letelepítése.