Mi történik?

Az orbáni mesterhármas

2015. május 18. 21:08 - 3niko

Miniszterelnökünk olyan „mesterhármast” húzott be a hétfői napon, hogy amellett egész egyszerűen nem lehet szó nélkül elmenni.  

Ismét bebizonyosodott, hogy számára, számukra Magyarországon egyetlen identitás létezik: a keményen dolgozó kis-, vagy épp nagyember, aki nem mellesleg lehetőleg keresztény, europid, oszt’ még az se baj, ha esetleg homofób, a kutya se bánja, no meg főleg a Semjén Zsolti bácsi nem.

Szebb napokat is látott Debrecenünk olyan zagyva, és minősíthetetlen performansznak adott otthont, ahol Viktorunk a zavarkeltés, hatásvadászat és demagógia jól bevált triumvirátusának olyasfajta elegyét elénk böfögve próbált sajtót tájékoztatni, hogy komolyan mondom erősen keresgélnem kellett a belső memóriámban, hogy legutóbb mikor is sikerült ilyen dózisú hányadékot a nép elé vetnie…

Vegyük csak szépen, sorjában.

wtfshit.jpg

  1. Menekültkérdés

A lerághatatlan cubákos csont, amelyen jó sokáig lehet csámcsogni. A propaganda- retorika aduásznak tekintett alapköve. Elvégre a jó magyar ember szeret gyűlölködni, fikázni, hibát keresni. Ezen általános attitűdöt kihasználva mifelénk jutott erre egymilliárd is, elvégre fussa rá, óriási gazda(g)sági növekedés prognosztizálható.

 „A menekülteket befogadjuk, a mi szívünkben van irgalom”- ellenben a bevándorlóknak mennie kell, közölte.

Nem vagyok társadalomtudós, de a két, általa megkülönböztetett kategória közötti elmosódó határvonalakat még magam is képes vagyok leképezni. Vagy, hogy ha szigorúan a kijelentést szeretnénk értelmezni, akkor pedig arra juthatunk, hogy  ergo az üldözöttek maradhatnak, a többiek csak menjenek innen el (de baromi gyorsan) akárhová, akár nyugat- Európába is. Neki mindegy. Mint ahogy az is, hogy az ő rendszerének igáját tovább nem tűrő, hazánk fiai közül kikerülő megélhetési kivándorlók százezrei tették és teszik azt az utóbbi években.

Nyíltan felvállalta azt is, hogy ő bizony megvívja az ezzel kapcsolatos csatáit az EU-val is, elvégre ezt is megteheti, gyakorlott benne, hiszen az utóbbi néhány hónapban jóformán mást sem művelt, csak velük konfrontálódott (elfelejtvén a 11 év alatt lehívott eszméletlen mértékű EU-s támogatásokat, amelyek nélkül kb. egy járdaszegély sem épülhetett volna meg az utóbbi időben Magyarországon). Kijelentette, ha rajta múlik, lakat kerül Debrecen és az ország szégyenfoltjára, addig éljen is. Mert ő nem szeretne együtt élni a problémával.

Tényleg? Mi pedig- egyre többen- az őáltala okozott, az ő maga jelentette, s főként az általa, s bagázsa által kreált problémákkal nem kívánunk sem együtt élni, sem semmiféle közösséget vállalni…

  1. Meleg – téma

Ami tényleg meleg. Nehéz jól belenyúlni, helyesen megközelíteni. De azért lehet. Megfelelő, jobban mondva elégséges tolerancia- küszöbbel és intelligenciával rendelkező egyedeknek általában sikerül. Neki persze nem. Hogyan is sikerült volna, amikor az Index újságírója egy olyan kérdéssel lőtt gólt a gyakorlott futball- spíler védelem nélküli kapujába, amelyre a máskor oly felkészült, s általában update szövegírói enyhén szólva sem voltak felkészülve.

Felesleges volna elkezdenünk témát behatóbban fejtegetni, és az egész kérdéskört olyan mélységekig visszavezetni, mint például az ókori „multiszexualitás”, az állatvilágban tapasztalható kódolt nemi viselkedésformák, no meg a modern nő által a szennyvízhálózatba juttatott extra- ösztrogén. Tudjuk, hogy ez a témakör, illetve tágabb értelemben véve a kisebbségek helyzete, sokkal inkább igényel gyors beavatkozást, megkülönböztetett figyelmet, a körülményeik lehető legelfogadhatóbb rendezését és elfogad(tat)ását, mint bármilyen más bullshit, amelyet napról napra a kirakatba pakolnak.

Tény, hogy hazánkban, napjainkban százezreket, tágabb értelemben véve milliókat érnek rendszeres, és súlyos atrocitások, vallási-, nemi-, vagy épp etnikai hovatartozásuk miatt!

Az a személy, aki e körülmények és tények tudatában az ország első embereként nem rendet tenni, csitítani, és példát statuálni szeretne, az (haza)áruló. Nem kicsit, hanem nagyon.

  1. A preferált „nagyvállalatok” (és keményen dolgozó nagyemberek) eddig példátlan mértékű helyzetbe hozása

Bár nem a cívisvárosban hangzott el a hír, mégis megkoronázta a hétfő estémet. Ejnye, megint van itt valami, amit a világon sehol máshol nem lehetne véghez vinni, legalább is büntetlenül biztosan nem.

Napvilágot látott ugyanis az az évek óta jól bevált és vezérünk által alkalmazott módszer, és annak háttérmechanizmusa, amely szerint az ország gazdaságának fejlődését alapjaiban befolyásoló beruházásokhoz kapcsolódó közbeszerzési pályázatok végső értékelése lényegében a miniszterelnökünk privilégiuma. Ezt nem is tagadta. Pont.

Ha minden a jól bejáratott korrupció-gépezet és törvénygyár jelenleg sajnos megszokottnak mondható normái szerint halad, az egy gazdasági évben legalább ötszörös mértékű adózás előtti eredmény- növekményt produkáló cégek a következő időszakban példátlan mértékű, középtávú idősávban részletekben befizethető társasági adókedvezményt kapnak majd,- azaz iszonyatos, súlyos milliárdokban mérhető, és várhatóan kutya nehéz költségvetési évek bevételeiből hiányzó kedvezményt (félig meddig adóelkerülést) nyernek akár jogtalanul, vagy igazságtalanul megszerzett extraprofitjaik után is.

Nem kell sokáig agyalni, s főként nem hosszan matekozni ahhoz, hogy felismerjük, hogy az új KÖZGÉP- helyettesítő mutyicégek, a kedves veje, illetve sokoldalú vállalkozó, felcsúti "öribarija" kerül majd a kedvezményezetti kör képzeletbeli élére.

Ma, Magyarországon, a megelőző pénzügyi év bázisában ily mértékű adózás előtti eredményt körülbelül két vállalkozási forma tud produkálni. Az átlag felett prosperáló, rendkívül szerencsés csillagzat alatt született, külföldi befektetőket ügyesen fellelő és megnyerő „startup” vállalkozás, vagy pedig a közbeszerzések elbírálása, vagy épp a pályázatok kiírása során igaztalanul előnyben részesített cég-, vagy cégcsoport.

Az a végtelenül szomorú, drága barátaim, hogy mindezeket még mindig ölbe tett kézzel nézzük. Nem baj, ha nemsoká jön a nemulass. Elvégre sírva vigad a magyar.

Úgy kell neki.

41 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mitortenikma.blog.hu/api/trackback/id/tr227471170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.18. 21:35:29

Szögezzük le: a homofóbia pozitív érték. Orbán hibája hogy ezt nem meri beismerni.

♔bаtyu♔ 2015.05.19. 08:53:10

Igen, jövő kedden fogja elsöpörni a népharag, Gyurcsány melegít.

Még szép, hogy Orbán a liberálisok felháborodását váltja ki. De ki a faszt érdekel ez, van ilyen libsi az egész országban talán háromezer, ebből ráadásul kb. ezer magasról szarna bele, ha Soros leállítaná a kifizetéseket.

1. Orbán pontosan azt csinálja amit elvárnak tőle a szavazók. Remélhetőleg tettekben is, nem csak szavakban.

2. Orbánt a melegek láthatóan nem nagyon érdeklik, ahogy a döntő többséget sem. Udvarias velük szemben, mégis mi a lófaszt csináljon, az országnak nem az a legfontosabb problémája, hogy a homokosok nem kiválasztott nép.

3. Na vajon Gyurcsányék ezt hogy döntötték el?

Amúgy pld. a Római part állapota jól jelzi, hogy mekkora baromság megkérdezni egy beruházásról mindenkit.

zsoltix 2015.05.19. 09:31:07

Bazmeg batyu, csak kétszer említetted Gyurcsányt, meg a libsiket. Húzzál bele, szólj bölcsbagolynak is, aztán hajrá. Ez így kevés.

MACISAJT 2015.05.19. 09:41:43

"Az a végtelenül szomorú, drága barátaim, hogy mindezeket még mindig ölbe tett kézzel nézzük. Nem baj, ha nemsoká jön a nemulass."

Nekem susogj, kis patak...:-)
Mesélj miről álmodozol? " Forradalomról"? Polgárháborúról?

Muhaha.

rasztaszív 2015.05.19. 09:45:17

@maxval bircaman szerkesztő: sőt,a kreténség is.mindent bele...:)

3niko 2015.05.19. 09:46:12

@MACISAJT: Forradalom? Polgárháború? Dehogy. Következmények. Nagyon súlyos következmények. Amit Ti is a saját bőrötökön fogtok tapasztalni. Akkor talán már késő lesz. Jussak majd eszedbe. A kis ballibsi bloggerfúria, aki annyit okoskodott nem ily oly régen...

rasztaszív 2015.05.19. 09:47:12

@MACISAJT: ordít a szamár,eső lesz...

♔bаtyu♔ 2015.05.19. 09:47:18

@zsoltix: Te ostoba, mégis mit kellett volna írnom? Helyette egy X-et? Amúgy épp a magadfajta miatt, aki azt hiszi, kedvencei idejében nem ez volt a gyakorlat.

A többinek nem kell, hiszen értelmes és ezt magától is tudja.

Szégyenled Gyurcsányt mi? Megértem, de nem képzeled, hogy felelősségét elhallgatjuk. Tudod a jövőt alakítani mindig a múlt tapasztalatai alapján lehet.

♔bаtyu♔ 2015.05.19. 09:50:03

@3niko: Mégis mit gondoltál ki fizeti ki a 83 %-os államadósságot, a télapó?

Szerintem Gyurcsányéknál reklamálj, előttük ez 54% volt, mint a szlovákoké ma.

MACISAJT 2015.05.19. 09:50:22

@3niko: ("Forradalom? Polgárháború? Dehogy. ")

Pedig kerék-bárczy elvtárs(aki ugyebár ma már a gyurcsanyisták alelnöke) már ilyenekről álmodozik az Élet és irodalomban..:P

"Következmények. Nagyon súlyos következmények. "

Borzasztó. Már előre vacogok, mint gyerekkoromban egy-egy Hauff mese olvasásakor, de ne kímélj, vázold fel a Hieronymus Boscht megszégyenítő vízióidat...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2015.05.19. 09:53:04

@♔bаtyu♔: fideszpatkány létedre a második pont nagyon oké!

@zsoltix: :))

MACISAJT 2015.05.19. 09:54:15

@MACISAJT: (("Forradalom? Polgárháború? Dehogy. "

Pedig kerék-bárczy elvtárs(aki ugyebár ma már a gyurcsanyisták alelnöke) már ilyenekről álmodozik az Élet és irodalomban..:P")

www.es.hu/kerek-barczy_szabolcs;forgatokonyv;2015-05-07.html

Ha esetleg valakinek kedve lenne , mint nekem , a térdeit csapkodva röhögni, ajánlom...

rasztaszív 2015.05.19. 09:54:45

@♔bаtyu♔: úgy volt az 54%,hogy négy évig elszabotáltak minden fontos fejlesztést.amit be kellett pótolni - és ma abból élünk.tudod,az autópályák,meg a rátelepülő ipar,amik most a felszínen tartják a gazdaságot.

♔bаtyu♔ 2015.05.19. 09:55:08

Na mindjárt jön egy másik ostoba, hogy már megint gyurcsányozok:))))

Fel kellene fognotok ballibsik, hogy 83%-os államadósságnak kibaszottul fontos és hátrányos következményei vannak, nem véletlenül követnek el mindent a szlovákok, hogy az övék ne emelkedjen 55% fölé.

Nem ideológiai okok miatt vannak kedvenceitek a kukában, hanem azért, mert ezt képtelenek voltak kezelni. Nem is nagyon lehetett volna a ballibsi politikusok által választott eszközökkel. Értelmetlen Orbánék unortodoxiája mellett a szlovákokra mutogatni, mert nekik nincs szükségük erre, nekünk viszont igen.

rasztaszív 2015.05.19. 09:59:25

@MACISAJT: fogsz te még sunnyogva elhúzni a retekbe.de addig provokálj csak,minél penetránsabban,már rég az ellenzék malmára hajtod a vizet vele.

♔bаtyu♔ 2015.05.19. 10:00:30

@rasztaszív: Hagyjuk már, nézd már vissza az autópályák milyen rendszerben épültek. Na hogyne, Gyurcsány csak beruházott:))) Szinte minden PPP rendszerben épült, ráadásul Gyurcsányékra az eladás volt a jellemző, nem a vétel mint Orbánékra.

Gyurcsány az államháztartási hiányokkal egyszerűen elúszott és nem volt annyi esze mint Fico-nak, hogy fékeket építsen be. Azt kellett volna tennie amit Fico is megtett, a segélyeket ésszerűsíti, felére csökkenti, e helyett Gyurcsányék az államadósság terhére devizából segélyeztek, nehogy belebukjanak, na meg, hogy pörgessék a gazdaságot.

Így nem csak belebuktak, de egy óriási pénzügyi teherrel adták tovább a kormányzást.

rasztaszív 2015.05.19. 10:02:41

@♔bаtyu♔: megépültek,és ma ebből élünk.a többi hablaty.

MACISAJT 2015.05.19. 10:02:46

@rasztaszív: ("ár rég az ellenzék malmára hajtod a vizet vele. ")

Hát akkor nem logikus hogy örülj ennek, elmebetegkém?:P
És láthatóan mégsem... Ki érti ezt?

Muhaha.

♔bаtyu♔ 2015.05.19. 10:04:29

@rasztaszív: Ennek azért nincs sok értelme, de balliberálisokkal mint kormányváltó erővel a nép egyszerűen nem számol. Persze, lehet ezért dühöngeni, de ez van.

Szerintem a nemzeti ellenzék fogalmát kellene tanulni. Bár ha a balliberális pártok nem tanulják az sem baj, hiszen mások türemkednek be az üres helyre. Ellenzék mindig is lesz és nem kell ennek balliberálisnak lennie.

rasztaszív 2015.05.19. 10:05:58

@MACISAJT: csináld csak,fütyike...:)

♔bаtyu♔ 2015.05.19. 10:06:46

@rasztaszív: Persze, megépültek, sőt ezek most már hasznot is hajtanak. de még nincsenek nullára kifizetve.

rasztaszív 2015.05.19. 10:07:46

@♔bаtyu♔: nem te vagy a nép...:)
de,mondjuk,elég rendesen elkezdtél félrebeszélni...:)

rasztaszív 2015.05.19. 10:09:40

@♔bаtyu♔: többet hoznak,mint visznek.ilyen egy jó befektetés.

MACISAJT 2015.05.19. 10:15:28

Na, látom hiába várom hogy a poszt szerző előadja konkrétan nemzethalálos, ("Következmények. Nagyon súlyos következmények. ") látomásait.

Akkor hát mehet ez is a többi mellé a napi Indexes/ Orbánozós levesbe.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.19. 10:17:47

@MACISAJT:

A cikk jó. Jól mutatja azt, hogy a ballibák valóságérzete mennyire abszurd.

A liberalizmus omladozik az egész világon, de a magyar ballibek még mindig csak a liberalizmust fogadják el egyetlen legitím eszmének.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.19. 10:18:51

@3niko:

Ha lesz forradalom Mo-n, annak első kárvallottjai a ballibek lesznek.

♔bаtyu♔ 2015.05.19. 10:22:56

@rasztaszív: Ránézek a közvélemény-kutatásokra. Szerintem te is nézz rá és akkor nem nekem mondod, hogy félrebeszélek.

Meggyőződésem, hogy a ballib jelenlegi formájában zsákutca. Na most ez teljesen független attól, hogy te ballibként hogy gondolod, mert nem érzelmi alapon mondom, hanem több éves adatok kiértékelése alapján.

Te viszont láthatóan érzelmi alapon bírálsz. Ami nyilván lehet, de a tényen ez nem fog változtatni, hogy a ballib zsákutcában van.

♔bаtyu♔ 2015.05.19. 10:24:40

@rasztaszív: Szerintem egyszerűen rossz pénzügyi konstrukció volt. Valójában a többszörösét fizetjük.

rasztaszív 2015.05.19. 10:27:16

@♔bаtyu♔: a "ballib" egy fasiszta idióma.van két illiberális párt,és több különböző kisebb,amelyik liberális demokráciában gondolkodik.

rasztaszív 2015.05.19. 10:30:22

@♔bаtyu♔: 1.5-2% plusz növekedést hoz évente.ez nélkül már rég fejreállt volna a ner.

csak egy néző 2015.05.19. 10:34:24

Orbáni fegyelmezett gazdálkodás.

"Azt azonban a németek, hogy az ő adójukból finanszírozzák egy hibbant, megalomán kormányfő családi kisvasútját már nem nyelik le."
Napi 7000 utassal számolnak???
Honnan a a faszból szednek össze ennyi közmunkást, aki reggeltől estig oda-vissza vonatozgat majd.

És azt üzenik a felcsuti suttyónak, hogy inkább ezzel szórakozzon.

www.kesdobalo.eoldal.hu/img/original/168/lofasz.jpg

“Azok a vállalkozások, amelyek egyik évről a másikra ötszörösére növelik adózás előtti eredményüket, elhalaszthatják az adó megfizetését, így több forrásuk marad tevékenységük bővítésére.”
Jelentette be Tállai zsírparaszt a jövő évi adótervekről.
Segítsünk egy kicsit a tolvajoknak, ne kelljen már azzal bíbelődniük, hogy hogy lopják ki az országból, és ne hónapokkal később kelljen megtalálni a sublót alatt a szétgurult milliárdokat.
Tényleg felelős gazdálkodás.
Szinte hetente ad át vagy egy hidat, vagy egy disznóólat, vagy egy stadiont, vagy egy kézfogást, de mindenhol megígér 4 sávos autóutat, autópályát, miközben egy félig már elkészült autópályaépítkezést leállíttat "Brüsszelben is kiverte a biztosítékot a kilométerenként négymilliárdért épített autópálya-szakasz, ezért nem finanszírozzák."
Amióta országjáró kőrúton van ez a suttyó, lassan már a nemzeti jövedelmünket is elígéri egy disznóól, hídavatás, alapkőletételnél. Lesz mindenhol 4 sávos autóút, autópálya, repülőtér. A vége pedig az lesz, mint a nagy dirrel-dúrral beharangozott Ferihegyi gyorsvasút, amit majd a kínaiak építenek. Ma már szó sincs róla.

Mi lenne, ha felelőtlen lenne a felcsuti suttyó?

Netuddki. 2015.05.19. 10:50:45

Te is csak csámcsogsz rajta. Minek? E nélkül is tudjuk, hogy a megélhetési, tolvaj, fideszes politikusbűnözők homofóbok is egyben (lásd az első hozzászólásban a nemzet bolgár ürü(lék)jének hozzászólását). Csak mostanában a saját jól felfogott érdekük miatt megpróbálják titkolni...

Netuddki. 2015.05.19. 10:52:24

@csak egy néző: "Orbáni fegyelmezett gazdálkodás."

Ma reggel a Kossuthon már pedzegették kormányoldalról, hogy valójában nőtt az államadósság. Ennyit a "fegyelmezett" gaz'dálkodásról...

MACISAJT 2015.05.19. 11:27:54

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: ("Ma reggel a Kossuthon már pedzegették kormányoldalról, hogy valójában nőtt az államadósság. Ennyit a "fegyelmezett" gaz'dálkodásról... ")

Pedzegették, mi?:P
És az a kevéske/sok hülye aki még a törvényi szabályozással sincs tisztában, azok bevették ezt a pedzegetést?
Pedig igazán tudhatnák akár a költségvetési törvény első sorait olvasva:

2014. évi C. törvény

Magyarország 2015. évi központi költségvetéséről1

Az Országgyűlés az Alaptörvény 36. cikk (1) bekezdése alapján Magyarország 2015. évi központi költségvetéséről a következő törvényt alkotja:

I. FEJEZET

A KÖZPONTI ALRENDSZER KIADÁSAINAK ÉS BEVÉTELEINEK FŐÖSSZEGE, A HIÁNY ÉS AZ ÁLLAMADÓSSÁG ÉRTÉKE

1. Az államháztartás központi alrendszerének egyenlege és főösszegei

1. § Az Országgyűlés az államháztartás központi alrendszerének (a továbbiakban: központi alrendszer) 2015. évi

a) bevételi főösszegét 16 312 873,0 millió forintban,

b) kiadási főösszegét 17 190 277,1 millió forintban,

c) hiányát 877 404,1 millió forintban

állapítja meg. "

Vagyis logikus ha egyszer a költségvetés minden évben hiányra van kiszámítva(márpedig, ugyanakkor jelzem, a mínusz 2,6-2,2-vel Orbánék Európa élvonalába hozták Magyarországot, megszabadítva a 2004 óta tartó EU túlzott deficit kötelezettség szegési eljárás terhe alól, amibe a ballibák belevitték gyakorlatilag a csatlakozástól kezdve ), akkor micsoda egetverő leleplezés hogy a nettó adósság is növekedik.
Viszont a GDP arányos meg csökken.

MACISAJT 2015.05.19. 11:31:53

@csak egy néző: ("tt van neked is egy cikk, hogy röhögve csapkodd a térded.")

Köszönöm, de a mai térdcsapkodásom már megvolt :P
huppa.hu/tetemrehivas-az-ep-liberalis-frakcioja-kiakadt-a-lettekre/

Már szegény Lettország is kihúzta a gyufát a "liberálisoknál", ha már egyszer nem volt hajlandó résztvenni a Magyarország elleni gusztustalanságaikban...
Most szegény schulz elvtárs ragasztgathatja a cserepeket...:P

Muhaha.

nnnnnnnn 2015.05.19. 11:40:51

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: te is rezsó vagy kovi? vagy csak tetszenek?

nu pagagyí 2015.05.19. 11:42:53

Kár szót vesztegetni Orbánra. Ő kérte, hogy a tetteit figyeljük. Figyelem: még mindig lop.

Papageno68 2015.05.19. 12:00:52

@♔bаtyu♔: Két Gyurcsányozás és libskémezés között egy egész másodpercig sem zavar, hogy a legrosszabb opció a Jobbik, már üdvözült mosollyal vágja a centit, és konzultál a szabóval a parlamenti esküre és kormányátvételre esedékes díszmagyarról?

csak egy néző 2015.05.19. 12:30:46

@MACISAJT:
Húúú vazze, halálra röhögtem magam.

"A Tanács soros elnöke, Lettország hétfőn bejelentette, hogy minisztere nem szólal majd föl a vitán, mert az ügyben nincs közös, az EU-s kormányok által egyeztetett álláspont. Így az a helyzet alakulhat ki, hogy egészen úgy tűnhet,
!! mintha Orbán Viktor, mint a Tanács egyetlen jelenlévő tagja, az összes EU-s kormány nevében szólalna föl, amikor a nemzeti konzultációról és a halálbüntetésről beszél.!!!!
Az EP vezetőit kissé feldúlta ez a procedurális bonyodalom, de délutánra minden bizonnyal kieszelnek egy egyszerű megoldást.
Orbán Viktor, úgy tudjuk, nem kapott meghívót a vitára, ennek ellenére megvan a lehetősége, hogy felszólaljon Strasbourgban, ahogy ezt a múltban is többször megtette.
Csak odatolja a pofáját a kis felcsuti suttyó. Legalább ott is okoz egy kis derültséget vagy inkább undort.
süti beállítások módosítása